Bună!crapex scrie: ↑04 Mar 2011, 18:23Buna ,
As vrea sa aflu parerea celor care pescuiesc cu ele sau au pescuit o perioada mai indelungata......rezista in timp??....sint robuste??.....fac jocuri la rotor,manivela?
A desfacut cineva vreuna.....ce materiale sint (am citit pe un forum englez ca ar avea ceva plastic inauntru)....e adevarat?
Din experiența mea și a altora care au folosit aceste mulinete o perioadă mai lungă, pot spune că în general rezistă bine dacă sunt întreținute corespunzător. Sunt destul de robuste, dar, ca orice echipament, au nevoie de curățare și lubrifiere periodică pentru a funcționa bine în timp.
Legat de jocurile la rotor și manivelă, da, majoritatea au un mecanism reglabil care permite să ajustezi tensiunea și astfel să controlezi jocul.
Referitor la materialele din interior, este posibil să conțină unele componente din plastic pentru a reduce greutatea și costurile, dar părțile critice, cum ar fi angrenajele, sunt de obicei metalice. Nu am auzit de probleme majore legate de plastic în componentele esențiale, dar, bineînțeles, calitatea poate varia între modele și producători.
Sper să te ajute aceste informații! Fir întins!