Foarte interesanta aceasta noua serie de emisiuni incepute de Florentin Iuga,cu invitati de marca : Marian Oprea si Vlad Pavlovici. Sunt sigur Florentin ca prin aceste emisiuni si frumoasele serii de concursuri pe care le organizezi vom reusi incet, incet sa ne civilizam......macar in pescuit. Sper din tot sufletul sa avem apele pe care le-am avut o data (heh..hehh..!) si la sfarsitul unei partide de pescuit sa ne laudam cu tehnicitatea monturilor si sculelor noastre si chimismul momelii si nadei noastre care au dat roade. Sincer, nu imi fac iluzii, dar vad ca suntem pe drumul cel bun. Spun nu imi fac iluzii, caci vad ce vad cand merg la pescuit...iar de multe ori cand ma intorc,rudele,vecinii,prietenii vor sa le arat pestele si nu sunt de loc sensibili la ce am dat,ce am folosit si pozele din camera,... cum le-am dat drumu' ?
Revenind la emisiunea din 17.01.09, montura cu plumb pierdut si optimizarea care trebuie creata intre clips si conectorul conic asa incat montura sa piarda sigur plumbul, tin sa mentionez ca intre primele emisiuni Infopescar vizionate de mine, cred acum 3 ani, ma uitam vrajit de maestrul Rosioru care prezenta aceasta montura si mentiona ca se poate utiliza un opritor/stift, englezii ii spun T-bar care transforma montura dintr-una semifixa intr-una fixa. Ca sa inteleg mai bine am cautat si mi-am cumparat asa ceva si abia atunci mi-am dat seama ca acel T-bar,blocheaza vartejul nr.8 in clips,iar daca plumbul se prinde in agatatura montura sigur va pierde plumbul caci se va desface conectorul clipsul fiind blocat cu T-bar in vartej.
Inca o apreciere vreau sa mai adaug pentru modul in care domnul Marian Oprea a prezentat aromele si gama generala de solventi in care ne sunt prezentate si modul in care lucreaza acestea in adancime (esteri/alcooli).

.