Pestele mananca in principiu orice tip de produse sau subproduse cerealiere (a nu se confunda cu resturile paioase) dar la pescuit diferenta o face aportul proteic si de carbohidrati. Daca suplimentam si cu un necesar de proteine, minerale, lipide si aminoacizi esentiali, sporim substantial calitatea nadei, obtinanad un mix complex, "rotund".RolandB scrie:ce ziceti de ttx inmuiat cu arome ? ca si nada merge?
Iata motivul pentru care nu se recomanda folosirea exclusiva a TTX-ului, care reprezinta doar o singura componenta, poate cea mai putin valoroasa (fibra vegetala) a unui mix adevarat. Cred ca nu sunt mult mixuri la ora actuala pe piata care sa nu contina TTX dar are rol de componenta de volum sau de legatura in mecanica mixului.
In ceea ce priveste aromele, eu sunt impotriva utilizarii lor in doze mai mult decat infime, aproape insesizabile. Aroma proprie a componentelor din mixuri, inclusiv cea a TTX-ului, este suficient de puternica pentru a da semnalul ca este "hrana". O usoara aroma exotica de exemplu, ne personalizeaza nada in raport cu a celorlalti, facand-o usor de identificat pentru pesti. Dincolo de acest unic scop, totul cred ca este o... eroare destinata nasurilor noastre de cumparatori.





 ) din fire.Sa zicem ca ar folosi si acum mamaliga home made pe arcul naditor(ceea ce nu e chiar rau întotdeauna) dar din comoditate foloseste exclusiv ttx din cel mai ieftin(anul trecut si-a cumparat un sac de 50 kg din dragonul rosu de era sa doarma la usa din cauza moliilor). Spune despre nade ca toate sunt doar publicitate si nimic altceva.Prin vara anului trecut,am folosit o nada de la trabucco pentru platica la o partida pe Sandulita dar am preparat prea multa si mi-a ramas destula pentru inca o partida.Asa ca la alta locatie,eu am folosit nada aceea,el ttx.Eu am prins vreo 12 ciortani,el la ttx doar caras cat degetul.Alta partida pe o balta salbatica.Aceeasi nada.Eu 2 kg de caras palmas,el vreo 9 kg de caras frumos foc.Si asa am tinut-o pe locatia asta salbatica inca vreo 4-5 partide,eu alternând diverse nade si arome de la diversi producatori(mergând si chiar pe micropelete),el cu ttx-ul lui.In nicio partida nu am reusit sa prind mai mult decat el.De aceea vreau sa spun ca desi nu sunt adeptul ideii ca pestele este/nu este obisnuit cu o anume aroma,uneori sunt contrazis de rezultatele partidelor.Sigur,mai depinde si granulatia,umectarea,sitarea sau mai stiu eu ce factori.Dar ca aroma,mirosul de ttx simplu uneori uite ca face diferenta cu toata scortisoara si coriandrul producatorilor consacrati.
  ) din fire.Sa zicem ca ar folosi si acum mamaliga home made pe arcul naditor(ceea ce nu e chiar rau întotdeauna) dar din comoditate foloseste exclusiv ttx din cel mai ieftin(anul trecut si-a cumparat un sac de 50 kg din dragonul rosu de era sa doarma la usa din cauza moliilor). Spune despre nade ca toate sunt doar publicitate si nimic altceva.Prin vara anului trecut,am folosit o nada de la trabucco pentru platica la o partida pe Sandulita dar am preparat prea multa si mi-a ramas destula pentru inca o partida.Asa ca la alta locatie,eu am folosit nada aceea,el ttx.Eu am prins vreo 12 ciortani,el la ttx doar caras cat degetul.Alta partida pe o balta salbatica.Aceeasi nada.Eu 2 kg de caras palmas,el vreo 9 kg de caras frumos foc.Si asa am tinut-o pe locatia asta salbatica inca vreo 4-5 partide,eu alternând diverse nade si arome de la diversi producatori(mergând si chiar pe micropelete),el cu ttx-ul lui.In nicio partida nu am reusit sa prind mai mult decat el.De aceea vreau sa spun ca desi nu sunt adeptul ideii ca pestele este/nu este obisnuit cu o anume aroma,uneori sunt contrazis de rezultatele partidelor.Sigur,mai depinde si granulatia,umectarea,sitarea sau mai stiu eu ce factori.Dar ca aroma,mirosul de ttx simplu uneori uite ca face diferenta cu toata scortisoara si coriandrul producatorilor consacrati.