tisa in ungaria

Moderator: vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
miska
membru activ
membru activ
Mesaje: 142
Membru din: 14 Ian 2008, 14:23
Localitate: la pescuit

tisa in ungaria

Mesaj de miska » 11 Ian 2009, 19:38

salutare tuturor cine poate sami dea cateva informatii privind pescuitul pe tisa la szeghed(unde se face permisul,cat costa ,reguli, unde te poti campa daca e voie peste tot,daca ai voie cu rulota pe malul apei,daca se pescuieste noaptea)multumesc orice sfat e bine venit multumesc
always think like a fish

Avatar utilizator
bmjean
senior
senior
Mesaje: 199
Membru din: 01 Feb 2009, 11:44
Localitate: Oradea

Re: tisa in ungaria

Mesaj de bmjean » 08 Feb 2009, 12:24

Salut!
Nu am fost pe Tisa la Szeged, dar am fost in toamna la Tizsa-to (Delta Tisei) si a fost suprerrrrrrr!
De la mine de acasa sunt cca. 150 km. Asa ca am plecat de dimimeata (ora 5) si am ajuns pe la ora 7 (50% din drum l-am facut pe o ceata densa (soseaua ireprosabila!).
Am fost la un magazin de pescuit si mi-am cumparat permisul pe un an (era scris in germana - Staatlicher Angelschein Fur 2008) care a costat 1.000 Ft si tichetul pe o zi 3.100 Ft, apoi am inchiriat barca 6.500 Ft/zi (o barca de al. de 6 m, eram trei persoane).
In permis si pe bilet se gasesc regulile de pescuit, zona etc. dar sunt pe germana si ungureste, daca vrei sa le citesti, ti le pot scana, dar daca te uiti pe net la asociatia maghiara de pescuit (MOHOSZ) vei gasi mai multe detalii, aici http://www.mohosz.hu/ poti alege limbile engleza, germana, franceza si bineinteles maghiara unde datele sunt mai detaliate.
De exemplu aici http://www.mohosz.hu/tisza_to.html ptr. Tisza-to, iti da toate detaliile si mai jos iti poti alege de unde sa cumeri permisele (adrese, magazine), tarifele...precum si regulamentul, prohibitia, etc.
In caz ca nu cunosti, ar fi preferabil sa ai pe cineva langa tine care cunoaste limba maghiara sa-ti traduca tot, si sa gesesti si ptr. partea Tisei de la Szeged, eu stiu destul de putin.
De ex. aici ai tarifele pe 2009 pe toate apele apartinand de MOHOSZ http://www.mohosz.hu/jegyek_2009.html
fiind multe asociatii si concesionate diferite sectoare, trebuie numai cautat.
Sper ca te ajuta intr-un fel datele ce ti le-am oferit!

Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuit in afara tarii”