Peletele,o nada...

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
adrian1
utilizator
utilizator
Mesaje: 39
Membru din: 03 Dec 2013, 10:46

Peletele,o nada...

Mesaj de adrian1 » 18 Apr 2014, 10:34

Deschid acest topic ca si incepator in pescuitul la crap cand peletele se folosesc pt nadire.nu stiu de unde sa incep si unde sa ma limitez cand vreau sa nadesc sau pur si simplu in saculet solubil . este vorba despre pescuitul pe balti salbatice . ce aroma recomandati la pelete,dimensiuni....etc.orice sfat e bine venit
Silicoanele arata bine chiar si la pescuit

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Peletele,o nada...

Mesaj de florentiniuga » 23 Apr 2014, 18:59

Cu peletele e un pic mai complicat. Nu pescuitul, pentru ca metodele prin care se folosesc peletele la nadire sunt destul de simple si foarte eficiente. Despre calitatea lor e vorba, deoarece majoritatea vanzatorilor ambaleaza pelete de slaba calitate, mizand pe faptul ca pescarii nu se pricep sa le identifice si merg pe incredere. Nu folosesc termenul "producatori" pentru ca 90% din cei care le vand sunt doar distribuitori care le cumpara en-gros si le ambaleaza sub branduri proprii. Desi difera ca miros, culoare, dimensiuni sau mod de fabricatie, de calitatea lor ne putem da seama doar pescuind in paralel cu mai multe tipuri si urmarind rezultatele.
Nadirea, asa cum am spus e simpla. Se pot amesteca in nada care se face bulgari sau se pune pe naditoare, se poate nadi cu racheta sau spombul, se pot atasa saculeti solubili cu pelete sau in cazul plantatului, se nadeste direct din mana ori cu ajutorul navomodelului. Cantitatea nu e foarte relevanta, nu e genul de nada care satura repede deoarece se dizolva si se imprastie destul de repede dar are calitatea de a tine pestii pe loc in cautare. Se recomanda adaugare unei doze de pelete pentru un plus de atractie atat la nadirea cu diverse tipuri de mixuri cat si la cea cu boiliesuri.
Asa cum va recomand mereu, evitati peletele care coloreaza intens si rapid apa, care contin coloranti chimici in doze mari. Sunt doar o gaselnita de marketing pentru ochii clientilor, deoarece pestii nu pot fi atrasi de colorantii chimici, desi ii pacalim cu o gramada de alte porcarii nenaturale (arome, atractanti, dip-uri, etc.).
Ca sa raspund la intrebarea ta Adrian, o prima alegere ar fi peletele cu CSL. O alta varianta, pentru perioadele cand crapii se hranesc bine, ar fi peletele cu continut mare de faina de peste. Poti folosi (chiar recomand pentru balti salbatice) si un mix de mai multe tipuri de pelete, variate atat ca dimensiuni si nuante, cat si ca durata de dizolvare (mod de fabricatie) sau compozitie.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
adrian1
utilizator
utilizator
Mesaje: 39
Membru din: 03 Dec 2013, 10:46

Re: Peletele,o nada...

Mesaj de adrian1 » 25 Apr 2014, 11:32

ok.am inteles care e treaba cu peletele.o sa cumpar mai multe tipuri si le amestec.sac solubil sau navomodel
Multumesc !
Silicoanele arata bine chiar si la pescuit

Scrie răspuns

Înapoi la “Alte momeli”