PELETE

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
mike_carp
senior
senior
Mesaje: 169
Membru din: 09 Ian 2008, 11:57
Localitate: Bucuresti

Re: PELETE

Mesaj de mike_carp » 01 Noi 2008, 22:54

Parerea mea este ca cele mai bune pelete sunt cele de pastrav -trout- si cele CSL. Am incercat multe pelete cu diverse arome dar astea 2 mi-au dat cele mai bune rezultate.
Acum sa va spun un secret, poate unii il stiu, si anume ca am descoperit pelete de crap si pastrav la o farmacie veterinara din Bucuresti. Eu cautam Vitalin care este o mancare pt caini ca cerealele, ca fulgii de porumb ce-i mananca copii dimineTa .
Eu de ceva vreme locuiesc in UK si acolo cu 10-15 £, cumperi un sac de 20 kg de Vitalin. Eu cautam ceva ieftin dar nicaieri nu am gasit asa ceva si am inceput sa caut pe net si am ajuns la firma asta Animal food, Bd Corneliu Coposu, nr 3. Au multe produse pt crap, pastrav, cai caini, etc. Sa incercati si produse pt cai ca Equivit care are o val nutritiva ridicata.
Sper sa va fie de folos
crafty carper
Mihai Tomescu

Avatar utilizator
georgefishingcarp
junior
junior
Mesaje: 6
Membru din: 21 Dec 2008, 20:31

Re: PELETE

Mesaj de georgefishingcarp » 01 Mar 2009, 19:29

Buna seara , sunt GEORGE din BUZAU am vazut emisiunea de sapt aceasta despre pelete , vreau sa imi spuna cineva cum nadesc cu pelete de pe mal , si care sunt procedurile , cu ceia ce nadesc ( adica pelete ) tot asta pun si in ac sau pe firul de par , daca sunt mai mari ? va rog sa imi spuneti procedurile normale si firesti in materie de pescuit cu pelete. VA MULTUMESC ,cu stima si respect GEORGE!

Avatar utilizator
georgefishingcarp
junior
junior
Mesaje: 6
Membru din: 21 Dec 2008, 20:31

Re: PELETE

Mesaj de georgefishingcarp » 01 Mar 2009, 19:56

Va multumesc f frumos MIKE CRAP, tot respectul.

Avatar utilizator
Teddy
Veteran
Veteran
Mesaje: 588
Membru din: 26 Apr 2008, 18:35
Localitate: Ploiesti
Contact:

Re: PELETE

Mesaj de Teddy » 01 Mar 2009, 20:02

Le pui in saculeti solubili sau pungi solubile. In pungi poti sa pui si plumbul , pentru a face o prezentare foarte aerodinamica, si total antitangle. Saculetii sunt mult mai practici, se agata direct de carlig Daca ii faci dinainte, pentru un plus de atractie poti sa ii pui intr-un recipient in care adaugi si putin lichid atractant (csl, melasa, lapte de porumb, chiar si arome sau ceva de genul asta), doar cat sa traga putin din lichid, sa se imbibe, nu sa se topeasca peletele. Atentie mare ce lichide folosesti, sa fie PVA friendly, adica sa nu fie pe baza de apa. Timpul de dizolvare al sacului depinde de temepratura apei si calitatea sacului. de la 20 de sec la 2-3 minute.
De asemenea poti sa incorporezi peletele in mixul pentru arc, daca folosesti, sau in bilele cu care nadesti cu catapulta. O alta varianta este sa pregatesti o nada din mai multe tipuri de pelete pe care sa le arunci cu racheta. Dar fiind usoare, nu cred ca poti arunca la distanta foarte mare, fara a fi amestecate cu seminte sau bile intregi sau sparte.

Este de preferat sa le amesteci, facand un pat de nada mai complex, astfel poti folosi mai multe feluri de momeala in carlig,in functie de nada folosita (seminte de porumb, bile, alune tigrate, chiar si pelete-dar sa fie de carlig, cele normale se dizolva f repede si oricum nu le poti pune pe firul de par). Asa cum spunea si in emisiune, nu sunt facute sa sature pestele, doar sa ii starneasca pofta si atentia, facandu-l sa ramana mai mult in zona ta.

Eu am facut un experiment, am pus intr-un vas cu apa rece 2 tipuri de pelete cu CSL (de la 2 producatori si de marimi diferite). Dupa 1 ora jumate s-au topit aproape in intregime (90 % ), creendu-se un fel de terci-pasta cu particule de diferite marimi. Ceva extraordinar, daca as fi pus cateva seminte si bile sparte in ea, era o masa perfecta ptr mustacios. Mi-a parut asa rau cand a trebuit sa o arunc.... :D , imi venea sa o pun in punga la frigider si sa o bag in mixul ptr partida viitoare.Si asta doar cu o mana de pelete, imagineza-ti ce poti face cu 1-2 kg, de diferite feluri si cu timp de dizolvare diferita. Cand iti vei cumpara, fa un test acasa sa vezi cam cat le ia sa se dizolve si cum lucreaza in apa.

Cauta bine pe net , sunt foarte multe articole despre saculetii solubili, chiar si pe siteuri romanesti de pescuit. Sau cauta filmele Korda, acolo sunt prezentate pe larg.
Dragos Dimache - Pescar sportiv
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS

Avatar utilizator
DeltA
membru activ
membru activ
Mesaje: 57
Membru din: 22 Noi 2007, 16:10

Re: PELETE

Mesaj de DeltA » 30 Apr 2009, 20:46

:(( ma poate ajuta cineva cu un sfat[...experienta]de asta toamna mi a ramas o galeata de pelete csl de la senzor...am desfacut o primavara asta si...peletele sint acoperite de un praf alb...la gust si miros nu s au schimbat...dar....sa ma riscla nadire???!! :-SS

Avatar utilizator
Adyi
membru activ
membru activ
Mesaje: 86
Membru din: 05 Mar 2008, 18:48
Localitate: ilfov

Re: PELETE

Mesaj de Adyi » 11 Iun 2009, 19:40

peletele de scoica si calamar sunt bune pt crap ?

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: PELETE

Mesaj de cristian505ro » 12 Iun 2009, 21:51

DeltA scrie::(( ma poate ajuta cineva cu un sfat[...experienta]de asta toamna mi a ramas o galeata de pelete csl de la senzor...am desfacut o primavara asta si...peletele sint acoperite de un praf alb...la gust si miros nu s au schimbat...dar....sa ma riscla nadire???!! :-SS
Daca raspunsul e tardiv, poti sa incerci pe viitor daca se mai intampla asa : acel praf alb inseamna ca sunt foarte usor mucegaite, dar le poti folosi foarte bine daca rehidratezi cantitatea pe care vrei sa o folosesti in partida respectiva. Rehidratarea o poti face foarte bine amestecandu-le cu CSL,Melasa si putin Minamino. Foarte bun pentru rehidratare este Red Venom, se gaseste mai rar. Restul cantitatii care e usor mucegaita o tratezi la fel in alte partide. La fel poti trata si boiliesurile care sunt usor mucegaite. Daca vrei ca sa arunci cu cobra aceste boiliesuri, atunci le usuci dupa rehidratare si merg aruncate foarte bine.
Cristian Bebesel

Scrie răspuns

Înapoi la “Alte momeli”