RAUL EBRO-SPANIA

Moderator: vali003

RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde Ionut_ofiter_ IJJ » 10 Mar 2011, 11:20

Salut,dupa parerea mea raul Ebro ,este cel mai populat in somn pot spune din Europa vestica, neoficial cica daca eliberezi un somn si esti vazut de politie iti iei o amenda de peste 100 euro .Vreau sa merg vara asta daca am ocazia ce zone imi recomandati ce ziceti de zona RIO Mequinenza,am inteles ca e super ,arunci si la nici 10-15 minute ai trasatura.
Traim in Romania si asta ne preocupa tot timpul.
Все относительно
Avatar utilizator
Ionut_ofiter_ IJJ
junior
junior
 
Mesaje: 7
Membru din: 10 Mar 2011, 01:09
Localitate: BUCURESTI

z

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde craparulsef » 10 Mar 2011, 11:54

Ionut_ofiter_ IJJ scrie:Salut,dupa parerea mea raul Ebro ,este cel mai populat in somn pot spune din Europa vestica, neoficial cica daca eliberezi un somn si esti vazut de politie iti iei o amenda de peste 100 euro ...


La noi ar trebui făcut mai rău ... dacă eliberezi o știucă, de la 3 kile în sus, amenda să fie ... 1.000 euro !!! Că nenorocita asta ne haleşte toţi crăpuşorii !!!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
Avatar utilizator
craparulsef
Veteran
Veteran
 
Mesaje: 1181
Membru din: 04 Ian 2010, 21:17

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde stefan_kwr » 10 Mar 2011, 15:23

Ionut_ofiter_ IJJ scrie:Salut,dupa parerea mea raul Ebro ,este cel mai populat in somn pot spune din Europa vestica, neoficial cica daca eliberezi un somn si esti vazut de politie iti iei o amenda de peste 100 euro .Vreau sa merg vara asta daca am ocazia ce zone imi recomandati ce ziceti de zona RIO Mequinenza,am inteles ca e super ,arunci si la nici 10-15 minute ai trasatura.


Nu doar din Europa vestica, ci din toata Europa, si cand te gandesti ca totul a inceput prin anii '70 cand au fost adusi cativa somotei si lasati liberi in marele fluviu. Dar asa se intampla cand nu-si baga omul coada, daca ar sti si spaniolii sa pescuiasca cu ''curentul'' sigur s-ar mai schimba treaba... :D
Avatar utilizator
stefan_kwr
Veteran
Veteran
 
Mesaje: 683
Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
Localitate: Craiova

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde Ionut_ofiter_ IJJ » 10 Mar 2011, 15:53

am o parere foarte buna despre spanioli in general ca ma sunt si uscaturi orice padure are,e normal dar pot spune ca avem ce invata de la ei.cu toate ca romanul este cel mai inventiv etc.
Traim in Romania si asta ne preocupa tot timpul.
Все относительно
Avatar utilizator
Ionut_ofiter_ IJJ
junior
junior
 
Mesaje: 7
Membru din: 10 Mar 2011, 01:09
Localitate: BUCURESTI

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde meo_mdc » 09 Apr 2011, 10:42

Ionut,zona Mequinenza este intradevar o locatie fabuloasa pentru pescuitul la crap si somn cu capturi capitale. Daca urmaresti doar somnul pot spune ca il poti gasi aproape in orice loc pe Ebro. Zona mea preferata de pescuit este Deltebre , un orasel in apropierea Tarragonei, unde raul se varsa in Marea Mediterana-Zona care "freamata" de sute de specii de peste printre care ,bineinteles somn,crap,f f f mult Salau(lucio),dorada etc.
Ceea ce mi se pare fabulos in acest Rai pentru pescari este faptul ca pentru a pescui pe Ebro nu ai nevoie decat de Permisul de pescuit (Licentia de Pesca Recreativa) in regiunea Catalunya ,care costa doar 15.5 E PE AN =D> ( fiind valabil atat pentru apele continentale cat si pentru pescuitul recreativ in Marea Mediterana).Acesta il poti face pe loc in orice oras din regiune avand la tine buletinul sau pasaportul. Trebuie mentionat insa , ca in anumite zone se mai plateste o taxa suplimentara ca de ex la Mequinenza anul trecut era 7E/zi.
Cat despre amenzile de 100 de E ca arunci pestele inapoi iti pot spune ca sunt ,din cate stiu , fictive.Spaniolii sunt adepti inversunati ai stilului C&R si isi respecta foarte mult fauna piscicola.Intradevar pe Ebro se duce o politica de reducere a populatiei enorme de somn,existand locuri unde nu ai voie sa eliberezi pestele dupa ce l-ai prins.
Spaniolii nu mananca somn sau crap(nici nu ar avea de ce avand Marea Mediterana).Crapul este considerat la ei porcul apelor :)) iar daca ii spui unui spaniol ca mananci carne de crap sau uita la tine ca la un :O In fiecare parauas din Spania "zac" carduri imense de "porci ai apelor".Crapul seamana cu cel salbatic de la noi, de pe Dunare si are carnea rosie ca de vanat si un gust fabulos ;)
Merg in Spania de cateva ori pe an (Paste ,Craciun,vara etc) si pot spune ca raul Ebro este,pentru mine, cea mai frumoasa locatie de pescuit **==
PS: Pe 15 am taiat-o spre Catalunya in vacanta si ghici unde am sa merg prima data la pescuit :D
MLDD
Avatar utilizator
meo_mdc
senior
senior
 
