mamaliga pentru nadit

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

Avatar utilizator
mosharu
Veteran
Veteran
Mesaje: 544
Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mamaliga pentru nadit

Mesaj de mosharu » 14 Noi 2008, 15:45

mircea13 scrie:Betaina se mai extrage din:sfecla de zahar, orz,grau, mazare,linte,rame,raci,faina de peste, ficat,rinichi,scoica,carne,sroturi de ceriale,semiunte de bumbac,spanac,broccoli,etc Mircea 13 =P~
Mircica, vad ca esti "toba de carte" la betaina.....si CE alt rol mai are in afara de atract???? :-S :-B
Cristian Surdu
mosharu carp fishing team

http://www.facebook.com/cristimosharu

Avatar utilizator
maryus
utilizator
utilizator
Mesaje: 34
Membru din: 02 Dec 2008, 16:07

Re: mamaliga pentru nadit

Mesaj de maryus » 25 Dec 2008, 13:38

dn-le Iuga spunetimi va rog ce este spartura de porumb .
este ceva mai mare decat pasatul sau este chiar pasat ?
si mai am o intrebare ... mamaliga aceea facuta la micro unde se poate face face si in cuptor ?
FIR IN DRILL astept raspunsul dv

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mamaliga pentru nadit

Mesaj de florentiniuga » 30 Dec 2008, 03:56

maryus scrie:dn-le Iuga spunetimi va rog ce este spartura de porumb .
este ceva mai mare decat pasatul sau este chiar pasat ?
si mai am o intrebare ... mamaliga aceea facuta la micro unde se poate face face si in cuptor ?
FIR IN DRILL astept raspunsul dv
Este urluiala, boabe sparte mai mare pentru hrana animalelor.
Principiul pregatirii termice la microunde se bazeaza pe incalzirea doar a moleculelor de apa din intreaga masa a produsului, aproape uniform. Ca rezultat, legarea se face cu totul altfel decat prin fierbere iar mamaliga este mult mai tare si mai elastica. Ma indoiesc ca se poate obtine acelasi rezultat la cuptor si nici nu am de gand sa incerc. Dureaza prea mult si in mod sigur face crusta deasupra, dedesubt se poate arde iar la mijloc va fi mai moale.
Nici nu merita. La cat s-au ieftinit cuptoarele cu microunde, pot sa-mi iau unul, chiar si numai pentru mamaliga daca o fac mai des.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
devil1
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 12 Feb 2010, 23:11

mamaliga arc

Mesaj de devil1 » 13 Feb 2010, 10:20

cantitate
2 L apa
1 kg malai
100 g faina
20-30 boabe porumg
20-30 boabe malai ( astea mai raspandite prin mamaliga )
1 lingurita sare
2-3 sticlute sesente
preparare
ca orice mamaliga


""""""""""""""" FIR INTINS""""""""""""""""""

Avatar utilizator
mariusbulanel
Veteran
Veteran
Mesaje: 509
Membru din: 25 Oct 2008, 18:05
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: mamaliga pentru nadit

Mesaj de mariusbulanel » 13 Feb 2010, 19:50

scuza-ma devil dar cum vine asta 20-30 boabe de malai si 20-30 boabe porumb? :-?? nu e acelasi lucru?
ps: nu cred ca sta cineva sa numere boabele de porumb sau malai cum le zici tu! [-x

Avatar utilizator
romelian
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 01 Feb 2009, 00:30
Localitate: Arad
Contact:

Re: mamaliga arc

Mesaj de romelian » 13 Feb 2010, 21:09

devil1 scrie: .....20-30 boabe malai ( astea mai raspandite prin mamaliga )
.......................................
2-3 sticlute sesente
.....
1.Si care ar fi tipul acestor "sesente", marca si cantitatea acestora?
2.Ce inseamna mai raspandite prin mamaliga, adica rrestul nu sunt raspandite?
Iar prepararea..."ca orice mamaliga", poate fi interpretata oricum: ploaie deasupra apei in clocot, galusti, rascoapta , pasta amestecata cu apa rece si data la cuptor, eventual cu branza... @-)
Daca nu ai o reteta bine conturata in minte, sau nu stii s-o expui ca sa fie inteleasa, mai bine n-o posta.
Ca ichtiolog, ma intreb, oare cum se inmultesc sirenele? Au si ele sirenul lor?

Scrie răspuns

Înapoi la “Mamaliga”