InfoPescar

Treci peste conţinut

• InfoPescar
  • Forum ‹ INFOPESCAR - site-ul si televiziunea ‹ Clubul CarpZone
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

Costul echipamentului (+ consumabile) pentru pescuit la crap

asociere in vederea savarsirii de.......capturi

Moderatori: Qnyx, florentiniuga

Răspunde
17 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2

Costul echipamentului (+ consumabile) pentru pescuit la crap

Mesajde valetro » 15 Ian 2009, 18:36

Consider ca ar fi interesant pentru cei care vor sa se doteze cu echipamente si consumabile pentru crap,sa afle de la membrii Clubului suma minima necesara pentru o dotare medie,sa stie cit ii poate costa acest "proiect".Eu nu am inca dotarea completa si nu pot sa le dau nici macar repere.Am investit (in mare) anul trecut pe la 2000 de euro si nu stiu cind ma voi opri.Suma putea sa fie mai mica cu cel putin 20 de procente,daca m-ar fi sfatuit cineva.
Parerile Dvs conteaza.
http://www.youtube.com/watch?v=f0N7ddNuzB0
Dril-11,5
http://www.youtube.com/watch?v=1sUey5hUv_Y
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Sus

Re: Costul echipamentului (+ consumabile) pentru pescuit la crap

Mesajde julian mihai » 15 Ian 2009, 20:48

Salut,hai sa-i spunem champing,cea ce inseamna:Fa-ti viata mai usoara pe balta:Haine calduroase pe timp rece,un cort bun de calitate,pat,o patura calduroasa,umbrela,lanterna de cap,lanterna pt cort,aragaz,invertor(de la 12v la 220v) scaun,husa pt lansete,genti etc #:-S #:-S si in plus iti mai trebuie si o masina pe masura sa cari tot echipamentul.DAR,ca intotdeauna exista un DAR,si eu am cheltuit tot aproximativ 2000eur pt echipament,unul de calitate evident,si nu trebuie inlocuit mult timp de acum incolo(daca ai grija de el) asta e diferenta.Multi isi cumpara lucruri ieftine,le folosesc un sezon,dupa care le vand si isi cumpara altele de calitate dar bineinteles ca pierzi bani la afacerea asta.Trebuie avut grija c-a atunci cand il cumperi,sa urmaresti si sa profiti de reduceri :D :D
Si credeti-ma,nu exista medicament pentru "boala" asta.Fire intinse si ochii in patru la reduceri :-h :-h
FairPlay Team
julian mihai
senior
senior

Sus

Mesajde valetro » 15 Ian 2009, 21:54

Dupa cum spui ar fi suficienta o suma de 2000 euro,conditia de baza fiind fiabilitatea echipamentului,poate fi un punct de plecare,nu punem la socoteala masina ,vom gasi mereu un prieten dispus sa-mparta cheltuielile de transport,totusi cred ca ai sarit ceva cheltuieli pentru consumabile care sunt mici dar multe :-?? Mai astept pareri ce ar putea fi utile pentru multi vizitatori sau chiar utilizatori ai acestui forum =D> .
Dril-11,5
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde CaRp-HuNtEr » 15 Ian 2009, 22:22

woow,2000 de euro as fi fericit :D ,cand ma gandesc ca doar barca teleghidata si zodiacul impreuna 2000 au costat @-) ,sigur poti face treaba si cu material de pana in 2000 de euro dar sant oameni si oameni ,eu am investit ca sa am pe termen lung ,lansetele deja 3 ani ,mulinetele lafel,barca tele 2 ani ,imi schimb echipamentul numai in caz de urgenta altfel nu
CaRp-HuNtEr
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde mihai001 » 15 Ian 2009, 22:26

