FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Popescu Stefan
membru activ
membru activ
Mesaje: 54
Membru din: 19 Apr 2011, 18:34

FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Popescu Stefan » 21 Apr 2011, 13:24

Deschid acest topic pentru a vedea parerile si opiniile pescarilor sportivi, având in vedere ca federatia a fost infiintata.
Stefan Popescu - presedinte FRPS.

Avatar utilizator
Thepsis
utilizator
utilizator
Mesaje: 39
Membru din: 30 Iun 2009, 23:11
Localitate: Bucuresti

FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Thepsis » 21 Apr 2011, 15:29

Har cerului ca ati deschis un topic si aici. Cum era deja cate unul deschis pe toate celelalte si aici nu, ne simteam ignorati si eram tare mahniti din cauza asta :D

Sustinerea cui o cautati? A pescarilor de competitie, a caror parere ma indoiesc ca nu o cunoasteti, sau a celorlalti 90 % de care federatia nu este interesata intrucat a fost constituita spre a trata cu cluburile si nu cu pescarii ?

Probabil cluburile, cate vor ramane, se vor afilia vrand nevrand federatiei, dar ce aduceti nou pentru restul pescarilor?
Bine ca ati infiintat-o, sa vedem ce faceti cu ea mai departe, pana acum.....vorbe. :-@
ET SI OMNES, SED NON EGO

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de florentiniuga » 21 Apr 2011, 16:15

Deoarece este o tema serioasa, va rog sa o pastrati in limitele bunului simt, fara atacuri la persoana si jigniri gratuite. Cred ca a venit momentul sa dezbatem serios "organizarea". Macar aici putem face analize corecte.
Imi rezerv dreptul de a sterge orice postare care aduce atingere acestui scop.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de florentiniuga » 21 Apr 2011, 16:37

