Ori dai voie sa vanda omul ce vrea muschiu' lui ori nu mai dai voie de loc .
gor965 , are dreptate , ca de obicei .
In primul rand nu m-am exprimat corect si im cer scuze , ma grabeam foarte tare .
Ceea ce am vrut sa spun este ca nu poti sa ingradesti dreptul de a vinde sau de a face schimb al utilizatorilor forumului fara a pierde useri , iar cei ce conduc acest forum stiu foarte bine acest lucru .
Numai ca pentru a tine din scurt pe toti cei care se cred zmei , un regulament corect si coerent trebuie aplicat fara discutie .
Iar topicurile , domnilor , trebuie INCHISE nu STERSE !
Moderatorul care inchide topicul respectiv trebuie sa specifice un motiv si eventual sa ii dea utilizatorului netrebnic un avertisment .
EX: 3 zile inchis topicul pentru UP UP UP , la a 2-a abatere inchis definitiv , iar cand cele 3 zile expira , utilizatorul cu pricina sa contacteze un moderator pentru a i se deschide din nou topicul . Astfel utilizatorul devine constient de greseala si poate ca baga la cap ce e voie si ce nu .
Si exemplele benefice linistii forumului pot continua .
Spun acestea din proprie experienta , fiind timp indelungat mod / smod pe diferite forumuri , pe care nu le voi preciza din falsa pudoare , cu utilizatori mult , mult mai navalnici si indisciplinati decat cei ai infopescar .
Nu cred ca vreun forum cauta sa isi alunge utilizatorii . Ei trebuie disciplinati consecvent , iar moderatorul nu trebuie sa fie o acritura scortoasa , dar nici un papa lapte care sa tolereze infantilitatea , sau dupa caz senilitatea unora . Moderatorul trebuie doar sa respecte strict regulamentul .
Asemenea , sunt de acord cu cele spuse de gor965 , in privinta tipizarii anunturilor de vanzare - schimb .
Eu personal cand caut sa cumpar ceva pe un forum iar cel care vinde nu posteaza cel putin coerent ceea ce vrea sa vanda , deja iese din calcul .
De asemenea , cand eu postez un anunt , adaug poze reale de cele mai mult ori , si le uploadez pe imageshack.us .
Multe forumuri accepta imageshack ca metoda de postare a pozelor , iar personal mi se pare cea mai buna metoda .
De asemenea descrierea obiectului vandut este foarte importanta si trebuie reglementata prin regulament.
De ce ar posta cineva care chiar vrea sa scape de un lucru " Vand mulineta QWERTY - Detalii la 07xxxxxxxx poza la
http://wwww.xxxxx" . Ca sa puna mana si sa citeasca regulile , MUTE 24 de ore . Si a 2-a oara va posta corect
... probabil .
//
un pic peste subiect
//
S-a facut mai sus observatia ca eu incerc sa-mi vand navomodelul si pe alt site , dedicat nevomodelismului .
Personal , in acest timp imi vand laptopul , camera video , 2 telefoane mobile , 1 hard disk , jantele din aliaj de la masina , vechiul televizor cu tub si multe altele , atat pe diverse forumuri cat si pe situri speciale pentru asa ceva .
Care este problema ? De ii pasa utilizatorului X ca utilizatorul Y vinde acelasi lucru si pe forumul W si pe forumul Q , si ce detriment aduce utilizatorul Y vreunui forum ?
Totusi , haideti sa lasam copiii sa fie copii , iar noi sa ne vedem de familiile noastre , de pescuit si de tara asta a noastra
//
revin
//
Chiar o sa urmaresc cum va evolua un eventual nou regulament asupra sectiunii Vanzari - Schimburi - Cumparari si imi voi expune parerile , cat pot de pertinent , indiferent daca sunt luate in calcul de cineva sau nu .