Despre pescuitul la Feeder

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de viorelb73 » 15 Ian 2014, 22:07

tache scrie:Ce montura ati folosit pentru capturarea tenului la feeder imi puteti spune?
Ma batea si pe mine un gand sa pescuiesc exclusiv la ten cu feederul dar am fost descurajat de agresivitatea lor oarecum....
Foloseste 3 boabe de porumb pe fir de păr (porumb - plutitor - porumb pentru a crea o momeală aproximativ critic echilibrată, să o poată lua uşor tenul) şi distanţa între boabe şi ac de aproximativ 2 mm. Foarte bune sunt cârligele de la PB Products, antieject, rezistente la vârf! Rezultate bune am avut cu montura: 1 plutitor Enterprise galben şi 2 boabe porumb Berkley (Momeala artificiala porumb Berkley Gulp Alive [P.1140588]).

Respect
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
darthfather
senior
senior
Mesaje: 302
Membru din: 02 Dec 2012, 14:28

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de darthfather » 16 Ian 2014, 09:38

Viiiorelee,se stie ca in Corbu nu sunt amuri asa de mari.Max.5-6 kg,bataiosi de altfel.Nu sunt expert in pescuitul la feeder dar cred ca si la un exemplar de cca4 kg, strangi din buci strasnic.Stim cu totii cum se comporta un amur in drill.Fortaa fratie,o placere pt orice pescar de stationar.Acum vreau sa te intreb,de ce pescuitul la feeder este foarte eficient in baltile supra populate?Te intreb ,pt ca nu ma prea pricep la acest stil de pescuit.De exemplu,eu mai fac cate o pescuiala la crap pe Vlahii,si nu prea am vazut "fideristi".Acolo sunt exemplare de amur de 14-16-18 kg,si as vrea sa vad un "fiderist"cum se descurca pe o asemenea balta.I-ti spun eu,zgomotul cel mai frecvent este "plici",ori la fir,ori la bat.Sa nu-mi dai exemple "domegaboriste" ca nu mai cred de mult in SF-urile lui.Stiu ca esti pescar experimentat,si ai simtul umorului,dar chiar in vara aceasta as vrea sa ne intalnim la o partida.Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu intrebarile mele acide.

Sa vina varaaa,sa inceapa pescuialaa !!!

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de viorelb73 » 16 Ian 2014, 20:49

Salut, PAPA !!!
Dezbaterile sunt de lunga durata si ar trebui sa consumam multe beri pana sa ajungem la un consens final!
Cateva idei, STRICT PERSONALE, despre experientele proprii:
In primul rand, pescuitul la feeder necesita foarte multa atentie la detalii, pentru ca este un pescuit de finete si orice scapare poate avea efect o partida ratata. Am prins teni in jur de 4 - 4,5 kg pe Corbu la feeder, fara sa rupa nimic! Dorian, îl stii, dadea la caras şi a luat crap de 8,5 kg, la feeder ... cu 1 bob de porumb de borcan!
În al doilea rand, pentru mine, pescuitul heavy feeder este super, totul este sa folosesti sculele specifice. Batul de feeder oboseste mult mai repede pestele decat un bat de crap normal. Sunt convins ca daca ai avea un sezon de heavy feeder ti-ai schimba parerea despre acest stil. Totul este sa prinzi gustul stilului acesta aparte!
Cu 2 mulinete Shimano medium Baitrunner XTALC şi 2 beţe Cormoran FEEDER TS 230 3,90m/230g [C.25.230395] (•Lungime - 3,90m •Putere de aruncare - până la 230g) şi fir PB Products 0,30, cârlige PB antieject .... am curaj să mă bat cu orice ten sau crap vrei tu! Iar senzatia în driluri este fenomenala !!!

Ma rog la Dumnezeu sa fim sanatosi si poate facem o ieşire în regim comparativ - scule feeder vs scule crap! Poate după ce se deschide Corbu facem o partidă de testare şi comparare!

