@Coleman
De ce nu e corect ? Eu am pescuit tot anul pe MV si pana in vara cand au inceput sa apara barcutele pe balta la greu, pestele tragea foarte bine, la orice distanta. Cum s-a invatat cu plantatul in stuf, gata si pestii. Avand in vedere ca pescuiesc doar C&R, as vrea sa ma distrez, sa testez nade, monturi, etc. Si cum sa o fac cand tot pestele este invatat sa stea pe loc, ca ii pica la bot mancarea? Am avut partide in care cu toata nadirea mea si saculeti , nu am avut trasaturi, doar cei care plantau prindeau. Chiar crezi ca mai este pescuit ala? Unde e tehnica? Unde e stiinta? Nici macar nada nu mai conteaza, pui 2-3 maine de pelete sau porumb sau cine stie ce bile si prinzi. Nu mi se pare corect sa folosesti barcuta sa plantezi la 100 de m. Poate in capul baltii se merita, acolo este distanta foarte mare pana pe malul celalat. Pe Moara arunci fara probleme cu lanseta, pana la urma este o balta de crap si ma adresez in primul rand pescarilor de crap, nu baboierilor. Am vazut multi pe balta cu barcute care mai de care mai "meseriase" care habar nu au de pescuitul crapului, care insa prindeau. Si culmea, mai toti luau peste acasa. Trebuie sa fii nebun sa dai atatia bani pe barcuta, pe scule (care la unii sunt doar de moft, nici macar nu iti trebuie scule de carp daca pescuiesti plantat) si sa dai 100 ron pe taxa ca sa iei un carp de 5 k, care are 4 kile grasime!!!!! Fratilor, suntem pescari !
Nu zic ca si eu sunt tentat sa imi iau barcuta, dar nu pentru MV. Ma duc si eu pe balti unde se poate planta, dar la 200-300 de m. Acolo vad avantajul barcutei, nu pe o balta unde arunci fara probleme pe malul opus, in proportie de 75% din suprafata.
Si in plus, multi nici nu stiu sa planteze, pun in barcuta juma de kil de nada la fiecare lansare...asta ce inseamna? Pestele se satura repede, se ingrasa, si nu mai umbla.
Dupa concurs am avut 2 partide in cursul saptamanii pe Moara, si vreau sa spun ca am detronat pe cei care erau pe balta cu barcute. Eu am prins, ei nu. Si asta doar pentru ca am stiut ce sa fac, cum sa fac, si cand sa fac (multumiri lui Florentin, Maty, Iulian Petre, George Alexandru pentru informatii). In concursuri se prinde peste? Da. Se planteaza? Nu! Deci...este numai stiinta. Sa inveti sa cauti pestii, sa inveti sa ii tii in vad, sa inveti ce trebuie sa le dai, cand, cum...asta inseamna pescuit.
Tot ce am spus aici se refera la MV, dar se aplica si pe alte balti de acceasi marime. Sunt sigur ca, cu toata taxa pe care nea Victor o va pune pentru plantat, tot se vor folosi intens barcutele. Cine are bani pentru o barca, are si pentru taxa. Poate insa pune si o limitare la anumite locuri,acolo unde balta are peste 150 de m, adica la inceputul ei. In rest... fire intinse si sa ne vedem pe balta la primavara, cu sau fara barcuta!