mixuri

gramada organizata

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
Adyi
membru activ
membru activ
Mesaje: 86
Membru din: 05 Mar 2008, 18:48
Localitate: ilfov

Re: mixuri

Mesaj de Adyi » 30 Oct 2008, 14:20

Se poate schimba mixul cu alt produs care sa iti tina locul atunci cand se fac bulgarii ? ...
de exemplu am porumb,grau,spartura,canepa etc. si vreau sa fac bulgari ... ce pot pune inafara de mix ? :?

Avatar utilizator
Gabriel
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 30 Noi 2007, 20:55
Localitate: Cluj-Napoca

Re: mixuri

Mesaj de Gabriel » 30 Oct 2008, 16:12

Nu trebuie neaparat sa folosesti mix de bile cind faci bulgarii ,poti folosi tot felu de amestecuri de faini (de seminte sau de carne,peste)sau gata cumparate la punga ....mix ii si punga cu nada cumparata de la magazin sau facuta de tine... :D
Fir intins!

Avatar utilizator
Adyi
membru activ
membru activ
Mesaje: 86
Membru din: 05 Mar 2008, 18:48
Localitate: ilfov

Re: mixuri

Mesaj de Adyi » 30 Oct 2008, 19:22

.......

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mixuri

Mesaj de florentiniuga » 25 Noi 2008, 05:38

Adyi scrie:Se poate schimba mixul cu alt produs care sa iti tina locul atunci cand se fac bulgarii ? ...
de exemplu am porumb,grau,spartura,canepa etc. si vreau sa fac bulgari ... ce pot pune inafara de mix ? :?
Da, poti folosi doar cauciuc pentru crap. Este un soi de faina care leaga orice amestec de seminte, fara sa mai folosesti alt mix sau mai ai varianta unei faini din... ceva, exemplu malai fin, faina de soia, de orez, etc. pe care o amesteci cu proteina lactica. Nu pot sa-ti spun proportia dar incearca pana se leaga bulgarele.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
cornel G
membru activ
membru activ
Mesaje: 112
Membru din: 16 Dec 2007, 19:33
Localitate: bucuresti

Re: mixuri

Mesaj de cornel G » 26 Ian 2009, 11:15

salut!
pentru cei interesati, la hornbach
are canepe la pretul de 5ron/kg.
toate cele bune!

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: mixuri

Mesaj de carprom » 26 Ian 2009, 11:57

Ptr a lega bulgari de seminte, folosesti pesmete, leaga si ingheaga perfect...si mai e si ieftin
Imagine

Avatar utilizator
bujor marius
senior
senior
Mesaje: 200
Membru din: 04 Noi 2008, 03:12

Re: mixuri

Mesaj de bujor marius » 25 Mar 2009, 02:12

carprom scrie:Ptr a lega bulgari de seminte, folosesti pesmete, leaga si ingheaga perfect...si mai e si ieftin


mai exact?...ce vreti sa spuneti (pesmet)..nu am inteles bine....!!!

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: mixuri

Mesaj de carprom » 25 Mar 2009, 09:40

Pai nu stii ce este Faina de pesmete ? Hm...cum sa-ti explic ? In germana se numeste Paniermehl :D
Fişiere ataşate
Semmelmehl.jpg
Imagine

Avatar utilizator
RazvanR
membru activ
membru activ
Mesaje: 88
Membru din: 08 Oct 2008, 14:15
Localitate: Cluj-Napoca

Re: mixuri

Mesaj de RazvanR » 25 Mar 2009, 14:58

Paine uscata si facuta faina :D
Nu vreau sa fac reclama , dar asa am gasit poza , cum se gaseste in magazine . :))
Fişiere ataşate
pesmet-500-g.jpg

Avatar utilizator
remi
utilizator
utilizator
Mesaje: 36
Membru din: 20 Aug 2008, 11:21

Re: mixuri

Mesaj de remi » 30 Mar 2009, 12:56

bujor marius scrie:
carprom scrie:Ptr a lega bulgari de seminte, folosesti pesmete, leaga si ingheaga perfect...si mai e si ieftin


mai exact?...ce vreti sa spuneti (pesmet)..nu am inteles bine....!!!

:O nu stii ce e ala pesmet?