Respect
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
darthfather
senior
senior
Mesaje: 302
Membru din: 02 Dec 2012, 14:28

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de darthfather » 16 Ian 2014, 21:20

De-abia astept.Uite cum facem:Eu vin o partida la Corbu si facem ce comparatie vrei tu(cu vreo 7-8 bericioaice inainte),apoi vii tu odata pe Vlahii.Te las inainte sa faci vreo doua saptamani de sala,cu niste exercitii pt fesiere mai speciale.
Acum lasand gluma deoparte,am avut si eu doua lansete de feeder,am incercat si eu stilul acesta,dar sa stau "incotopenit" in scaun,si sa ma "chiombesc" jdemii de ore la varfuri,,,,e prea mult pt mine.Le-am vandut lansetele de-a doua zii la jumatate de pret.Am un respect imens pt orice pescar(sportiv)cu orice stil care-l abordeaza.Daca eu nu am incercat sa-l aprofundez,asta nu inseamna ca nu-mi place.
Apropos o intrebare,se fac cumva concursuri de pescuit la feeder pe Tancabesti?...daca nu, oare de ce ?
O seara buna-ti doresc ! Respect !!!

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de viorelb73 » 16 Ian 2014, 21:50

Mergem oriunde, eu nu ţin neapărat la Corbu, ideea este să ne distrăm! Iar la feeder nu trebuie să dai decât cu 2 lansete, munceşti mai puţin, iar dacă ataşezi semnalizatori sonori pe vârf, nici nu ai nevoie să stai tot timpul cu ochii pironiţi la vârfuri. În plus, dacă dai la peşte mare, dai pe baitruneer, slăbeşti frâna după cum vrei tu şi poţi să pui un senzor pe setare --foarte sensibil-- ... şi gata!

Exact cum îţi spuneam, totul tine de "senzaţia de placer resimţită de pescar pe timpul drilului"! Şi dacă intră un crap de 7 - 8 kg pe un feeder ... distracţia este la maxim!

Respect
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de florentiniuga » 17 Ian 2014, 00:51

darthfather scrie:Apropos o intrebare,se fac cumva concursuri de pescuit la feeder pe Tancabesti?...daca nu, oare de ce ?
La intrebarea asta iti pot raspunde eu. Primul si marele motiv este (era) Vlad Parfene, care nestiind nimic despre feeder decat ca se pescuieste cu naditor si fir subtire, avea ideea fixa ca el are crapii mari si nu vor putea fi scosi, in concluzie vor rupe si vor umbla cu naditorul dupa ei. Asta pana m-a vazut intr-o zi cu feederul. Initial a facut urat, ca daca nu era vorba despre mine m-ar fi dat afara si pe oricine altcineva, ca-mi bat joc de pestii lui... si toata povestea pe care am mentionat-o. L-am calmat si ne-am asezat la taclale. Dupa vreo 15 minute trage si ia fir un peste. El zice : daca-l scapi te arunc in balta! dar a ramas cu gura cascata cand a vazut ca dupa un drill destul de scurt am adus un crap de aproape 10kg la mincioc ca pe un caras. Feederul, asa cum spune si Viorel, oboseste pestele in drill mult mai tare decat o lanseta de crap, datorita elasticitatii batului, astfel ca la mal ajunge cuminte, epuizat si chiar daca mai are forta si zvacneste, te ajuta din nou elasticitatea batului, lucru care nu e valabil la lansetele de crap, mult mai rigide, la care fiecare smucitura in apropiere inseamna o sansa in plus de a sari carligul sau de a se taia buza.
Parfene si-a schimbat parerea dar ideile fixe sunt adanc inradacinate. Pe de alta parte, pescarii de feeder nu sunt dispusi sa plateasca taxa de balta perceputa la Tancabesti pentru un concurs si nici Vlad nu se incurca cu maruntisuri.
E foarte adevarat insa, ca pe lacurile cu stuf, plauri si alte agataturi, un peste mare odata plecat spre un astfel de ascunzis din apropierea lui, are toate sansele sa te lase fara montura, pentru ca nu poate fi strunit asa de usor cu feederul, cum o faci cu un bat puternic de crap.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
darthfather
senior
senior
Mesaje: 302
Membru din: 02 Dec 2012, 14:28

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de darthfather » 17 Ian 2014, 09:57

