Pescarii la comanda (comentarii la vot)

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de intef » 31 Ian 2012, 12:48

In primul rand,atributiile politiei,garzii de mediu sau guvernului trebuie sa coincida cu ale celui pe care am dori sa-l punem in fruntea noastra,sa ne reprezinte(unde?).Fara cooperare cu institutiile de mai sus,lucru mare nu se poate face,pentru ca degeaba am dori noi popularea Argesului sa zicem,daca braconajul nu va fi eradicat(cuvant mare,cu pretentii,sa spunem macar descurajat,incetinit).Deci personal,nu cred ca trebuie sa omitem aceste institutii ca solutii ajutatoare in cadrul propunerilor ce le vom face aici.Pe urma,hai sa vedem legile,pentru ca ele pot fi clare sau nu,pot fi in favoarea noastra sau nu.Daca sunt clare,inseamna ca cei de pana acum nu le-au respectat si,sceptic cum sunt,ma intreb de ce le-ar respecta urmatorii(dar sa presupunem totusi ca am gasi pe cineva profesionist si serios,fara dorinta de imbogatire...rapida si fara scrupule).Totusi,cred eu ca am luat-o pe alt drum,domnul Iuga ne cere sa gasim atributii pentru un parlamentar,cineva care sa fie leul nostru din arena lor,iar noi cautam mai degraba un presedinte de federatie/asociatie,asa mi s-a parut din ce am citit pana acum,deci sa nu ne indepartam.Legi sunt multe,mie personal mi-ar lua mult timp sa le citesc si sa le dezvolt(pentru mine),apoi sa vad unde sau daca este o hiba.Mi-ar lua mult timp si nici nu am pregatirea profesionala necesara ca sa imi pot da cu parerea.As putea insa si cu ajutorul dumneavoastra sa incropim o "fisa a postului" pentru persoana la care facem referire in acest topic,cu extrase din lege.Dar ori eu sunt prea tampit si nu ma duce capul,ori legile ar fi ok,numai ca nu sunt respectate.Exemplu : Legea nr.192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura,articolul2/g :Obiectivele prezentei legi sunt: bla bla bla... si ajungem la...stimularea comerţului responsabil, care să contribuie la conservarea resurselor acvatice vii;2)Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului si Gospodarii Apelor finanteaza cheltuielile privind realizarea obiectivelor si actiunilor prevazute in strategie. se infiinteaza Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, institutie publica, cu personalitate juridica, ca organ de specialitate in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, finantata integral de la bugetul de stat. Legea fiind din 2001,denumirile ministerelor sau ale unor institutii au fost schimbate,insa cred ca toata lumea stie despre ce vorbim.Sa mai citez din aceasta lege:
Art.73. - Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura are urmatoarele atributii principale si responsabilitati :

a)elaboreaza strategia si politicile necesare in domeniul pescuitului si acvaculturii ;

b)coordoneaza si monitorizeaza activitatea de pescuit si acvacultura;

c)stabileste metodologia de evaluare a resurselor acvatice vii si a cotelor anuale admisibile de pescuit ;

d) tine Registrul unitatilor de productie din acvacultura;

e)aproba preturile de pornire a licitatiei pentru concesionarea resurselor acvatice vii si a terenurilor pe care sunt amplasate amenajarile piscicole, propuse de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol;

f)elaboreaza proiecte de reglementari in domeniul pescuitului si protectiei resurselor acvatice vii, in conformitate cu obligatiile asumate de Romania prin semnarea acordurilor de aderare la conventiile si organismele internationale;

g)coordoneaza si monitorizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil piscicol si concesionarea terenurilor pe care sunt amplasate amenajarile piscicole aflate in portofoliul Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol;

h)desfasoara activitati de control privind respectarea legislatiei in domeniu prin Inspectia Piscicola, institutie publica cu personalitate juridica;

i)tine Fisierul navelor si ambarcatiunilor de pescuit;

j)colaboreaza cu ministerele si organele de specialitate, cu autoritatile administratiei publice locale si cu alte organisme interne si internationale implicate in activitatea de pescuit si acvacultura.

