toader nicolae scrie:Ce am inteles eu din postul tau este ca nu trebuie sa mai eliberam si aici nu pot sa fiu de acord cu tine.desi am intalnit o opinie de bun simt vis-a-vis de aspecul asta "oare cand eliberam,nu riscam sa cumparam din piete pestele eliberat de noi si sa-l platim de 2 ori?".Este un punct de vedere interesant,dar cum am mai spus exista si patroni de maxim bun simt care merita tot respectul nostru(chiar daca ii numeri pe degete).Atunci cand vor fi cat mai multe balti cu potential piscicol,atunci ,baltile cu tarifele de 150-200 de ron vor muri complet si se vor alinia la standardele pescarilor normali si vor iesi de sub tiparul "exclusivistilor"Dar pentru asta noi trebuie sa eliberam.

gor965 scrie:Dl. Tavimai ,toate bune si frumoase cum le "glasuiesti" matale...da' la aia cu cenzura ,parol ,sa ma crezi ca n-ai dreptate ! Fiti amabil si spuneti-mi sincer daca a-ti citit Regulamentul acestui forum si aceasta completare facuta special la rubrica Vanzari ?
p.s
Nu-mi raspundeti in versuri ,cu subanteles ,la modul pamfletar ,cu vorbe rastalmacite ,ca eu n-am multa scoala si sunt aprig la manie !..........
Chiar si cu anumite lipsuri si cu calitatea de "aprig de manie" un om poate fi corect , echilibrat si mai ales "cu coloana vertebrala" !Cei care au suferit in vremile nu de mult apuse spun oarecum "codificat" ca la un anumit moment "au fost asmutiti cainii asupra lor" referinduse la faptul ca se dorea "incoltirea" lor.Sper ca nu se doreste sa ne intoarcem acolo si nu dorim sa avem "atitudini si manifestari similare"acum nicaieri.

tavimai scrie:vali003 scrie:toader nicolae scrie:Cu scuzele de rigoare ,va ganditi ca si Cernica,poate se vrea o curva de lux ,un hotel de 5 stele sau un club select?
Nu suntem impotriva reclamei si intelegem ca televiziunile traiesc din asta si trebuie sa dam cezarului cei al cezarului si sa recunoastem ca aveti alaturi de domnul Victor Tarus cele mai bune emisiuni de pescuit si trebuie sa recunoastem ca,Tancabestiul este o balta deosebita din punct de vedere al investitiilor,dar ca sa fim corecti reclama pentru Tancabesti trebuie sa sune cam asa:TANCABESTIUL este o balta care te fascineaza(adevarat)dar trebuie sa fi nabab ca sa pescuiesti aici,sa traiesti din petrol ca sa iti permiti sa pescuiesti cu 300 ron /24 ore in sistem C&R si asta ca sa sune ca antireclama facuta la Cernica.
Mai fratilor , mai aveti un pic si scrieti un roman pe marginea Tincabesti-Cernica , am super inteles cum sta treaba , mai gasiti si alte balti , nu de alta dar devine plictisitor.
Mai un pic si vine vara si nu mai avem timp de plictiseala !Pacat insa ca desi tara asta are atatea ape curgatoare minunate,ne gasim sa "ne tot invartim in jurul cozii" !Personal nu am nici o atractie spre "artificialiteturile alea scumpe"!Cred ca si pestii aia sunt "cracanati la cap" de cat sunt chinuiti asa de pomana !Parca-i vad cum au gurile "perforate" de ace in zeci de locuri de parca ar fi fost trecuti pe sub masina de cusut !Si apoi vin "maiestrii" cu deviza "prinde si elibereaza" sa ne dea lectii de ecologism si dragoste de natura !Chinui prosteste animalul ani la rand ,zi dupa zi numai de dragul de ati satisface "pohtele" ? Indeasa in ei fiecare doritor de senzatii tari tot felul de "chimicale naturale" ca au ajuns bietii pesti sa nu mai cunoasca nici porumbul !Oricati "avocati" s-or gasi nu ma pot convinge !Il consider cel mai inuman gest alaturi de braconajul bestial sau retinerea pestilor sub dimensiuni !Aceasta este adevarata fata a "BALTILOR TARI" cu reclama "cat cuprinde" !
Am un porc in batatura si ii chem sa vina sa mi-l alerge 24 de ore pentru 100 de dolari azi ,maine,tot anul !Este corect ? Ei ce zic oare ? Sadismul si bestialitatea sunt aceleasi !Si vizavi de "pescarii naivi ce dau banul gros" si vizavi de bietul animal ! O DATA SI O DATA TREBUIE SPUS LUCRURILOR PE NUME CHIAR DACA DOR SAU NU CONVIN !
Poate parea plictisitor dar daca incercam sa privim mai profund putem sa intelegem ca ne confruntam cu o problema grava in jurul careia se pot sustine infinite dezbateri .Care sunt atunci "pescarii adevarati" ? Poate iesi si un lucru bun din tot "bairamu asta" !Numai discutand despre probleme le putem gasi rezolvare !
PS
As fi foarte interesat sa aud si pererea domnului Iuga,si nu numai a lui , legata de acest aspect care se leaga in mod direct de "subiectul" discutat aici !Este un "aspect' al baltilor private citate in comentarii care nu s-a discutat deloc desi este deosebit de interesant !

toader nicolae scrie:..................
Gore ,cu rumegusul cred sincer ca ai gresit dar o sa ma fac ca nu am vazut postul si sfatuiesc si pecei carora li te-ai adresat .sa faca la fel.

vali003 scrie:

tavimai scrie:vali003 scrie:
O balta , pentru cei ce o administreaza , este un produs de pe urma caruia incearca sa scoata cit mai mult profit , se intimpla acelasi lucru in toata lumea , cu tot ceea ce se vinde si cumpara , ai posibilitati cumperi scump , nu ai , nu cumperi , pentru mine este clar si simplu , deoarece nu stau in tara , din postarile de mai sus eu am inteles , te duci la Cernica platesti 200 de roni , nu prinzi nimic , te duci la Tincabesti platesti 150 roni si prinzi 8-10 crapi mai mari de 5-6 kg. , deci eu consider ca pe Cernica ti-ai luat teapa , cu parere de rau fiindca Cernica a fost balta mea de suflet cit am stat in Romania . Si poate sint mai greu de cap , dar nu am inteles , dezbatind in continuare pe marginea acestui subiect , rezolvam ce ??? Sistemul prinde si elibereaza este nou la noi si mai dureaza pina va parea ceva normal , eu pescuiesc numai pe ape salbatice si tot in acest sistem.
Dar asta este , avem imaginatia foarte dezvoltata.....

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator