ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS?

Despre canibalcanizarea cu miros de Carpati - 100% despre pescuit

Moderator: Qnyx

Scrie răspuns
Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS?

Mesaj de florentiniuga » 03 Feb 2013, 04:03

Pe facebook circula o scrisoare deschisa adresata tuturor celor interesati de realizarea acestui proiect, semnata STEFAN MATEI.
O supun atentiei voastre si astept parerile sincere sau, de ce nu, chiar implicarea directa.
VREAU SA FAC CEVA ONEST – FARA NICI UN INTERES MATERIAL!
Speeer sa gasesc un “specialist” IT(eu nu ma pricep la IT) la fel de visator ca si mine – ca sa incerc acest vis/proiect nebun – trebuie urgent o pagina de internet
Nu vreu decat sa imi rezerv dreptul sa il aleg – este dreptul meu pt infima mea munca
Daca poti face o pagina informatica acceptabila da semn urgent
Astept propuneri(stefanmatei2000@yahoo.com)
Va rog dati textul mai departe…..
MIŞCAREA ANTI BRACONAJ ROMÂNIA
( organizatia centrală, Muntenia – azi ………2013 aici s-a născut scânteia mişcării)
prima adevarată organizaţie naţională non profit, apolitică, de iubitori ai naturii si pescari sportivi “visători”…
„Pentru ca raul sa invinga pe pamant e suficient ca nimeni sa nu faca nimic” – Edmond Burke



Scopul propus: diminuarea braconajului; unirea şi “educarea” pescarilor sportivi; autoperfecţionarea în scopul propus; extinderea şi eficienticizarea luptei antibraconaj; actiuni de educare si cooptare populaţiei în orice alte activităţi de protecţie a mediului…poate alte proiecte filantropice...poate un “partid” al pescarilor sportivi pentru a putea propune proiecte de lege (şansa de a materializa..)…..

Cel mai important lucru este sa va strangeti cat mai multi!

Incercarea de reducere a braconajului nu poate avea eficienta doar prin petitii(au fost si vor fi destule precedente de proiecte/petitii/prevederi legale/ actiuni…) – statul nu are posibilitati financiare si organele de control sunt infestate de coruptie/descurajate/ineficiente – oamenii bine intentionati trebuiesc incurajati /protejati/ajutati sa-si recapete demnitatea(mai ales cei din organele statului).

Iubitorii de natura/pescarii sportivi/asociatiile … toti oamenii de bine ar trebui sa actioneze uniti intr-o miscare nationala independenta, bine gandita(capabila sa-si asigure constanta evoltutie…un scop nobil…apolitic, nemercantil.. ) – trebuie “visat”...inceput...gandit intr-o “miscare” mare/fara precedent/capabila sa uneasca pe cei multi/nemultuiti. – metoda pasilor mici nu mai poate fi eficienta e cazul unei miscari rapide(o inscriere a unui nr,. cat mai masiv...), de o amploare nebanuita!

Acum, nu mai poate avea efect real decat o miscare animata de idealisti ambitiosi, subordonata doar inimii.

CIVILIZATIA A EVOLUAT PRIN INDIVIZII CU PUTERE DE SACRIFICIU, NU PRIN “INTELEPTI”/”SUPRAVIETUITORI”/CEI CARE GANDESC PREA MULT SI SE PIERD IN DETALII.

Ca orice tip de management, teoria(chiar si in cea mai elaborata forma) ramane fara efect viabil/valoare practica daca imaginatia si implicarea efectiva lipsesc.
Miscarea care o imaginez va trebui sa nu depinda de nici o forma de guvernare .…trebuie sa ajunga sa se propage de la sine.

Unii vor crede ca ne trebuie o forma juridica / ca nu avem nici o calitate sa ne “erijam” in “justitiari” - suntem doar o “miscare”( in realiate un site informatic) de pasionati si nimic mai mult( = nimic ocult, prohibit).
Asa incepem si ne transformam ulterior intr-o forma potrivita de organizare – pentru a avea legitimare legala!

Destui aşteptă să ne trezim …….scânteia va cutremura braconajul doar dacă fiecare pune aschia sa la acelasi foc comun. – doar asa poate scade rentabilitatea si linistea braconajului
IDEEA ESTE CĂ MULTI SE PIERD IN DETALII, SE SCINDEAZĂ DUPĂ CÂTEVA ACŢIUNI TRECĂTOARE, ŞI SFÂRŞESC PRIN A SE PIERDE PE DRUM( pentru varii motive personale).
Fraţilor suntem slabi(puturosi, lasi, gelosi, laudarosi... braconieri...pacatosi) dar muuuulti!!!!!!!!!
Nu am pretenţia să fiu apreciat, încerc să evit limbajul pretenţios/sa ma inteleaga toti cititorii şi sunt atât de „grăbit” încât poate voi regreta că am fost prea deschis/dezordonat/că puteam să realizez o pagina de internet mai reuşită – îmi asum bucuros riscul de a fi ironizat
… . Incerc să fac ceva bun şi sper să reusesc să dau drumul la un fenomen care să se perpetueze… să meargă de la sine.
Vreau să dezvolt/perfectionez/lansez acest site, strict pentru lupta anti-braconaj, şi să învăţăm de la fiecare.
Nu îmi propun sa „alergăm”, prin toţi boscheţii, pescarii săraci....s-o facă alţii! – nu îmi propun să ridiculizez/sfidez autorităţile, ci din contră...respect.
Nu mă interesează reclame, discuţii banale pe teme de pescuit – si alţii încearcă să iniţieze asemenea gen de mişcări, dar fac o mare greşelă…şi-au aglomerat site-urile de reclame/ vesnicele discuţii inutile si sterile... .
ACEST SITE ESTE DOAR ANTIBRACONAJ(trebuie sa fie accesibil).
ACEST SITE INCEARCA SA CREEZE UN CADRU CARE SA INLESNEASCA INTALNIRILE CELOR CARE VOR SA SE AJUTE
Puneţi fiecare un litru de benzină, înghesuiţi-vă înt-o rablă …. o barcă pneumatică etc… şi hai să începem să ne dăm puncte de întâlnire să plecăm la “pescuit”.
Mai salvăm nişte vietati, mai exasperăm braconieri, mai pescuim…mai visăm.
PRIMIMM PE ORICINE(inclusv pe cei care nu sunt pescari) nu ne interesează complimentele, conflictele şi intrigile dintre asociaţiil...!
Nu ne interesează să acaparăm, să criticăm şi să destabilizăm alte iniţiative – venim cu voi şi, dacă sunteţi mai inspirati, facem ca voi.
În România pasiunea pescuitului este a doua după fotbal iar pescari sunt “de la vlădică până la opincă”(dar avem aceiasi echipa) – dacă participăm fiecare cu un micron, din timpul şi resursele noastre, avem şansa reala ca miScarea ANTIBRACONAJ să fie temută de către braconieri şi de neignorat pentru autorităţi.
Nimeni nu ne poate impiedica sa iesim in natura, sa iesim la pescuim si daca gasim plase monofilament(orice ustensila monofilament de prins peste este interzisa de lege – folosire + comercializarea constituie infractiuni!), sa le distrugem, sa sesizam politia/autoritatile asupra unor eventuale cazuri de braconaj(este dreptul si obligatia cetateanului sa sesizeze organele abilitate atunci cand ia cunostinta de savarsirea unei infractiuni/contraventii ).

Daaaa ştiu că visez, că românii mulţi sunt înfometaţi/dezamăgiţi/..mai normali ca mine….şi nu indrăznesc să se ridice peste vise.
Esti angajat „paznic la baraje”/ AGVPS/ANPA/abrigadier silvic/inspector/ai functie....maine s-ar putea sa vina legislaturi mai nenorocite si sa fi chiar somer...poate o sa ai timp sa-ti duci copilul la un pescuit fara indivizi dezagrabili....nu ne intereseaza identitatea ta ....fi un numar dintre noi.
Daca esti campion de pescuit spotiv/politician/politist scarbit de sistem/esti cunoscut, pentru ceva, de oameni ....atunci poti fi un exemplu pentru noi toti.
CE NU STIU UNII ESTE CA ABSOLUT TOATE APELE NATURALE SUNT BRACONATE – braconierii vin noaptea, scufunda plasele(indiferent de adancime) si tot noaptea se intorc ….. ziua nu se vede nimic, suprafetele apelor arata curate– in realitate, de desubt, este o padure de monofilament/un genocid inimaginabil! - vrem sa incercam sa periem fundul apelor sistematic
La fel cu muntii/padurile …….. sufletele negre.
Stop plase monofilament, “parasute”, “ecrane”, generatoare, tehnici de greblare, japca…!suntem ca o “raie” pe voi, mistretilor! una noua, fara leac!
ACEASTA ORGANIZATIE DE SITE TREBUI E SA AJUNGA SA MEARGA DE LA SINE ! – INTALNITI-VA, INCEPETI SINGURI „pescuitul”(toti prind peste/laudele...vrem ceva nou - asteptam sa va vedem faptele de vitejie pe retelele informatice...youtube...pe „sticla”), VOR URMA SI ALTII......................
Multumesc lui nr. 2,( primul care nu a “ras” de mine) si lui nr. 3 (pt realizarea “pro bono”, din inima, a acestui site)…… multumesc si ULTIMULUI NR. INSCRIS IN
MIŞCAREA ANTI BRACONAJ
ROMANIA
“La inceput a fost cuvantul……..apoi MIŞCAREA ANTI BRACONAJ ROMANIA” - 1 pescar visitor(stefan matei – targoviste 2013)
Nu vreau nimic, mi-ar place doar ca peste ani cineva sa-mi spuna „bunicule tu esti acel 1, primul pescar nebun sincer?... hai sa te iau si pe tine in barca ca e peste destul pe ape...tu si nepotelul tau nu trebuie sa platesti taxe la balti artificiale ” (– daca ar fi un om fara buna educatie/ posibilitatile de care unii au noroc din nastere, as fi mai multumit)
Da,..stiu, am vorbit prea mult/copilarii dezordonate...dar incerc sa intuiesc intrebari nepuse.... nu toti inteleg...poate ma inveti tu ultimule numar inscris
.....................................................................................................................................................................................
UITATI AICI O FORMA DE PROIECT/scrisoare deschisa publicului MAI ORDONATA - suporta critici/corecturi/sugestii ...........
-Proiect incipient-



ASOCIATIA ROMANA PENTRU COMBATEREA ACTELOR DE BRACONAJ
(ARCAB)




Stimati colegi pescari, vanatori si iubitori ai naturii neintinate,

Asa cum bine stim, in ultimele doua decenii, braconajul, sub toate formele lui, a produs un ingrijorator declin al faunei piscicole si cinegetice, unele specii ajungand, chiar, in pragul extinctiei.

Motivele sunt multiple, ele variaza de la saracie si disperare, la interese economice, politice si pana la avaritia si inconstienta unora care au foarte si mult si vor, cu orice pret, mult mai mult si care, incapabili fiind sa perceapa dimensiunea dezastrului pe care il cultiva, au ajuns nici sa nu isi mai dea seama ce fel de tara si ce natura moarta lasa chiar copiilor si nepotilor lor. Nu vom dezvolta, insa, acum acest subiect.

Din tot acest alarmant peisaj, cel mai grav este dezinteresul manifestat de autoritati si, mai ales, de acelea care detin chiar atributiile de combatere a acestei plagi, a braconajului. Ratiuni precum coruptia, mica sau mare, implicarea in zona economica deservita de braconaj, ordinele vinovate, venite de la cele mai inalte niveluri, frica de superiori si de pierderea locului de munca, de represaliile retelelor organizate de braconaj si altele, ele, toate, se afla la baza inactiunilor sau a actiunilor voit ineficiente privind combaterea braconajului. Sunt prinsi si “afumati” prea putin, din cand in cand, doar mici si neimportanti pestisori sau cei care incearca alta cale decat inregimentarea in retele, cei care isi permit sa faca o oarecare concurenta (si ea ilegala) marilor “lorzi”. Insa specia vorace, cea a marilor pradatori, nu sufera ci prospera. Pretul? Incalculabil…

Noi, cei care ne dam seama de urmarile acestui fenomen pe care, fara sa gresim, il putem numi drept criminal, indiferent de scara si formele in care este practicat, din cauza caruia suferim si stim ca vor suferi, mult mai mult, generatiile ce urmeaza sa ne inlocuiasca, noi asteptam, asteptam si tot asteptam sa vedem masuri reale, efective si de amploare. Dar ele nu vin.

Este adevarat, unii dintre noi, pe plan local, au incercat sa se organizeze, cumva, pentru a incerca sa combata braconajul, unii cu mai mult, altii cu mai putin succes in actiunile lor. Acestia merita toata admiratia, tot respectul si toata sustinerea noastra, a tuturor, chiar daca autoritatile, in multe cazuri, s-au grabit sa le reteze intiativa.

Suntem multi, foarte multi, suntem raspanditi pe tot cuprinsul patriei. Este cert ca suntem uniti in cuget dar nu vom fi eficienti si nu vom izbandi in reducerea efectiva, vizibila si eradicarea braconajului fara o formula de organizare masiva, solida, certificata, sustinuta si tenace.

Daca noi nu ne mobilizam atunci cine?

Nu as vrea sa creada cineva ca ceea ce suspun astazi distinsei vostre atentii este o utopie. Nici vorba de asa ceva. Este un proiect care are toate sansele sa obtina succesul real si sa aduca schimbarea, rezultate si cu totul alt context decat cel, din zi in zi mai sumbru, pe care il vedem si il resimtim astazi.

Desigur, este un proiect de durata care, pentru a se maturiza, reclama munca asidua, incredere, seriozitate, optimism, aderenti motivati, vointa si suflet. Stiu, insa, ca, cei mai multi dintre voi le aveti pe toate acestea si ca, in plus, ca si mine, visati la o Romanie in care braconajul sa devina doar o amintire sau, cel putin, o realitate doar razleata si fara puterea de a produce consecintele severe de astazi. Poate 100% nu vom reusi dar, daca reducem, cumva, noi toti impreuna, fenomenul undeva sub, sa zicem, 20% din ceea ce reprezinta el astazi, “vom da o lovitura cum inca nu s-a dat” (Radu Stanca – poezia Timpul).

Putem si trebuie sa facem asta pentru copiii nostri si copiii copiilor nostri, pentru noi si pentru pasiunea noastra, pentru natura si pentru viata insesi, pentru tara noastra, asa cum vrem noi s-o avem.

Va multumesc tuturor celor care ati avut rabdarea de a lectura acest preambul pe care, va rog sa ma credeti, l-am facut cat am putut de scurt si prin care, sper eu ca am reusit, am incercat sa transmit ceea ce simt si stiu ca simtiti si voi, precum si motivatia, necesitatea demersului pe care va invit sa il ducem la implinire impreuna.

In cele ce urmeaza, am sa expun, intr-un detaliu intial, rezonabil si realist, proiectul Asociatiei Romane pentru Combaterea Actelor de Braconaj (hai s-o prescurtam, in continuare, ARCAB). Pe cei care au idei, comentarii, sugestii si critici, ii rog sa nu se abtina de la a le formula. Impreuna putem gandi mult mai mult si mult mai bine.


ASTFEL:

1. ARCAB isi propune sa aiba, printre fondatori si ulteriori aderenti, persoane fizice, grupuri de persoane fizice si ONG-uri care doresc si urmaresc combaterea braconajului in Romania. Desigur, pot adera la ARCAB persoane fizice si ONG-uri care, in general, au ca scop conservarea si protejarea mediului natural.

2. Practic, pentru a avea forta, reprezentativitate nationala si capacitate efectiva/eficienta de intiativa legislativa (vom dezvolta, ceva mai jos, acest aspect), ARCAB isi propune sa fie, efectiv, un agregator al tuturor ONG-urilor si persoanelor fizice care urmaresc obiectivul comun de combatere si eradicare a braconajului.

3. Organele de conducere ale ARCAB vor fi alese/realese anual prin vot deschis, democratic, pentru a se evita orice potentiala acaparare a asociatiei din partea unor persoane necompetente sau gresit intentionate.

4. Intrucat ARCAB isi propune sa aiba o intindere nationala, votul va fi exprimat printr-un sistem electronic online, monitorizabil de catre toti membrii sai. Fiecare membru va avea un cont/user si o parola cu care se va autentifica in aplicatia online si prin care va putea vota si monitoriza sistemul de vot. Practic, fiecare vot exprimat va putea fi verificat de catre oricare mebru.

5. ONG-urile vor vota o singura data insa votul lor va reprezenta numarul membrilor lor (explicativ: un ONG cu 145 de membri certificati si legitimati la ARCAB, va putea vota o data pentru o chestiune dar se vor contoriza 145 de voturi). Membrii ONG care fac opinie separata, vor putea vota si individual daca notifica ARCAB si ONG-ul de origine in acest sens. Acelasi sistem este accesibil si grupurilor de persone fizice care isi pot desemna un reprezentant, in baza unei imputerniciri date in fata unui avocat sau notar public.

6. Functiile de conducere vor fi neremunerate iar cheltuielile asociatiei vor fi vizibile, online, de catre fiecare membru, pana la ultimul leu. Singurele functii remunerate vor fi cele legate de secretariat si conexe insa numirile/revocarile in/din aceste posturi precum si cuantumul salarial vor fi hotarate prin votul tuturor membrilor.

7. Pentru a se putea certifica, in fata autoritatilor si partenerilor de dialog, numarul membrilor, cererea de inscriere se va semna fie in fata organelor de conducere (pentru cei care au aceasta posibilitate geografica), fie in fata unui avocat sau a unui notar public si transmisa in original (in toate cazurile, semnatura aderentului trebuie sa fie certificata). Pentru impartirea eventualelor cheltuieli notariale/avocatiale, grupurile de persoane fizice vor putea semna, in bloc, in fata unui avocat sau notar public.
Asta este, din pacate, incepem ca membrii de site si apoi devenim organizatie – doar astfel vom avea o legitimare legala …vom putea accesa fonduri/programe UE de protectie a mediului

8. Cotizatia anuala va avea cuantumul simbolic de 10 lei.

9. In principal, pentru ca ARCAB sa poate ajunge sa aplice masuri eficiente si sa desfasoare activitati efective pentru combaterea actelor de braconaj, este necesar a se actiona in urmatoarele directii:

a. Dobandirea reprezentativitatii si credibilitatii in fata opiniei publice, in fata autoritatilor statului si in fata organismelor europene si internationale

Este cert ca nici o organizatie care nu se subordoneaza unor interese poilitice si economice majore nu ajunge sa aiba un cuvant de spus in fata institutiilor sus-indicate decat daca demonstreaza ca are reprezentativitate.

In acest sens, este extrem de important ca ARCAB sa aiba un foarte mare numar de membri certificati, de pe tot cuprinsul tarii, si, din aceasta pozitie, sa initieze contacte, dialoguri, negocieri, petitii si initiative.

Nu cred ca solutia este iesitul in strada, este deja demonstrat ca da din ce in ce mai putine rezultate. Consider ca solutia rezida in actiuni concertate, coerente, in vizibilitate ca un bloc social, in coalizarea cu organisme, structuri si organizatii care au obiective similare, in constientizarea opiniei publice si in implicarea presei.

Pe plan european si international functioneaza mai multe organisme, structuri si organizatii care au fie un cuvant greu de spus, fie atributii efective in domeniul protectiei mediului.

In masura in care dovedim ca reprezentam o forta, o miscare de masa, putem accesa aceste entitati si putem obtine sprijinul lor.

In fata alesilor si numitilor romani, ne putem impune atat prin numarul si determinarea noastra cat si prin aliantele strategice pe care le putem perfecta.

Insa, fara sa asteptam prea mult, odata ce ne vom fi infiintat, incepem sa actionam, sa facem ceva, sa aratam ca existam si ca producem rezultate. Ne organizam in grupuri locale si ne apucam sa ne luptam, de exemplu, cu vagoanele de plase monofilament care pangaresc apele Romaniei. Anuntam presa, ii luam dupa noi si incepem sa scoatem. Asta ajunge in presa scrisa si audio-vizuala, incepe sa se pronunte numele de ARCAB, se aude ca este o structura nationala. Ne ajutam, intre noi, judetele invecinate si, in timp, vom face si actiuni filantropice(de exemplu ajutam batrani..).
Acest gen de publicitate este foarte utila si va contibui, efectiv, la notorietatea ARCAB si simpatia generala, a populatiei, fata de ea. Incepem de undeva, cum putem, pentru inceput. Apoi ne dezvoltam, crestem. Utilizam publicitatea pentru a incheia parteneriate si pentru a obtine fonduri. Pana la urma, daca stie ca isi vede firma la TV, orice societate puternica este dispusa sa sponsorizeze pentru ca noi sa purtam veste inscriptionate cu sigla sa in timpul acestor actiuni.

Da, poate ca inceputul va fi un pic mai greu dar ne concertam eforturile, ne tinem serios de treaba si, veti vedea, ne punem pe picioare destul de repede. Ce daca vor fi bete in roate? Sigur ca vor fi! Dar, intotdeauna, cei multi, daca sunt uniti si hotarati, izbandesc. Presa, asa cum e ea, va fi de partea noastra cel putin pentru ca au nevoie disperata de subiecte de senzatie dar nu numai pentru asta.

Pana la urma, ganditi-va: urmarim un interes legitim. Daca elaboram si desfasuram o campanie atenta, bine gandita si sustinuta, opinia publica ne va sustine. De aici vor pleca multe lucruri bune.

b. Initiativa legislativa:

Este necesara adoptarea de acte normative care sa permita actiuni efective non-guvernamentale (adica proprii, ale ARCAB) in sfera combaterii actelor de braconaj si care sa oblige institutiile cu atributii de ordine publica si siguranta nationala sa se alinieze, sa se lase coordonate, sa participe efectiv la acestea si sa le sustina.

Pentru acest obiectiv, ARCAB, atat prin mebrii ei cat si prin parteneriate cu alte organizatii (ONG-uri, sindicate etc. pe care, la randul ei, sa le sustina, in regim de reciprocitate, in actiuni legitime proprii) va aduna numarul de semnaturi necesare declansarii procedurii de legiferare.

Conform art. 74 din Constitutia Romaniei intiativa legislativa apartine, pe langa Guvern si Parlament, unui numar de 100.000 de cetateni cu drept de vot care trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii iar, in fiecare dintre aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
Nu este usor dar nu este nici greu. Daca exista consens, daca suntem multi si daca ne aliem si cu altii care, la randul lor, au nevoie de semnaturile noastre, putem atinge acest prag in conditii rezonabile.

Daca nu orice parlamenar poate, si singur, sa inainteze o initiative legislativa!

Odata atins acest prag, atragem atentia si reactia opiniei publice, a presei, a organismelor internationale si europene. Mai departe, lucrurile se simplifica: avem o voce puternica, avem sustinere masiva, generam reactii, imagine si, astfel, rezultate. Destui parlamentari vor veni, atunci, alaturi de noi doar pentru propria lor imagine. Chiar daca nu ne plac ei, astfel de pozitii din partea lor ne ajuta asa ca putem sa ii lasam sa ne ajute ca sa trecem puntea.

c. Obtinerea de resurse finaciare pentru dotarile necesarea actiunilor de combatere a actelor de braconaj, pentru infiintarea si echiparea de centre zonale, pentru sustinerea costurilor ocazionate de actiunile noastre

Evident, fara bani nu se poate face nimic.

Pentru ceea ce ne propunem noi este nevoie de barci, de vehicole de teren, de aeronave de mici dimensiuni, de UAV-uri, de proiectoare, de aparatura de vedere nocturna, de tot felul de echipamente, de sisteme de detectie, de cate si mai cate…

In acest sens, trebuie sa acumulam fonduri, pe toate caile legale, sa accesam programe europene, sa obtinem sprijin.

Exista axe si programe de finantare europeana pentru protectia mediului, fie ca este vorba de organizarea de simpozioane, de actiuni efective, de realizarea de investitii aferente.

In afara de Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, actualizată, multa lume nu stie ca mai exista si art. 21 alin (4) pct. p din Codul Fiscal care zice ca, în limita a 20% din impozitul pe profit datorat statului şi în limita a 3 la mie din cifra de afaceri (se alege suma cea mai mică), societatile comerciale pot sponsoriza iar suma sponsorizata se scade din impozitul pe profit datorat statului. Practic, ce sponsorizezi nu mai trebuie sa dai la stat (cu limitarile de mai sus). La unele firme suma asta nu exista sau e mica, la altele e mare. Dar, daca ne miscam, cu totii, un pic, fiecare in zona lui, adunam sume importante cu care putem face multe. Multi dintre noi au firme si dau tot impozitul statului. Dar, in schimb, suma aia sponsorizabila poate fi directionata catre ARCAB. Astea sunt unele exemple dar exista multe variante legale, totul e sa vrem.

Nu este usor, cum sa fie usor? Dar nu este imposibil. E de munca! Acesta este un proiect cu bataie lunga, de durata, este necesar sa ne tinem de el. Dar, de reusit, putem reusi impreuna!


Colegilor, eu am venit cu o idee. Ea este acum incipienta, e loc de mult mai bine, haideti sa o crestem si sa o facem sa devina realitate.

Ca si voi, visez la ziua cand, in apele tarii, nu vor mai exista plase monofilament, cand nu se va mai pescui excesiv, cand nu se va mai impusca dupa bunul plac al braconierului si sper ca si nepotii nostri, la vremea lor, sa se poata bucura de minunata pasiune a pescuitului sportiv sau a vanatorii sportive/rationale cel putin atat cat o facem noi astazi.

Haideti sa facem ceva serios pentru asta!

Va stau, in continuare, la dispozitie.

Cu deosebita stima si incredere,
Stefan MATEI
e-mail: stefanmatei2000@yahoo.com Targoviste, 29 ianuarie 2013
PE MINE NU MA INTERESEAZA CINE........VREAU DOAR SA VAD CA PORNESTE...pana la aprimavara!!!!!!!!!
Scuze ca sunt nedormit si acum nu-mi mai corectez expresiile.

E foarte important ca toti sa subscriem la aceiasi pagina informatica...intai ca membrii si apoi putem sa ne transformam in ONG/ sau orice forma de oragnizatie..ce om considera(atentie - TOTUL va fi votat pe site!cu argumente )
TREBUIE:
- pagina principala ANTIBRACONAJ pusand mare... mesaj explicativ...... alaturat formular electronic inscriere(cu eventuale mentiuni tip: ani ,varsata, zona, ocupatie, abilitati, pasiuni, mijloace personale utile unor eventuale actiuni, telefon, adresa mail ....... - fiecare spune cat vrea) - fiecare isi poate solicita anularea formularului de membru si oprobiul general poate ...... duce la retragerea membrilor

- trebuie gandit un sistem de convocare generala -....

- rubrica in care sa putem primi sesizari/informatii/postari imagini (ex . sa arhiveze electronic rubrica cu unele aspecte: zona, ziua, ora, cate persoane braconau, gradul de certitudine, marca masinii, nr. inmatriculare, cu ce ambarcatiune..tip culoare...alte explicatii) de care sa ne putem folosi eventual

- evental o rubrica cu exemple si un instructaj al celor care intalnesc cazuri de braconaj/un carnetel cu instructiuni .... explicatii tehnice/legale... ce se poate si ce nu

- un adevarat statut intern(il citeste cine vrea)care sa nu permita nimanui alterarea scopului, si care sa explice tuturor ca nu au nimic de pierdut...onest...transparent...fiecare raspunde pt el...

- sa-i atragem pe primii(discutam cu fiecare in parte sa-i lamurim ca nu au ce pierde...ca nu cream "schizme")...vor urma destui

- dupa ce vom strange membrii(si cred ca daca suntem corecti si implicati reusim rpd), sa ne transformam(repet TOUL se voteza/se argumenteaza) int-o forma agreata de lege...poate incercam sa accesam fonduri...(absolut totul transparent postat in rubricile secundare) - o modaliatat ca sa ne dovedim autoritatilor realitatea numerica e o contributie simbolica(10 lei pe an) - evidenta numerelor celor inscrisi trebuie sa actualizata continuu(publica)

- incercam sa facem o lista cu cei mai activi/sa stimulam cumva adevaratele contributii(eventual rubrica de "punctaj") - o intalnire nationala semestriala pentru propuneri/dreptul la cuvant/etc

- cautam sa-i organizam pe zone (lista cu cei care se dovedesc implicati...) - in fine, posibilitea - cei din zonele limitrofe ne ajutam

- in fine, ne adaptam din mers
Targoviste, 29 ianuarie 2013
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
mircea62
Veteran
Veteran
Mesaje: 704
Membru din: 06 Apr 2009, 16:04
Localitate: Buzau

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de mircea62 » 03 Feb 2013, 13:13

Vise ....

Avatar utilizator
sorprodan
Veteran
Veteran
Mesaje: 850
Membru din: 28 Feb 2010, 10:44

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de sorprodan » 03 Feb 2013, 19:07

da ,,,,, unele vise pot deveni realitate 8->
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de florentiniuga » 06 Feb 2013, 02:18

Daca ati sti ca peste 100 de persoane activeaza deja in aceasta miscare si ca e gata sa se infiinteze si juridic, ati adera si dumneavoastra cu toata implicarea (taxe, participare la actiuni, la organizare, etc.)?
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
intef
senior
senior
Mesaje: 315
Membru din: 10 Apr 2011, 15:29

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de intef » 09 Feb 2013, 23:40

Ce inseamna a se infiinta "juridic"?Nimic.Bani pentru avioane barci si alte echipamente?Din fonduri europene?Din 10 ron/an/membru?Hai sa revenim cu picioarele pe pamant.Poate nu stiti ce echipamente au braconierii.Poate nu stiti cat de protejati sunt.Imi vor sari multi in cap,stiu,dar deocamdata impotriva braconajului nu poate fi facut mare lucru.Ei sunt parte din sistem,platesc procente baronilor care le asigura protectia,impiedica legi etc.Cand era Liviu Mihaiu (un fel de Ghe.Stefan dar muuuult mai smecherit,asta pozeaza in victima,si-a facut si nu stiu ce "salvati delta",un praf in ochi) in functie,dadeau niste filmulete la stiri cu niste braconieri ce pur si simplu se bateau cu mascatii.Astia se luasera dupa ei,numai ca braconierii aveau barci mult mai performante decat ale politiei,astfel ca atunci cand mascatii au ajuns la ei acasa,astia mancasera si trasesera si un pui de somn.Cred ca pe youtube mai sunt si acum acele filmulete.As spune eu care este solutia,dar poate ajung la penitenciar pentru instigare la crima,deci ma abtin. =)) Sigur, as participa cu taxa aceea de 10 ron,poate si mai mult,dar atat.Se poate ca acest proiect sa devina real si sa-l vedem pus in aplicare chiar de autoritati.Dar trebuie sa treaca multe generatii de politicieni si OAMENI pana atunci.Iar la vremea aceea,eu,voi fi doar cenusa deci nu voi mai apuca sa vad nici asta nici canalul Dunare -Bucuresti.Adica pe scurt si sincer,nu sunt nici erou nici ipocrit,nu ma bag in ceva care MIE mi se pare irealizabil.Fireste,va doresc mult succes...

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de florentiniuga » 10 Feb 2013, 03:16

Citind si comentariile de pe Facebook, constat ca strainii care ne blameaza pe noi ca natie, au totusi dreptate. Asa e poporul asta, las, dezbinat si ipocrit. Las a fost intotdeauna, chiar de cand se corceau muierile noastre cu romanii (singurul popor din toate teritoriile ocupate care a facut-o), cand isi dadeau copii si femeile turcilor ca sa fie lasati in pace sau ardeau granele, omorau animalele, otraveau apele si fugeau din calea dusmanilor (vai de mama ei de strategie de aparare). Dezbinat e de cand exista capre si vecini iar ipocrit, de cand soacra-mea isi pune mainile la ochi scuipand in san cand vede secvente de dragoste in filme iar noaptea se trezeste sa se uite la xxx (e doar o metafora).
Dar tragand linie, cu asta ne alegem, cu Miorita. Asteptam sa murim dar murim impacati cu scuza ca nu aveam ce face. De ce sa ne mai batem capul? Mai bine stam pe-o dunga si mangaiem oaia la floace. M-am lovit de atitudinea asta de cate ori am incercat sa iau vreo initiativa. Asta e singurul motiv pentru care si eu sunt la fel de sceptic. Poate naravurile sau lipsa de educatie civica se mai pot schimba dar ce e scris genetic, in niciun caz. N-ai cum sa faci leu din iepure.
Te doare cumva ce am spus? Nu-i nimic, ma injuri odata si pana maine uiti, sunt sigur. Ce nu te afecteaza personal, nu te priveste. Fiecare pentru el, asa suntem.
Traiasca liberi braconierii pana or disparea toti pestii! Pe urma o sa ne felicitam ca am starpit braconajul.
Imi imaginez scena (de fapt am si vazut-o de multe ori): 5-6 pescari suparati stau pe mal si doi braconieri trag cu plasa din barca prin lansetele lor, ignorandu-i. Pescarii se vaicaresc: Ce sa facem? ei sunt doi si noi suntem singuri! Cam asta e exemplul la care sa va ganditi.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
sorin1362
Veteran
Veteran
Mesaje: 2053
Membru din: 03 Feb 2009, 00:06

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de sorin1362 » 10 Feb 2013, 09:53

Toti ne plangem ca braconierii actioneaza in voie, pangarind apele tarii. Majoritatea avem locuri preferate pe care le revedem, poate, doar o data pe an, locuri la care ne gandim tot anul, facand planuri si liste ... si singurul gand negru ar fi : "da' daca-i ocupat cand ajung acolo ?" Ei, ca nu ne inchipuim ce s-ar putea intampla in restul timpului. Cate plase ar putea "cerne" sau, mai rau ... cata energie electrica "nefacturabila" s-ar putea scurge, ucigand tot ce misca.
Am lansat mai demult pe forum propunerea "fotografiaza, filmeaza si posteaza". Nici nu ma asteptam sa subscrie prea multi, deoarece tuturor le e frica de bandele de braconieri, bine organizate si constituite ca o prima veriga in lantul fardelegilor.
Intrebarea este, deci : Ce se poate face ca sa rupem pisica in doua ? Ne lamentam in continuare sau dam girul cuiva care e suficient de nebun sa se inhame la asa ceva ? Vreau sa spun cineva care sa tina o legatura stransa cu cei care pot face uz de arma, catuse si ... justitie ! Daca va face ceva inseamna ca de data asta n-am luat teapa.
In incheiere as vrea sa-i spun lui Florentin ca, in general, romanul e bun la suflet, ospitalier, harnic ... dar nu are cine sa-l conduca. Si aici am ajuns la ultima veriga ... ;)
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

Avatar utilizator
Sebastian
site team
site team
Mesaje: 1412
Membru din: 08 Mar 2008, 11:48
Localitate: baia mare
Contact:

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de Sebastian » 10 Feb 2013, 11:05

sorin1362 scrie:Toti ne plangem ca braconierii actioneaza in voie, pangarind apele tarii. Majoritatea avem locuri preferate pe care le revedem, poate, doar o data pe an, locuri la care ne gandim tot anul, facand planuri si liste ... si singurul gand negru ar fi : "da' daca-i ocupat cand ajung acolo ?" Ei, ca nu ne inchipuim ce s-ar putea intampla in restul timpului. Cate plase ar putea "cerne" sau, mai rau ... cata energie electrica "nefacturabila" s-ar putea scurge, ucigand tot ce misca.
Am lansat mai demult pe forum propunerea "fotografiaza, filmeaza si posteaza". Nici nu ma asteptam sa subscrie prea multi, deoarece tuturor le e frica de bandele de braconieri, bine organizate si constituite ca o prima veriga in lantul fardelegilor.
Intrebarea este, deci : Ce se poate face ca sa rupem pisica in doua ? Ne lamentam in continuare sau dam girul cuiva care e suficient de nebun sa se inhame la asa ceva ? Vreau sa spun cineva care sa tina o legatura stransa cu cei care pot face uz de arma, catuse si ... justitie ! Daca va face ceva inseamna ca de data asta n-am luat teapa.
In incheiere as vrea sa-i spun lui Florentin ca, in general, romanul e bun la suflet, ospitalier, harnic ... dar nu are cine sa-l conduca. Si aici am ajuns la ultima veriga ... ;)
http://youtu.be/UvR23LD64a4[atentie marita la versuri]

Avatar utilizator
Edward_
junior
junior
Mesaje: 1
Membru din: 10 Feb 2013, 23:30

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de Edward_ » 11 Feb 2013, 00:36

In esenta pare a fi un lucru bun. Si proiectele lui Ponta sunt dulci ca mierea, important este ca ambele sa se realizeze si sa aiba continuitate.
Sunt de acord sa intru in aceasta asociatie, sa contribui cu "fabuloasa" suma de 10 lei/an, chiar si mai mult daca este nevoie, insa mi-as dori sa stiu in prima faza cu ce ajuta prezenta mea, a ta, si a altora.
Infiintarea este buna, dar care este pasul urmator? Ne punem masti pe fata, ne urcam in masini si mergem cu farurile stinse noapte pe balti? Pe care balti? Pe cele private? Pe Dunare, acolo unde mafia braconajului pare ca a ajuns la acelasi nivel cu mafia drogurilor?!?

Ma consider un pescar din doua generatii, am inceput prin `88 cu un bat pe Cernica la rosioara, prindeam cu nasu` una dupa alta; dupa care am trecut la lansete, prin 91 ma minunam de pestii care erau carati cu sacul din Cocioc sau de pe canal la Greaca de catre "baietii buni"si noi stateam cuminti cu doua bete..ehee..
Pana la urma toti am fost braconieri in felul nostru. De cate ori nu l-am mintit pe paznicul "Xluescu" ca "n-am prin astazi mai nimic, n-a tras deloc"...

Prin 2005 am prins gustul pescuitului la crap, al definitiei "C&R", pot spune ca ma numar printe putinii care s-au autoeducat in mers sau pe care ne-au educat proprietarii de balti care si-au impus regulile, zic eu in mare parte corecte.

Parerea mea este ca ne impartim in doua categorii; pescari si braconieri. Pescarii merg pe balti cu plata iar bracoinierii iau din jungla pe care statul ar trebui sa o aiba in grija. Pana cand? Nu stim.
Prindem, prindem dar mai si eliberam!

Avatar utilizator
max-carpfishing
membru activ
membru activ
Mesaje: 84
Membru din: 29 Dec 2012, 21:45
Localitate: Italy

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de max-carpfishing » 14 Feb 2013, 22:14

florentiniuga scrie:Citind si comentariile de pe Facebook, constat ca strainii care ne blameaza pe noi ca natie, au totusi dreptate. Asa e poporul asta, las, dezbinat si ipocrit. Las a fost intotdeauna, chiar de cand se corceau muierile noastre cu romanii (singurul popor din toate teritoriile ocupate care a facut-o), cand isi dadeau copii si femeile turcilor ca sa fie lasati in pace sau ardeau granele, omorau animalele, otraveau apele si fugeau din calea dusmanilor (vai de mama ei de strategie de aparare). Dezbinat e de cand exista capre si vecini iar ipocrit, de cand soacra-mea isi pune mainile la ochi scuipand in san cand vede secvente de dragoste in filme iar noaptea se trezeste sa se uite la xxx (e doar o metafora).
Dar tragand linie, cu asta ne alegem, cu Miorita. Asteptam sa murim dar murim impacati cu scuza ca nu aveam ce face. De ce sa ne mai batem capul? Mai bine stam pe-o dunga si mangaiem oaia la floace. M-am lovit de atitudinea asta de cate ori am incercat sa iau vreo initiativa. Asta e singurul motiv pentru care si eu sunt la fel de sceptic. Poate naravurile sau lipsa de educatie civica se mai pot schimba dar ce e scris genetic, in niciun caz. N-ai cum sa faci leu din iepure.
Te doare cumva ce am spus? Nu-i nimic, ma injuri odata si pana maine uiti, sunt sigur. Ce nu te afecteaza personal, nu te priveste. Fiecare pentru el, asa suntem.
Traiasca liberi braconierii pana or disparea toti pestii! Pe urma o sa ne felicitam ca am starpit braconajul.
Imi imaginez scena (de fapt am si vazut-o de multe ori): 5-6 pescari suparati stau pe mal si doi braconieri trag cu plasa din barca prin lansetele lor, ignorandu-i. Pescarii se vaicaresc: Ce sa facem? ei sunt doi si noi suntem singuri! Cam asta e exemplul la care sa va ganditi.
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
auslander
junior
junior
Mesaje: 8
Membru din: 17 Feb 2013, 00:56

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de auslander » 01 Mar 2013, 16:07

Salut, mai Florentin acum asa ca-ntre noi pescariii ; din cite stiu eu romanii erau cuceritori si cam curvari :)) ,dacii agricukltori si cam betivi :)) , ce dracu vroiai tu sa se nasca dintre o curva si un betiv ? =)) . CE AM SCRIS MAI SUS ESTE O GLUMA ; ACUM SERIOS: cind se va mai naste inca o data Vlad Tepes pe teritoriul Romaniei poate se va termina Braconajul ,dar cred ca nu mai are cum din urmatoarele motive : El practica un anume sport care necesita foarte mult lemn ,care din pacate ........ il gasiti in Port la Constanta =)) ,iar cu strainii mincatori de cct care comenteaza si pun filme despre noi cu...... treaba nu sta chiar asa si aici sunt sosele plombate ,partide politice la putere care fac angajari in anume posturi.... situatia este cam asa : avem postul x omul cui este disponibil...... deci ? si nici nu sunt asa scoliti ca noi, adica la capitolul invatamint spre ex sunt cam cum suntem noi acum cu braconajul, =)) si credema ca vorbesc in cunostinta de cauza . Ceea ce recunosc intradevar au o anume conduita obtinuta istoric adica acea stabilitate ca nu a venit nimeni sa-i fu....... femeile lor se duceau de bunavoie =)) si rominii de rind munceau de le sareau capacele tot aia din virf se f....au intre ei pt putere care le era acordata de smecheri care aveau imperiii si armate platite nu tarani cu coase . Dar nu pe ei tre sa-i judecam ca asa fu..... ti cum au fost ne-au lasat o mostenire frumoasa si o tara unita in loc de trei bucati si plina de bogatii ape cu pesti in care pescuiai cu un bat ditamai crapii salbatici ca despre asta este vorba.... nu stiu cind te-ai apucat tu de pescuit dar dupa cele citite tre sa fii tare tinar , acum vreo 30 si ceva de ani cind am inceput sa pescuiesc daca-i spuneai la vreunul ca o sa se braconeze la curent cre ca te trimiteau la doctor. A sa ca mai dragilor a inceput sa scada serios populatia de peste salbatic cam de acum vreo 15 ani nu de cind str,stra...bunicile noastre practicau prostitutia ~x( Deci f....tii pastia care sunt la putere ca permit asa ceva si nu dau nici macar 3 exemple de braconieri, sunt o gramada de filme pe youtube si nu am vazut nisi unukl din aia de la Giurgeni cu catuse la miini sa fie televizat si ma rog alte vise ....... dece credeti ca se-ntipla toate astea ? In concluzie ca sa ma prindeti si pe mine cu toata gasca in chestiunea asta cu braconajul aveti douo variante : ori faceti cerere la Doamne Doamne pentru Vlad Tepes ori unul dela de la Giurgeni cu tam tam si catuse si daca am bucuria sa trec peste pod si sa nu ma mai intrebe prietenii straini care ma mai insotesc de ce dau oamenii aia din miini, promit ca al vostru sunt si ma gindesc de pe acum la solutii financiare :-/ restul este...... :-@ . Daca cumva credeti ca nu stiu ce vb Testatima . Si va rog scuzati greselile da adminu asta cu ideile lui de american :)) :)) Ps un inceput de vis frumos numa ca in situatia asta nu vad decit un alt grup care deja a pierdut lupta :-))) gasiti o metoda sa-i faceti paia care dorm in loje sa aplice legea care deja este data nu povesti ca peste x ani o sa faceti voi altele eu cam asa vad treaba asta .

Avatar utilizator
PescarDeMic
senior
senior
Mesaje: 248
Membru din: 24 Dec 2011, 18:26
Localitate: RUEIL MALMAISON

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de PescarDeMic » 31 Mar 2013, 13:16

nu pot spune decat.....DESTEAPTA-TE,ROMANE!!! **==
Prietenii sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare...


Avatar utilizator
nica jr.
senior
senior
Mesaje: 306
Membru din: 19 Feb 2011, 09:17
Localitate: Focsani

Re: ASOCIATIE ANTIBRACONAJ - POSIBILA SAU DOAR UN VIS FRUMOS

Mesaj de nica jr. » 12 Iul 2015, 18:32

florentiniuga scrie:Daca ati sti ca peste 100 de persoane activeaza deja in aceasta miscare si ca e gata sa se infiinteze si juridic, ati adera si dumneavoastra cu toata implicarea (taxe, participare la actiuni, la organizare, etc.)?
cu ce putem ajuta noi pescarii de rand ( unditarii) , ma dispera acesti braconieri chiar si cu "acte" veniti sa vedeti cum se pescuieste industrial pe barajul de la Movileni ( pe Siret) nu ai ai loc de plase .

Scrie răspuns

Înapoi la “Politica lu' Peste”