Mesaje: 414
Membru din: 14 Feb 2009, 12:11
Localitate: Bucuresti

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde igvu » 06 Feb 2012, 17:29

Salut eu tias sugera o zona mai linistita pe ebro se afla la circa 100 km de zaragoza din autogara delisia ei autocarul de tudela un orasel situat langa raul ebro la esire din oras sunt zone anpadurite pe malul raului se pescueste la somn si crap somnul cel mai bine pune botul la bucatica de peste fire bune sa ai cat despre crap nu am ce sa mai zic monstri de peste 15 kg fire antinse va doresc.
Avatar utilizator
igvu
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 25
Membru din: 31 Ian 2012, 12:35
Localitate: Ploiesti

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde AnAcKoNdA2 » 22 Feb 2012, 17:12

Pentru domnul cu trasaturi la 10 ..15 min in Mequinenza....VRAJEALA! Sa tinut concursul de pescuit la crap..acolo..50 echipe..2 pesti.Eu la 20 km mai sus...am prins multi..unul doar sub 10 kg:).asta in cateva ore..la 6 seara am plecat spre casa...mai stateam dar am facut baie si imi era frig.(am pus o lanseta fara baitrunner..cand a facut alarma clic..era si lanseta la 2 metrii in apa) :)
de igvu » 06 Feb 2012, 17:29

Salut eu tias sugera o zona mai linistita pe ebro se afla la circa 100 km de zaragoza din autogara delisia ei autocarul de tudela un orasel situat langa raul ebro la esire din oras sunt zone anpadurite pe malul raului se pescueste la somn si crap somnul cel mai bine pune botul la bucatica de peste fire bune sa ai cat despre crap nu am ce sa mai zic monstri de peste 15 kg fire antinse va doresc.

De Chiprana ai auzit?Herradura?..si cu firele...eu am de 0,30..0,31..si pe una 0,35..si nu e fir textil:)..cum puneti voi..sa prindeti balauri.Somn la bucata de peste?Daca e intreg il bate la buze?..ahaha.
Ma stie naiba eu umblu de ani de zile sa prind exemplare mari.,.si voi una doua ..tot monstri.
Avatar utilizator
AnAcKoNdA2
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 41
Membru din: 16 Iul 2011, 21:44

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde AnAcKoNdA2 » 22 Feb 2012, 17:29

meo_mdc...
Eu zic sa te documentezi daca mergi la pescuit..sa nu ai surprize.Chestia cu..sa omori pestele..e reala.Fictive sunt povestile care le auxi tu de Ebro.
meo_mdc:Cat despre amenzile de 100 de E ca arunci pestele inapoi iti pot spune ca sunt ,din cate stiu , fictive.Spaniolii sunt adepti inversunati ai stilului C&R si isi respecta foarte mult fauna piscicola.Intradevar pe Ebro se duce o politica de reducere a populatiei enorme de somn,existand locuri unde nu ai voie sa eliberezi pestele dupa ce l-ai prins.
Spaniolii nu mananca somn sau crap(nici nu ar avea de ce avand Marea Mediterana).Crapul este considerat la ei porcul apelor iar daca ii spui unui spaniol ca mananci carne de crap sau uita la tine ca la un In fiecare parauas din Spania "zac" carduri imense de "porci ai apelor".Crapul seamana cu cel salbatic de la noi, de pe Dunare si are carnea rosie ca de vanat si un gust fabulos
Merg in Spania de cateva ori pe an (Paste ,Craciun,vara etc) si pot spune ca raul Ebro este,pentru mine, cea mai frumoasa locatie de pescuit
Acu citeste mai jos..si minuneazate :) stiuca si black bass
COMUNICADO DE LA ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE BLACK Bass (AEBass)

..........................................................
El recién publicado Real Decreto 1628/2011 de 14 de noviembre (BOE Núm. 298 Lunes 12 de diciembre de 2011), por el que se desarrolla el artículo 61.1 crea el Catálogo Español de Especies Exóticas Invasoras, en el que se han de incluir todas aquellas especies y subespecies exóticas invasoras que constituyan, de hecho, o puedan llegar a constituir una amenaza grave para las especies autóctonas, los hábitats o los ecosistemas, la agronomía, o para los recursos económicos asociados al uso del patrimonio natural y se regula el listado y catálogo de especies exóticas invasoras, aprobado por el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino que incluye a las especies Micropterus Salmoides (Black Bass o perca americana) y Essox Lucius (lucio) en el anexo I de la citada orden lo que implica que estas dos especies pasan directamente al catálogo de especies que constituyen una amenaza grave para las especies autóctonas
. Los ejemplares de las especies animales incluidas en el Catálogo que sean capturados, retenidos o extraídos de la naturaleza por cualquier procedimiento, no podrán ser devueltos al medio natural excepto por razones de investigación. En caso de ser capturados o retenidos por un particular, este deberá entregar el ejemplar o ejemplares a las autoridades competentes, o proceder a su eliminación o retirada del medio natural según la normativa vigente.”

Acogiéndonos a las definiciones expuestas en el mismo texto de la norma, se determina al Lucio y al Black Bass como:
.......................................
El esfuerzo y por tanto el éxito que se obtenga ha de ser cuestión de todos

No sería completo este comunicado sin terminar con una advertencia a todos los pescadores y sus organizaciones de que este Real Decreto ha entrado ya en vigor y por tanto el incumplimiento de sus normas o la transgresión de sus prohibiciones no solo puede suponer una infracción administrativa si no, en determinados casos un delito contra la protección de la fauna y flora (El que introdujera o liberara especies de flora o fauna no autóctona, de modo que perjudique el equilibrio biológico, contraviniendo las leyes o disposiciones de carácter general protectoras de las especies de flora o fauna, será castigado con la pena de prisión de cuatro meses a dos años o multa de ocho a veinticuatro meses y, en todo caso, inhabilitación especial para profesión u oficio por tiempo de uno a tres años. Según versa el art. 333 del vigente código penal).
Por ello y si se dieran las circunstancias que contempla este Real Decreto que obliguen al sacrificio de un ejemplar capturado, nuestra recomendación es que no sea el pescador quien de muerte al pez (no está obligado en ningún caso) si no que previo requerimiento de éste a las autoridades competentes, por la vía más expeditiva, de su presencia en el lugar de la captura (ej. móvil) le haga entrega vivo del ejemplar capturado para su eliminación o retirada del medio natural según la normativa vigente (art. 8.5 de este Real Decreto) que exige su eliminación en contenedores especiales para residuos biológicos, debiendo tenerse muy en cuenta que en ningún caso se puede abandonar los restos del pez capturado muerto en el lugar ni en otro depósito so pena de que quien lo haga o permita (pescador o autoridad) podría llegar a incurrir en un delito contra los recursos naturales (Art. 328.3 del código penal: Serán castigados con la pena de prisión de uno a dos años los que en la recogida, el transporte, la valorización, la eliminación o el aprovechamiento de residuos, incluida la omisión de los deberes de vigilancia sobre tales procedimientos, pongan en grave peligro la vida, integridad o la salud de las personas, o la calidad del aire, del suelo o de las aguas, o a animales o plantas).
Nu iti da amenda..te ascunde daca nu stii ce faci :)) auzi chesti fictive..ai auzit de SEPRONA?:)
Avatar utilizator
AnAcKoNdA2
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 41
Membru din: 16 Iul 2011, 21:44