Eu cred ca suma de 2000 de euro pentru un echipament de baza bun si fiabil ar ajunge.Dar la capitolul consumabile aici incepem sa intram in bani.Eu cheltuiesc pe an la consumabile intre 1000 si 1500 de eur pe an.Daca incepem sa ne gindim ce ne trebuie pe un sezon incepind cu nada,taxe pe balti,motorina sau benzina si restul ce ne mai trebuie pentru monturi(cirlige,plumbi,fire,etc) ajungem la asa o suma.
mihai001
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde julian mihai » 15 Ian 2009, 23:29

CaRp-HuNtEr scrie:woow,2000 de euro as fi fericit :D ,cand ma gandesc ca doar barca teleghidata si zodiacul impreuna 2000 au costat @-) ,sigur poti face treaba si cu material de pana in 2000 de euro dar sant oameni si oameni ,eu am investit ca sa am pe termen lung ,lansetele deja 3 ani ,mulinetele lafel,barca tele 2 ani ,imi schimb echipamentul numai in caz de urgenta altfel nu

Da,bineinteles,daca adaugam si restul echipamentului suma este mult mai mare(lansete,mulinete,navomodel,saci pastrare,mincioc,senzori,swingere momeli taxe transport etc etc.Vorbim de lucruri care inafara de cele enumerate mai sus,multi nu se gandesc,si se trezesc la o partida de pescuit cu doar jumatate din echipament.Adica,cum sa te duci la o partida de pescuit si sa nu ai o lada frigorifica buna sa-ti tina berea rece =)) =))
FairPlay Team
julian mihai
senior
senior

Sus

Mesajde valetro » 16 Ian 2009, 16:46

Mai astept pareri si eventual sume necesare,ar putea fi in forma xxxx echipament(lansete,mulinete,camping)si xxxx consumabile(fire,ace,plumbi,boilesuri,nade,taxe etc),stiu este mai greu de calculat dar cum spuneam la inceput aceste informatii ar putea fi multora de ajutor,ex.construirea algoritmului de finantare ,sa stie omul ce trebuie sa ceara de la Iepuras,de la Mos Craciun,la intrebarea "ce ai luat nevestii(prietenei)de ziua ei" sa nu mai raspunda ''o suta de lei din poseta ci "o mie de lei de pe card" :D
Calitatea echipamentului este f.importanta,de exemplu un scaun de "bazar"te va trimite la job obosit, bun de nimic,pe cind un pat de calitate si un scaun de calitate te ajuta cu adevarat si nu mai adormi mergind spre :-S casa.
Dril-11,5
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde julian mihai » 17 Ian 2009, 16:50

Sa ne apucam sa dam si cifre???Nu cred ca e bine pentru ca ar devenii o pagina a laudarosilor.Sa spunem doar care sunt lucrurile de care are nevoie un pescar incepator pentru a intra in bransa serios,el se documenteaza referitor la preturi si poarta discutii pe forum despre calitatea lor.Si acum sa fim seriosi,cine-i spune nevestii sau prietenei cati bani au costat sculele si echipamentul in realitate ;;) ;;) >:)
FairPlay Team
julian mihai
senior
senior

Sus

Mesajde misu_sipanu » 31 Ian 2009, 17:15

~x( ~x( ~x( uauuuuu ti am citit postul si astazi mi am facut un "mic" inventar si depaseste suma care ai spus o tu daca mai pun si betele de 390(4) pe care vreau sa le iau cat de curind cortul,fire,consumabile............etc,mama sper sa nu vada nevastamea >:) .Cred ca se poate cauta cele mai bune oferte daca ai rabdare si mai intrebi in dreapta si stinga pe forum.

misu_sipanu
Veteran
Veteran

• YIM
Sus

Mesajde valetro » 31 Ian 2009, 21:47

Pai mai sun multe,ex.saltea de primire,swingere,trusa.La consumabile sa nu uitam de:fire,innaintasi,agrafe leadcore,stopere,crosete,vartej,agrafe rapide,fire pentru legat carlige,plumbi diferiti,momitoare diferite si ....las lista deschisa :-SS.
Dril-11,5
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde julian mihai » 01 Feb 2009, 13:00

