Amur

gramada organizata

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
Spolonic
membru activ
membru activ
Mesaje: 85
Membru din: 19 Dec 2011, 15:30
Localitate: Bucuresti

Re: Amur

Mesaj de Spolonic » 12 Apr 2012, 21:08

Salutare,
Da nu este cu suparare care este secretul imputiciunii ?
Ce e in bidoane ca sa fiu mai direct :))
Fir intins !

Avatar utilizator
elvis_armeanca
senior
senior
Mesaje: 175
Membru din: 27 Iun 2011, 21:26
Localitate: ovidiu

Re: Amur

Mesaj de elvis_armeanca » 12 Apr 2012, 22:06

Ce poate fi mai natural, mai "mirositor" si mai placut la gust decat porumbul fermentat. Eu cred ca fermentul este cel mai bun aminoacid natural care miroase ingrozitor de rau...cu nada asta ori gonesti tot pestele ori iese macel!atentie pt fumatori cand duceti tigarea la gura....sa nu va i-a cu lesin...te trazneste-n cap mirosul si doua zile nu iese de pe maini pana nu se schimba stratul de piele in mod natural :)) ---<><
daca ai nevoie de mine ,te sun eu..!

Avatar utilizator
Laurentiu
Veteran
Veteran
Mesaje: 1246
Membru din: 18 Oct 2009, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: Amur

Mesaj de Laurentiu » 13 Apr 2012, 09:36

Eu dupa cate stiu, amurul nu se omoara cu imputiciunea.
El e mai mult cu dulcegariile si vegetalele, plus norisorul aferent....

Avatar utilizator
Spolonic
membru activ
membru activ
Mesaje: 85
Membru din: 19 Dec 2011, 15:30
Localitate: Bucuresti

Re: Amur

Mesaj de Spolonic » 13 Apr 2012, 10:08

Credeti ca putem sa punem idee de la idee sa facem un boilies pentru amur ?
Astept propuneri de ingrediente, le pun cap la cap si ma apuc de treaba.
Rezultatele pe postez cu produsul finit ...

VA BAGATI ? :))
Fir intins !

Avatar utilizator
narf
utilizator
utilizator
Mesaje: 46
Membru din: 06 Feb 2010, 14:45
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de narf » 13 Apr 2012, 10:43

Salut ,stiu ca cei de la magic baits au un boilies ptr amur cat si gama aferenta de spd ,mix de naditor ,tot ce trebuie. personal nu am testat aceasta bila ,poate cineva care a folosit poate sa ne spuna si noua. Poze si filmulete am vazut cu amuri prinsi la aceste bile dar au fost facute pe tancabesti unde stim cu totii media pestilor de acolo. Astept mai multe info daca a folosit cineva aceasta gama si pe lacuri "naturale" ,adica cu densitate mai mica de peste.Numai bine si paste fericit

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de viorelb73 » 13 Apr 2012, 21:22

Cred ca secretul mirosului este de la toate semintele de acolo - porumb, canepa, grau, mazare si amorsate cu bere. Sa vedem ce-o iesi la vara, cand s-o incalzi apa si incepe tenul sa caute de papica! Fie dau lovitura, fie iau teapă si asta este !!! Va tin la curent cu evolutia mixului si a succesului lui pe balta.
Respect si Paste fericit
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
Issey
utilizator
utilizator
Mesaje: 43
Membru din: 17 Mai 2010, 15:44

Re: Amur

Mesaj de Issey » 27 Mai 2012, 22:17

salut! in ceea ce priveste porumbul pus la fermentat te asigur din propria exprienta ca va functiona excelent pe ape salbatice. folosesc astfel de porumb nu doar pentru amur iar reteta mea pentru preparearea acestuia este cat se poate de simpla - apa si zahar(nu foarte mult si nu in mod obligatoriu pentru ca fermentatia porneste (e drept mai greu) si fara ajutorul acestuia prin descompunerea amidonului in glucoza) cu mentiunea ca il tin la fermentat intr o galeata mare neacoperita pusa la soare. nu stiu ce se intampla in cateva luni de fermentatie intrucat eu il folosesc dupa maxim doua cel mult trei saptamani. din ce am observat cel mai eficient porumb fermentat este acela care in momentul agitarii recipientului elimina bule de gaze si un miros usor de alcool. daca se intentioneaza aromatizarea acestui porumb recomand ca aromele sa fie adaugate nu cu foarte mult timp inainte de utilizare intrucat cu cat aromele stau mai mult in contact cu porumbul fermentat cu atat mai multe vor pierde din calitati urmand usor usor prin conversia zaharurilor ce le au in compozitie sa se tranforme in alcool. pot sa va spun ca din exprienta acumlata pe ape salbatice am observat intamplator ca nada gen ttx, mamaliga sau orice altceva intrata in contact cu acest porumb va incepe in mod firesc sa fermenteze ceea ce tind sa cred potenteaza foarte mult atractivitatea. eu atunci cand am posibilitatea cu 1-2 zile inainte combin aceste boabe de porumb fermentate cu ttx astfel incat acesta sa inceapa si el sa fermenteze si sa capete un miros intepator si foarte puternic dar nu de hoit sau mucegai si daca mai este nevoie aromele suplimentare le adaug doar pe balta nu mai devreme. motivul pentru care cred ca fermentatia creste atractia este dat de efervescenta specifica ce ajuta la disparea mult mai rapida a aromelor.

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de viorelb73 » 29 Mai 2012, 21:16

Din nefericire nu am reusit sa ajung sa fac proba mixului. Timpul liber imi lipseste cu desavarsire si nu am reusit sa gasesc 1-2 zile sa stau pe balta sa pot verifica efectul mixului. Sper sa pot gasi in curand timpul necesar unei partide de minim 24 h. Cred ca efectul alcoolului din amestec disperseaza repede mirosurile in apa si atrage pestii. O sa vad ce rezultate am!!!
Respect
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
neverback
senior
senior
Mesaje: 370
Membru din: 29 Iul 2011, 14:25
Localitate: cluj napoca

Re: Amur

Mesaj de neverback » 15 Aug 2012, 10:09

viorelb73 scrie:Din nefericire nu am reusit sa ajung sa fac proba mixului. Timpul liber imi lipseste cu desavarsire si nu am reusit sa gasesc 1-2 zile sa stau pe balta sa pot verifica efectul mixului. Sper sa pot gasi in curand timpul necesar unei partide de minim 24 h. Cred ca efectul alcoolului din amestec disperseaza repede mirosurile in apa si atrage pestii. O sa vad ce rezultate am!!!
Respect
noutati? a fost un esec? n-ai incercat inca hai ca imediat trece sezonul

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de viorelb73 » 30 Aug 2012, 20:01

Anul acesta a fost un fiasco total pentru mine. Problemele de serviciu au fost de nedescris si nu am avut timp sa ajung pe balta decat de vreo 3 ori tot anul. ~x( ~x( ~x( ~x( ~x( ~x( ~x(
Si atunci am dat chix! Spre exemplificare:
În prima partida am luat doar vreo 8 kg de caras, nici o captura de mustaciosi.
În a doua partida, am prins o furtuna in Constanta de ziceai ca eram in Sahara... esec total!
În ultima partida,12 h, am plantat, am folosit 1 galeata de mix ... dar din pacat nu a vrut nimic. La 2 zile dupa aceea, in locul momit s-a luat somn de 13 kg !!! Sa fi fost mirosul mixului care l-a atras în zonă ... habar nu am.
Dar nu disper, telul meu era sa incerc mixul pe Dunare ! Nu am avut timp sa ajung pe acolo anul acesta, dar la anul poate o sa am mai mult noroc de timp liber.
În 2 saptamani plec pe mare si lipsesc vreo 3 luni de pe melegurile romanesti. Daca e sa iau ceva pe acolo pun poze pe site!
Respect la toti!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de viorelb73 » 24 Dec 2012, 00:59

Mi am 3 bidoane de mix, sa vedem ce o sa iasa in 2013!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
darthfather
senior
senior
Mesaje: 302
Membru din: 02 Dec 2012, 14:28

Re: Amur

Mesaj de darthfather » 24 Dec 2012, 08:20

Poate ne spui si noua pe ce balta ai fost la pescuit de cteno?Reteta ta este super OK,dar eu folosesc asa ceva mai in perioada de toamna cand nu mai are ce rontai la lujerele de stuf.Citeam mai jos de carlige pt cteno,demult am incheiat colaborarea cu marcile consacrate.Singura care o mai fol.este Mugga.Carlige pt cteno numai de la Owner.Carligele mele preferate sunt Sasame.Fire intinse pe 2013 si La multi ani!

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Amur

Mesaj de viorelb73 » 24 Dec 2012, 17:08

Am fost pe Siutghiol. Sunt exemplare minunate in aceasta balta, din pacate suprafata este foarte mare (1900 ha)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Siutghiol
si e foarte greu sa dai de el. In plus, braconajul tipic romanesc este in floare (plasele monofilament impanzesc malurile). Reteta este pentru vara - toamna, dar o sa o incerc incepand din primavara, sa vad ce o iesi. Vreau sa mai incerc si la Dunare, poate mirosurile duse de apa vor aduce ceva pe patul de nada.

Respect si un 2013 fericit!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
darthfather
senior
senior
Mesaje: 302
Membru din: 02 Dec 2012, 14:28

Re: Amur

Mesaj de darthfather » 24 Dec 2012, 17:46

Off ce balta a fost Ghiolul mare,si ce peste a avut!Ce partide am mai avut in zona Carrefour...mama mama!!!Acolo fiind substratul nisipos si nu prea are ce rontaii la stuf cauta mancare naturala ,proaspata.Am nadit numai cu porumb uscat in cantitati mari,si numai pe zona restransa.Anul trecut am facut o partida acolo dar nici un tzac.Poate tinem legatura si facem la anul o partida impreuna.Sanatate!

Avatar utilizator
sorprodan
Veteran
Veteran
Mesaje: 850
Membru din: 28 Feb 2010, 10:44

Re: Amur

Mesaj de sorprodan » 24 Dec 2012, 20:14

darthfather scrie:Off ce balta a fost Ghiolul mare,si ce peste a avut!Ce partide am mai avut in zona Carrefour...mama mama!!!Acolo fiind substratul nisipos si nu prea are ce rontaii la stuf cauta mancare naturala ,proaspata.Am nadit numai cu porumb uscat in cantitati mari,si numai pe zona restransa.Anul trecut am facut o partida acolo dar nici un tzac.Poate tinem legatura si facem la anul o partida impreuna.Sanatate!
sa incerci sa fierbi de jumatate porumbul fratioare,,,,,atunci sa vezi =))
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume

Scrie răspuns

Înapoi la “Mixurile”