un ajutor

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
craparulsef
Veteran
Veteran
Mesaje: 1181
Membru din: 04 Ian 2010, 21:17

Re: un ajutor

Mesaj de craparulsef » 12 Mar 2011, 10:46

craparulsef scrie:
sont scrie:...
de montura MONTURA CULISANTA RIGIDA (KEVIN NASH)… ce parere aveti ?
Are marele dezavantaj tubul de pvc, care de obicei sta ca naiba ... dar si pentru asta am gasit o solutie buna in conditiile in care folosim un plumb de minim 80 grame, un tub foarte moale cauciucat, si un vartej suplimentar, etc ... asa cum am promis pe un topic apropiat voi pune si ceva imagini ...
Aşa cum am promis o imagine ... sper să fie sugestivă, respectiv 2 monturi cu tub pvc moale şi o alta cu un tub clasic ceva mai rigid. Prin interiorul lor e un fir textil rigid (cu cămaşă de plastic) care e prins de cele două vârteje. E puţin mai greu de realizat, nu imposibil, cu cheltuieli ceva mai mari. Iarna este lungă şi putem experimenta tot felul de idei.
La fel anourile vârtejelor de care se leagă acest fir sunt turtite ...
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Avatar utilizator
alin81
membru activ
membru activ
Mesaje: 149
Membru din: 25 Oct 2009, 11:35
Localitate: Milano

Re: un ajutor

Mesaj de alin81 » 12 Mar 2011, 17:15

Am postat si eu cateva monturi pe care le folosesc intr-un post alaturat"tipuri monturi".Toate sunt facute cu leadcore cu inima din plumb,cred eu ca aseaza linea mai bine pe substrat,deaceea nici nu folosesc tub pva.
NO BEEEP....... NO PARTY

Avatar utilizator
craparulsef
Veteran
Veteran
Mesaje: 1181
Membru din: 04 Ian 2010, 21:17

Re: un ajutor

Mesaj de craparulsef » 12 Mar 2011, 18:23

alin81 scrie:Am postat si eu cateva monturi pe care le folosesc intr-un post alaturat"tipuri monturi".Toate sunt facute cu leadcore cu inima din plumb,cred eu ca aseaza linea mai bine pe substrat,deaceea nici nu folosesc tub pva.
Niciodată tubul pva nu se va aşeza corect pe substrat ... eu am folosit montuturile din imagini pe Dunăre la întinsură, pescuind din barcă în scurt, deci oricum ar fi, linia este într-un plan mult înclinat ... cu forfac relativ lung pe care curentul il intindea oricum cam de fiecare dată, in condiţiile in care cârligul avea ataşat de el un saculeţ pva impregnat în ulei pentru marire perioada timp expandare ... iar eu lasam montura pe fund cu pikup-ul în poziţie închis.
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Avatar utilizator
pharaoh
site team
site team
Mesaje: 1745
Membru din: 11 Feb 2010, 17:10
Localitate: Constanta
Contact:

Re: un ajutor

Mesaj de pharaoh » 12 Mar 2011, 18:55

Nea Marius, de ce firul de la interiorul tubului trebuie sa fie cu camasa?
I Fish. Therefore I am.

Avatar utilizator
craparulsef
Veteran
Veteran
Mesaje: 1181
Membru din: 04 Ian 2010, 21:17

Re: un ajutor

Mesaj de craparulsef » 12 Mar 2011, 19:45

pharaoh scrie:Nea Marius, de ce firul de la interiorul tubului trebuie sa fie cu camasa?
Îi conferă mai multă rigiditate ... dacă asta îţi doreşti... dacă nu, poţi folosi orice alt fir textil pe care ţi-l doreşti funcţie de rezistenţă la rupere să spunem, sau orice altă condiţie propusă.
Sunt atât de multe condiţiile de pescuit sau echipamentele folosite încât te adaptezi fie la ele, fie la orice altceva necesar ca să poţi avea în final şi ceva rezultate. Eu recunosc sincer aşa cum am făcut-o de nenumărate ori că nu mă omor să construiesc monturi C&R pentru simplul motiv, că nu sunt condiţionat de folosirea lor ... iar dacă-mi doresc a elibera toţi micuţii care nu au cel puţin 2-3 perioade de boişte ... o pot face cu orice alt tip de montură, după ce i-am prins! Teama că ar putea bostănosul să umble cu plumbul după el e cam exagerată pe Dunăre sau în deltă ... chestia asta a fost inventată si promovată şi la noi de cei ce investesc în bălţile lor private şi doresc să o facă cu maximum de profit. În alte ţări eliberarea crapului este penalizată ... la noi dacă ne dorim să avem mai mulţi peşti paşnici decât răpitori, nu avem decât să decimăm răpitorii aşa cum la ei este exact invers, căci iubesc răpitorii in defavoarea crapului. Exemplu Australia. Dar am deviat de la subiect .........
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Scrie răspuns

Înapoi la “Monturi”