Felicitari de capturi!
Sa va arat si eu cateva capturi de salau
Capturile sunt prinse in toamna 2006, la pestisor (oblete) pe Crisul Repede, aval Oradea.
Primul este un salau de 3,965 Kg (cantarit pe cantar electronic de magazin la intoarcerea acasa)
Ceilalti doi impreuna au avut 15,150 kg (7,820 si 7,330).
Povestea celor doi mi se pare interesanta si incerc s-o v-o redau (desi nu prea ma pricep la scris).
Era intr-o sambata (exact 16.09.2006) si cum ziua parea de dimineata sa fie frumoasa, ii intreb pe copii mei daca vin cu mine la o "plimbare" pe Crisul Repede, eu sa dau putin la salau, ei sa stea pe patura la "aer curat" si "iarba verde" (inca). I-au sculele cu mine (o lanseta Dam de 4.2m si o varga de 6.35m ptr. obleti). Ora e 10,00 si plecam, dupa cca. 15 km ajungem la locul cu pricina, desfac lanseta si o montez, apoi merg sa prind mai sus niste obleti. Dupa ce prind cca. 5buc bag unul in montura si lansez la locul unde mai prinsesem salai, dar mai mici, inclusiv cel din poza de mai sus cu cateva zile inainte. Pe la ora 11.30 niste "ieburi" duse de curent i-mi muta montura din curent, recuperez si lansez din nou. Peste cca. 30 min. la fel, recuperez cand deodata....zmucituri puternice in lanseta (noroc ca nici eu nu sunt mic si firav) si il aduc spre mal, cand il vad cat e, aici e problema, miciogul e prea mic...il trag spre mine cu capul spre intr-un mic "estuar" (20cm) sar in apa in spatele lui, pun lanseta pe mal (perpendicular) in asa fel incat firul sa-l tina fortat cu capul spre mal, bag mainele sub el si-l arunc pe mal. Gata am scapat! Vreau sa-l bag in juvelnic??? e aproape cat juvelnicul, dar pana la urma intra.
Sun un prieten sa vina cu aparatul de fotografiat (eu in graba l-am uitat acasa) si el ma anunta ca vine peste cca. 1 ora. Ce sa fac pana vine el? I-au lanseta o "incarc" si lansez din nou in acelasi loc. Cu cca. 10 min de sosirea prietenului l-am prins si pe al doilea!!! Am facut poze si am plecat! E ramasese cu alt prieten sa pescuiasca in continuare pana seara si...nu au prins nimic.
A doua zi alti doi prieteni au mers in acelasi loc si au prins fiecare cate un salau de 5 kg.
Deci capturile vietii pot venii si dintr-un pescuit de relaxare, cum am incercat eu in acea sambata.
Ce vroiam sa va mai spun, o situatie care mie mi se pare tare ciudata (poate e valabila numai pe cris)...De fiecare data cand pescuiam in acel loc (suprafata de cca. 500m) se prindeau numai doi salai, de greutati aprox.egale si la un interval de cca.1 ora max., daca nu chiar concomitent si apoi nimic, unii la ora 11, altii la 13, la 16, la 18, dar numai 2 ??? coincidenta sau umbla perechi ??? Erau zile cand unul prindea doi, celalalt nimic si invers sau unul fiecare? Nu pot sa-mi explic. De atunci n-am mai prins salai acolo, Crisul Repede fiind foarte mic de cca. 2 ani datorita lucrarilor la barajele din amonte. Ce zile superbe au fost!!! Mi-i tare dor de ele!!!
Fir intins tuturor!
P.S. Daca v-am plictisit, i-mi cer scuze; moderatori, daca e prea mult, da-ti un delete la post!

sa ma scuze adminu daca am facut off-topic