Art.74. - Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura este condusa de un presedinte cu rang de director general numit prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale.

Art.75. ? Organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, patrimoniul, mijloacele de transport specializate, precum si numarul maxim de posturi se aproba prin hotarare a Guvernului.

Art.76. ? Personalul din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura este format din functionari publici si personal contractual.

Art.77. ? Salarizarea personalului din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura se face potrivit prevederilor legale.

Art.78. ? Finantarea cheltuielilor curente si de capital ale Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Deci pana acum nu ar fi nimic rau in astea(si am luat ca exemplu major numai ANPA),marea problema este RESPECTAREA acestor legi,dar ce as dori eu este mult mai multa transparenta cinstita,ceva ce se poate verifica.Alt exemplu:numirea sefului ANPA dupa ce criterii se face de catre ministru?Politice?Dupa experienta si calificarea fiecaruia(ma indoiesc,Gheorghe Stefan nu ar fi avut sanse) dintre candidati? Sunt mai multi candidati cu drepturi egale?CAT TREBUIE SA GRESEASCA ACESTA CA SA FIE SCHIMBAT?Vedeti dumneavoastra,ajung in urma acestor intrebari si a inca multora pe care nu le mai postez aici,la concluzia ca nu trebuie pus un om undeva.Trebuie pusi mai multi oameni capabili,responsabili,profesionisti si de buna credinta,in mai multe locuri,in puncte cheie.De la ministru,parlamentar,pana la cel mai "biban" agent al garzii de mediu sau al politiei.O astfel de echipa este greu de gasit,pentru ca trebuie avute in vedere si domeniile auxiliare,acesti oameni ar trebui sa gandeasca asa,ca unii dintre noi,deci marea problema(si de asta colegul de mai sus spunea ca nu se mai prezinta la vot decat ca sa aleaga un candidat nascut dupa '89),este MENTALITATEA.Aceasta trebuie schimbata din cele mai joase pana la cele mai inalte structuri ale tarii.MENTALITATEA.Fara a o schimba,putem sa umplem acest forum cu proteste,idei,propuneri,solutii.Putem daca ne apucam serios de treaba(petitii etc) sa schimbam omul cu alt om,dar MENTALITATEA va ramane ca o ciuma pe acel scaun,si cine se va aseza pe el,se va imbolnavi negresit.Mesajul "va rugam sa ne scuzati,nu producem cat furati",a fost doar subiect de bascalie pe la radio,dar este mesajul unei natiuni disperate.Disperati suntem si noi,pescarii,dar sa nu ne vaicarim.Domnule Iuga,nu sunteti neutru.Propuneti dumneavoastra cativa oameni si cateva "directii pe care ar trebui sa se angajeze legiuitorul"(sper sa fi citat corect),macar cele de prioritate nr1. ---<>< ---<>< ---<><

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de gor965 » 31 Ian 2012, 13:22

Parere strict personala :
Ca sa mai dregem busuiocul pe apele publice (in special pe Dunare) pescuitul industrial trebuie interzis vre-o 10 ani ! Pescuitul industrial e principala masca sub care se ascunde braconajul cu metode si scule interzise de lege ! "Dezelectrificarea" Dunarii, sau ma rog, a tuturor apelor naturale, ar trebui sa fie principala tema a unei legi propuse (promovate) de un politician care sa-i reprezinte pe pescari !
Sunt convins ca interzicerea pescuitului industrial e cumva un lucru nociv pentru persoanele riverane ce traiesc din treaba asta, dar in ritmul in care "moare" fauna piscicola in fiecare an, la un moment dat tot acolo vor ajunge (sa nu mai aiba ce sa pescuiasca !) . Ptr. persoanele astea, legea ar trebui sa prevada un sistem de compensatii...sa-i faca ghizi de pescuit...sa-i ajute sa-si faca o pensiune turistica...etc.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de intef » 31 Ian 2012, 17:52

Sigur ca da,despre asta am vorbit,braconajul este prioritatea numarul 1,cu toate formele ei. Domnul Florentin insa,ne sugereaza sa lasam acest subiect mai de-o parte deocamdata,mai intai sa vedem ce lista de sarcini i-am "impune" celui propus.Desi,tot ca opinie personala,cred ca tocmai acesta ar fi punctul de plecare.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de florentiniuga » 31 Ian 2012, 18:19