Va multumesc Dl Iuga pt informatie,banuiam ca acesta este raspunsul,pe de o parte il tachinam putin pe Viorel (din postarile lui mi-am dat seama ca este un tip mai mult decat super O.K.)Din putinul timp cat am fost "fiderist"mi- placut mult un lucru,nu trebuia sa car dupa mine atata scularaie.Vorba unui prieten novice in ale pescuitului"mai aveati de luat mileul de macramee de pe tv,si carpeta cu fuga din serai dupa perete,si ramaneati cu casa goala"
Cat despre balta Vlahii,se stie ca este o balta destul de dificila.Substrat malos cca 25-30 cm,agatatura cat cuprinde,ceea ce face ca pescuitul cu lanseta feeder,sa fie foarte dificil,sau chiar imposibil.
Acum foarte multi ani,printr-o conjunctura un pic mai nefericita am ajuns in casa unui pescar,batran,care mi-a facut cadou o lanseta ciudata,primita la randul lui de la fiul sau,stabilit in UK.Mi-a mai dat si cateva mosmoande,care semanau intr-adevar cu cele din pescuitul crapului.Conformatia inelelor si vf foarte subtire mi-au cam dat de banuit.Batranul ma asigurase ca a luat crap cu ea ca se comporta bla ca face bla,bla bla.De jena am multumit si am bagat-o in portbagaj.Ulterior,la o partida am folosit-o accidental la caraseala.S-a comportat extraordinar,dar tantalaul din mine,nu era obisnuit cu asa stil de pescuit,si nici nu era nimeni pe balta cu asemenea scula cu care sa schimb informatii.Am renuntat apoi sa o mai folosesc,pana intr-o zi cand am avut o lucrare dificila la srv si am folosit-o ca remorca prin tavanul fals.Halal pescar.Peste ani ma uit la TV,si vad un"cascador la teatru de papusi"pe nume Gome Dabor care face reclama la acest stil de pescuit.C'est la vie !!!
Va doresc o zii buna domnilor,si Vio stai pe aproape ca ma pregatesc !!!

Avatar utilizator
Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team
Mesaje: 317
Membru din: 18 Mar 2013, 00:22
Localitate: Bucuresti

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de Bogdan Melu » 17 Ian 2014, 12:40

Subscriu la cele spuse de Florentin in sensul ca pe multe balti feeder-ul este privit cu mare suspiciune.
Si ca sa aduc in discutie numai un aspect : pe orice balta poti sa pescuiesti cu 4 bete de crap insa numai cu 2 bete de feeder(asta daca te lasa sa pescuiesti la feeder).
De exemplu daca mergem la o partida in sistem c&r 2 prieteni, putem sa pescuim "pe un bon" cu 4 bete de crap insa nu putem sa pescuim cu 4 bete de feeder(cate 2 de pescar).
In cel mai bun caz putem sa pescuim fiecare cu cate un bat.

Pe de alta parte nu ar trebui sa ne mire aceasta atitudine a anumitor admistratori de bati.
Din cele mai vechi timpuri oamenii "putini la minte" au tendinta ca mai repede sa se teama si sa respinga ceea ce nu cunosc decat se se informeze inainte de a lua o decizie.

Oricum noi sa fim sanatosi si ne bucuram de capturi multe si de partide fabuloase indiferent de stilul ales!( dace se poate exclusiv in sistem c&r si mai bine)
C.S. CARP ZONE

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de viorelb73 » 17 Ian 2014, 21:45

Dl. Florentin, multumesc de ajutor !!! =D> =D> =D>

Father, sunt convins ca si tu stii multe despre feeder, dar vrei sa ne tachinezi un pic! Sincer, pe Vlahi nu as merge cu feederul nici mort, as da dovada de prostie sa incerc folosirea acestui stil in conditiile in care balta este plina de răgălii si stuf taiat sub nivelul apei (care nu se vede). Feederul se utilizeaza in zone curate ca altfel se duce totul de rapa (exact cum a spus si Florin, ai nevoie de spatiu de manevra, iar in conditiile de la Vlahi nu poti beneficia de acest lucru).
Cat despre obosirea pestelui feederul este nemaipomenit - un peste de 8-10 kg il pui in minciog ca pe un caras mai rasarit!
Abia astept sa treaca iarna si sa plecam pe balta!

