Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
george tomescu
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 01 Dec 2008, 17:44

Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de george tomescu » 06 Sep 2016, 16:12

CUPA APS – Editia XVI
Organizator: Clubul Sportiv APS si George TOMESCU, cu sprijinul Administratiei Doripesco
Perioada de desfasurare: 14 – 16 Octombrie 2016
Locatia: Doripesco – Balta 4, in sistem "C&R"
Locuri disponibile : maxim 24 echipe / 2 sectoare
Echipa de 3 concurenti
Taxa de participare : 1200 lei
Clasament: Cantitate & Calitate (cei mai mari 5 pesti)
Pentru inscriere se plateste avans minim 600 lei pana pe data de 15 august 2016. Avansul nu se returneaza in caz de neprezentare a echipei la concurs. Diferenta se plateste pe balta.
Arbitraj: APS

Concursul incepe vineri 14 octombrie la ora 12 si se termina duminica 16 octombrie la ora 12 (daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui).
Prezenta pe balta se face vineri, 14 octombrie la ora 9.00.
Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor (extragerea numarului de tragere se face in ordinea efectuarii platii taxei de participare, apoi se trag standurile). Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.
Intre orele 10.00- 12.00 – accesul in stand, camparea si asezarea lansetelor pe suporti, pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi.
Ora 12 se da startul.

PREMII:

Locul I la general: 6000 lei net + cupe + diplome
Locul II la general: 3000 lei net + cupe + diplome
Locul III la general: 2000 lei net + cupe + diplome
Captura la general: 1500 lei net + cupe + diplome

Premiul I / sector A: cupe + diplome
Premiul II / sector A: cupe + diplome
Premiul III / sector A: cupe + diplome

Premiul I / sector B: cupe + diplome
Premiul II / sector B: cupe + diplome
Premiul III / sector B: cupe + diplome


Premiile in bani sunt valabile doar pentru 24 echipe platitoare
Impozitele pentru premiile in bani, vor fi platite de catre Asociatia Club Sportiv APS, conform legislatiei in vigoare, fara a implica pescarii castigatori.

Atentie: premiul pentru captura se acorda celui mai mare peste din concurs si se scade din cantitatea si calitatea totala a echipei. Echipa poate renunta la premiul de captura daca acesta o dezavatajeaza in clasament.

REGULI DE CONCURS
1. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 18:00.
2. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi balta de concurs cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul managerului de serviciu. In timpul concursului doar arbitrii pot circula cu masina in perimetrul Baltii 4.
3. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
4. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.
5. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 10) si a sprayului dezinfectant. Se pot retine maxim 3 pesti intr-un sac de pastrare, daca pestii au greutatea individuala mai mica de 4 kg.
6. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
7. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

NADIREA
8. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
9. Nu se poate folosi nada vie. Pentru nadire, este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
10. Bulgarii de mixuri preparate si lansate trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm.
11. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire, spomb-ul, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
12. Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 60mm si o lungime mai mare de 200mm.
13. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire) de la ora 17:00 pana la ora 09:00. In aceasta perioada se poate nadi cu bulgari de max 30 mm.
14. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
15. Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.
16. Este interzisa detinerea de nada sau momeala vie in interiorul standului.

PESCUIT
17. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
18. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.
19. Se poate pescui cu plumb, plumb pentru pasta, momitor.
20. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.
21. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
22. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.
23. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m
24. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.
25. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
26. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
27. Nu este permis focul deschis in cort.
28. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.

CANTARIREA
29. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur).
30. Se cantareste orice peste din speciile punctabile, cu greutatea mai mare de 1,5 kg.
31. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului propietarului sau organizatorului. De asemenea nu se vor retine pestii vizibil mai mici de 1,5 kg.
32. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acesta va lua decizia daca se va cantari suplimentar sau nu,
33. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza.
34. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
35. La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Completarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
36. Pe foile de arbitraj, confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin stampila sau semnatura.
37. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
Obligatoriu se va solicita cantarire suplimentara la peste peste 10 kg. Daca pestele in cauza nu are 10 kg se va repune in sac pana la urmatoarea cantarire.
De asemenea, echipa poate solicita cantar suplimentar la epuizarea sacilor de pastrare, dar numarul sacilor nu trebuie sa fie mai mic de 10.
38. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa. Optional poate semna si un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
39. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune. Se pot pastra max. 3 pesti intr-un singur sac, daca pestii au mai putin de 4 kg fiecare. Pestii cu greutatea mai mare de 4 kg se vor pastra cate unul in scaul de pastrare.
40. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantare ulterioare.
41. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
42. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
43. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

SANCTIUNI
44. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 28, 31, 33, 37, 39.
45. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 9, 11, 16, 17, 18, 25, 32, 34, 40.
46. Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 20 kg si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment.

PUNCTAJ
47. Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe si se alcatuieste clasamentul pe CANTITATE.
Se puncteaza cantitatea de peste rezultata din suma celor mai mari 5 pesti si se alcatuieste clasamentul pe CALITATE.
Clasamentul general este o medie intre aceste 2 clasamente, in caz de egalitate primeaza clasamentul pe CANTITATE.
Premiul general il castiga echipa cu cel mai mic numar de puncte. In caz de egalitate de puncte pe sectoare, castiga echipa cu cea mai mare cantitate de peste.
48. Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea punctajului echipei, dupa afisarea clasamentului final. Sunt admise contestatiile scrise, care sunt insotite de copiile fiselor de arbitraj si care se fac in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.

