InfoPescar

Treci peste conţinut

• InfoPescar
  • Forum ‹ Competitii ‹ Stationar
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

Stilul de pescuit Sheffild (match)

Moderatori: timer, mini_mic

Răspunde
34 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3

Re: Stilul de pescuit Sheffild (match)

Mesajde ctinvv » 20 Mar 2011, 20:44

... lasa pe fiecare sa descopere pescuitul pe balta si nu pe net cu sfaturi generoase si uneori eronate

Am auzit / am citit vorbele astea de multe ori. Nimeni, absolut niciun pescar cu oaresce pretentii NU a invatat de unul singur a pescui.
Cineva, un pescar cu oarecari pretentii ( ...pe balti clocaind de pesti) imi spunea nu demult ca pescuieste din instinct... :))

Apoi (apropo de sfaturi generoase...) ar trebui desfiintate forumurile de pe site-urile de pescuit :-q

ctinvv
junior
junior

Sus

Sus

Mesajde ctinvv » 20 Mar 2011, 21:34

Eu_Tatalor scrie:... cam ciudat sa anticipezi curentii la o astfel de adancime...

Adevarat.
In apele curgatoare (lente sau nu) viteza de curgere a apei este diferita pe diversele adancimi. Problema devine si mai complicata cand vantul bate in senul curgerii sau contrar. Iar daca mai adaugam situatiile de scurta durata in care apa "curge" spre amonte (asa numita lovitura de berbec) atunci lucrurile devin "dramatice"...

In cartea lui Secosan sunt detaliate varii monturi pentru astfel de situatii; mai putin pentru lacurile de acumulare: cu adancimi mari si curenti.

ctinvv
junior
junior

Sus

Mesajde ctinvv » 23 Mar 2011, 23:53

Eu_Tatalor scrie:...Cel mai important accesoriu este un inel pentru lansetele de fly fishing. ... Te intereseaza sa folosesti doar ceramica acelui inel ( ai griga cum o "produci" din inel fara sa o ciobesti ). ...Odata ce ai obtinut ceramica, vei folosi o agrafa tip snap (cele medii) , vei renunta la vartej si vei monta ceramica in locul lui. Astfel, ai confectionat o agrafa de match corespunzatoare. ...

Am incercat sa procur cele de mai sus. Nu am reusit. Dar am aflat o alta varianta: un inel SIC cu picior si bifurcatie plus o carabina. Combinatie insotita de doua bilute de plastic de 4 mm.

ctinvv
junior
junior

Sus

Mesajde Eu_Tatalor » 02 Apr 2011, 19:00

ok. vezi ce si cum.
Pescarul traieste cate zile i-a lasat Dumnezeu si in plus, zilele in care a fost la pescuit...

Eu_Tatalor
carpZone team
carpZone team

Sus

Anterior

Răspunde
34 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3

Înapoi la Stationar