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde xentaris » 03 Apr 2012, 22:48

salutare sunt nou pe aici si am si eu nevoie de indrumare

stau pe insula palma si as vrea sa ies pe sfarsitul verii chiar septembrie ca e luna crapului la escuit pe ebru
ati putea sa imi recomandati niste orase sate unde as putea merge?

am masina,am cort(nu stiu daca este voie sa pui cort,ar fi bine intro zona unde e permis sa pun cortul si sa faci foc)(daca e locul unde pot lasa masina chiar langa mine e si mai bine pt ca am fost speriat de postarea lui anaconda care a povestit cum ziua pe lumina iau spart masina)

peste preferat crap dar nu ma supar si de alte specii,nu neaparat somn pt ca nu prea sunt pregatit pt somni(ma refer la bete cu super actiune si fire super potente)
zona de pescuit preferabil la maxim 2 3 ore cu masina de barcelona
daca este in localitate si si loc de cumparat nada+unde sa scot permisul pe loc si mai bine(sau si mai bine daca pot sa il scot pe internet de undeva)
catalunia sau aragon indiferent..
care zona prezinta reguli de pescuit mai facile din cele 2 mentionate mai sus? (cateva detalii pro va rog)

pescuitul va dura cam 3 zile de tip C&F&R(cach and foto and realease :D) si as vrea si niste sfaturi in privinta nadelor preferate de pesti sau chiar sunt extrem de nepretentiosi ca aici pe insula?
inafara de crap la ce alte specii as putea sa ma astept sa stiu cum sa ma pregatesc
Avatar utilizator
xentaris
junior
junior
 
Mesaje: 1
Membru din: 08 Ian 2009, 20:25

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde meo_mdc » 07 Apr 2012, 08:30

Da Anakonda , am citit postul tau si intr-adevar nu contest cele spuse de tine. Eu am postat chestii care le-am discutat cu cei de la garda de mediu din Tarragona , atunci cand venisera la un control - pescuiam in regiunea Montblanc la pastrav (dar nu pareau nici ei 100% in cunostinta de cauza :) ) Cat despre somn si salau - am vazut de curand un documentar avandu-l in prim plan pe neamtul care a introdus aceste specii invazive prin anii 70 pe raul Ebro ( si din cate am inteles nu prea este bine venit in Spania :) ).Somnul e foarte daunator pentru speciile autohtone de pesti de acolo dar si aceasta situatie are parte de o oarecare dualitate : 1.Somnul-specie invaziva- daunator-nu trebuie eliberat etc . totusi 2.Pescuitul la somn a adus in ultimii ani sume de bani apreciabile , turisti din toata lumea venind in Spania sa prinda "monstrii" de pe Ebro. Mai mult decat atat , in toate partidele de pescuit (nu foarte multe) care le-am facut pe Ebro, sau toate emisiunile televizate si de pe la noi si de pe la englezi, brosurile turistice cu partide la somn pe acest rau s.a.m.d nu am vazut niciodata decat pescuitul practicat in sistem Catch & Release. Ceea ce vreau sa subliniez , in cele din urma, este faptul ca exista o discordanta intre lege si faptul ca spaniolii au inteles ca se pot castiga bani frumosi din promovarea turismului bazat pe abundenta acestei specii din Ebro. Sunt cateva filmulete pe net , in care diferite asociatii de pescuit sportiv din Catalunya aduc injurii foarte "acide" conationalilor nostri ce nu parctica pescuitul C&R.
MLDD
Avatar utilizator
meo_mdc
senior
senior
 
Mesaje: 414
Membru din: 14 Feb 2009, 12:11
Localitate: Bucuresti

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde AnAcKoNdA2 » 18 Apr 2012, 15:23

Nu toti vin pentru monstrii...si nu elibereaza...francezii de ex...stau saptamani in sir pana isi fac o rezerva considerabila de filete de salau.Asta nu se vede..doar romanii..pt ca i tin pe sfori pe linga maluri.:)
Avatar utilizator
AnAcKoNdA2
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 41
Membru din: 16 Iul 2011, 21:44

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde AnAcKoNdA2 » 18 Apr 2012, 15:32

xentaris scrie:salutare sunt nou pe aici si am si eu nevoie de indrumare

stau pe insula palma si as vrea sa ies pe sfarsitul verii chiar septembrie ca e luna crapului la escuit pe ebru
ati putea sa imi recomandati niste orase sate unde as putea merge?