Constat din start ca ne aflam in cel mai de jos punct al dezorganizarii si dezbinarii. Din punct de vedere organizatoric, exista (inca) un AGVPS care nu da doi bani pe pescari si competitii, atat la propriu cat si la figurat. De mult nu mai face nicio activitate sau actiune in acest sens. De incasat insa, incaseaza. Putin de la multi, uite asa se strange grosul. Au rezolvat-o si cu ANPA sa nu mai dea oricui permise pentru apele publice. Cine vrea permis trebuie sa plateasca si taxa pe smecherie pusa de AJVPS-uri. Despre legalitatea acestui mamut ramas din epoci apuse... mai vorbim. Cert este ca an de an au delegat APCR-ului organizarea CN, ei nefiind capabili saau doritori sa o faca. De ce totusi aceasta obstinatie cu APCR-ul, in ciuda unor evidente nereguli repetate? Nu m-ar mira sa aflam vreodata, asa cum afirma surse din interior deocamdata imposibil de verificat, ca se vehiculeaza la nivel de conducere niscaiva prime substantiale de "performanta" impartite intre 3-4 persoane care-si asuma nemeritatele merite. Mereu aceeaisi, dispusi sa te priveasca zambind in ochi si sa te minta cu nonsalanta. Anul acesta au reusit sa ingroape si stationarul. Doamna Veronica Ispas, diriguitoarea lotului feminin, mi-a marturisit cu amaraciune ca organizatoric si din punct de vedere al performantelor stau excelent dar financiar si legislativ au fost de-a dreptul suprimati in acest moment. Stau cu totii si se uita la vitrinele incarcate de cupe si medalii internationale si se gandesc ce se va alege de toata munca lor.
In acest moment situatia juridica a AGVPS-ului este nebuloasa. Nu are abilitati competitionale (nu detine Certificat de Identitate Sportiva) si nici nu are afiliate un numar de cluburi sportive care sa-i confere un statut corespunzator. Din acest punct de vedere, singurul atu inca, este acela al posibilitatii inscrierii de loturi reprezentative in campionatele CIPS-FIPS/ed. Am spus inca, pentru ca nu a fost atacat de nimeni pana acum.
APCR-ul... organizatie cladita pe un munte de ilegalitati si fraude. Vechii asociati nu au semnat niciun acord de transformare din asociatie de persoane fizice in una de persoane juridice, deci contrar afirmatiilor actualilor conducatori, a ramas aceeasi Marie cu alta palarie. De remarcat dinamismul acestei asociatii. Unii intra, altii ies si nu se mai uita in urma. Ma mir ca cei care intra nu se intreaba de ce au iesit ceilalti atat de repede. Recentul scandal care bantuie zilele acestea asociatia, a demonstrat inca odata daca mai era nevoie, ca jocul de interese, coruptia si orgoliile personale nu fac casa buna cu performantele si buna organizare.
Liga de Crap, aparuta ca alternativa si contramasura, reprezentata prin cluburile care au avut curajul sa se pozitioneze net de partea cealalta a acestui sistem, s-a dovedit in cele din urma incapabila, in ciuda tuturor demersurilor si presiunilor facute, sa lupte cu gruparea de forta a APCR si cu relatiile la nivel de conducere a AGVPS pe care aceasta o detine.
Acesta este momentul in care pe piata isi face simtita prezenta mult mai vocal, nou infintata Federatie Romana de Pescuit Sportiv.
Promovata din nefericire pe un fond de reclama negativa (pana la urma tot reclama se numeste), este adusa in focul luptei de dl. Stefan Popescu.
O spun deschis aici, nu l-am simpatizat din start. De ce? Pentru ca nu i-am gasit nici pana acum motivatia personala. Poate am s-o inteleg vreodata sau imi va fi confirmata intuitia.
Cert este ca, trecand de acest aspect, trecand si de greselile si stangaciile pe care le-a facut in lupta lui aproape singur cu un sistem care a priceput mai repede decat ne dam noi seama ce se intampla si ce amenintare a aparut, a adus ceva nou in aerul devenit deja irespirabil. LEGALITATEA. Exact acel lucru pe care l-am cautat cu totii acum 3-4 ani cand am sperat ca se poate coagula o structura asociativa capabila sa gestioneze corect si legal fenomenul pescuitului de competitie, pana cand cineva a dispus ingropare intr-un sertar a tuturor visurilor si sperantelor noastre. A fost prima mare tradare a pescarilor. Restul au urmat aproape firesc.
Dupa o prima incercare nereusita, iata ca de data asta dl. Popescu a venit cu temele facute si cu toate dosarele puse la punct. Vreau sau nu sa recunosc, am inceput sa-l simpatizez macar pentru faptul ca a gasit exact antidotul potrivit pentru mucegaiul care s-a intins peste tot. Imi place sau nu, trebuie sa recunosc ca asta e calea care trebuie urmata. Cu sau fara Popescu, la Alba sau aiurea, pescuitul ca sport nu se poate practica decat in mod organizat ca orice alt sport iar asocierea trebuie organizata de la varf spre baze, pentru ca invers s-a dovedit a fi imposibil. Daca vrem sa avem toate conditiile si recunoasterea pentru practicarea pescuitului in regim competitional, daca vrem in cele din urma demnitate, atunci toate acestea nu pot fi obtinute inafara unei Federatii care sa inglobeze toate disciplinele.
Se pare ca pescari recunoscuti si respectati au inteles deja asta dar inca nu au curajul sa o recunoasca public, se tem de oprobiul latratorilor, au reticente in a-si asocia numele cu acela al detinatorului vremelnic al functiei de presedinte al federatiei, mai mult decat convigeri fata de scopul si idealul acesteia.
Suntem cu totii constienti ca pana anul viitor lucrurile vor arata altfel. Cu totul alta va fi configuratia tablei de joc. Cu cat se vor implica mai multi si mai repede, cu atat mai repede se vor produce schimbarile, cu atat mai puternic va fi impactul la nivel national si international.
Personal, sunt dispus sa-mi asum un rol de observator si comentator al acestor miscari. Pot fi chiar un partener de dialog dar atentie, am fost si sunt un partener corect, loial dar niciodata tacut si comod!
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de cristian505ro » 21 Apr 2011, 17:52

Cine se uita pe postarile mele mai vechi,chiar foarte,foarte vechi pe acest forum si pe inca unul va gasi exprimata cerinta mea, ca este nevoie ca si pentru pescuit (in intregul ramurilor sale) sa existe o Federatie integrata si recunoscuta de catre Ministerul Sporturilor in tara noastra. Fac numai trimiterea, cand, acum cativa ani Romania nu a fost prezenta pe podium mondial la nici un sport,era de fapt pe locul 2 la campionatul mondial de pescuit la crap. Inaintea englezilor ( aflati pe 3), parintii acestui sport. Nici o televiziune,nici o stire,nu a mentionat asta in afara de emisiunea Infopescar, care a prezentat amplu desfasurarea campionatului mondial de pescuit la crap. Atunci am scris inca o data ca imnul Romaniei s-a auzit in lume,dar foarte putini romani au stiut asta.
Deci aplaud si ma bucur ca s-a nascut Federatia. Si este meritul dvs. Domnule Popescu. Felicitari pentru tenacitate!
Am citit destul pe forumuri si am vazut ca sunteti un personaj controversat, ca nu ati practica nici un stil de pescuit, etc. Personal nu am asemenea informatii. Important este ca Federatia,indiferent cine o conduce,sa integreze toate stilurile de pescuit,sa le aduca la nivel de sport civilizat,asa cum se practica in majoritatea tarilor UE. Va doresc succes in tot ce veti intreprinde,cat mai putine greseli,caci vor fii aspru criticate, mai ales lumea crapista de la noi e foarte dura,dupa cum stiti deja.
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
Popescu Stefan
membru activ
membru activ
Mesaje: 54
Membru din: 19 Apr 2011, 18:34

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Popescu Stefan » 22 Apr 2011, 09:00

Salut interesul pentru subiect si părerile pertinente exprimate până acum. Sper ca discutiile să fie aplicate pe subiect, pentru a nu duce în derizoriu un subiect mai actual decât oricând, având în vedere agitatia care a cuprins formele de organizare semilegale care se erijază in organizatori ai competitiilor sportive.
Consider necesar să fac câteva precizări asupra atribuțiilor care revin federatiei, conferite expres de lege:
- este singura abilitată să organizeze competițiile sportive oficiale la nivel național pe ramura de sport pescuit sportiv (la toate probele și categoriile de varstă, atat la masculin, cât și la feminin);
- este singura abilitată de lege să se ocupe de pregatirea loturilor sportive în vederea participării la competițiile sportive internaționale;
- este singura abilitată de lege să reprezinte România la forurile si organismele internaționale pe ramura de sport pescuit sportiv;
- se ocupă de formarea si clasificarea arbitrilor pe ramura de sport pescuit sportiv, etc.
Față de aceste atribuții pe care legea i le conferă, federația nu intenționează să-și externalizeze niciuna dintre acestea către alte structuri neautorizate in special dreptul de a organiza competițiile sportive la nivel national.
Fac referire directa la actualii organizatori APCR respectiv LRS (LRC fiind doar o anexa neglijabilă și nebagată în seamă de nimeni Later edit - florentiniuga --->am rugat fara jigniri si atacuri la persoana..
Față de aceste structuri federația a procedat în condițiile legii, notificându-le asupra ilegalității organizării neautorizate de competiții sportive, prin unul din cluburile membre, iar în lipsa refuzului de a se conforma prevederilor legii, s-a cerut dizolvarea acestora prin instanțele de judecată, in conformitate cu prevederile legale în vigoare. Am considerat inoportune certurile intre membri acestora care se văd excrocați de un grup miniscul de interese si am procedat la calea legală de solutionare a acestor ambiguități.
Federația este de acum un lucru făcut. Rămâne ca cei inetresați de bunul mers al pescuitului sportiv din România să procedeze în consecință. Ușa federatiei este deschisă, iar afilerea se face în condițiile prevăzute de lege și de statutul federației.

Aș mai face o precizare, pentru a elimina orice suspiciuni. S-a perorat pe difeirte forumuri că federația ar fi a unei anumite persoane și anume a subsemnatului. Nu mi-am propus să fiu președinte pe viață al nimănui, iar asumarea inființării federației sportive a fost luată în urma unei hotarâri a FNPSR care a aprobat o strategie de dezvoltare a pescuitului sportiv pe urmatorii 30 de ani, având unul din obiective punerea în legalitate a activității de pescuit sportiv de competitie. Acest obiectiv a fost atins.
Cât privește asumarea funcției de președinte al unei structuri sportive, punctul meu de vedere (având cunoștiință de tot ce presupune o asemnea structură, fiind înființată sub directa mea coordonare) este că nu poate fi acordată nimănui ca un drept, ci presupune din partea celui care o solicită o imensă responsabilitate. Faptul că sediul ei este la Alba Iulia nu a făcut decât să o pună la adapost de marile interese care se pot crea in jurul ei.

Avatar utilizator
miyagi
Veteran
Veteran
Mesaje: 530
Membru din: 15 Aug 2010, 18:55

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de miyagi » 22 Apr 2011, 14:04

Sunt unul dintre cei ce si-au dorit aceasta federatie insa nu pot uita ca traiesc in Romania. Trebuie sa-l felicitam pe Domnul Popescu pentru abilitatea cu care a materializat si aceasta ultima veriga lipsa a pescuitului si-mi doresc ca ea, federatia sa dilueze toate neajunsurile, conflictele de interese, scandalurile si totodata sa implineasca visele oricarui pescar, de a separa latura sportiva a domeniului de cea de agrement, subzistenta sau comerciala. Ceea ce trebuie spus inca de la bun inceput este ca federatia a luat fiinta pe fundalul unor situatii care vor ramane in istoria acesteia datorita faptului ca ea e condamnata la a avea o istorie. Acest fundal controversat trebuie neaparat lamurit ca sa nu persiste anumite neajunsuri sau sa se creeze stereotipi nedoriti ce pot conduce la situatii in care, spun unii ca mai bine si-ar fi taiat o mana de la inceput decat sa intre in acest mediu. Asadar doresc sa va invit la analiza si sinteze pana nu ne imbatam cu vorbe frumos ticluite. S-a solicitat pe buna dreptate si din dorinta de a avea discutii constructive si un mediu civilizat abtinerea de la comentarii malitioase, procese de intentie sau insulte. Acest lucru trebuie respectat de absolut toti interlocutorii participanti la discutii, dar in mod cu totul deosebit de catre Domnul Popescu. Pe de alta parte solicit imperativ inca de la inceput ca Domnul Popescu, sub aspectul coercitiei la care ne supunem toti sa raspunda cu obiectivism tuturor intrebarilor adresate pentru a nu se fetisiza importanta subiectului, deja recunoscuta.
Deci va rog sa-mi permiteti sa ma adresez direct Dumnealui fiind unul dintre cei interesati de fenomenul competitional, in calitate de manager de club si de cunoscator intr-o oarecare masura a cazului.
- Domnule Popescu in primul rand vreau sa va felicit pentru stingerea litigiului care banuiesc ca v-a adus destule neplaceri in urma acelui concurs ramas destul timp nepremiat. Probabil la un anumit moment dat veti avea si niste explicatii pentru noi toti asupra evenimentului.
- In al doilea rand vreau sa va solicit sa fiti ponderat in afirmatiile personale si sa nu mai folositi nici un nume drept exemplu cum ati facut-o mai devreme. Regulile comunicarii incep cu "verba volant, scripta manent". Va cer aceasta deoarece in momentul acesta in care Dumneavoastra inca nu sunteti pregatit sa organizati CN la crap acei oameni sunt direct implicati, cheltuiesc o gramada de bani si se chinuie sa tina Romania in istoria competitionala fara intrerupere. Macar pentru atat sa-i respectam. Orice referire cu adresa directa inoportuneaza pe cel in cauza si Dumneavoastra constientizati aceasta in mod sigur. Ati trecut deja prin furcile caudine ale forumurilor si macar din acest motiv sa nu mai continuati in acelasi stil. Va multumesc!
- Al treilea punct, cu scuzele de rigoare pentru incarcatura acestei prime postari, as vrea sa-l ancorez in conditionalitatea statutara a federatiei asupra aspectelor aderarii si pe de alta parte asupra perfectionarii, recunoasterii si intrarii in legalitate a celor ce vor fi interesati de a conduce, structural destinele acestui nou sport. Va intreb, dupa cum v-am mai spus, in calitate si de instructor - antrenor, deci specialist in ceea ce si Dumneavoastra doriti sa introduceti in legalitate. Cunoscand domeniul sportiv pot face destule referiri asupra capacitatilor structurale si vreau ca anumite aspecte sa-mi fie clare inaintea includerii mele personale si a clubului ce il reprezint intr-un mediu deja viciat prin lipsurile si acuzatiile ce planeaza asupra pregatirii membrilor din conducerea federatiei si a vidurilor procedurale, inca de la debutul creeri de efecte a activitatilor sau actiunilor ce practic sunt inexistente.
V-am supus atentia la 3 spete si in functie de raspunsurile primite voi da curs atat la urmatoarele situatii si la argumentatiile corespunzatoare.
Bineinteles acesta nu se vrea a fi un dialog simplu ci o dezbatere comuna a tuturor celor interesati sau participanti la invitatia facuta de Domnul Popescu si de catre Florentin.
Va urez in final un Paste Luminat tuturor!
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de florentiniuga » 22 Apr 2011, 14:57

@miyagi
Incercati mai multa concizie si claritate in frazare. Se cam pierde contextul in semantica si ramane destul de ermetic majoritatii cititorilor. Sper ca dl Popescu a inteles ce-i solicitati sa raspunda. Eu mai am un pic. :))
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
Popescu Stefan
membru activ
membru activ
Mesaje: 54
Membru din: 19 Apr 2011, 18:34

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Popescu Stefan » 22 Apr 2011, 15:14

Domnule Șerban,
Constat că la unele întrebări ati oferit și răspunsul deci nu mai am ce răspunde. Trebuie doar să precizez că asupra capacităților organizatorice a celor care fac parte din conducerea federației nu cred că puteți face aprecieri, întrucât nu îi cunoașteți.
Biroul federal a fost ales de Adunarea generală din rândul membrilor fondatori. Nu puteam să-i alegem de altundeva, intrucât am fost singuri la constituire. Cluburile nu au considerat necesar să participe la fondarea federației din motive numai de ele stiute. Scuza că nu au venit din cauza persoanei ,devine deja un basm de adormit copiii.
In ceea ce privește partea executivă, am procedat zic eu corect. Am ales spre punerea în aplicare a regulamentelor federației (pentru ca sunt mai multe, daca ați avut curiozitatea să vizitați site-ul) oameni cu pregătire cât de cât apropiata de cerințele comisiilor din care fac parte. Astfel pentru comisia de arbitrii am considerat necesar să alegem persoane care au mai avut de a face (chiar si pe baza de contracte de consultanță @-) ) cu arbitrajul în pescuitul sportiv. Președintele comisiei (care dupa părerea mea este unul dintre cei mai seriosi oameni) a pregatit deja tematica de pregatire si testare a acestora, în vederea legitimării acestora. Nu vă ascund că am cerut chiar ca o prevedere a tematicii de autorizare să fie și cunoastrea unei limbi străine, având în vedere că anul viitor România găzduiește un Campionat Mondial la Crap.
In ceea ce priveste comisia de competiții ea este formata numai din oameni care au participat la competiții, chiar daca de unii nu s-a vorbit prea mult. Am subliniat în mod categoric faptul că dacă au acceptat să facă parte din comisii, nu mai pot concura, pentru a elimina din start orice subiectivism.
Comisia de antrenori este formată numai din fosti pescari de competitie, care au avut rezultate pe pistele de concurs. Cred că este suficient sa-l numesc pe dl. Hărșan, fost campion national, și care a dovedit și calități de excelent organizator de competiții.
Comisiile de patrimoniu, mass media , etc., nu cred că pretindeți să fie formate din pescari, întrucât aici trebuie alte calităti. La fel în comisiile juridice, de apel,, cenzori, s.a.
O mentiune pentru comisia de relații internaționale unde a acceptat să fie președinte Dan F. Secosan, un om tânăr, pregătit și echilibrat.
Cam atât despre începutul federației. Nu vă ascund convingerea mea că greul de acum începe. Sunt convins că și în pescuitul sportiv sunt oameni capabili și dispuși să pună osul la treabă. Pescuitul sportiv din România trebuie reorganizat din temeli. Nu sunt destule pagini pe acest forum pentru a epuiza toate problemele care trebuie rezolvate. Cu muncă și seriozitate orice este insă posibil.

