preparat surpriza

nu numai pentru gospodine

Moderator: vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

preparat surpriza

Mesaj de vali003 » 20 Feb 2008, 23:50

sarmale in foi de varza dulce cu carne de porc si nuci , coapte in dovleac . materii prime - 1dovleac de 3-4 kg. , 1 varza de marime medie tinuta minimum 48 ore la congelator ,carne de porc 0,800 gr. ,orez 2 linguri ,ceapa 2 buc. , nuci tocate mare 4 linguri , piept ardelenesc 0, 300 gr. ,suc de rosii 1 pahar ,vin rosu 1 pahar ,zeama de oase 1 pahar ,foi de dafin 2 buc. ,ardei iute 1 buc. ,cimbru , piper , sare . PREPARAREA - intro tigaie se prajeste putin pieptul ardelenesc taiat felii , se scoate pe o farfurie , se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste pina isi schimba un pic culoarea ,adaugam orezul si sotam impreuna cu ceapa sa inflorim (albim) orezul 3-4 min . . punem acestea intrun vas mai mare , adaugam carnea , nucile ,jumatate din cantit. de piept ardelenesc ,cimbru ,sare piper , amestecind foarte bine . din varza decongelata se aleg foi si se formeaza impreuna cu amestecul de carne sarmale de 6-8 cm. . varza ramasa se toaca si se pune intro cratita , adaugam restul de piept ardelenesc , punem sarmalele . amestecam zeama de oase ,vinul si sucul de rosii , turnam peste sarmale ,punem ardeiul iute foi de dafin sare si dam la cuptor doua ore la 160 .celsius . intre timp taiem la dovleac un capac , curatam foarte bine inauntru , dupa cele doua ore transferam sarmalele in dovleac ,punem un pic din zeama de la sarmale punem capacul si dam la cuptor 60-80 de min. la 150 celsius .cind sint gata puneti dovleacul in mijlocul meseii si aveti grija sa nu iasa inbulzeala :lol: merge la suflet cu un vin rosu de murfatlar . pofta buna .
Picture 29.jpg

Avatar utilizator
Qnyx
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 1257
Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
Localitate: London - UK / Bucuresti
Contact:

Re: preparat surpriza

Mesaj de Qnyx » 21 Feb 2008, 00:37

M-ai terminat cu preparatul asta !
Nada si momeli de pescuit
pescuitmania xxx pescuitul crap

Avatar utilizator
kamasan
senior
senior
Mesaje: 340
Membru din: 20 Noi 2007, 11:34
Localitate: Arad
Contact:

Re: preparat surpriza

Mesaj de kamasan » 21 Feb 2008, 00:57

...pai sa stii ca ai avut dreptate....iar mi s-a facut foame!!!!! :wink: :wink: :wink:
...cosmin.muntean ...Imagine...Imagine

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: preparat surpriza

Mesaj de vali003 » 21 Feb 2008, 02:17

kamasan ,ai grija ca cere udatura :lol: :lol: :lol: .

Avatar utilizator
kamasan
senior
senior
Mesaje: 340
Membru din: 20 Noi 2007, 11:34
Localitate: Arad
Contact:

Re: preparat surpriza

Mesaj de kamasan » 21 Feb 2008, 15:56

...nu-s cu astea... :lol: :lol: :lol: :lol: ... :oops: :oops: :oops: ...numa la KARAOKE... :oops: :oops: :oops: :wink:
...cosmin.muntean ...Imagine...Imagine

Avatar utilizator
mini_mic
site team
site team
Mesaje: 412
Membru din: 21 Noi 2007, 23:04
Localitate: Craiova

Re: preparat surpriza

Mesaj de mini_mic » 21 Feb 2008, 19:34

Vali te-am "parat" deja la bucatareasa casei ! Arata extraordinar, numai ca o sa dau comanda ca dovleacu sa fie de 5 kg cel putin nu 3 ! :lol:

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: preparat surpriza

Mesaj de vali003 » 23 Feb 2008, 17:10

salut ,mini , daca dovleacul este mare atunci poti sa il tii in cuptor timp mai indelungat ,si sarmalele vor iesi si mai bune , dar la un foc mic ,sa nu se arda dovleacul . sa ma tii la curent daca tia placut :lol: :lol: .

Scrie răspuns

Înapoi la “Preparate din peste”