depozit de deseuri toxice

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vali Vesa
junior
junior
Mesaje: 7
Membru din: 14 Dec 2007, 18:36
Localitate: Constanta

depozit de deseuri toxice

Mesaj de Vali Vesa » 28 Mar 2010, 14:14

Italianul care a cumparat in 1996 combinatul de ingrasaminte de la Navodari vrea sa-l transforme intr-un depozit de deseuri toxice. SASE MII DE TONE de deseuri vor fi depozitate ZILNIC aici daca reuseste. Hai sa-l impiedicam sa faca mizeria asta va rog!

Va rog semnati petitia

http://www.petitieonline.ro/petitie/sem ... l?msg_ok=1
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Avatar utilizator
iorgu
Veteran
Veteran
Mesaje: 850
Membru din: 09 Ian 2010, 20:41

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de iorgu » 28 Mar 2010, 15:36

Toti semnatarii petitiei sunt de acord cu continutul acesteia. Bine ar fi sa se tina cont de opiniile noastre, dar decizia de mediu sanatos pe viitor nu ne apartine noua si cred ca este deja luata. Personal am fost mintiti cu infiintarea unei balastiere in com. Cornetu, ilfov, la distanta de 100m. de casele noastre. Toti au vb. frumos dar acum praful, vibratiile de la staia de sortare, zgomotul (se lucreaza si in timpul noptii) claxonatul excedentar, au ajuns un calvar zilnic.
Asteptam iarna cand este ger si 1-1.5 luni avem si noi putina liniste, nici atunci prea multa pentru ca se lucreaza la inlocuirea benzilor transportoare, baroase, urlete tipic santierelor etc.<< Oare nu mai are nimeni grija de noi in tara noastra>>. Cred ca este o intrebare retorica si atat. Datoria fata de copiii si nepoteii nostri m-a indemnat sa semnez.
Ocroteste natura, merita!

Avatar utilizator
booghy28
membru activ
membru activ
Mesaje: 121
Membru din: 04 Mai 2009, 12:57
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de booghy28 » 29 Mar 2010, 09:55

hadeti fratilor puneti mana si semnati, aici este vorba de tara noastra, chear atat de usor ii lasam pe alti sa ne transforme tara intr-o groapa de gunoi, nu e de ajuns ca la treaba asta ne descurcam si singuri, nu avem nevoie si de straini si mai ales cu deseuri toxice. **== **==

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de cristian505ro » 30 Mar 2010, 21:49

[quote="Vali Vesa"][/quote]

Am semnat poz. : 1343
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de Amos » 09 Apr 2010, 10:21

Proiectul are deja aviz de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Patronul fostului combinat chimic din Năvodari vrea să transforme clădirile rămase în depozit de deşeuri. Omul de afaceri italian a obţinut autorizaţia de mediu şi susţine că investiţia, de peste 10 milioane de euro, nu prezintă niciun pericol pentru mediu. În schimb, primarul din Năvodări spune că depozitul va fi doar un munte de deşeuri toxice şi promite că va face tot ce-i stă în puţintă să-l împiedice pe italian.
Roberto Vicentelli a cumpărat acum 10 ani combinatul chimic din Năvodari. Instalaţiile au fost de mult închise. În clădirile care se mai ţin pe picioare italianul îşi propune să facă un depozit de deşeuri.”Este o investiţie a cărei capacitate de neutralizare şi depozitare a deşeurilor României a intrat în obligaţiile pe care România şi le-a luat faţă de comunitatea europeană”, a declarat Manuela Marinescu, şoţia omului de afaceri.
Proiectul are aviz de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Mai mult, italianul a obţinut în justiţie o hotărâre care obligă primăria să elibereze autorizaţia de construire. “Voi uza de orice cale, fie ea şi extraordinară, de atac asupra acestei hotărâri judecătoreşti”, a spus Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.
Amplasarea unui astfel de depozit, extrem de toxic, în zona Mamaia, Constanţa, lângă cea mai populată zonă de pe litoralul românesc nu face decât să aducă mai mult rău imaginii României.
Sursa: Realitatea

Avatar utilizator
iorgu
Veteran
Veteran
Mesaje: 850
Membru din: 09 Ian 2010, 20:41

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de iorgu » 09 Apr 2010, 10:54

Asa cum am postat mai sus, am comfirmarea ca ,,decizia deja este luata'' de factorii de raspundere. Coruptia are statut de lege in Romania!!!
Ocroteste natura, merita!

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de Amos » 09 Apr 2010, 13:52

Dacă se mai face un protest ca cel din luna martie, vin și eu.
Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, prezent la manifestare, i-a asigurat pe locuitori din Năvodari că va face toate demersurile pentru a împiedica ridicarea acestui depozit de deşeuri şi a anunţat că în data de 23 mai îi cheamă la un referendum pentru a se pronunţa dacă sunt sau nu de acord cu acest depozit.
Ar trebui o mobilizare generală din partea tuturor constănțenilor și nu numai. Am ajuns groapa de gunoi a Europei, iar în țara asta, toți șmecherași care au venit de afară cu 100 de dolari în buzunare și acum postează în oameni de afaceri se micționează pe noi cu boltă. **==

Avatar utilizator
Carphunting
utilizator
utilizator
Mesaje: 25
Membru din: 29 Sep 2009, 17:41
Localitate: Slatina

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de Carphunting » 11 Apr 2010, 14:50

Am semnat,dar nu cu convingerea unei sorti de izbanda.Doamne ajuta se fie de folos adeziunile noastre dar "cainii latra ursul merge"...Romania tara tuturor posibilitatilor.

Avatar utilizator
saryi
membru activ
membru activ
Mesaje: 55
Membru din: 22 Noi 2008, 16:57
Localitate: constanta
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de saryi » 11 Apr 2010, 15:30

Am semnat petitia si am convingerea ca noi, cei mici si multi, daca ne implicam putem schimba ceva. Daca ne resemnam sigur nu reusim nimic. Nu uitati: vointa celor multi poate schimba orice!

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: depozit de deseuri toxice

Mesaj de Amos » 12 Apr 2010, 20:06

După o documentare mai atentă am înțeles că problema în sine este cu două tăișuri, fiind și un act de răzbunare din partea lui Nicolae Matei, actualul primar din Năvodari.
Anterior numirii în funcția de primar, acesta a încercat la rândul său să construiască un depozit de deșeuri chimice, însă nu a primit aviz favorabil de la mediu.
Răzbunare sau nu, problema este însă reală și va afecta sănătatea noastră și a copiilor noștri.
Totodată, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (C.N.C.A.N.) a stabilit că batalurile de fosfogips aflate în incinta fabrici de îngrășăminte chimice din Năvodari prezintă un conținut radioactiv care depășește limitele normale.
C.N.C.A.N. a stabilit că “fosfogipsul prezintă un conţinut radioactiv care depăşeşte, pentru radionuclizii identificaţi, nivelurile de excludere din Normele Fundamentale de Securitate Radiologică”.
C.N.C.A.N. a dispus firmei SC Marway Fertilchim SA, administrată de italian să ia măsuri imediate de izloare şi protecţie a batalurilor care au constat în împrejmuirea cu gard și asigurarea pazei, avertizarea populației din zonă cu panouri, acoperirea batalurilor, monitorizarea radioactivității trimestrial, evaluarea dozei de radiații încasate de populație datorită prezenței batalurilor de fosfogips în mediu și estimarea riscurilor de expunere în caz de condiții nefavorabile (vânt și ploaie).
Prelevările care s-au făcut în diverse puncte ale haldelor au scos la iveală un conținut de uraniu 238, de 10 ori mai mare decât nivelul lui la sol și un conținut de radiu de 12 ori mai mare.
PS: Combinatul de îngrășăminte chimice Fertilchim Navodari, înființat în 1954, a fost închis și propus pentru lichidare după 1990 din cauza pericolului pe care îl prezenta. Combinatul a fost cumpărat in 1999 de italianul Roberto Vicentelli, care intenționează să-l transporme în depozit de deșeuri.

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”