Avatar utilizator
mircea13
senior
senior
Mesaje: 312
Membru din: 02 Ian 2008, 16:40
Localitate: iasi

Re: mixuri

Mesaj de mircea13 » 30 Mar 2009, 19:29

Salut. Orice tip de paine care se usuca devine pesmet sau cum a scris Ion Creanga posmagi( Da is muieti posmagii). Paine mai veche se usuca la cuptor se piseaza si se obtine pesmet care e folosit in arta culinara la prepararea diverselor sortimente de mancaruri si prajituri. :-h
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

Avatar utilizator
Adam Mihai
membru activ
membru activ
Mesaje: 123
Membru din: 18 Mar 2009, 20:18
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mixuri

Mesaj de Adam Mihai » 01 Apr 2009, 15:40

iulian petre scrie:atract squid & octopus SBS 120 ml

-aroma squid & octopus SBS 20 ml

-betaina 3 linguri mari

-whisky link 100 ml

-amino-ppc 30 ml

-attractamino 30 ml

-------------------------------Pentru prepararea porumbului, putem folosi aceasta reteta de ingrediente , care este suficienta pentru prepararea a 3-4 kg de porumb. Mai intai trebuie fiert porumbul uscat pana incep sa crape primele boabe. Apoi se rastoarna porumbul fiert intr-o galeata cu capac, se adauga substantele, se completeaza cu apa fierbinte pana se acopera boabele, apoi se amesteca periodic timp de 24 de ore...... fir intis

ps -poti folosi ce arome doresti ...


ACEASTA RETETA ESTE SCRISA DE VLADUT MATEIANU.... :wink: ..
Am incercat-o si eu si chiar imi da rezultate ... Te sfatuiesc sa o incerci si tu
!!! F!R !NT!NS !!!

Avatar utilizator
arhanghelu
membru activ
membru activ
Mesaje: 118
Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
Localitate: Bucuresti

Re: mixuri

Mesaj de arhanghelu » 08 Iun 2010, 20:55

m33hay scrie:
iulian petre scrie:atract squid & octopus SBS 120 ml

-aroma squid & octopus SBS 20 ml

-betaina 3 linguri mari

-whisky link 100 ml

-amino-ppc 30 ml

-attractamino 30 ml

-------------------------------Pentru prepararea porumbului, putem folosi aceasta reteta de ingrediente , care este suficienta pentru prepararea a 3-4 kg de porumb. Mai intai trebuie fiert porumbul uscat pana incep sa crape primele boabe. Apoi se rastoarna porumbul fiert intr-o galeata cu capac, se adauga substantele, se completeaza cu apa fierbinte pana se acopera boabele, apoi se amesteca periodic timp de 24 de ore...... fir intis

ps -poti folosi ce arome doresti ...


ACEASTA RETETA ESTE SCRISA DE VLADUT MATEIANU.... :wink: ..
Am incercat-o si eu si chiar imi da rezultate ... Te sfatuiesc sa o incerci si tu

Intrebari:
1. Se poate folosi reteta in aceasta perioada ?
2. Cata canepa pot folosi la 1kg. de porumb ?
3. Seminte de anason pot folosi in aceasta reteta; si in ce cantitate la 1kg. de porumb ?

Avatar utilizator
arhanghelu
membru activ
membru activ
Mesaje: 118
Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
Localitate: Bucuresti

Re: mixuri

Mesaj de arhanghelu » 09 Iun 2010, 09:02

Niciun raspuns :-?? :O , se pare ca toti sunteti plecati la peste si in cazul acesta nu va pot dori decat FIR INTINS. La peste vreau sa merg si eu sambata unde vreau sa folosesc reteta de mai sus, dar nu am habar daca este pentru aceasta perioada si daca mai pot fi adaugate si alte ingrediente(canepa, anason).
Sau poate cunoasteti dumneavoastra o alta reteta "prinzatoare" ???

Ps: eu sunt mai la inceput cu ale crapului. **==

Avatar utilizator
arhanghelu
membru activ
membru activ
Mesaje: 118
Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
Localitate: Bucuresti

Re: mixuri

Mesaj de arhanghelu » 11 Iun 2010, 10:16

Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns !!!???

Scrie răspuns

Înapoi la “Mixurile”