persanu scrie:da e simplu .......ai adaugi putin ulei de porumb dar decat jumate din cantitatea de baza
astfel se va absoarbe destul de bine tot ce ai adaugat

timer scrie:RaPpSodIq scrie::D Nini merg pe mana ta. Si mie mi se parea dubioasa treaba cu uleiul.
si promit ca o voi incerca (cand gasesc un "gauritor")
Sfat!Incearca sa instruesti o gargaritza sa faca o gaura pe centru' boabei...Io asa am facut...Am recompensat-o cu un multumesc,am scapat ieftin...Da' o pastrez la loc de cinste si-i mai dau si cate-un ...bonus.O banitza de porumb pe an...Ea mananca,io prind peste...

ceangau alexandru scrie:nu sustin ca este cea mai buna metoda .....dar merita incercat ...eu pun intr-un bidon de 60 litrii pana la jumatate porumb boabe..uscate..restul apa calduta...las 48 ore la inmuiat ..dupa care le pun la fiert ,pana ce incep sa crape .....dupa care las sa se raceasca ....inapoi in bidon...adaug la aceasta cantitate 1 kg de iaurt si 250 gr drojdie si las sa fermenteze...dupa cca. 10-15 zile inpart aceasta cantitate in doua....in bidoane separate...in primul bidon pun 5 l de apa fierbinte ...tai fermentatia ...asta dupa cateva zile se va limpezii ....porumbul va avea un gust si miros dulce acrisor....in bidonul 2 las sa fermenteze incontinuare dupa 25-30 de zile va capata un miros greu de suportat dar foarte iubit de ..maria sa CRAPUL...in acest bidon tot anul se poate complecta cu boabe fierte..vor fii tot la fel de urat mirositoare ....ca delicatese eu mai adaug diferite seminte ..orz ,secara,canepa ,seminte pentru pasari....cand nadesti mai pui spartura de bile, bile intregi ..... pe carlig...fir de par ...porumb sau bila...reteta simpla ,naturala si foarte prinzatoare...fir intins... !!!

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator