Crestinesti...

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 01 Aug 2008, 18:53

Fusei la peste(la Babiciu)..mamaliga prapadeste.Si s-a iscat o furtuna,cand sa bem si noi o pruna,la gratar supt clar de luna...Iar de peste,ce sa zic,a tras numa d-ala mic..Da' si ala,doar un pic..Ca facui "recensamantu " si-n juvelnic batea vantu'..Ne-am ales doar cu o baie,de la brau si pan' la .....Mai bine la dracu-n praznic,ca Oltu nu ne fu darnic...Fir intins! :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 13 Aug 2008, 09:42

Anu' trecut s-a dat in oras .Cu solutzii anti-tzantzari..Anu'asta ,nu cred..Asa ca si-au facut aparitia si intra in incaperi,chiar de ai plasa la geamuri.Nu stiu pe unde,da' intra.Si bazaie pe la urechi,mai ales cand incerci sa adormi.Daca mai poti.O varianta ar fi sa aprinzi lumina si sa-l cauti.Nu-l vei gasi ,decat cand e satul.Asta daca ai noroc si aterizeaza in loc vizibil.Da' somnu' s-a dus,e clar.Alta varianta e sa-l astepti sa se aseze.Undeva pe tine.Nu se va potoli ,decat cand va gasi o bucata de piele.Si acum il vei rata.Asa ca vei incerca sa adormi si sa-l lasi sa suga.Din deget,e jale. :mrgreen: Iti vei lua un rand de piele, scarpinandu-te.Mai bine ii lasi un picior,altceva.Au devenit imuni la spray-uri!Hoatza insecta!Si acu urarea :Fir intins si cati mai putini ...bazaitori pe balti si-n cort! :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 17 Aug 2008, 18:30

Din timpuri stravechi, bostanariile au fost pazite cu strasnicie. Simtul proprietatii si-a pus pecetea cu prisosinta, asa ca taranul, iubitor de roadele muncii sale, n-a ezitat sa foloseasca bata, intru disciplinarea iubitorilor nocturni de miez dulce si zemos. Asa ca au purces cu sarg la construirea bastioanelor de paza, aflate la marginea tarlalei: covercile. Daca la tara adaposturile sunt facute din materiale oferite de natura, la oras ele sunt inlocuite de Dacii, ARO-uri sau in lipsa motorizatelor, de pleduri intinse langa piramidele verzi, construite cu migala la marginea trotuarului.
In fine, cu caldurile astea, intarziind putin prin urbea toropita de caldura (se facuse tarziu in noapte) iau hotararea sa cumpar si io o lubenita si s-o bag in frigider sa aiba timp sa se raceasca pana a doua zi. Zis si facut.

Iau cap compas piatzeta din zona garii si, ghidandu-ma dupa mormanele de bostani, ajung rapid in zona comerciantilor de... trufandale. "Macar sa gasesc vreunul treaz" - imi zic- gandindu-ma la ora oarecum nepotrivita pentru negocieri stradale. In linistea noptii aleg pe un nene, care era tolanit pe o patura, cu mana la falca. "Inseamna ca e treaz!" Ma dadui langa el si, cu finetzea caracteristica orei inaintate ii zisei in soapta: "Tataie,vreau si io o lubenitza!" Raspunsul vine prompt, da' nu cel asteptat de mine: "Sariti,HOTZII!" Nu stiu ce-o fi visat, da' pana sa se dezmeticeasca, am mai incercat (in zadar) sa-l readuc la sfanta realitate: "Tataie, nu sunt hotz, sunt cumparator!" Intre timp, larma fiind iscata, ma trezesc inconjurat si de ceilalti proprietari de pepeni, care surescitati de cuvantul "hotzii", venisera si ei sa-i dea o mana de ajutor celui pagubit. Basca niste maidanezi, care intregeau cu latraturi circul iscat. Finalul a fost unu' fericit, au inteles ca n-am ganduri necurate, ba inca mi-au ales cu maini de expert o lubenitza dodoloatza... M-au intrebat si daca vreau sa-i faca... dop (venisera cu niste iatagane cat juma' din mana mea). Am refuzat, trecusem si-asa prin atatea...Fir intins si pepeni reci! :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 05 Sep 2008, 21:20

In noaptea de Sf.Andrei ies sau umbla strigoii.Dupa relele provocate ,ei pot fi di apa si di uscat,di vite si di stup,di ploi si di foc.Dansii haladuiesc pi pamant si pi ape,strigand si miorlaind,calare pi matura,pi butoi sau in butoi.Cand nu mai au cu cin’ sa se certe ,se catzara pi la casele alesilor...Dansu' vine si striga pi la fereastra: "Ai mancat bre usturoi?". Daca alesu' raspunde, il mutzeste pi loc , iar daca tace, se duse-n treaba dansului si incearca pi la cei care n-au mancat usturoi si gura nu le miroase...ps/Iar vin caldurile in sud...Bolanzesc strigoii...si crapii :D

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 06 Sep 2008, 10:27

Flash
////////////////
Pe tarlalele patriei,tractoarele U450 nu mai pufaie.Sau daca pufaie,pufaie a paguba.Elena si-a serbat ziua onomastica pe malul Herastraului.Cocos n-a incaput in cadru la fotografii,din cauza tortului garnisit cu glazura roz.In nordul Moldovei tzapul Costache e viril.Sotia lui,capra,a fatat 4 iezi in conditii de seceta.Sa-i traiasca!Decebal,fostu'ministru lui Doamne Ajuta si Doamne Fereste e un buldozer,iar supararea pe care o tzipa ,cica o tzipa un milion de fermieri.Acu tzipa in alt ocol..Flutur e fost padurar iar el economist.In Parlament ,sesiunile au devenit din ce in ce mai agitate.Olteanu da din cap trei minute,dupa care se opreste.I s-a uscat ceru' gurii.La Gledin s-a canonizat de catre Sinod, Sf. Pahonie.Urmeaza suvitza, in sfant pelerinaj si bai de multime.Lu' Sf.Ilie i-a intrat o chinta sparta.Nu mai vrea ploi.Gainile picotesc a jale..Nici paparudele nu mai joaca.Li s-a uscat vrejurile si sunt pudice.Pamantul e crapat si pe greieri ii doare-n pai, iar in silozuri soarecii fac foamea.Prigoana e-n big brother si Columbeanu lipeste cristale svarowski pe chiloti...Elodia a ajuns la jdemii de episoade(DD intra in topul Capital 300)De Vito compune multe manele...vai natiune...In nostra patriae se toarna si-acu,spun gurile rele...Mai bagati si voi..minciocu-n apa... :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 08 Sep 2008, 08:02

Varfuri de gama…si transparenta totala.Ion Iliescu fostul nostrum iubit prsedinte(ca si ... :) actualul,de altfel)devine “membru” vartos al CC al UTM,la numa 19 anisori,calauzindu-se dupa “glorioasa” experientza a Komsomolului..Cand sa mai fi avut timp si de studiul”gaurilor negre”(avand in vedere ca partea din creier responsabila cu emotiile si senzatiile placute atinge in ast moment excitatie maxima)?In tis problem,ar fi multe de comentat ,intrucat(bicoz) se mai fac orisicat grasali in cuantificarea …gaurilor…Mi-i imaginez(rebeli fara cauza) ,la ceas de sara… pe minezengheru’ Paunescu in chiloti tanga,pe Iliescu in budigai(gogosari) mulati pe coapse iar pe Baselu cu tzatzari din ..brandu’ stil-office sau causal…pierzandu-si uzufructu’ ratiunii…Buhaha..la Cotroceni canta cuca… :twisted:

Avatar utilizator
stefanflorin
Veteran
Veteran
Mesaje: 762
Membru din: 20 Noi 2007, 01:00
Localitate: Departe de casa

Re: Crestinesti...

Mesaj de stefanflorin » 12 Sep 2008, 19:51

:D ma omori dom'le, chiar ai talent la scris :)
Work is for people who can't fish!