am masina,am cort(nu stiu daca este voie sa pui cort,ar fi bine intro zona unde e permis sa pun cortul si sa faci foc)(daca e locul unde pot lasa masina chiar langa mine e si mai bine pt ca am fost speriat de postarea lui anaconda care a povestit cum ziua pe lumina iau spart masina)

peste preferat crap dar nu ma supar si de alte specii,nu neaparat somn pt ca nu prea sunt pregatit pt somni(ma refer la bete cu super actiune si fire super potente)
zona de pescuit preferabil la maxim 2 3 ore cu masina de barcelona
daca este in localitate si si loc de cumparat nada+unde sa scot permisul pe loc si mai bine(sau si mai bine daca pot sa il scot pe internet de undeva)
catalunia sau aragon indiferent..
care zona prezinta reguli de pescuit mai facile din cele 2 mentionate mai sus? (cateva detalii pro va rog)

pescuitul va dura cam 3 zile de tip C&F&R(cach and foto and realease :D) si as vrea si niste sfaturi in privinta nadelor preferate de pesti sau chiar sunt extrem de nepretentiosi ca aici pe insula?
inafara de crap la ce alte specii as putea sa ma astept sa stiu cum sa ma pregatesc

NU cORT..nU FOC..:)
Daca o faci..e pe riscul tau.
Cu somnul...n ai nevoie de bete cu actiune de 7 lbs..stai linistit.
Zone..Chiprana..Caspe..
Nada gasesti peste tot..imi lasi mail si iti spun de unde ssa iti cumperi.
Regulile de pescuit sunt aceleasi ..indiferent de zona:)
Nu am vazut mesajul pt ca sunt in vacanta in Romania..si na intre oua si vin fiert:)
specii:crap somn salau biban
de permis..ce sa zic..imi dai datele...ai spus ca mergi in septembrie..oricum treci pe linga zona unde locuiesc eu..iti scot eu permisul..opresti la o cafea..te costa 10.40 E E VALABIL UN AN DE ZILE..(Licenta de Aragon de asta ai nevoie :)permisul..cafeaua o dau eu :)
numai bine
Avatar utilizator
AnAcKoNdA2
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 41
Membru din: 16 Iul 2011, 21:44

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde seby_va » 14 Iun 2012, 20:06

AnAcKoNdA2 nu ma sfatuieti si pe mine . vin luni dimineata catre Caspe pentru 2-3 zile de pescuit crap / somn / salau (in sistem CR) din Avila .
Cateva sfaturi m-ar ajuta si pe mine :

- odata ajuns de unde fac licenta ( la o banca ceva ? )
- un magazin de nada ...locatie , ce nada , etc

Dau eu cafeaua .
Stiu ca e din scurt dar poate am noroc sa vezi mesajul . Iti las pe MP adresa mea de email .
Avatar utilizator
seby_va
junior
junior
 
Mesaje: 1
Membru din: 13 Iun 2012, 02:52

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde AnAcKoNdA2 » 18 Iun 2012, 10:24

Na imi pare rau..doar vineri am ajuns in Spania din Romania...si clar..pana ieri am fost la pescui t.Nu stiu daca mai esti pe aici sa vezi mesajul..iti las nr de mobil .
Avatar utilizator
AnAcKoNdA2
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 41
Membru din: 16 Iul 2011, 21:44

Re: RAUL EBRO-SPANIA

Mesajde sobi » 01 Aug 2012, 14:52

igvu scrie:Salut eu tias sugera o zona mai linistita pe ebro se afla la circa 100 km de zaragoza din autogara delisia ei autocarul de tudela un orasel situat langa raul ebro la esire din oras sunt zone anpadurite pe malul raului se pescueste la somn si crap somnul cel mai bine pune botul la bucatica de peste fire bune sa ai cat despre crap nu am ce sa mai zic monstri de peste 15 kg fire antinse va doresc.

M-AR INERESA MAI MULTE DETALII DESPRE ACEASTA ZONA. V-AS RUGA SA MA AJUTATI IN ACEST SENS :CATE BETE,UNDE POT SCOATE ACEL PERMIS,AS VREA SA CAMPEZ PE MAL,DAR BANUIESC CA NU E VOIE,ASA CA O SA CAUT CEVA PENSIUNI MAI CHEAP.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Avatar utilizator
sobi
junior
junior
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Aug 2012, 14:15
Localitate: TARGU MURES

Următorul

Înapoi la Pescuit in afara tarii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori