florentiniuga scrie:Dar Laurentiu, stiuca umpluta contine un amestec tocat exact ca la chiftele, perisoare, etc. doar ca difera reteta si pentru ca stiuca e fada si ar iesi cam uscat continutul, se adauga si o specie grasa. Exact ca la alte preparate. Nu e o inovatie, e o regula culinara.
Cristian, glumeam. Si mie imi plac preparatele mai exotice din peste. Reteta mea preferata de pastrav e cu portocale si capere dar nu o dau acum ca e off topic.![]()
Stefan, la fiecare aproximativ 200km de meridian sau paralela se schimba preferintele culinare. Eu sunt banatean si ai fi uimit cum se mananca acolo. Friptura de vita e garnisita cu sos dulce de visine, morcov sau prune afumate, langa snitelul de pui se serveste compot de caise, supa de rosii e musai indulcita cu zahar la fel ca si macaroanele cu branza, etc. Ce crezi, ai suporta ideaa de a avea o bucatareasa (sau sotie) care sa-ti gateasca zilnic asa ceva?
A si am uitat ceva important, banatenii nu consuma peste decat foarte rar.
Sotia unui prieten este din bacau, iar cand i-a gatit prima oara fasole, a pus otet in ea, iar acest lucru nu a fost spre binele ei
, deci nu cred ca as suporta.