Eu_Tatalor scrie:...
Ex: Linie Caras : fir principal : 0.14 / inaintas :0.08----0.12, pluta 2.5--3 gr. (control bun pe aruncare)
Linie Obleti : fir principal : 0.12 / inaintas : 0.07 ----0.10, pluta 0.8---1.5 gr. (gramaj ridicat pentru control)
...
mai adaug: Linie ciortan:
bine'nteles, o carabina la capatul vergii.

Eu_Tatalor scrie:Nu prea imi fac curaj sa pescuiesc cu varga de 11m ( Maver Superlitium) la ciortani, datorita nervozitatii acestor pesti.
Nici eu nu am curaj cu 11m la ciortan dar cu 7m o fac curent. 
Eu_Tatalor scrie:Va recomand sa abordat stilul match pentru ciortani. Mult mai sigur si mai eficient . <
se scufuna incet si a fost cam greu cand batea vantul... mai treceam pe stationar.
noc scrie:Eu_Tatalor scrie:Va recomand sa abordat stilul match pentru ciortani. Mult mai sigur si mai eficient . <
Multumesc pentru sfat. Folosesc match cu varga bologneza. Sambata trecuta am luat ciortani... E adevarat ca nu am avut timp, de la partida veche, sa curat firul ,se scufuna incet si a fost cam greu cand batea vantul... mai treceam pe stationar.

Eu_Tatalor scrie:Scufundati varful lansetei si recuperati in viteza mare , dupa care brusc o scoateti din apa. Este (parerea mea) cea mai buna metoda sa scufundati firul chiar si necuratat.
chiar asa am facut sambata (cand m-am dus tot cu firul necuratat) dar am luat o lanseta mai rigida de spinning, una 2,7m (mai rigida fata de bologneza). Oricum, cel mai mare ciortan l-am prins cu ea.Eu_Tatalor scrie:La bologneza miscarea de ridicare la suprafata trebuie sa fie mai lina ca la match ( 3 elementi), fiind mai elastica si mai sensibila la miscari bruste. Dupa ce ati efectuat miscarea de ridicare lasati pick-up -ul liber ca pluta sa ramana pe loc , iar montura sa ajunga pe vad.

Înapoi la Pescuitul la crap, fitofag si caras
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator