As dori cateva recomandari privind cel mai potrivit carlig (daca exista asa ceva ) pentru pescuitul crapului de Dunare, sa zicem cu "patratica" cu latura de 15-20 mm. Nu conteaza pretul, doar sa aibe forma cat mai potrivita, sa fie cat mai ascutit, sa nu cedeze in drill, stiti voi...
Ace pentru patratica / crap salbatic - recomandari va rog
Moderator: florentiniuga
Ace pentru patratica / crap salbatic - recomandari va rog
Salut!
As dori cateva recomandari privind cel mai potrivit carlig (daca exista asa ceva ) pentru pescuitul crapului de Dunare, sa zicem cu "patratica" cu latura de 15-20 mm. Nu conteaza pretul, doar sa aibe forma cat mai potrivita, sa fie cat mai ascutit, sa nu cedeze in drill, stiti voi...
Re: Ace pentru patratica / crap salbatic - recomandari va rog
Poate era mai bine sa deschid topicul la "scule si accesorii"?
Korda wide gape X nr. 2
I Fish. Therefore I am.
shopy scrie:Salut!
Hayabusa K1 nr.2 si nr.4
http://www.totalfishing.ro/carlige-haya ... -9521.html
Hayabusa BST563 nr.1/0(este supradimensionat)
http://www.totalfishing.ro/carlige-haya ... 12870.html
crap.ro
ESP D Raptor si Korda Wide Gape folosesc eu si sunt foarte multumit.
Daca zona de pescuit are agatatura, nu stiu daca din 100 de pescari se indura vre-unul sa dea cu carlige Korda ! Eu ultima oara cand am pescuit in butuci am pierdut 12 carlige in 3 ore ! Erau Trabucco Akura (500 BN, nr.1...parca) la 0,4 ron bucata ! Vreau sa-l vad si eu pe-ala care risca sa piarda 12 Korda Wide Gape in 3 ore, la pretul de 1,8 ron bucata !
De obicei imi corelez tipul de carlig la consistenta mamaligii ! Un carlig cu tija groasa (cum e VMC Carnassiers) va crapa o mamaliga mai tare , iar o mamaliga mai moale sta mai bine pe un carlig cu varful rasucit fata de tija ( twisted...in unghi...sau dupa colt, cum le mai spun unii) !
Ptr. patratica am in continuare in trusa :
- VMC Carnassiers 9260BN Nr.1 si 1/0
- Akura 500BN-nr. 2 si 1
- Maruto B988BD, Maruto 8355BD-BN , nr. 2 si 1
- Hayabusa K1 nr. 2
- un punm de vre-o 300 de carlige Nemo 624B (cu plateta) si 626B (cu ochet) nr. 2
De obicei imi corelez tipul de carlig la consistenta mamaligii ! Un carlig cu tija groasa (cum e VMC Carnassiers) va crapa o mamaliga mai tare , iar o mamaliga mai moale sta mai bine pe un carlig cu varful rasucit fata de tija ( twisted...in unghi...sau dupa colt, cum le mai spun unii) !
Ptr. patratica am in continuare in trusa :
- VMC Carnassiers 9260BN Nr.1 si 1/0
- Akura 500BN-nr. 2 si 1
- Maruto B988BD, Maruto 8355BD-BN , nr. 2 si 1
- Hayabusa K1 nr. 2
- un punm de vre-o 300 de carlige Nemo 624B (cu plateta) si 626B (cu ochet) nr. 2
Gor, ai vreun link cu VMC-urile? Ca eu n-am reusit sa le gasesc! si... merci de raspuns! 
VMC Carnassiers e un carlig "nenorocit" ... e masiv, butucanos, gros in carne, are varful lung curbat si un pinten enorm fata de alte carlige ...nu cred ca exista alt calig mai "distrugator" ca asta !

Nu e genul de carlig ager, dar daca s-a infipt in peste, nu mai scapa ! Nu e un carlig dedicat pescuitului la crap ci era conceput initial ptr. pescuitul la rapitor (are marimi de la 8 la 9/0)...insa in timp a devenit versatil ! Nu se mai fabrica sub denumirea de Carnassiers ci sub denumirea VMC 2X-STRONG-LIVE-BAIT-9260...si in continuare e trecut in catalog ca fiind unul dintre cele mai populare si versatile carlige ale celor de la VMC !
http://www.pplfishing.com/vmc/vmc-2x-st ... -9260.html

Nu e genul de carlig ager, dar daca s-a infipt in peste, nu mai scapa ! Nu e un carlig dedicat pescuitului la crap ci era conceput initial ptr. pescuitul la rapitor (are marimi de la 8 la 9/0)...insa in timp a devenit versatil ! Nu se mai fabrica sub denumirea de Carnassiers ci sub denumirea VMC 2X-STRONG-LIVE-BAIT-9260...si in continuare e trecut in catalog ca fiind unul dintre cele mai populare si versatile carlige ale celor de la VMC !
http://www.pplfishing.com/vmc/vmc-2x-st ... -9260.html