CONTESTATII
49. Contestatiile privind deciziile de arbitraj, se formuleaza in scris catre coordonatorul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei. Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

ARBITRAJ
50. Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
51. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.
52. Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acetuia la verificari si eventuale contestatii.
53. Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
54. Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
55. Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.

DISPOZITII FINALE
56. Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
57. Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre directiile de pescuit marcate pe standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
58. Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
59. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste, daca au trecut mai mult de 24 ore. Administratorul Doripesco isi rezerva dreptul de a intrerupe activitatea de pescuit in cazuri de vreme nefavorabila.
60. In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri.In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.
Asociatia Club Sportiv APS sau Administratia Doripesco nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente.
Pescarii sau insotitorii / vizitatorii sunt direct responsabili de traversarea, in deplina siguranta, a caii ferate dintre motel si balta.
In caz de eveniment / accident va rugam sa apelati numarul unic pentru situatii de urgenta 112, precum si seful echipei de arbitri.

Clubul Sportiv APS va doreste FIR INTINS!

Unde se poate achita taxa :
1. George Tomescu 0727.220.686
2. Cont RO05INGB0000999904979928 Asociatia Club Sportiv APS
CS APS

Avatar utilizator
george tomescu
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 01 Dec 2008, 17:44

Re: Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de george tomescu » 06 Sep 2016, 16:13

Lista participanti:

1. POTAISSA CRAP CLUB: PAPIU LUCIAN + ALEXANDRU BOTTYAN + BANETE RADU - avans
2. CS APS 1: George Dumitru + Nicu Dobre + Liviu Ilie - integral
3. Tibi Rus + Badiu Stelian - avans
4. CS APS 2: Dan Savin + Alex Savin + Bogdan Ivan - avans
5. Carpe Diem: Ionut Constantin Ion + part. - avans
6. Alex FCRB + part. - avans
7. CS APS 3: Dan Petrescu + Dragos Mardare + Alex Brad - avans
8. Eugene Stefanescu - avans

Doar plata avansului asigura rezervarea locului!
CS APS

Avatar utilizator
Khetanipen
junior
junior
Mesaje: 3
Membru din: 19 Ian 2016, 18:35

Re: Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de Khetanipen » 09 Sep 2016, 12:54

Se mai tine concursul?

Avatar utilizator
george tomescu
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 01 Dec 2008, 17:44

Re: Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de george tomescu » 13 Sep 2016, 16:01

Khetanipen scrie:Se mai tine concursul?
da, se tine
CS APS

Avatar utilizator
george tomescu
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 01 Dec 2008, 17:44

Re: Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de george tomescu » 13 Sep 2016, 16:01

Lista participare:

1. POTAISSA CRAP CLUB: PAPIU LUCIAN + ALEXANDRU BOTTYAN + BANETE RADU - avans
2. CS APS 1: George Dumitru + Nicu Dobre + Liviu Ilie - integral
3. Tibi Rus + Badiu Stelian - avans
4. CS APS 2: Dan Savin + Alex Savin + Bogdan Ivan - avans
5. Carpe Diem: Ionut Constantin Ion + part. - avans
6. Alex FCRB + part. - avans
7. CS APS 3: Dan Petrescu + Dragos Mardare + Alex Brad - avans
8. Eugene Stefanescu - avans
9. Guilescu Alin + Anton Ciprian + Eduard Popescu - avans

...

24. Stefan Babita - rezervat
CS APS

Avatar utilizator
george tomescu
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 01 Dec 2008, 17:44

Re: Cupa APS Ed. XVI 14 - 16 octombrie Doripesco

Mesaj de george tomescu » 13 Sep 2016, 16:02

Lista intentie:

1. Sorin Spataroiu + part
2. Daniel Dedu + part
3. Cristi V Syyle
4. Mircea Vasilescu
5. Razvan Plopeanu
6. Radu Ciprian
7. Lucian Pamfir
8. Alex Ciocan
9. Madalina Despoiu
10. Cristian Șandru + parteneri
11. Enjoy Fishing Club
12. ENERGY CARP1: Boicu Ionut + Rascanu Radu
13. Zetec Team
14. Cereals4fishing
15. Popa Carin
16. Florin Ciobanu
17. GEorge Marius
18. Nitu Teodor
19. Orjanu Cristi-Stoleru Viorel-Miroiu Evelin
20. Andrei Soare + partener
21. Tanase Gheorghe
22. Stigma Fishing
23. Enjoy Fishing 2
24. Manu Baltag
25. Lungu Catalin
26. Stoia Ciprian + Mihai Roman
27. Nelu Axinte + parteneri
28. Trio Crap Team: Stan Adrian + Oproiu Dragomir + Zagrai Emilian
29. Virgil Marian Valcea
30. Burtan Adrian
31. Costy Costy
32. Radu Marian Robert
33. Doble Daniel
34. Dani Crisan + Radu Pescaru + Stefan Alin Pop
35. Fenciuc Lucian
36. Popa Marius Gelu
37. Roman Alexandru
38. Lucian Laurentiu Mocanu
39. Bogdan Munteanu
40. Drobota Remus Mihai
41. Lukacs Claudiu
42. Florin Dinu
43. Cristea V Cristian
44. Razvan Ingeaua
45. Bogdan Florin
46. Borca Alex
CS APS

Scrie răspuns

Înapoi la “Crap si somn”