Eu citesc de la stanga la dreapta si daca incerc pe sarite ca sa ajung mai repede la final, nu mai inteleg nimic. La acelasi rezultat ajung si daca citesc de la dreapta la stanga, nefiind arab.
Cam asa si cu organizarea statala. Seful politiei e numit si da socoteala primarului. Primarul da socoteala prefectului si e dependent de guvern. Guvernul e propus de partidul sau coalitia care castiga alegerile iar alegerile alea, fir-ar mama lor a naibii, determina clasa politica a carei vointa misca inainte ...sau inapoi (cel mai des la noi pana acum) societatea.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de intef » 31 Ian 2012, 18:56

Ca omul nostru sa ajunga acolo unde dorim noi,ce ar trebui sa faca(la asta chiar ca nu ma pricep)? Sa stranga semnaturi pentru a candida ca independent? Sa se inscrie in vreun partid? Sa fie membru sau conducator al vreunei asociatii? Cred ca mai degraba sa stranga semnaturi,daca se va introduce treaba cu votul uninominal...Stie cineva mai multe despre asta?

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de florentiniuga » 31 Ian 2012, 20:44

Eu am mai zis, inca un pic de rabdare, sa vedem ce fel de alegeri vom avea - comasate, separate...
Ideea de la care am pornit era simpla, nu stiu de ce s-a complicat pe drum. Se intocmeste de catre un reprezentant al comunitatii pescaresti dintr-o anumita circa electorala, un contract cu cateva puncte pe care trebuie sa si le asume cel care vrea voturile. Poate fi o asumare generica a unor lucruri de bun-simt cum ar fi:
- sustinerea oricarui proiect inaintat de societatea civila (asociatii, ong-uri, etc.) care prevede masuri de protejarea, conservarea si refacerea ecosistemelor acvatice;
- respingerea propunerilor de privatizare, transfer de gestiune sau exploatare comerciala a oricarui luciu de apa apartinand domeniului public si sa ia atitudine impotriva unor asemenea tendinte;
- sa acorde sprijin si sa se consulte cu reprezentantii asociatiilor active din domeniul pescuitului, sa-i informeze si sa ceara sustinerea in cazul unor proiecte ce vizeaza obiectul acestora de interes si nu in ultimul rand,
- sa ia atitudine in cadrul partidului din care face parte sau cu orice ocazie, pentru a determina executivul sa ia masuri in privinta respectarii legilor si aplicarii de sanctiuni pentru abateri.
Dar cel mai important punct, de la care as pleca in negocierea oricarui vot, ar fi o lege sau HG care sa confere atat fonduri cat si putere sporita garzii de mediu.

Cu o lista de votanti (cat mai multi, chiar daca nu sunt neaparat pescari, mai avem si familii), se poate semna un acord cu orice candidat. Depinde de grupul din fiecare circumscriptie electorala, carui candidat din cei inscrisi in campanie, i se adreseaza, pe care il cred mai onest. Desigur, daca e o comunitate unita si numeroasa (asta se poate intampla prin vestul tarii, restul suntem... :-q ) isi pot sustine propriul candidat independent.
Asa vad eu lucrurile. Ar trebui sa fie pe atat de simplu, pe cat e de logic.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
Nelutu
senior
senior
Mesaje: 299
Membru din: 21 Mar 2008, 19:32

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de Nelutu » 01 Feb 2012, 21:27

Din cate cunosc, singurul parlamentar care a facut ceva concret si bun ptr. pescarii din Ro., ma refer la cei care pescuiesc pe ape "neprivatizate", este deputatul Horea Uioreanu. Datorita lui se poate pescui peste noapte si se poate intra si cu barca pe apa. Cei care pescuiesc,mai ales, pe Dunare stiu ce inseamna acest lucru! ;) :D

Avatar utilizator
gabelu
utilizator
utilizator
Mesaje: 12
Membru din: 24 Ian 2012, 10:40

