Cat o fi avut?

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
viorelb73
Veteran
Veteran
Mesaje: 658
Membru din: 29 Iul 2010, 18:49
Localitate: Constanta

Re: Cat o fi avut?

Mesaj de viorelb73 » 18 Ian 2012, 17:18

Înainte de toate, nu ma consider "marele pescar". Am microbul pana in maduva oaselor, am avut norocul de a locui pe malul Dunării, dar asta nu ma face marele pescar. Eu am spus din experiența proprie anumite pareri si cum pescuiesc eu. Dupa cum a remarcat "pharaoh", lucrez foarte mult din frana, pentru a evita ruperea firelor (m-as oftica sa mi se rupa firul cand am la dispozitie frana mulinetei - opinie personala, pe care nu trebuie sa si-o însușească nimeni, spun doar cum fac eu). La începuturile pescuitului în Deltă, de la lipovenii din Maliuc, Gorgova, Mila 23 am primit sfaturi de genul "fire groase, să reziste" și foloseam 0,50 la crap, 0,60 la somn, 0,35 la caras. Acum am mai scazut diametrele firelor și am ajuns sa folosesc pe Dunăre 0,28 mm la crap, 0,40 mm la somn și 0,22 la caras (pe liniile principale). Mi-aduc aminte când plecam pe Dunăre cu șalupa câte 6-7 zile și aveam zile în care pescuiam fără a avea măcar o ciupitură, ca a doua zi, în același loc să iau 70 - 80 kg de somn sau 30-40 kg de crap (anii 1998 - 2002). Și foloseam fire groase, să reziste. Acum folosesc fire subțiri, că și așa nu mai este pește.
Promit, pe cuvânt de onoare, că la primul ac îndreptat pe care o să-l am (dacă se va întâmpla așa ceva vreodată) o să-mi cer scuze la toti cei care s-au simtit ofensati de comentariile mele.
Vis-a-vis de topic, am pescuit in UK, zona Portsmouth, cu cârlige Korda și nu mi s-au părut grozave - se bontează foarte repede. Mi s-a părut mai de anduranță cele de la FOX UK și Drenan UK. Pe baza experienței de acolo, în țară mi-am luat Drenan și am constatat că după 4 peștișori (dădeam la caras) se bontuiseră deja. Și tot ca o părere personală, scrisă și pe topicul @ace ruginite@, eu consider că acul este cel mai important element din tot angrenajul pescuitului - nu ai dril, nu ai nimic dacă peștele nu este înțepat și de aceea nu fac rabat de la calitatea acelor (nu vreau să fac reclamă sau contra-reclamă, dar acele de la Korda nu mi se par la nivelul prețului pe care îl cer și folosesc alte ace, dar tot scumpe). Și aveti dreptate, acul din fotografie nu mi se pare un ac de calitate! Poate că și din cauză că folosesc ace bune nu am avut parte de îndoituri sau rupturi (am avut zile în care schimbam acele și de 3 ori pentru că agățam în Dunăre, rupeam sau se bonteau și ... asta era!
Sfatul meu, ca și coleg pescar și nu ca @mare expert@ este să fie folosite ace de foarte bună calitate - fiecare cu marca pe care și-o dorește - și frâna principală (nu cea de la baitrunner) cât mai lejeră (dacă l-ai înțepat și pleacă, ai timp destul să strângi frâna și să-l joci cum vrei tu, corect?).
La urma urmei, fiecare are stilul lui, iar eu sunt unul din cei care preferă să-i plece peștele cu tot firul de pe mulinetă decât să i se rupă firul sau să i se îndrepte acul.
Respect la toți !!!
Ultima oară modificat 18 Ian 2012, 17:53 de către viorelb73, modificat de 2 ori în total.
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Avatar utilizator
kelu84
senior
senior
Mesaje: 192
Membru din: 17 Mai 2010, 00:21
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: Cat o fi avut?

Mesaj de kelu84 » 18 Ian 2012, 17:23

am patit-o si eu cu carligul indreptat.s-a intamplat in vara lui 2006 pe o balta no name, Livedia mai exact, mai sus de baltile de la Hagiesti. a tras, am apucat sa intep, am simtit soc puternic si dus a fost. recunosc ca aveam un carlig de 2 bani

Scrie răspuns

Înapoi la “Fire si carlige”