Urez un Paște fericit tuturor pescarilor sportivi din România, oriunde s-ar afla.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de florentiniuga » 22 Apr 2011, 16:04

In ce relatie este FRPS cu ANPA? Cluburile membre trebuie sa figureze si in evidentele ANPA? Poate cere FRPS permise ANPA pentru sportivii legitimati sau cluburile trebuie sa o faca individual?
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de cristian505ro » 22 Apr 2011, 17:07

Domnule Popescu, sper ca ati vazut postarea mea anterioara cu privire la Federatie.
Acum vreau sa va adresez urmatoarele intrebari :

1.Sunteti pescar?
2.De cand pescuiti?
3.Ce stil/stiluri de pescuit practicati?
4.Faceti parte dintr-o asociatie/club de pescuit ?
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
miyagi
Veteran
Veteran
Mesaje: 530
Membru din: 15 Aug 2010, 18:55

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de miyagi » 23 Apr 2011, 00:57

florentiniuga scrie:In ce relatie este FRPS cu ANPA? Cluburile membre trebuie sa figureze si in evidentele ANPA? Poate cere FRPS permise ANPA pentru sportivii legitimati sau cluburile trebuie sa o faca individual?
Florentin daca as fi avut de ales n-as fi inceput cu o butada. Am fost convins totusi ca si inceputul se va consuma si vom trece la fapte. De altfel asta a fost si scopul repetarii textuale pentru a fi cat mai cuprinzator.
Domnule Popescu ati inceput in stilu-vi caracteristic insa eu consider caci raspunsurile Dumneavoastra au dat curs solicitarilor mele si nu propria-mi retorica. Bineinteles si eu ca toti de altfel, am cautat sa pun un pic de butaforie in discutie ca sa se sesizeze faptul ca ne departam mult si asta prin modul Dumneavoastra de a pune lucrurile in discutie, de subiecte. Dupa cum pot sa afirm ca am purtat discutii cu Dumneavoastra atat pe forumul dedicat pescarilor de rapitori cat si pe al celor de crap, dar si in privat, pot spune fara griji si nepermitandu-mi sa va dau vreu sfat ca lungirea aceasta a dialogurilor pe care le aveti nu numai ca va este potrivnica insa va da si un aspect comercial. Stiti cum se pune problema in vanzari? vorbeste mult sa vinzi repede.
Acum! prin raspunsurile Dumneavoastra nu v-ati axat cum va solicitam, direct pe subiect ci ati incercat sa estompati miezul problemei. Ca sa ma conformez celor cerute de Florentin am sa va repet intrebarea: in calitate de pescar de peste 30 de ani si sportiv de performanta de tot atatia la care se mai suprapun alti 9 ani de specialist de clasa, pe mine cine o sa ma verifice in momentul in care voi dori sa devin antrenor federal? Mentionez ca vorbesc 3 limbi straine fluent, printre care si germana de unde ne vin destui pescari la competitiile de crap internationale? Cum voi accepta eu ca cineva fara o pregatire in mod special axata pe practica pedagogica sa-mi verifice capacitatile necesare devenirii unei "institutii" de conducere federale atata timp cat membrii comisiei nu au aceste atribute legale, ca sa va citez? Ma refer la acele atribute ce sunt incluse in nomenclatoarele de profil ale Ministerului Educatiei si Invatamantului si ale Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. Am vazut ca ati marsat pe avizarea Federatiei de catre toate forurile de profil sportiv insa, dupa cum bine ati spus, inceputurile nu numai ca sunt grele ci si obliga. Invocand ilegalitatea cu care s-au organizat competitiile de crap sau rapitor va trebui sa demonstrati Dumneavoastra contrariul. Cum veti face aceasta? Avand oameni ca Vali Stratonov alaturi, Costica Buhac si ceilalti pe care ii cunosc desi nu stiti Dumneavoastra nu faceti decat sa incepeti cu anumite compromisuri si stiu ca sunteti de acord cu mine, ca altii nu sunt deocamdata insa va intreb din nou! Sunteti acoperiti dpdv legal pentru viitoarele competitii in care va veti folosi de atributul de "National" precum pretindeti celor din APCR sau chiar si celor de la Liga, de ce nu?
- Florentin in conditiile in care se pune problema toti pescarii de competitie trebuie sa dovedeasca in primul rand ca sunt pescari ca sa poata sa-si desfasoare in deplina legalitate activitatile, iar asta nu se va putea face fara a fi recunoscuti de ANPA.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Avatar utilizator
miyagi
Veteran
Veteran
Mesaje: 530
Membru din: 15 Aug 2010, 18:55

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de miyagi » 23 Apr 2011, 01:12

Popescu Stefan scrie:Deschid acest topic pentru a vedea parerile si opiniile pescarilor sportivi, având in vedere ca federatia a fost infiintata.
Stefan Popescu - presedinte FRPS.
Ar mai fi o idee de dezbatut incepand cu acest preambul. Nu numai parerile pescarilor de competitie vor conta aici ci si a celor in curs de devenire. Aceste dezbateri nu au loc pe un forum dedicat numai competitiilor ci este un forum al unui sit informativ ce se adreseaza majoritatii pescarilor.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Avatar utilizator
Popescu Stefan
membru activ
membru activ
Mesaje: 54
Membru din: 19 Apr 2011, 18:34

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Popescu Stefan » 23 Apr 2011, 07:44

florentiniuga scrie:In ce relatie este FRPS cu ANPA? Cluburile membre trebuie sa figureze si in evidentele ANPA? Poate cere FRPS permise ANPA pentru sportivii legitimati sau cluburile trebuie sa o faca individual?
Federația s-a inregistrat la ANPA, conform prevederilor art. 25(1) din OUG 23/2008. Cluburile se pot inscrie si pot solicita permise pentru membri lor. Ba mai mult, printr-o hotărâre a Curții de apel Alba, doar structurile autorizate de ANS corespund prevederilor exprese ale OUG 23/2008 care face trimitere la asociatii de pescari sportivi, fară vânători sau alte cele. Cred că prin această decizie s-a curățat pescuitul sportiv de vânzătorii de permise.

Avatar utilizator
Popescu Stefan
membru activ
membru activ
Mesaje: 54
Membru din: 19 Apr 2011, 18:34

Re: FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV-o solutie pentru pescuit

Mesaj de Popescu Stefan » 23 Apr 2011, 07:49

cristian505ro scrie:Domnule Popescu, sper ca ati vazut postarea mea anterioara cu privire la Federatie.
Acum vreau sa va adresez urmatoarele intrebari :

1.Sunteti pescar?
2.De cand pescuiti?
3.Ce stil/stiluri de pescuit practicati?
4.Faceti parte dintr-o asociatie/club de pescuit ?
1.Depinde ce intelegeți prin noțiunea de pescar. Dacă vă referiți la pescuitul sportiv sunt intradevăr pescar sportiv. Practic pescuitul sportiv ca activitate recreativă, timpul nepermițându-mi să fac performanță.
2. Daca vă referiti la perioada de cand detin un permis de pescuit, din 1965.
3. Prefer pescuitul cu năluci, iar când sunt cu prietenii prefer staționarul.
4. Sunt membru fondator al CS Cetate Alba Iulia și președintele asociației Clubul pescarilor sportivi Apulum.

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”