Referitor la cei ce vor sa-si achizitioneze echipament pt pescuitul crapului,ganditi-va bine,calculati(in functie de buget)si va rog sa cititi toata pagina pt ca mai sus sau scris detalii foarte importante

Si pt a mai continua lista,aici ma refer la cei ce vor cu tot dinadinsul sa participe la concursuri(incepatori)le spun ca un singur minciog poate nu este de ajuns,ci va trebuie doua,inafara de cele patru lansete va mai trebuie cel putin doua in plus,luati in calcul cizmele pana la brau,ca cele mici si ieftine poate nu va sunt de prea mare ajutor,dublati cantitatea de nada fata de o partida obisnuita de pescuit(24 ore)si bineinteles ori doi(x2)pt ca nu puteti merge cu un singur fel(aroma).Si las lista si altor pescari pt a mai fii completata. #:-S #:-S

Ce am scris mai sus sunt pareri personale,daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati =D> =D>
FairPlay Team
julian mihai
senior
senior

Sus

Mesajde gor965 » 01 Feb 2009, 18:12

Mai baga si-o umbrela ...eventual o husa ,o bozooka ... :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
Imagine
gor965
Site Admin
Site Admin

Sus

Mesajde valetro » 01 Feb 2009, 21:12

gor965 scrie:Mai baga si-o umbrela ...eventual o husa ,o bozooka ... :D

16-17-18
Mai scoate de unde poti:
19-costum de ploaie+ochelari polarizanti
20-un aragaz
21-ceva vesela
22-o masuta de campanie
23-o patura
24-un invertor 12v-220v
25-o lada frigorifica (10l -mica simpla)
26-un aparat foto
27-un termos
=)) =)) =)) =)) (nu-i gluma)
Daca pote cineva sa le ordoneze.Este o rugaminte.
Dril-11,5
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Mesajde julian mihai » 01 Feb 2009, 22:31

Iar daca tot venii vorba de lada frigorifica,va recomand ceva foarte bun,dupa parerea mea cea mai tare lada frigorifica.
Am un prieten care lucreaza in distributie de medicamente,si mi-a facut rost de o lada din polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm(anumite medicamente importate trebuie transportate la o anumita temperatura)iar aceste medicamente se transporta in astfel de lazi
Am organizat o partida de pescuit in delta de vineri dimineata pana dumininica seara,vineri dimineata am bagat in lada bauturile si pinguinii,iar sambata seara cand scoteai din lada o cutie de bere ti se lipea mana de ea de rece ce era,duminica seara cand am ajuns acasa,am desfacut o sticla de suc tot din lada si era tocmai buna de baut(rece)

Ce am scris mai sus sunt pareri personale,iar daca gresesc,astept represalii >:D< :-h
FairPlay Team
julian mihai
senior
senior

Sus

Mesajde valetro » 01 Feb 2009, 23:30

Managementul frigului>
Daca tot veni vorba de "Frig",pescarii cu experienta stiu cat de important este sa ai, berea,apa,mancarea(a ta si a pestilor)tinute corespunzator vara ,pe caldura.Nu toti avem prieteni la distr.medicamente dar...le descriu incepatorilor o metoda cu lada ieftina sau chiar fara lada :-? :-? .Dupa ce se "pierde"din lada (lazi)frigul de acasa,cam 24-36 ore,seara se scot materialele(bere,apa,tuica,conserve,nada)si se lasa sub cerul liber pana la rasaritul soarelui dar...nu lipite de sol,se iau se baga in lada si se inveleste totul in saci de dormit,pleduri,haine.Daca nu exista lada se pot pur si simplu infasura articolele textile de mai sus,se scot cele de trebuinta si se inveleste inapoi.Veti fi surprinsi!!!!!Am probat eu la un concurs de 96 ore,vara.
Sper ca nu am fost pe langa subiect,mai reducem costurile. :D

28-sac de dormit ,am cazut pe subiect. =P~
Dril-11,5
Dril-12,5
valetro
membru activ
membru activ

Sus

Următorul

Răspunde