Retete BOILIES _INTRATI_

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
krammar
membru activ
membru activ
Mesaje: 107
Membru din: 21 Feb 2008, 20:53
Localitate: Cluj Napoca
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de krammar » 22 Iun 2009, 14:48

mike_carp scrie:Salutare, retete nu voi da acum deoarece inca testez si nu vreau sa ma injure cine incearca, dar va voi spune ce nu lipseste din nici un boilies facut de mine. Gramajele sunt pt 5kg de mix de baza (uscat): 250g de sepie si calamar crude tocate in blender, 250g ficat de porc crud tocat in blender pana ajunge pasta, Belachan pasta (e destul de greu de gasit in Rom, dar puteti incerca la restaurantele asiatice) amestecat in blender cu ficatul, cam 300g. 2 ingrediente pe care le folosesc din ce in ce mai des sunt pasta de ansoa (un tub 100g) si sosul de stridii 100ml.
Sper sa va ajute si spor la rulat.
Interesante ingrediente. Cum conservi boiles-urile? Par a fi foarte perisabile.

"Belachan pasta", ce-i chestia asta? Pasta de....?

Avatar utilizator
mike_carp
senior
senior
Mesaje: 169
Membru din: 09 Ian 2008, 11:57
Localitate: Bucuresti

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de mike_carp » 22 Iun 2009, 16:04

Salut, nu bag nici un fel de conservanti. Sosul de stridii si pasta de Belachan, care nu este altceva decat creveti fermentati, contin foarte multa sare si conserva boiliesurile foarte bine. Eu oricum le las sa se usuce foarte bine, dupa care le pun intr-un sac de uscat bile si le las acolo pana plec la peste unde le folosesc ca atare sau cu o seara inainte de a pleca la peste le pun la hidratat in lichidul in care a ramas de la fierberea canepei. Cam asta ar fi, daca vrei sa ma mai intrebi ceva iti stau la dispozitie, nu am nimc de ascuns; chiar imi face o deosebita placere sa pot ajuta pe altii.
Fir Intins.
crafty carper
Mihai Tomescu

Avatar utilizator
calota
utilizator
utilizator
Mesaje: 29
Membru din: 06 Oct 2008, 16:41

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de calota » 22 Iun 2009, 19:22

vreau si eu o reteta de DIP va rog nici ieftina dar nici scumpa

Avatar utilizator
trespasser
junior
junior
Mesaje: 1
Membru din: 20 Mai 2009, 23:08
Localitate: Giurgiu

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de trespasser » 28 Iun 2009, 12:30

calota scrie:vreau si eu o reteta de DIP va rog nici ieftina dar nici scumpa
Asa cum domnul Iuga a spus in diferite emisiuni, ca dip se poate folosi partea lichida de la boilisurile solubile.
O reteta prezentata in una din emisiuni. :!: PRETURILE SUNT APROXIMATIVE :!:
Lapte de porumb 180ml 25lei/l
Ulei de piper negru 10 picaturi 35lei/20ml
GLM 10g 17lei/50gr
Betaina 20g 8lei/100gr
minaminio(orice amino) 55ml 35lei/250ml
csl-alool de porumb 25ml 40lei/250ML
aroma de pruna--capsuna 1-2 ml 3 lei /20ML
aroma s&O 6ml 22 lei/50ML
Extract de ficat lichid liver liq 30ml 50/500 ml

Avatar utilizator
besliu
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 18 Apr 2009, 23:53

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de besliu » 29 Iun 2009, 20:23

spuneti si mie cum fac ca sa-mi iasa si mie boiles solubil pt ca eu le fierb si dupa ce se usuca se fac tari ca piatra ~~

Avatar utilizator
george-alexandru
Veteran
Veteran
Mesaje: 765
Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de george-alexandru » 29 Iun 2009, 20:35

foarte simplu si daca ai fi cautat ai fi gasit si raspunsul,inlocuiesti ouale cu laptele de porumb si nu le mai fierbi,le pui la uscat si vei avea solubile.
George Alexandru
Presedinte CS.Green Lake
Brand Manager-4Carp
mail - greenlaketeam@yahoo.com
Imagine

Avatar utilizator
besliu
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 18 Apr 2009, 23:53

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de besliu » 29 Iun 2009, 21:27

pai si nu mucegaesc ?? cum trebuie sa le pastrez pt mai mult timp ??

Avatar utilizator
Nelutu
senior
senior
Mesaje: 299
Membru din: 21 Mar 2008, 19:32

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Nelutu » 29 Iun 2009, 21:51

Laptele de porumb este si un bun conservant, daca le-ai uscat bine tin fara probleme! :D

Avatar utilizator
catalin2804
membru activ
membru activ
Mesaje: 111
Membru din: 09 Noi 2008, 15:00
Localitate: Suceava
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de catalin2804 » 30 Iun 2009, 23:12

Ce parere aveti de mixul urmator? Se va lega?

25.00% Mancare pisicutze - ton
10.00% Pelete CSL macinate
20.00% Faina de porumb
15.00% Malai
5.00% Mancare Pasarele
25.00% Gris

Avatar utilizator
george-alexandru
Veteran
Veteran
Mesaje: 765
Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de george-alexandru » 01 Iul 2009, 00:54

nu cred .
George Alexandru
Presedinte CS.Green Lake
Brand Manager-4Carp
mail - greenlaketeam@yahoo.com
Imagine

Avatar utilizator
catalin2804
membru activ
membru activ
Mesaje: 111
Membru din: 09 Noi 2008, 15:00
Localitate: Suceava
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de catalin2804 » 01 Iul 2009, 00:59

Poti sa dai si o recomandare? Ce sa mai pun ca sa se lege?

Avatar utilizator
george-alexandru
Veteran
Veteran
Mesaje: 765
Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de george-alexandru » 01 Iul 2009, 01:11

cred ca prietenul mau Bogdan Dragan sau Florentin sunt mai in masura sa/ti raspunda la acesta intrebare.
George Alexandru
Presedinte CS.Green Lake
Brand Manager-4Carp
mail - greenlaketeam@yahoo.com
Imagine

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de cristea radu » 10 Iul 2009, 09:31

cristea radu scrie:MIX:
-200 gr. faina peste LT94
-200 gr. mancare pt. puiet de crap
-150 gr. faina porumb(fin)
-150 gr. gris
-100 gr. robin red
-100 gr. seminte(mei decorticat sau rosu,hrisca)
-25 gr. glm
-50 gr. betaina
-25 gr. coji de oua
LICHIDE:
-30 ml. minamino
-20 ml. marin amino
-30 ml. wisky link
-6 ml. aroma sq&oct.
-3 ml. aroma capsuna sau cranbery
Salutari
Cu aceasta reteta sau prins:
-3 crapi
(2,2-2,35-2,8 kg)
-4 crapi
(3,1-3,3-3,7 kg)
pe balta Craiesti la bile de 20
-4 crapi
(3,5-6-7,2-10 kg)
pe balta Livada de Bihor(de 2 colegi de-ai mei)
au mai fost si 2 rateuri
In principiu am prins incredere pe aceasta reteta. ;)

Avatar utilizator
Razvan_6
membru activ
membru activ
Mesaje: 99
Membru din: 17 Sep 2009, 15:20

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Razvan_6 » 17 Sep 2009, 23:26

Eu folosesc culoarea albastru_cerneala se vede mai bine in apa adanca si ma aprovizionez de aici http://www.kissinger.ro/ingrediente.html au depozit in satul Glina .Au si ingrediente care leaga puternic mixul de boilies si scade timpul de aburire ( fierbere )

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de cristea radu » 19 Oct 2009, 18:48

@razvan
Care sunt ingredientele care leaga mixul(ca eu nu-mi dau seama din listele alea)?Zici ca le-ai folosit,nu?

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”