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 13 Sep 2008, 09:08

Fane,nu muri,c-avem nevoie de tine... :)
///////////////////////////////////////////////
D-ale casei...
Observi uneori in fata usilor de la apartamente,doua,trei perechi de papuci,frumos aliniate,de diferite marimi si culori pastelate(unii conduri chiar cu ciucurei)Probabil ca sunt aranjate in functie de rang,incepand cu capu' familiei si terminand cu micile odrasle.Banuiesc ca sunt familii obsedate de cultul curateniei,ceea ce nu-i rau.Mai ales ca pana si femeia de serviciu deduce asta si,in fiecare dimineata,cu sarguinta ce o caracterizeaza,trece cu mopu' imbibat cu apa din galeata peste incaltarile prafuite,deranjandu-le alinierea si ordinea in rang.Bineinteles ca ciclul cazon al alinierii este reluat zilnic,cu aceeasi pedanterie,mecanismul functionand ireprosabil,fara sincope sau fisuri.A doua etapa,si cea mai plina de cazne,este cea a descaltatului in fata intrarii in apartament.Incepe o noua provocare,cea a aplecatului sub forma de matanii si schimbarea punctului de sprijin,lipirea unor eventuale particule zglobii de tzarana pe ciorapul proprietarului si introducerea lor acolo unde nu si-ar dori nici el:in holul de apartament.Un ritual bizar,caruia nu i-am inteles complexitatea ... ps/Cum s-o intra la Cotroceni?
Si acu urarea strabuna:Fir intins! :)

Avatar utilizator
Qnyx
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 1257
Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
Localitate: London - UK / Bucuresti
Contact:

Re: Crestinesti...

Mesaj de Qnyx » 15 Sep 2008, 01:16

Imagine
Nada si momeli de pescuit
pescuitmania xxx pescuitul crap

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 15 Sep 2008, 12:14

Qnyx scrie:Imagine
Q,tare dibaci esti!De unde le scoti? :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 15 Sep 2008, 12:20

Incepe ..sicoala...
////////////////////
Ce s-au gandit producatorii de rechizite scolare.Hai sa scoatem ceva nou,sa spargem piatza de profil.Da' nu oricum,ci cu miros de ciucalata cu fructe.As ca au purces la adaugarea de arome in caietele prescolarilor,inlocuind clasicul miros de celuloza(o mai fi fabrica de la Busteni?)cu imbietoare miresme de ciucalatzi.Acu',naparstocii,dornici de invatzatura,vor avea de unde alege:"Mami(tati),ia-mi "dictando"d-alea cu ..capsuni!Ba nu,vreau cu ciucalata cu mure!"Ptiu,drace ,uciga-te toaca!Si cand te gandesti ca,mai demult,maculatoarele(alea de curat) ,dupa ce le cumparai din "mall" se puteau folosi in dublu scop:la invatzatura si la privata din fundu' curtzii.Dac-ar fi fost si-atunci impregnate cu arome si "stabilizatori",miroseau c...rile numa' a zmeura si ..portocale... :)
ps/Fir intins..chiar pe ...ploaie!

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 15 Sep 2008, 12:33

Tot de dulce...pe scarile Parlamentului
///////////////////
Dupa atata acreala in luarile de pozitie,trebuia si ceva de dulce.Asa ca s-au gandit ei ,ce s-au gandit,intr-o ora ,cat altii intr-un an,cum sa sporeasca randamentul energetic urmasilor liliputani ai lui Burebista:cate o linguritza de miere pe zi,pe inima goala.Sau dupa ingurgitarea cornului(abundentei?) si sorbitul laptisorului(de matca?).Conform traditiei si acest demers,benefic pana la urma,n-avea cum sa nu intampine un ghiont,inaintea propulsarii pe scara bunastarii prescolare.Adicatelea,copiii ar putea spoi cu produsul melifer peretii scolilor vopsiti cu atata sarg(prin grija Ministerului?)la inceputul anului scolar.Pai alti bani,alta distractie?Pana la urma si stupul are resurse limitate,nu curge mierea in valuri(poate in Parlament?)In final,la ceas de taina si consens,,cu buzele mieroase(!?!),alesii au dat unda verde albinelor lucratoare si firmelor de profil(trai neneaca)Dar ,atentie copii,nu va murdariti hainutzele,ca va bate bunica(nu Iliescu,parol)! :)

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 25 Sep 2008, 09:13

-Fah Marie,fi-ti-ar catzaua a dracu,vezi ca maine plec la oras sa cumpar hamuri la cal,ca se rupsera cand trecui cu carutza prin hoaga...Se opinti calu-n glod si aia fu,da-re-ar boalili...
-Un' ti-o fi capu' Marine,la clondir,ca-ti zisei io asara sa ocolesti pe la linie,ca omori pe saracu' cal,da' tu,ca cataru'...
-Lasa fah,ca ne descurcam noi...Ia zi-mi ce sa-ti cumpar de la Craiova...
-Pai ce i-a luat Gheorghe din Metro lu Ana lu Cotor...Ia-mi,ca ete imi scrisei pe hartie,un creion de ochi Vision Dynamic Duo Eyeliner..Cauta si Royal Velvet Softening Toning Gel,ca cica e bun la obraji si Optimals Time Relax Day Cream pentru sale...
-Ce alea fah? :mrgreen:

Avatar utilizator
Qnyx
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 1257
Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
Localitate: London - UK / Bucuresti
Contact:

Re: Crestinesti...

Mesaj de Qnyx » 25 Sep 2008, 16:04

Imagine
Nada si momeli de pescuit
pescuitmania xxx pescuitul crap

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Crestinesti...

Mesaj de timer » 27 Sep 2008, 18:10

Nu poate fi contestat faptul ca exista o adevarata arta si rafinament in a fi gospodina si gospodar.Si,ca in orice arta,pe langa talent,se cere si multa pasiune si dorinta de a invata,ca doar nimeni nu s-a nascut invatat.Din cele mai vechi timpuri,viatza in colectivitate a impus anumite reguli,atat in ceea ce priveste aranjarea mesei,cat si in comportarea mesenilor.Spre exemplu,pozitia corpului pe scaun la masa trebuie sa fie neaparat fortata,picioarele se tin sub scaun sau se intind sub masa cat mai mult posibil.Pentru un bun sprijin si realizarea unei bune digestii,coatele vor fi sprijinite pe masa,iar farfuriile vor fi obligatoriu inconjurate cu mainile.In timpul servitului mesei,partea superioara a corpului trebuie miscata continuu,capul ramanand in permanenta aplecat deasupra farfuriei,intrucat mancarea se duce la gura antrenand bratele si umerii.Lingura se tine ca un creion,intre degetele mare si mic,manuind-o cu inelaru'.De altfel,lingura se foloseste numai cu mana stanga,spre deosebire de furculitza,care se tine in mana dreapata cand in stanga e cutitul.Cutitul trebuie apucat cu grija intre degetul mare si aratator,apasand pe maner cu degetul mic.Bunaoara,poti chiar gesticula cu tacamurile intre degete,pentru a putea fi mai bine inteles de invitati.Nu strica ,din cand in cand si un plescait,prin asta demonstrand gazdei ca savurezi la max.cele preparate.Daca exista,cumva,vreun servetel de panza in dreptul tacamului,il vei desface cu atentie si il vei folosi la stersul gurii cat mai vizibil,din aceleleasi considerente,in semn de respect si apreciere.In caz ca ti-a cazut un tacam pe podea,nu dispera!Il vei ridica si-l vei sterge cu o margine de la fatza de masa,doar n-o sa soliciti amfitrionilor unul curat si sa deranjezi astfel petrecerea.Atentie si la feliile de paine!Le vei taia cu cutitul in portisoare mici,atat cat e nevoie,iar daca n-ai cutitul la indemana,le vei rupe cu mana stanga,in timp ce sunt tinute cu mana dreapta.Daca,din nefericire,pica firimituri,le vei pastra langa farfurie,ca sa faci mici cocoloase,de te plictisesti.Si,in final,daca se toasteaza,vei ridica paharul cat iti permite bratzul, pentru a da pretuire evenimentului sarbatorit.Distractie frumoasa...si fir intins! :)

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”