Dar noi? Cu cine votam?

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
tavimai
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 16 Feb 2009, 13:49

Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de tavimai » 17 Feb 2009, 00:17

Un amarat de judet are si el niste ape si 4 asociatii care incearca sa le "haleasca".Eu ,pescarul,stau la intersectie acum si nu stiu incotro s-o apuc.O asociatie ,"pentru merite deosebite",a primit pentru administrare una sau mai multe ape sau portiuni de ape,alta asociatie la fel si a treia la fel.A patra,"pentru ca n-a fost cuminte" n-a capatat inca nimic ba se mai si judeca prin tribunale ca sa-si ceara drepturile.Am hotarat sa aleg sa-mi fac permisul la una din primele trei care imi asigura dreptul de a pescui in zona atribuita(care ma si interesa si ea) precum si in "apele publice neatribuite vreunei asociatii" si acum vine intrebarea cea mare ! Ce ma fac eu in cazul in care ANPA-ul viseaza ceva la noapte si de maine da spre administrare "acele ape publice" celorlalte asociatii "schimband regulile jocului in timpul meciului"(voit sau in urma vreunei decizii judecatoresti)?Nu este normal ca aceste "atribuiri de ape"sau "dari inspre administrare" sa se faca inaintea inceperii anului ca sa stie tot omul cum sta treaba ?Ce-i de facut?Rog pe cei mai experimentati si mai documentati sa ma lumineze ca prea este "tulbure" situatia.Se pare ca pana la urma vom ajunge sa fim obligati sa ne inscriem la mai multe asociatii daca asa se pune problema dar este corect sa mergi la pescuit cu frica ca ieri ANPA-ul a dat inspre administrare, apa pe care tu pescuiesti, unei alte asociatii si devii automat un pescar ilegal?Am tot cautat printre legi,ordonante si statute dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca.Poate cineva sa ma lamureasca nu vizavi de ce este moral ci vizavi de ceea ce spune legea?

Avatar utilizator
tavimai
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 16 Feb 2009, 13:49

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de tavimai » 19 Feb 2009, 11:58

Chiar nu e nimeni in stare sa ma lamureasca?"Problema" asta a mea sa fie invizibila? Moderatori! Va rog faceti ceva in acest sens !Raspundeti va rog !

Avatar utilizator
mini_mic
site team
site team
Mesaje: 412
Membru din: 21 Noi 2007, 23:04
Localitate: Craiova

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de mini_mic » 19 Feb 2009, 23:57

salut ! M-am lovit si eu de ceva asemanator; de ex in 2007 mi-am facut permisul la una din cele 3 asociatii din judet si am constatat ca vin paznicii de la AJVPS sa ma goneasca de pe unul din bazinele pe care mi se spusese de ca am voie sa pescuiesc. Bineinteles ca m-am dus la asociatia unde aveam permisul am spus problema dar n-am rezolvat mare lucru: ei sustineau ca am dreptul sa pescuiesc pe bazinul respectiv ba chiar mi-au aratat niste acte, cei de la ajvps ca ma amendeaza daca mai vin si uite asa ma pasau de la unu la altul. Concluzia e logica si anume ca cel puntin una din asociatii mintea.....care ? Dumnezeu cu mila ca nu le pasa lor de pescari! In cazul tau...informeaza-te bine si hotaraste-te unde vrei sa pescuiesti...mai mult n-am ce sa iti spun.

P.S azi m-am certat o ora cu directorul de la ajvps si am discutat cel puntin o ora cu inspectorul ANPA din oras. Normal ca n-am rezolvat nimic in legatura cu permisul pe 2009 . Ni se ia dreptul de a pescui deocamdata !

Avatar utilizator
Adrian Toader
utilizator
utilizator
Mesaje: 46
Membru din: 14 Ian 2008, 20:42
Localitate: ploiesti

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de Adrian Toader » 20 Feb 2009, 14:19

