Moderator: vali003

Ionut_ofiter_ IJJ scrie:Salut,dupa parerea mea raul Ebro ,este cel mai populat in somn pot spune din Europa vestica, neoficial cica daca eliberezi un somn si esti vazut de politie iti iei o amenda de peste 100 euro ...

Ionut_ofiter_ IJJ scrie:Salut,dupa parerea mea raul Ebro ,este cel mai populat in somn pot spune din Europa vestica, neoficial cica daca eliberezi un somn si esti vazut de politie iti iei o amenda de peste 100 euro .Vreau sa merg vara asta daca am ocazia ce zone imi recomandati ce ziceti de zona RIO Mequinenza,am inteles ca e super ,arunci si la nici 10-15 minute ai trasatura.

( fiind valabil atat pentru apele continentale cat si pentru pescuitul recreativ in Marea Mediterana).Acesta il poti face pe loc in orice oras din regiune avand la tine buletinul sau pasaportul. Trebuie mentionat insa , ca in anumite zone se mai plateste o taxa suplimentara ca de ex la Mequinenza anul trecut era 7E/zi.
iar daca ii spui unui spaniol ca mananci carne de crap sau uita la tine ca la un
In fiecare parauas din Spania "zac" carduri imense de "porci ai apelor".Crapul seamana cu cel salbatic de la noi, de pe Dunare si are carnea rosie ca de vanat si un gust fabulos

stiuca si black bass
auzi chesti fictive..ai auzit de SEPRONA?:)
) si as vrea si niste sfaturi in privinta nadelor preferate de pesti sau chiar sunt extrem de nepretentiosi ca aici pe insula?
) Cat despre somn si salau - am vazut de curand un documentar avandu-l in prim plan pe neamtul care a introdus aceste specii invazive prin anii 70 pe raul Ebro ( si din cate am inteles nu prea este bine venit in Spania
).Somnul e foarte daunator pentru speciile autohtone de pesti de acolo dar si aceasta situatie are parte de o oarecare dualitate : 1.Somnul-specie invaziva- daunator-nu trebuie eliberat etc . totusi 2.Pescuitul la somn a adus in ultimii ani sume de bani apreciabile , turisti din toata lumea venind in Spania sa prinda "monstrii" de pe Ebro. Mai mult decat atat , in toate partidele de pescuit (nu foarte multe) care le-am facut pe Ebro, sau toate emisiunile televizate si de pe la noi si de pe la englezi, brosurile turistice cu partide la somn pe acest rau s.a.m.d nu am vazut niciodata decat pescuitul practicat in sistem Catch & Release. Ceea ce vreau sa subliniez , in cele din urma, este faptul ca exista o discordanta intre lege si faptul ca spaniolii au inteles ca se pot castiga bani frumosi din promovarea turismului bazat pe abundenta acestei specii din Ebro. Sunt cateva filmulete pe net , in care diferite asociatii de pescuit sportiv din Catalunya aduc injurii foarte "acide" conationalilor nostri ce nu parctica pescuitul C&R.

xentaris scrie:salutare sunt nou pe aici si am si eu nevoie de indrumare
stau pe insula palma si as vrea sa ies pe sfarsitul verii chiar septembrie ca e luna crapului la escuit pe ebru
ati putea sa imi recomandati niste orase sate unde as putea merge?
am masina,am cort(nu stiu daca este voie sa pui cort,ar fi bine intro zona unde e permis sa pun cortul si sa faci foc)(daca e locul unde pot lasa masina chiar langa mine e si mai bine pt ca am fost speriat de postarea lui anaconda care a povestit cum ziua pe lumina iau spart masina)
peste preferat crap dar nu ma supar si de alte specii,nu neaparat somn pt ca nu prea sunt pregatit pt somni(ma refer la bete cu super actiune si fire super potente)
zona de pescuit preferabil la maxim 2 3 ore cu masina de barcelona
daca este in localitate si si loc de cumparat nada+unde sa scot permisul pe loc si mai bine(sau si mai bine daca pot sa il scot pe internet de undeva)
catalunia sau aragon indiferent..
care zona prezinta reguli de pescuit mai facile din cele 2 mentionate mai sus? (cateva detalii pro va rog)
pescuitul va dura cam 3 zile de tip C&F&R(cach and foto and realease) si as vrea si niste sfaturi in privinta nadelor preferate de pesti sau chiar sunt extrem de nepretentiosi ca aici pe insula?
inafara de crap la ce alte specii as putea sa ma astept sa stiu cum sa ma pregatesc
permisul..cafeaua o dau eu 

Înapoi la Pescuit in afara tarii
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator