Reguli Forum

ca sa stii cum sta treaba

Moderatori: Qnyx, Sebastian

Închis
Avatar utilizator
Qnyx
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 1257
Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
Localitate: London - UK / Bucuresti
Contact:

Reguli Forum

Mesaj de Qnyx » 16 Feb 2008, 14:31

admins.png
Regulament forum

Utilizatorii acestui forum pot fi: Administratori, Moderatori si Useri

a. Administratori

In cadrul acestui forum, administratorii sunt cei care au drepturi depline asupra continutului forumului.
Acestia sunt persoanele care detin drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a acestuia, cat si cu partea administrativa.
Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.
De asemenea, acestia pot sterge complet sau partial mesajele postate de forumisti fara sa fie obligati sa dea explicatii.

b. Moderatori

Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.

a) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
b) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
c) Functia de moderator nu implica privilegii, ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
d) Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste intreg forumul.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Retragerea dreptului de moderare se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.
h) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata, editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului topic. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.

c. Useri

Sunt toti utilizatorii inregistrati pe forum si se supun prezentului regulament:

• Un principiu care trebuie respectat intotdeauna de utilizatorii forumului InfoPescar.Tv este cel al bunului simt si al respectului pentru ceilalti membri ai acestei comunitati.

• Este total interzisa crearea de aconturi multiple pe acest forum; oricarui utilizator care va fi prins ca foloseste mai multe conturi, ii va fi sters contul definitiv si de asemenea i se va interzice dreptul de a mai fi membru al acestei comunitati.

• Inainte de a deschide un subiect nou (thread nou), utilizati functia Cautare (Search) pentru a cerceta daca problema pe care doriti sa o discutati a mai fost deja anterior abordata. Se recomanda continuarea threadurilor deja existente, daca subiectul a mai fost discutat. Utilizati forumurile si subforumurile potrivite pentru subiectul pe care doriti sa il discutati cu ceilalti membri InfoPescar.Tv.


• Sunt interzise injuriile si jignirile de orice fel aduse moderatorilor sau utilizatorilor acestui forum, acestea fiind aspru sanctionate. Aceasta regula se refera la orice tip de injuratura, exprimata in posturi, semnaturi, mesaje private, avatare, imagini de orice natura. Sunt interzise de asemenea discriminarile rasiale si orice comentarii care pot fi considerate jignitoare de anumite persoane. Moderatorii vor stabili in ce masura cuvintele unui utilizator sunt considerate jignitoare la adresa lor sau a celorlalti oameni de pe forum.


• Sunt interzise imaginile cu caracter erotic sau pornografic, fie postate pe forum, fie in avatar sau semnatura. Similar, posturile ce contin cuvinte prea deochiate, subiecte nepotrivite pt acest forum, sau expresii vulgare vor fi sanctionate de moderatori.


• Discutiile despre warez si piraterie sunt interzise. Situatia pirateriei in Romania este cunoscuta de toata lumea, dar nu inseamna sa ne laudam cu ea. Nu postati cd-keys, crackuri, servere ilegale, adrese de site-uri ce contin warez sau incurajeaza pirateria si nu cereti asemenea informatii, deoarece veti fi sanctionati.


• Posturile care nu au legatura cu subiectul discutat ("off-topic"), posturile "la misto", cele care nu au nimic util de spus, posturile cu exces de smilies, posturile facute doar de dragul de a creste numarul total de posturi al userului, threadurile fara rost, nu sunt incurajate si vor fi sanctionate de moderatori. Pastrati discutia dintr-un thread la subiectul original al acestuia, offtopicul si spamul se sanctioneaza imediat.


• Unele subforumuri au reguli suplimentare mentionate in acele sectiuni. Acele reguli trebuie respectate in momentul in care postati in acele forumuri.


• Linkurile catre paginile personale sau alte site-uri de interes general sunt permise in semnaturi, dar intr-un mod rezonabil si fara a avea ca scop publicitatea in domeniul pescaresc ( pagini sau sit-uri ce contin anunturi comerciale, intermedieri vanzari-cumparari, articole scrise, prezentari de produse, etc.). Nu abuzati de aceasta inlesnire a regulamentului punand imagini mari, linkuri viu colorate sau postand doar pt a afisa semnatura in cat mai multe threaduri pe forum. Moderatorii vor decide cand se intrece masura in ceea ce priveste linkurile din semnaturi.

• Link-urile catre sit-uri cu profil pescaresc (website, forum, blog) pot fi permise la semnatura doar daca pe pagina la care fac trimitere exista cel putin un link (o trimitere ) catre sit-ul nostru ! Linkuri directe catre magazine on-line cu profil pescaresc, pot fi trecute la semnatura doar daca magazinul si/sau utilizatorul, sunt parteneri al sit-ului Infopescar.tv ! Ne rezervam dreptul de a modifica orice semnatura care nu e in concordanta cu prezentul regulament.


• Nu utilizati semnaturi prea mari, atat pe latime cat mai ales pe inaltime. Nu puneti in avatar sau semnatura sau in posturi imagini de dimensiuni mari, care intarzie incarcarea paginii pt ceilalti utilizatori. Moderatorii vor decide cand o semnatura sau imagine este prea mare si vor actiona in consecinta.


• Reclamele la alte servere, huburi, website-uri, etc, se vor posta doar in forumul de Reclame, evident in limitele bunului simt. Nu se accepta reclame in alte zone ale forumului, mai ales cele "deghizate" sub forma unui post despre un anume subiect sau in cadrul semnaturii. In cadrul subiectelor tehnice discutate pe forum, este interzisa postarea de link-uri directe catre pagina de home a magazinelor on-line (altele decat cele partenere ale sit-ului Infopescar), singurele link-uri permise fiind cele directe catre un anumit produs. Se accepta utilizarea de metode de "up" sau "bump" la threaduri, dar nu mai putin de 24 ore de la ultimul mesaj postat de catre initiatorul topicului.


• Sanctiunile date de moderatori sunt diverse si variaza in functie de regulile incalcate. Pot merge de la inchiderea sau mutarea unor threaduri, la editarea posturilor, avatarelor, semnaturilor, sau la stergerea lor definitiva. Utilizatorii care incalca aceste reguli pot primi un avertisment prin cresterea nivelului de atentionare, sau pedepse mai dure incepand cu oprirea dreptului de a mai posta o anumita perioada, suspendarea contului temporar sau definitiv, sau chiar banarea pe IP si interzicerea totala a accesului pe acest site. Sanctiunile sunt hotarate de moderatorii acestui forum in functie de gravitatea faptei si de antecedentele userului. Plangerile la adresa moderatorilor se pot face intr-un mod civilizat, indicand exact problema intalnita, in threadul corespunzator din forumul Probleme, sugestii si comentarii


• Orice alta situatie neprevazuta de acest regulament va fi judecata de moderatorii forumului, care au si ultimul cuvant in ce priveste deciziile luate. Necunoasterea regulilor acestui forum nu este o scuza. Incalcarea in mod repetat a regulilor precizate in acest regulament atrage dupa sine pedepse din ce in ce mai mari.


Recomandari generale pentru utilizatorii forumului InfoPescar.Tv


• Postati intotdeauna la obiect, folosind o exprimare clara si corecta din punct de vedere gramatical. Aveti respect pentru cei care va vor citi posturile, si dovediti acest respect printr-un limbaj normal si bine structurat.


• Utilizati o denumire clara a subiectelor (threadurilor) pe care le deschideti. Acest lucru va permite celorlalti utilizatori sa raspunda doar la subiectele de interes sau in subiectele in care pot ajuta. Nu sunt recomandate titluri de genul "help", "omg", "problema", "marfa".


• Nu abuzati de sondaje, de imagini in posturi, sau de termeni de genul "lol"


• Inaltimea maxim acceptata a unei semnaturi (indiferent daca este formata din text sau imagini, sau ambele) este, orientativ vorbind, aproximativ cat avatarul unui user si textul imediat de sub el. Moderatorii isi rezerva dreptul de a modifica sau a cere modificarea oricarui avatar sau semnaturi, indiferent de inaltime sau latime.


• Nu utilizati imagini de dimensiune mare in semnatura sau avatar, deoarece maresc timpul de incarcare al paginii. O semnatura n-ar trebui sa aiba mai mult de 100 kB in total.


• Nu utilizati in semnatura sau avatar imagini specifice moderatorilor sau administratorilor forumului, daca nu detineti aceste functii.


Cu stima,
echipa InfoPescar.Tv

Închis

Înapoi la “Citeste inainte”