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de gabelu » 02 Feb 2012, 15:26

DOMNILOR ,,,CU BUNE ,CU RELE ,CU FRUMOASE SI CU URITE ,MANIPULATI SAU NU ,,,DOMNILOR CE FACEM NE CERTAM CA LA PIATA DAR IN TARA ASTA TOATE RAMIN LA FEL. PUTEM SAU NU PUTEM FACE CEVA PENTRU VIITOR

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de florentiniuga » 02 Feb 2012, 16:24

gabelu scrie:DOMNILOR ,,,CU BUNE ,CU RELE ,CU FRUMOASE SI CU URITE ,MANIPULATI SAU NU ,,,DOMNILOR CE FACEM NE CERTAM CA LA PIATA DAR IN TARA ASTA TOATE RAMIN LA FEL. PUTEM SAU NU PUTEM FACE CEVA PENTRU VIITOR
Am mutat polemica. Imi cer scuze ca ma las luat de val cateodata dar asta caracterizeaza deja poporul roman, lipsa de solidaritate, goliciunea sufleteasca dusa pana la ura absoluta, absurda, fara niciun interes, avand ca singura motivatie satisfactia victoriei. Trist. Foarte trist, cand ma gandesc cat avem de luptat cu noi insine pentru a putea realiza un obiectiv comun.
Deocamdata ne unim doar impotriva a ceva dar trebuie sa ne formam si o constiinta colectiva pentru a ne grupa in mod pozitiv pentru ceva, in jurul unui ideal, intr-un mod constructiv care sa excluda lupta, sa implice doar creatia solidara.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
arinlupascu
senior
senior
Mesaje: 168
Membru din: 30 Noi 2007, 16:21
Localitate: Slatina

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de arinlupascu » 02 Feb 2012, 20:18

dn-le iuga ati mutat cateva postari de azi de dim si de aseara din topicul asta in topicul din olanda,cu dragoste...


de ce?
;)Arin

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de florentiniuga » 02 Feb 2012, 22:13

Cred ca va dati seama de ce. Sunt doar impresii ale cuiva despre persoana mea si nu eu reprezint subiectul acestui topic. Sper sa nu o luam de la inceput.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
Dorin80
junior
junior
Mesaje: 4
Membru din: 03 Feb 2012, 16:32

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de Dorin80 » 04 Feb 2012, 09:36

ca toate apele din romania si Prutul a fost si este braconat la greu de niste smecheri sus pusi(dar asta se poate dovedi numai cu imagi)pe care nu-i controleaza nimeni deoarece e din partidul .........si politicianul ales de noi intr-o buna zi tot corupt va fi. ar trbui sa se infiinteze o liga o filiala puternica in toata tara care sa aibe puterea de ai scutura si pe astia.daca azi e braconat,ieri a fost si maine va fi noi vom merge pe malul apei doar pt o baie de .......soare

Avatar utilizator
gabelu
utilizator
utilizator
Mesaje: 12
Membru din: 24 Ian 2012, 10:40

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de gabelu » 05 Feb 2012, 19:24

DOMNULE FLORENTIN ,AM CITIT MAI ATENT MESAJUL DUMNEAVOASTRA DIN 31 IAN 2012 ,SI MIA ATRAS ATENTIA ULTIMUL PARAGRAF SCRIS SI ANUME CA TREBUIE SUSTINUTA GARDA DE MEDIU.EU CRED SI ESTE PAREREA MEA ASTA CA GARDA DE MEDIU E VAX ,PINA IN MOMENTUL CIND NU SE VA INFINTA O POLITIE A APELOR ,DAR CARE SA RASPUNDA DOAR DE CEEA ,CE INSEAMNA LUCIU DE APA ,FORMATA DIN OAMENI TINERI CE FACE ACEST LUCRU CU INIMA SI NU CU BUZUNARUL,EI BINE PINA ATUNCI TOTUL VA RAMINE ASA ,CU SAU FARA GARDA DE MEDIU.APROPO ,DE ACEASTA POLITIE A APELOR MAI AM CITEV IDEI.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de florentiniuga » 05 Feb 2012, 19:57

Nici in cele mai avansate si civilizate tari nu exista o asemenea politie care sa se ocupe exclusiv de apa.
Garda de mediu nu e functionala la noi pentru ca nu au nici dotare nici personal. E cate un inspector la 2-3 judete. Ce sa faca saracul? Constata cate-o poluare daca primeste o reclamatie, mai face cate un control al un abator, la o ferma... isi indeasa buzunarele si sacosele... si cam atat. Birocratie! Lipseste partea activa, cu regim politienesc (salupe rapide, masini de teren, pistol, catuse, chitantier), asa cum e in alte tari. Daca ar fi, multe s-ar aseza la locul lor.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Pescarii la comanda (comentarii la vot)

Mesaj de intef » 06 Feb 2012, 11:06

Intr-o anumita forma,aceasta politie exista.Se numeste politia navala.Prin 2009 chiar au venit sa ne controleze pe la Oltenita-Spantov.Numai ca...au si ei probleme,mult mai grave si mult mai greu de rezolvat decat cele expuse mai sus de domnul Iuga. Pentru ca nu stiu sa pun link-ul,am sa pun un copy-paste la un articol din ziarul Adevarul de prin 2010.

"Culmea ridicolului: Poliţia Navală urmăreşte infractorii de pe mal pentru că n-are bărci
25 ianuarie 2010, 08:39
Situaţia comică la Poliţia Navală. La Galaţi, în dotare o barcă rapidă, dar fără motor, iar Brăila are ambarcaţiune, dar nu are ponton de acostare.

Numărul infracţiunilor de braconaj piscicol în judeţul Galaţi a crescut în 2009 cu 35% faţă de 2008. Explicaţia este simplă. Poliţia Navală Galaţi nu are sediu şi nici bărci cu care să patruleze pe Dunăre şi să urmărească infractorii.


Braconierii nici nu au nevoie de cine ştie ce dotări, ci doar de o simplă barcă cu motor pentru că poliţiştii gălăţeni nici măcar atât nu au.


„Avem două bărci în stare de funcţionare, mai puţin barca rapidă, căreia îi lipseşte motorul. Anumite părţi din pontonul de acostare sunt sub nivelul de siguranţă. La Poliţia Navală Brăila avem ambarcaţiune, dar nu este ponton de acostare", ne zugrăveşte tabloul comisarul-şef Petrică Hahui, şeful Poliţiei Transporturi Galaţi pe un ton serios, dar care lasă să se întrevadă situaţia hilară în care se găseşte Poliţia Navală.


Infractorii care fac contrabandă cu ţigări, nici măcar nu îi bagă în seamă pe poliţiştii de la Poliţia Navală. Cu bărci de viteză, care pot atinge şi 150 de kilometri pe oră, contrabandiştii sunt preocupaţi doar de programul de patrulare al poliţiştilor de frontieră, singurii care le pot face probleme când descarcă marfa la mal.


Reprezentanţii Poliţiei Navale Galaţi au ajuns să se roage de Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi pentru a le împrumuta bărcile, astfel încât să mai mimeze din când în când patrulările pe Dunăre."

Situatia intr-adevar este pe de o parte...comica,dar esenta problemei lasa loc,foarte mult loc si pentru lacrimi.Si nu,nu vreau sa spuneti domnule Iuga din nou ca ne vaicarim.Acest aspect este important,pentru ca cel propus de noi,va trebui sa raspunda la niste intrebari,iar una dintre ele va fi "de unde veti face rost de bani pentru echiparea corespunzatoare a autoritatilor care se ocupa cu stoparea braconajului?".Presupunand ca voi gasi pana la urma o persoana care sa ma faca sa-i dau votul,va trebui sa ma lamureasca serios inainte de a reusi sa ma scoata din casa.Pentru promisiuni nu ies,C L A R.Dar asta o vom discuta la momentul potrivit,pana una-alta...sa gasim omul. Cum se tot vorbeste pe la tv de remaniere,astept cu interes aceasta schimbare,dar ma si gandesc pe de o parte ca "omul" ar face bine sa iasa la lumina ACUM,inainte de alegeri,pentru a avea timp si de ceva...actiune.---<><

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”