mamaliga pentru nadit

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

mamaliga pentru nadit

Mesajde vali003 » 12 Dec 2007, 20:26

in general unde pescuiesc eu nu nadesc cu boilies , ci cu un amestec de mamaliga, cinepa ,seminte de floarea soarelui prajite si macinate , intrebarea mea este as putea sa adaug niste robin red , betaina , in acest amestec ?si cam ce cantitati la 1kg. de amestec .
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
 
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

z

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde gabi neamtu » 12 Dec 2007, 23:44

[quote="vali003"]

poti sa le folosesti fara probleme ( eu in mamaliga pun betaina si se schimba treaba radical ) , daca la 1 kg nada poti sa pui 100 gr de robin red si o lingura jumate de betaina parerea mea astea sant cantitatile pe care le folosesc eu ( pe langa cele de mai sus mai merg f bine si altele )
Avatar utilizator
gabi neamtu
senior
senior
 
Mesaje: 278
Membru din: 22 Noi 2007, 23:05
Localitate: BUCURESTI

mamaliga pentru nadit

Mesajde vali003 » 13 Dec 2007, 01:46

tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
 
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Mesajde vali003 » 13 Dec 2007, 02:18

dn. iuga ce parere aveti ?
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
 
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Mesajde florentiniuga » 13 Dec 2007, 02:53

Nu sunt chiar expert in mamaliga dar asa mi se pare logic, ca orice adaos sa fie facut la final, daca se poate chiar dupa ce s-a racit, in special aromele. Numai la patratica nu se poate ca se strica "legarea" compozitiei.
Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
 
Mesaje: 4646
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde gabi neamtu » 13 Dec 2007, 10:28

[quote="vali003"]tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?

la sfarsit ( mamaliga poate sa fie calduta ) pana ajungi sa pui robinul si betaina oricum se mai raceste ( eu mai pun si porumb de floricele )
Avatar utilizator
gabi neamtu
senior
senior
 
Mesaje: 278
Membru din: 22 Noi 2007, 23:05
Localitate: BUCURESTI

mamaliga

Mesajde Driscu Radu » 20 Dec 2007, 23:21

Eu personal cele mai bune rezultate le-am avut cu o mamliga facuta cu cacao, scortisoara si cafea toate de calitate, in apa de fierbere am pus miere, sau fructoza sau melasa depinde de de ce am avut la un momendat.Atentie din cate stiu eu melasa contine betaina daca nu ma insel si mierea.Betaina am presarat pe cuburi dupa taierea lor in prealabil.Robin red Pudra de varec si Multimino CSL le voi folosi de la anu.
Avatar utilizator
Driscu Radu
senior
senior
 
Mesaje: 421
Membru din: 18 Dec 2007, 20:12

Mesajde Gabriel » 21 Dec 2007, 18:28

Salutare
Poi nu mai faci mamaliga, faci boilesuri daca bagi si cele mentionate:))
Eu zic ca nu prea are rost sa strici prea multe pe mamaliga mai bine faci bile :wink:
Fir intins!
Avatar utilizator
Gabriel
senior
senior
 
Mesaje: 161
Membru din: 30 Noi 2007, 20:55
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde vali003 » 21 Dec 2007, 19:10

aici la montreal nu se gasesc nade pt. crap , adica nu se gaseste nimic pt. pescuitul la crap , trebuie sami comand tot on line iar posta la pachete mai mari de 2 kg.te rupe , de aceea la nadit folosesc amestecuri din malai , gris , si alte fainuri .
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
 
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde teacher64 » 21 Ian 2008, 15:24

vali003 scrie:tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?

Betaina e extrem de solubila, poti s-o pui linistit la sfarsit (pudrata) pe chestiile caldute, va fi "absorbita" instantaneu. Oricum, prin fierbere se cam distruge. Aromele, insa, mai ales cele sub forma de uleiuri esentiale, se pot pune oricand, la porumb e chiar de preferat inainte de fierbere. Daca le fierbi in borcan sau in punga inchisa, cu atat mai bine, nu se pierde nimic.
Atentie: nu e valabil la aromele in suspensie alcoolica, esterica, etc.
Avatar utilizator
teacher64
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 18
Membru din: 20 Ian 2008, 20:32
Localitate: Timisoara

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde pescarusul63 » 30 Apr 2008, 21:16

Va rog sa-mi ziceti si mie cei aia betaina si unde se gaseste?
Avatar utilizator
pescarusul63
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 25
Membru din: 03 Apr 2008, 19:35

Re:

Mesajde mike_carp » 01 Noi 2008, 20:39

Gabriel scrie:Salutare
Poi nu mai faci mamaliga, faci boilesuri daca bagi si cele mentionate:))
Eu zic ca nu prea are rost sa strici prea multe pe mamaliga mai bine faci bile :wink:


Gabriel, eu zic ca gresesti. Cred ca e foarte bine sa se adauge cat mai multe produse cu o cat mai mare concentratie de amino sau produse atractante-vezi Robin Red-.doar pt ca sunt bagate in mamaliga nu inseamna ca sunt aruncate pe apa sambetei. Cred ca, crapul are capacitatea de a recunoaste cat este de nutritiva o nada si de aceea e posibil ca o mamaliga simpla sa nu produca la fel ca cea cu "mosmoande"
crafty carper
Mihai Tomescu
Avatar utilizator
mike_carp
senior
senior
 
Mesaje: 169
Membru din: 09 Ian 2008, 11:57
Localitate: Bucuresti

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde Gabriel » 03 Noi 2008, 11:28

Salutare.
Nu am spus ca sunt aruncate pe apa simbetei ,dar totusi sunt niste componente scumpe care nu cred ca dau un mare plus unei mamaligi, eu daca as face mamaliga as lasa-o asa naturala doar niste seminte as mai ingoba in ia si posibil niste lapte praf , in alt caz posibil o aroma de capsuni atit,dar depinde de buznarul fiecaruia,dar daca ti-ai permite cele mentionatre mai sus:Robin Red,betaina ,glm,amino si altele, mai poti cumpara atunci si un mix sau sa-ti faci tu unu simplu si vei avea probabil rezultate mai bune.
Fir intins!
Avatar utilizator
Gabriel
senior
senior
 
Mesaje: 161
Membru din: 30 Noi 2007, 20:55
Localitate: Cluj-Napoca

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde mircea13 » 03 Noi 2008, 20:39

Salut. Betaina se gaseste in lapte indiferent de care lapte e: de om,de vaca,de capra.de iapa,de elefant etc
Se poate extrage din lapte betaina sub forma de granule mici de culoare alba. Poti sa cumperi betaina de la magazinele care vand scule de pescuit sau de la pescari de pe forumuri. In loc sa pui betaina poti folosi lapte obisnuit dar cu o concentratie mai mare de grasimi. sau lapte praf. Ca sa afli mai multe despre betaina scrie pe google cuvantul betaina si citeste. Spor la citit. Mircea13 :-B
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Avatar utilizator
mircea13
senior
senior
 
Mesaje: 312
Membru din: 02 Ian 2008, 16:40
Localitate: iasi

Re: mamaliga pentru nadit

Mesajde mircea13 » 04 Noi 2008, 19:23

Betaina se mai extrage din:sfecla de zahar, orz,grau, mazare,linte,rame,raci,faina de peste, ficat,rinichi,scoica,carne,sroturi de ceriale,semiunte de bumbac,spanac,broccoli,etc Mircea 13 =P~
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Avatar utilizator
mircea13
senior
senior
 
Mesaje: 312
Membru din: 02 Ian 2008, 16:40
Localitate: iasi

Următorul

Înapoi la Mamaliga

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator