boilies de mamaliga

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

Scrie răspuns
Avatar utilizator
radu610
membru activ
membru activ
Mesaje: 135
Membru din: 07 Dec 2008, 00:35

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de radu610 » 14 Apr 2009, 22:40

as putea sa inlocuiesc malaiul cu faina de porumb ... ?? ca am auzit ca e app la fel malaiu cu faina de porumb

Avatar utilizator
papi
membru activ
membru activ
Mesaje: 56
Membru din: 28 Ian 2009, 21:42
Localitate: Targu Mures
Contact:

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de papi » 26 Apr 2009, 23:26

Madaline daca amesteci faina cu lapte de porumb si nu cu ou atunci se pot fierbe? Nu ma pricep ca si eu invat, dar din cate am ivatat sa specificat ca bilele fierte se amesteca cu ou iar cele solubile ca lapte de porumb si diluat 50-50.

Avatar utilizator
MadaPescar
membru activ
membru activ
Mesaje: 76
Membru din: 27 Ian 2009, 20:30
Localitate: Constanta

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de MadaPescar » 27 Apr 2009, 10:08

Reteta ar fi cam asa:aprox 600 ml apa+lapte de porumb.In acest sirop se face mamaliga,dupa care se framanta cu ou,faina,lapte praf si putin gris.Dupa ce a inceput apa sa fiarba se pun bilele pana se ridica la suprafata.Vor iesi niste bile nici tari dar nici solubile eu spun ca axact cat trebuie.Eu de obicei dau numai la porumb dar sotia mea a prins bine la asa ceva.Ieri de exemplu a avut mai multe trasaturi ca mine :"> .Asta e.Fir intins.!!!

Avatar utilizator
ursu_brun3791
utilizator
utilizator
Mesaje: 13
Membru din: 06 Oct 2008, 19:49

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de ursu_brun3791 » 16 Mai 2009, 21:25

Dan Mitranescu scrie::D
Aveam de gand sa dau reteta, dar acum mi-ati deschis ochii catre afaceri ... :D

P.S.1 de ce intrebati inainte sa incercati ?
P.S. 2 daca incercati nu o sa mai intrebati !

SAH MAT !!!!!!







P.S.100
mamaliga , 10% faina, 1ou/kg , rulati, fierbeti ... pescuiti. Asta ultima este cea mai grea !

Avatar utilizator
ursu_brun3791
utilizator
utilizator
Mesaje: 13
Membru din: 06 Oct 2008, 19:49

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de ursu_brun3791 » 16 Mai 2009, 21:38

Dan Mitranescu scrie::D
Aveam de gand sa dau reteta, dar acum mi-ati deschis ochii catre afaceri ... :D

P.S.1 de ce intrebati inainte sa incercati ?
P.S. 2 daca incercati nu o sa mai intrebati !

SAH MAT :-/







P.S.100
mamaliga , 10% faina, 1ou/kg , rulati, fierbeti ... pescuiti. Asta ultima este cea mai grea !

Avatar utilizator
maryus
utilizator
utilizator
Mesaje: 34
Membru din: 02 Dec 2008, 16:07

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de maryus » 05 Iul 2009, 19:13

Buna ! :D am auzit si eu de boilesuri facute din mamaliga...

Nu stiu exact cantitatile dar va zic ce continea si cum se face :

-se fierbe mamaliga asa mai tare si dupa ce se raceste se adauga in ea nada instant din comert ( benzar mix ) sau altceva , praf de canepa si eventual samanta de pasarele . dupa ce se raceste se face bile si se fierb 10 minute.
Nus tiu daca e bina sa fierbem bilele in cazul in acre contina nada din magazin ca sa nu isi piarda proprietatile dar nefierte iara nu sunt bune asa ca experimantati :))

:-h :-h

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de gor965 » 05 Iul 2009, 21:51

maryus scrie:...................... dupa ce se raceste se face bile si se fierb 10 minute.

Eu zic sa le fierbi pana ies deasupra ...altfel in 10 min. le faci ciulama ! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
maryus
utilizator
utilizator
Mesaje: 34
Membru din: 02 Dec 2008, 16:07

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de maryus » 06 Iul 2009, 19:59

:-/ posibil le fac ciulama :)) oricum nu am incercat reteta ...

nici nu o incerc prea degraba :D

Avatar utilizator
mihi78
senior
senior
Mesaje: 380
Membru din: 16 Noi 2009, 19:24
Localitate: B U C U R E S T I

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de mihi78 » 28 Noi 2009, 21:31

presupun eu ca boilesul asta are multe chichite! :-?
poate cineva sa posteze modul de preparere "cap-coada" al acestui boiles pt 1kg de produs sa spunem?presupunem ca dorim sa le dipuim ..cand se baga dipul? la prima fierbere a mamaligii sau in momentul in care sa framanta cu faina?cat timp se fierbe la mamaliga initiala si exact cat timp bilele?cum se pun bilele la fiert in apa fierbinte,calduta sau rece?Domnule Mitranescu ceva "ajutor" se poate ?..fie el si MP?Multumiri :-??
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!

Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de LUCKY » 17 Ian 2010, 16:38

Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani @-) si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par 8-> reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !

Avatar utilizator
roni
senior
senior
Mesaje: 267
Membru din: 14 Oct 2008, 21:10

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de roni » 17 Ian 2010, 16:43

nu pare rea reteta,dar nu inteleg cum se usuca!probabil fortat,ca dak le lasi in aer liber oual se va stria,nu? :-/
Cojocaru Radu

Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de LUCKY » 17 Ian 2010, 17:01

Eu fac bile nefierte fara lapte de porumb doar cu ou pe care le usuc cu mare gija in locuri bine aerisite (cu curenti de aer,in garaj las geamurile deschise)cel mai greu e cind umiditatea afara e foarte mare ,uscarea fortata va fisura bilele, uscare fortata inteleg puse la direct la soare sau in aprpierea unui ventilator sau sursa de caldura.uscarea fortata se poate aplica cind se constata ca 3/4 din umiditatea lui s-a evaporat.Respectand aceste reguli garantat nu se altereaza din cauza ouaelor.

Avatar utilizator
mosharu
Veteran
Veteran
Mesaje: 544
Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de mosharu » 08 Feb 2010, 17:46

LUCKY scrie:Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani @-) si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par 8-> reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !



Lucky, fa-o tu , testeaza si posteaza @-) ;;)
Cristian Surdu
mosharu carp fishing team

http://www.facebook.com/cristimosharu

Avatar utilizator
mosharu
Veteran
Veteran
Mesaje: 544
Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de mosharu » 08 Feb 2010, 17:46

LUCKY scrie:Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani @-) si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par 8-> reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !



Lucky, fa-o tu , testeaza si posteaza @-) ;;)
Cristian Surdu
mosharu carp fishing team

http://www.facebook.com/cristimosharu

Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

Re: boilies de mamaliga

Mesaj de LUCKY » 09 Feb 2010, 09:48

Nu am timp si nici curaj, mai bine zis tragere de inima pentru un asemenea boilies ,l-am postat pentru cei care cauta o reteta de boilies din malai 100 % in mix ,probabil au muuult timp si peste unde pescuiesc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mamaliga”