Salut prieteni ,astazi vom gati impreuna un preparat din stiuca . Stiuca dupa parerea mea , are o carne excelenta cind este intre 2 si 4 kg. , impedimentul este ca are destul de multe oase , in special cele subtiri in forma de y . Dar dupa cum bine stim lucrurile bune cer un pic de efort , deci pt. preparatul nostru inarmativa cu un spit , patent cu un virf ascutit ,si dupa ce ati filetat stiuca ,cu ajutorul spitului scoateti toate oasele in forma de Y de pe sira . STIUCA SOTATA IN UNT CU SOS TOMAT materii prime pentru 4 persoane ---
stiuca filetata 0,800 gr. , unt 0,150 gr. , faina 2 linguri , sare , piper ,sos de rosii 0,400 gr.
PREPARAREA- se portioneaza stiuca in 4 portii , se da cu sare si piper , untul se pune intro tigaie mai mare , care sa se poata si baga la cuptor , dam pestele prin faina , cind untul este incins se prajeste pestele cite 2 min. pe fiecare parte , apoi turnam sosul de rosii peste peste in tigaie si dam la cuptor , dinainte incins la 200 grade celsius pentru inca 8 min. Scoatem de la cuptor punem pestele pe un platou , in momentul servirii putem pune si un pic de smintina , eu mai pun si citeva bucati de ardei iute , asa sa piste un pic , si sa mearga si vinul . Se poate servi cu o garnitura de cartofi fierti cu tarhon si vinul , un demisec , deci putin dulceag pentru ca sosul de rosii este acrisor si vinul demisec il balanseaza perfect .Sa nu uitam sa invitam si ceva prieteni la acest festin , fiindca stiuca si vinul vor fi cam searbade fara o companie placuta . Va doresc petrecere frumoasa si pofta buna .

am citit undeva ca japonezii au retete pe cd in care cand apare meniul respectiv,simti si mirosul preparatului

pai...pe ofoaie de hirtie se poate impregna un miros
dar pe un cd cu retete