tavimai scrie:Un amarat de judet are si el niste ape si 4 asociatii care incearca sa le "haleasca".Eu ,pescarul,stau la intersectie acum si nu stiu incotro s-o apuc.O asociatie ,"pentru merite deosebite",a primit pentru administrare una sau mai multe ape sau portiuni de ape,alta asociatie la fel si a treia la fel.A patra,"pentru ca n-a fost cuminte" n-a capatat inca nimic ba se mai si judeca prin tribunale ca sa-si ceara drepturile.Am hotarat sa aleg sa-mi fac permisul la una din primele trei care imi asigura dreptul de a pescui in zona atribuita(care ma si interesa si ea) precum si in "apele publice neatribuite vreunei asociatii" si acum vine intrebarea cea mare ! Ce ma fac eu in cazul in care ANPA-ul viseaza ceva la noapte si de maine da spre administrare "acele ape publice" celorlalte asociatii "schimband regulile jocului in timpul meciului"(voit sau in urma vreunei decizii judecatoresti)?Nu este normal ca aceste "atribuiri de ape"sau "dari inspre administrare" sa se faca inaintea inceperii anului ca sa stie tot omul cum sta treaba ?Ce-i de facut?Rog pe cei mai experimentati si mai documentati sa ma lumineze ca prea este "tulbure" situatia.Se pare ca pana la urma vom ajunge sa fim obligati sa ne inscriem la mai multe asociatii daca asa se pune problema dar este corect sa mergi la pescuit cu frica ca ieri ANPA-ul a dat inspre administrare, apa pe care tu pescuiesti, unei alte asociatii si devii automat un pescar ilegal?Am tot cautat printre legi,ordonante si statute dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca.Poate cineva sa ma lamureasca nu vizavi de ce este moral ci vizavi de ceea ce spune legea?


Ce va face ANPA peste noapte nu am de unde sa stiu ca nu am talente de prezicator si nici vizionar nu sunt. La ce conducere are nu ma astept la lucruri bune pentru pescarii care merg pe ideea de libera optiune in a adera la o asociatie. Mie mi s-ar parea normal ca apele domeniului public sa nu fie concesionate decat pe anumite sectoare,cu respectarea art.25 alin (1) si (2) din oug 23/2008:
(1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si de reprezentare a acestora.
(2) Asociatiile de pescari sportivi pot stabili ca regula practicarea pescuitului recreativ/sportiv cu eliberarea capturi lor, in zona lor de competenta".

Pot sa-ti mai spun ce prevede legislatia din acest domeniu, astazi la ora la care scriu acest post:
Ordinul MADR nr.753/16.12.2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale , a abrogat ordinul nr.331/2008 in baza caruia bazinele piscicole naturale fusesera concesionate ajvps si aps in anul 2008 pe baza planurilor de management prezentate de catre asociatii. La ora actuala, conform ordinului nr.753/16.12.2008, nici o asociatie nu detine legal in concesiune vreun metru liniar de bazin piscicol natural. Daca legislatia existenta in acest moment (OUG nr.23/2008, ordinul MADR nr.753/2008 si HG.1016/2008)nu va fi modificata, pentru a pescui in bazinele piscicole naturale nu va fi necesar sa devi membru al unei asociatii decat daca vrei acest acest lucru. (extras din oug nr.23/2008):
" Pescuitul recreativ/sportiv in apele maritime si continentale
ART. 15
(1) Contravaloarea licentelor de pescuit, a permiselor de pescuit si a autorizatiilor de pescuit se face venit la bugetul de stat.
(2) Cuantumul taxelor de licentiere si autorizare se stabileste prin hotarare a Guvernului.

ART. 23
(1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita sau cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
(2) In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale se vor stabili conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.
(3) Pescuitul recreativ/sportiv se exercita in amenajarile piscicole si in lacurile de acumulare, in conditiile si pe baza regulilor stabilite de proprietarul sau de administratorul acestora."

Avand in vedere insa ca astazi este mare sedinta mare la minister, unde se dezbat o serie de chestiuni cu privire la pescuitul recreativ/sportiv si despre permisele de pescuit sportiv (citeste impartirea ciolanului) intre reprezentantii statului, presedintii avps si presedintii de aps, trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau. Se pare ca agvps (poate si atii dar nu o spun ferm) nu vrea sa renunte cu niciun chip ca eliberarea permiselor sa se faca prin avps! E normal avand in vedere ca daca legea ramane asa, taxa de eliberare a permisului se face venit la bugetul de stat ceea ce nu-i convine avps (poate nici altora)deoarece acesta nu dadea la buget decat un anumit procent, restul intra in buzunarul asociatiei. Mai ales ca era si "proprietarul" aproape a toate apele domeniului public si daca vroiai sa pescuiesti trebuia sa devi membru, iti dai seama cam ce pierdere reprezinta pentru ei actuala legislatie. Si nu este singurul motiv pentru care se doreste schimbarea actualelor precizari... mai sunt si altele dar ma opresc aici. Asteptam vesti de la cei care participa la aceasta sedinta...! Sper ca am reusit sa te lamuresc. Dupa parerea mea legislatia actuala chiar daca are unele mici scapari (care pot fi remediate pe parcurs) este buna si se poate aplica. Numai ca nu se vrea... S-auzim de bine!:-h
Nu exista fericire de care sa-ti amintesti fara tristete...

Avatar utilizator
tavimai
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 16 Feb 2009, 13:49

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de tavimai » 20 Feb 2009, 16:17

Adrian Toader scrie:
tavimai scrie:Un amarat de judet are si el niste ape si 4 asociatii care incearca sa le "haleasca".Eu ,pescarul,stau la intersectie acum si nu stiu incotro s-o apuc.O asociatie ,"pentru merite deosebite",a primit pentru administrare una sau mai multe ape sau portiuni de ape,alta asociatie la fel si a treia la fel.A patra,"pentru ca n-a fost cuminte" n-a capatat inca nimic ba se mai si judeca prin tribunale ca sa-si ceara drepturile.Am hotarat sa aleg sa-mi fac permisul la una din primele trei care imi asigura dreptul de a pescui in zona atribuita(care ma si interesa si ea) precum si in "apele publice neatribuite vreunei asociatii" si acum vine intrebarea cea mare ! Ce ma fac eu in cazul in care ANPA-ul viseaza ceva la noapte si de maine da spre administrare "acele ape publice" celorlalte asociatii "schimband regulile jocului in timpul meciului"(voit sau in urma vreunei decizii judecatoresti)?Nu este normal ca aceste "atribuiri de ape"sau "dari inspre administrare" sa se faca inaintea inceperii anului ca sa stie tot omul cum sta treaba ?Ce-i de facut?Rog pe cei mai experimentati si mai documentati sa ma lumineze ca prea este "tulbure" situatia.Se pare ca pana la urma vom ajunge sa fim obligati sa ne inscriem la mai multe asociatii daca asa se pune problema dar este corect sa mergi la pescuit cu frica ca ieri ANPA-ul a dat inspre administrare, apa pe care tu pescuiesti, unei alte asociatii si devii automat un pescar ilegal?Am tot cautat printre legi,ordonante si statute dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca.Poate cineva sa ma lamureasca nu vizavi de ce este moral ci vizavi de ceea ce spune legea?

Care va sa zica inca tot neclara e !Iar daca mai si pui mana pe tel. si suni la dl. inspector al anpaului s-ar putea sa ai mari surprize !("ape tulburi" vreau sa zic!)Este clar ca dupa "decapitarea monstrului national care se credea stat in stat" (ajvpseurile atotputernice )s-a urmarit sa se puna altceva in loc!Ca in fond asta este lupta la ora actuala si practic miza !Zic eu ca primul pas care ar trebui facut ar fi ruperea pescarilor de vanatori !Ca sunt 2 sporturi diferite si pana si statul face diferentiere clara intre ele si daca vrei poti sa constati asta urmarind taxele de viza de frontiera practicate vizavi de cele doua sporturi(la pescari sunt aproape duble-DE CE OARE?!!!).Primele care nu sustin si nu vor acest lucru sunt ajvpseurile si stiu ele de ce !("malaiul"-ca la toate ajvpseurile conducatorii si structurile de conducere sunt in primul rand vanatori !).Peste tot unde pescarii ajvpseurilor au incercat "ruperea" de vanatori "s-a lasat" cu "asociatii noi" care nu mai sunt sub tutela ajvpseului-stat in stat !-DE CE OARE ? De unde sunt banii pentru jip-urile alea scumpe cu care se plimba conducatorii ajvpseurilor daca nu din contributia pescarilor amarati care sunt de zeci sau poate de sute de ori mai multi ca vanatorii ?OPULENTA SI SFIDARE !SI CU UN "TRABANT" POT SA FACA CONTROL DACA VOR !Controalele le pot foarte bine cu echipajele politiei care urmareste infractorii si nu jipanele ajvpseului !Ca se braconeaza vartos chiar si mijlocul oraselor si nu fac nimic!Nu reprezint nici o "asociatie fantoma sau anonima" dar asa nu se mai poate !

Ce va face ANPA peste noapte nu am de unde sa stiu ca nu am talente de prezicator si nici vizionar nu sunt. La ce conducere are nu ma astept la lucruri bune pentru pescarii care merg pe ideea de libera optiune in a adera la o asociatie. Mie mi s-ar parea normal ca apele domeniului public sa nu fie concesionate decat pe anumite sectoare,cu respectarea art.25 alin (1) si (2) din oug 23/2008:
(1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si de reprezentare a acestora.
(2) Asociatiile de pescari sportivi pot stabili ca regula practicarea pescuitului recreativ/sportiv cu eliberarea capturi lor, in zona lor de competenta".

Pot sa-ti mai spun ce prevede legislatia din acest domeniu, astazi la ora la care scriu acest post:
Ordinul MADR nr.753/16.12.2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale , a abrogat ordinul nr.331/2008 in baza caruia bazinele piscicole naturale fusesera concesionate ajvps si aps in anul 2008 pe baza planurilor de management prezentate de catre asociatii. La ora actuala, conform ordinului nr.753/16.12.2008, nici o asociatie nu detine legal in concesiune vreun metru liniar de bazin piscicol natural. Daca legislatia existenta in acest moment (OUG nr.23/2008, ordinul MADR nr.753/2008 si HG.1016/2008)nu va fi modificata, pentru a pescui in bazinele piscicole naturale nu va fi necesar sa devi membru al unei asociatii decat daca vrei acest acest lucru. (extras din oug nr.23/2008):
" Pescuitul recreativ/sportiv in apele maritime si continentale
ART. 15
(1) Contravaloarea licentelor de pescuit, a permiselor de pescuit si a autorizatiilor de pescuit se face venit la bugetul de stat.
(2) Cuantumul taxelor de licentiere si autorizare se stabileste prin hotarare a Guvernului.

ART. 23
(1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita sau cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
(2) In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale se vor stabili conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.
(3) Pescuitul recreativ/sportiv se exercita in amenajarile piscicole si in lacurile de acumulare, in conditiile si pe baza regulilor stabilite de proprietarul sau de administratorul acestora."

Avand in vedere insa ca astazi este mare sedinta mare la minister, unde se dezbat o serie de chestiuni cu privire la pescuitul recreativ/sportiv si despre permisele de pescuit sportiv (citeste impartirea ciolanului) intre reprezentantii statului, presedintii avps si presedintii de aps, trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau. Se pare ca agvps (poate si atii dar nu o spun ferm) nu vrea sa renunte cu niciun chip ca eliberarea permiselor sa se faca prin avps! E normal avand in vedere ca daca legea ramane asa, taxa de eliberare a permisului se face venit la bugetul de stat ceea ce nu-i convine avps (poate nici altora)deoarece acesta nu dadea la buget decat un anumit procent, restul intra in buzunarul asociatiei. Mai ales ca era si "proprietarul" aproape a toate apele domeniului public si daca vroiai sa pescuiesti trebuia sa devi membru, iti dai seama cam ce pierdere reprezinta pentru ei actuala legislatie. Si nu este singurul motiv pentru care se doreste schimbarea actualelor precizari... mai sunt si altele dar ma opresc aici. Asteptam vesti de la cei care participa la aceasta sedinta...! Sper ca am reusit sa te lamuresc. Dupa parerea mea legislatia actuala chiar daca are unele mici scapari (care pot fi remediate pe parcurs) este buna si se poate aplica. Numai ca nu se vrea... S-auzim de bine!:-h

Avatar utilizator
tavimai
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 16 Feb 2009, 13:49

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de tavimai » 20 Feb 2009, 16:20

[
Care va sa zica inca tot neclara e !Iar daca mai si pui mana pe tel. si suni la dl. inspector al anpaului s-ar putea sa ai mari surprize !("ape tulburi" vreau sa zic!)Este clar ca dupa "decapitarea monstrului national care se credea stat in stat" (ajvpseurile atotputernice )s-a urmarit sa se puna altceva in loc!Ca in fond asta este lupta la ora actuala si practic miza !Zic eu ca primul pas care ar trebui facut ar fi ruperea pescarilor de vanatori !Ca sunt 2 sporturi diferite si pana si statul face diferentiere clara intre ele si daca vrei poti sa constati asta urmarind taxele de viza de frontiera practicate vizavi de cele doua sporturi(la pescari sunt aproape duble-DE CE OARE?!!!).Primele care nu sustin si nu vor acest lucru sunt ajvpseurile si stiu ele de ce !("malaiul"-ca la toate ajvpseurile conducatorii si structurile de conducere sunt in primul rand vanatori !).Peste tot unde pescarii ajvpseurilor au incercat "ruperea" de vanatori "s-a lasat" cu "asociatii noi" care nu mai sunt sub tutela ajvpseului-stat in stat !-DE CE OARE ? De unde sunt banii pentru jip-urile alea scumpe cu care se plimba conducatorii ajvpseurilor daca nu din contributia pescarilor amarati care sunt de zeci sau poate de sute de ori mai multi ca vanatorii ?OPULENTA SI SFIDARE !SI CU UN "TRABANT" POT SA FACA CONTROL DACA VOR !Controalele le pot foarte bine cu echipajele politiei care urmareste infractorii si nu jipanele ajvpseului !Ca se braconeaza vartos chiar si mijlocul oraselor si nu fac nimic!Nu reprezint nici o "asociatie fantoma sau anonima" dar asa nu se mai poate !

Avatar utilizator
tavimai
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 16 Feb 2009, 13:49

Re: Dar noi? Cu cine votam?

Mesaj de tavimai » 25 Noi 2009, 23:59

Trecu si anul asta !In curand o sa avem de discutat din nou pe tema asta !

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”