braconaj pe dunare

Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: braconaj pe dunare

Mesaj de viorelb73 » 10 Ian 2012, 23:07

Eu am incercat anul trecut la Dunarea (sat la 10 Km aval de Cernavoda), dar braconajul electric este la cote astronomice si mi-am luat tepe de mare clasa !!! La Satu Nou au golit cu plasele si electricul tot ce era in canalele ce se ramifica din Canal ... iar tepe !!! Am mai ciugulit cativa carasi pe Siutghiol, zona Palazu Mare, dar slabut !!! La Enisala, 6 Martie si Lunca ... mamă ce mi-am luat-oooooo, rau de tot (am si pus un comentariu despre experienta de la Lunca, cu nesimtitii de patroni de acolo) !!!
Fire intinse si cat mai putine partide "seci" !
Viorel
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: braconaj pe dunare

Mesaj de viorelb73 » 17 Ian 2012, 22:09

Coruptie in lumea pescuitului si braconajului ???
Exemplul 1: Murighiol, 2001-2002. Seful de post arestează un braconier la electric care îi spune să îl lase în pace că a doua zi e liber oricum. Seful de post nu-l ascultă și-l arestează, îl duce la Tulcea. A doua zi braconierul este înapoi în sat, șeful de post este mutat disciplinar 2 săptămâni mai târziu (mi-a povestit lucrul acesta un localnic, la o partidă de pescuit și-o bere la capătul canalului de la Murighiol, când stăteam de peste 36 de ore fără trăsătură...).
Exemplul 2: 2002, MM 36, în gura canalului pe malul stâng al Dunării, sâmbătă după-amiaza de la 1400 la 1700 am luat 6 șalăi între 1,5 și 3,5 kg bucata. A doua zi, la ora 0530 aveam lansetele în baltă. La ora 0900 trece la rame un lipovean în amonte și ne întreabă dacă am luat. "Nu am luat nimic azi, dar ieri l-am rupt în locul ăsta ..." și ne-a răspuns: Nici nu o să luați nimic, azi dimineață la 0400 când am trecut jos la grădină era o barcă și-l adunau cu minciogul de la suprafața apei chiar în gura canalului, că dăduseră la electric !!! ~x( ~x( ~x(
Exemplul 3: Locul de crap preferat, Km 107, mal stâng braț Sf. Gheorghe. Zilnic 4-5 kg de porumb momeală, ca să-l țină pe loc. Sâmbătă dimineața, împreună cu un coleg pescar, Nea Mihai, ajungem cu barca "la loc", iar acolo stupoare ... un împuțit aduna peștele cu minciogul la suprafață ! L-am alergat, a fugit pe malul opus și până am ajuns noi a fugit cu o dacie care o avea parcată pe mal (noi la rame ... până am ajuns își scosese motorul de pe barcă și a întins-o). Am găsit în barcă inclusiv puiet de somn de mărimea guvizlor de la mare, 7-10 cm.
Până nu se ia atitudine către de autoritățile care primesc șpaga de la braconieri ... vai de copii noștri, nu știu dacă vor mai apuca să prindă frumusețea pescuitului!!!
Respect !!!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Scrie răspuns

Înapoi la “Pe rauri si Dunare”