stire arges

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Avatar utilizator
patrudaniel15
membru activ
membru activ
Mesaje: 61
Membru din: 10 Feb 2014, 22:36
Localitate: pitesti

stire arges

Mesaj de patrudaniel15 » 17 Mar 2014, 09:30

luni, 17 martie 2014
Un bărbat din Merişani riscă trei ani după gratii
Pescuia ştiuci, în prohibiţie

Braconaj cu setci, în perioada de prohibiţie. De asta e acuzat un bărbat din Merişani, prins de poliţişti în fapt, sîmbătă dimineaţă, pe un baraj de pe rîul Argeş. Cînd au scos din apă plasele pe care acesta le plantase, a fost găsită o captură de 10 kg caras şi 1 kg ştiucă.
Argeşeanul a întins, în noaptea de vi­neri spre sîmbătă, cîteva plase, pe lacul de acumulare Merişani - Vîlcele. Omul, ce prinsese caras şi ştiucă, pline de icre, s-a ales cu dosar penal.
Peştele, valorificat de AJVPS Argeş
Bărbatul prins la braconat e din co­mu­na Merişani şi obişnuia să meargă des pe baraj. După ce a fost prins, a ajuns la Poli­ţia Bascov. „Dispeceratul Apeluri de Ur­gen­ţă 112 a fost sesizat de un reprezentant din cadrul AJVPS Argeş că, pe lacul de a­cumulare Merişani - Vîlcele, se află un bărbat care braconează pe luciul apei cu plase monofilament. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei Rurală Bascov, care, împreună cu angajaţi ai AJVPS Ar­geş, l-au identificat pe autor. Au fost con­fis­cate obiectele pe care le folosea la bra­co­naj, în vederea cercetărilor, iar cantita­tea de peşte a fost predată reprezen­tan­ţilor AJVPS, în vederea valorificării. În cau­ză, s-a întocmit dosar penal“, a declarat Adriana Bălănescu, purtător de cuvînt IPJ Argeş. La momentul cînd poliţiştii au ajuns la locul cu pricina, Gheorghe I., 46 de ani, din Meri­şani, se afla într-o barcă pneu­ma­tică şi avea plantate trei plase monofila­ment, în lungime de 8 m fiecare, ancorate pe suprafaţa lacului. În urma extragerii plase­lor, în acestea a fost găsită o captură de 10 kg caras şi 1 kg ştiu­că. Pentru pescuit ilegal şi în perioadă de pro­hibiţie, braconierul prins riscă amendă penală sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”