Bogdan, daca prinzi o zi buna cu 2 feedere "îi spargi măseaua". Eu, personal, nu as folosi mai mult de 2 feedere, dar daca ar fi sa aleg as pune 2 lansete de crap cu bile mari, pentru trofee, iar distractia as cauta-o pe feedere!

Respect la toata lumea!

PS Se ia stiuca pe Vlahi, 100 ron taxa + 50 ron barca pe zi --> ai voie sa retii 4 stiuci, marimea minima de retinut 40 cm (am vazut azi la emisiunea lui Gica pescar).
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
tache
senior
senior
Mesaje: 391
Membru din: 20 Dec 2008, 20:22
Contact:

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de tache » 11 Feb 2014, 20:20

Salutare,acusica este martie ne "dezmortim" si noi un pic?
Am gasit cateva poze interesante..ce parere aveti?
Fişiere ataşate
Jucarii
Jucarii
Papa bun
Papa bun
Pe alese..
Pe alese..
920314_161125297404400_991672504_o.jpg
Prinde un peste si ... fa-l mare !

Avatar utilizator
tionis2000
carpZone team
carpZone team
Mesaje: 57
Membru din: 05 Feb 2014, 18:04
Localitate: Braila

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de tionis2000 » 11 Feb 2014, 21:02

sunt curios la poza a 2-a la ce folosesc cele 2 boabe de porumb trase mai sus de carlig...ingreuneaza carligul si creaza trasaturi false.daca pestele e mofturos cu montura aia...Apoi la ultima poza, e montura cu 2 carlige?si frumusetea pescuitului sportiv unde e?poti foarte bine sa dai la bomba daca pescuiesti astfel. :-q

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de florentiniuga » 13 Feb 2014, 00:46

tionis2000 scrie:sunt curios la poza a 2-a la ce folosesc cele 2 boabe de porumb trase mai sus de carlig...ingreuneaza carligul si creaza trasaturi false.daca pestele e mofturos cu montura aia...Apoi la ultima poza, e montura cu 2 carlige?si frumusetea pescuitului sportiv unde e?poti foarte bine sa dai la bomba daca pescuiesti astfel. :-q
Cu montura din poza a doua sunt si eu de acord ca sunt aiurea cele doua boabe, nu neaparat ca ingreuneaza dar obtureaza carligul si nu-l vad deloc cum poate intepa.
La ultima montura, cred ca te inseli si nu e vorba despre doua carlige, ci despre un maggot clip tipic pescuitului la crap. Vezi montura fara viermi:
Imagine

In practica, in lipsa unui maggot clip, pescarii folosesc deseori un carlig foarte mic pe firul de par, insa doar cu rol de a-l incarca cu un buchet de viermi, nu de a agata pestele. Ansamblul se adreseaza crapilor suficient de mari ca sa aspire toata montura si sa se intepe normal, in carligul mare.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
tache
senior
senior
Mesaje: 391
Membru din: 20 Dec 2008, 20:22
Contact:

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de tache » 13 Feb 2014, 13:19

A II-a poza si mie imi pare ciudata de aceea am si pus-o.
La ultima poza si eu m-am gandit la maggot rig,dar nu stiam ca se poate folosi si un carlig mai mic.Multumim domnul Florentin Iuga.
Prinde un peste si ... fa-l mare !

Avatar utilizator
tionis2000
carpZone team
carpZone team
Mesaje: 57
Membru din: 05 Feb 2014, 18:04
Localitate: Braila

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de tionis2000 » 13 Feb 2014, 13:28

credeam ca sunt fotografiile tale,eu stiu ca se foloseste maggot rig,dar dupa parerea mea acea montura din fotografie e cu 2 carlige,si am vazut ce poate face pestilor,mai ales celor care mananca intens,de obicei acel carlig suplimentar ajunge mult in peste si multi trag de el si rup...nu carligul ci tot ce agata acel carlig.

Avatar utilizator
tache
senior
senior
Mesaje: 391
Membru din: 20 Dec 2008, 20:22
Contact:

Re: Despre pescuitul la Feeder

Mesaj de tache » 13 Feb 2014, 14:17

Nu sunt ale mele,le-am vazut la un "prieten virtual" din Serbia
Prinde un peste si ... fa-l mare !

Scrie răspuns

Înapoi la “Feeder”