Reteta noua -Preparate culinare speciale

nu numai pentru gospodine

Moderator: vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de vali003 » 08 Feb 2012, 15:02

A trecut ceva timp de cind nu am mai adaugat un preparat ,va invit sa vizionati ceva mai special .






Sper sa va placa . Puteti urmari mai multe preparate pe canalul meu video -http://www.youtube.com/user/valipava?feature=guide

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de timer » 08 Feb 2012, 17:31

vali003 scrie:A trecut ceva timp de cind nu am mai adaugat un preparat ,va invit sa vizionati ceva mai special .


http://www.youtube.com/watch?v=NcDPqPWw ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Tke4IoNj ... ature=plcp

Sper sa va placa .
Arata bine..Super reteta! :)

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de intef » 08 Feb 2012, 20:00

Ai "taiat" din film tocmai ce ma interesa cel mai mult.Stiind ca pastravul este un peste cu destul de multe oase,as fi apreciat mai mult daca ai fi montat pe farfurie cealalta parte a pestelui,cea cu oase mai multe.Partea pe care ai montat-o se detaseaza foarte repede si foarte frumos,la cealalta parte(aproape de cap) raman ceva mai multe oase si eram curios ce "tactica vei adopta".Ma rog,tie iti vine mai usor de acolo din bucatarie,mie imi este mai greu in fata clientului,de asta as fi vrut sa vad cum scoti partea cealalta,care nu de putine ori imi da batai de cap.Eu preiau pestele din bucatarie asa cum este scos din cuptor,in crusta de sare,il prezint prima data clientului,apoi ma apuc de treaba.La calcan,dorada somon etc,nu este nicio problema,dar la pastrav,branzino,biban de mare etc,daca nu ma misc repede,atat pestele cat si sosul se pot raci si atunci...am muncit si eu si bucatarul degeaba.Apropos,in loc de crenguta de brad de care vorbeai,nu se poate pune un smoc de rozmarin?Dar poate intr-un episod viitor,vei explica si aceste lucruri.Toate cele bune!!!! **==

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de vali003 » 08 Feb 2012, 20:33

intef scrie:Ai "taiat" din film tocmai ce ma interesa cel mai mult.Stiind ca pastravul este un peste cu destul de multe oase,as fi apreciat mai mult daca ai fi montat pe farfurie cealalta parte a pestelui,cea cu oase mai multe.Partea pe care ai montat-o se detaseaza foarte repede si foarte frumos,la cealalta parte(aproape de cap) raman ceva mai multe oase si eram curios ce "tactica vei adopta".Ma rog,tie iti vine mai usor de acolo din bucatarie,mie imi este mai greu in fata clientului,de asta as fi vrut sa vad cum scoti partea cealalta,care nu de putine ori imi da batai de cap.Eu preiau pestele din bucatarie asa cum este scos din cuptor,in crusta de sare,il prezint prima data clientului,apoi ma apuc de treaba.La calcan,dorada somon etc,nu este nicio problema,dar la pastrav,branzino,biban de mare etc,daca nu ma misc repede,atat pestele cat si sosul se pot raci si atunci...am muncit si eu si bucatarul degeaba.Apropos,in loc de crenguta de brad de care vorbeai,nu se poate pune un smoc de rozmarin?Dar poate intr-un episod viitor,vei explica si aceste lucruri.Toate cele bune!!!! **==
Secretul dezosarii perfecte ,sta in cel ce il gateste ,daca timpul de preparare a fost depasit ,poti fi tu cel mai mare ospatar ,nu vei mai reusi sa il dezosezi perfect ,daca se respecta timpul optim ,va fi foarte usor .Saptamina viitoare ,am sa fac un preparat cu pastrav ,cu dezosarea pestelui la sfirsit .

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de intef » 08 Feb 2012, 21:07

Vali,lucrezi pe timpi ?????????????????????????

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de vali003 » 08 Feb 2012, 22:04

intef scrie:Vali,lucrezi pe timpi ?????????????????????????

Pe vremea cind practicam aceasta meserie in tara ,timpii de preparare nu prea aveau mare importanta ,romanului ii plac, majoritatea preparatelor, bine facute- well done . Iar noi bucatarii ne adaptam la aceasta cerinta ,acum, fiecare fel de peste si de carne ,are timpul sau de preparare ,ai depasit timpul si temperatura ,ai stricat preparatul . Reusita unui preparat tine de citeva lucruri ,prospetimea ingredientelor ,timpul de preparare ,maiestria bucatarului . Putem sa divagam la nesfirsit ,timpii au foarte mare importanta .

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de intef » 08 Feb 2012, 22:20

Da,stiu.Intrebarea mea era mai mult mirare,pentru ca nu cunosc decat doi bucatari care lucreaza pe timpi in Romania.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4648
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de florentiniuga » 08 Feb 2012, 23:11

:)) Daca era si Vali in Romania, puteai sa zici ca sunt trei.

Bravo maestre!!! Reusesti de fiecare data sa ma faci sa cred ca inca nu stiu nimic despre bucatarie, desi crescut in Banat de o bunica pentru care gatitul era religie, credeam ca stapanesc macar suficiente cunostinte daca nu si dexteritati.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale

Mesaj de vali003 » 09 Feb 2012, 01:31

florentiniuga scrie::)) Daca era si Vali in Romania, puteai sa zici ca sunt trei.

Bravo maestre!!! Reusesti de fiecare data sa ma faci sa cred ca inca nu stiu nimic despre bucatarie, desi crescut in Banat de o bunica pentru care gatitul era religie, credeam ca stapanesc macar suficiente cunostinte daca nu si dexteritati.
Multumesc Florentin ,la fel tuturor care apreciaza ceea ce prezint ,in bucatarie nimeni nu le stie pe toate si stii de ce ? Se poate improviza la nesfirsit ,trebuiesc respectati timpii de preparare si unele compatibilitati ale ingredientelor ,restul este fantezie . Bucataria clasica frantuzeasca pe care am invatat-o ,doar mi-a dat o linie ,apoi fiecare aplica ceea ce simte ca merge mai bine ,marele meu plus este , am avut posibilitatea sa ma invirt prin bucatarii prin 5-6 tari , de unde am acumulat cit am putut .

Scrie răspuns

Înapoi la “Preparate din peste”