Prezentare APS Bucuresti

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
mr marinel
utilizator
utilizator
Mesaje: 22
Membru din: 02 Dec 2007, 10:26
Localitate: Bucuresti
Contact:

Prezentare APS Bucuresti

Mesaj de mr marinel » 08 Aug 2008, 21:13

ASOCIATIA PESCAR SPORTIV
PREZENTARE

DATE DE IDENTIFICARE
Sediul social:
BUCURESTI, str. Aleea Calinesti, nr.14, sector 4.
Inscrisa in Registrul asociatiilor si fundatiilor deschis la Tribunalul sector 4 Bucuresti, cu nr.70/2006
Cod de inregistrare fiscala nr. 20770160
cont IBAN RO40BRDE441SV80565104410 deschis la BRD Iancului


SCURT ISTORIC
La inceput a fost Forumul, unde niste oameni pasionati de pescuitul sportiv-recreativ, se intalneau virtual ca sa schimbe idei si sa afle noi informatii despre pasiunea lor comuna.
S-au legat relatii amicale si prietenii virtuale. Cu timpul, lumea virtuala a devenit neincapatoare si pescarii au dorit sa se cunoasca, sa comunice, sa socializeze si de ce nu, sa bea o bere impreuna.
In a doua jumatate a anului 2005 si in anul 2006, au fost cateva intalniri la berariile din Parcul Tineretului si Parcul IOR.
Participantii s-au simtit bine impreuna, iar numarul lor a crescut de la o intalnire la alta. Subiectele deveneau tot mai diverse si mai interesante, se cimentau legaturi de prietenie , se faceau fotografii din ce in ce mai multe pentru amintire.
Intrucat intalnirile nu erau suficiente iar timpul afectat acestora era prea scurt, dupa parerea unora, s-au hotarat sa faca iesiri la pescuit impreuna, pe grupuri mici de 2-4 participanti.
Si-au dorit apoi actiuni comune de mai mare amploare unde sa pescuiasca impreuna si in siguranta.
La unison, pescarii si-au dorit sa creeze un organism care sa le ofere un cadru de socializare, in care sa-si planifice actiunile de pescuit sportiv-recreativ , sa le reprezinte dorinta de ecologie si aversiunea impotriva braconajului si care in cazuri limita, sa le apere drepturile .
Asa s-a nascut ideea si vointa de asociere, avand ca obiectiv umplerea unui spatiu gol in randul asociatiilor existente: pescarul sportiv deschis tuturor stilurilor de pescuit si dragostea lui fata de natura si oameni.
Asa s-a infiintat Asociatia Pescar Sportiv. Mai pe scurt APS Bucuresti. Initial s-a format un grup de initiativa format din 12 forumisti. Pana la infiintarea asociatiei au ramas 7 membrii fondatori.
Dupa multe luni de asteptare, la sfarsitul lunii decembrie 2006, APS Bucuresti era legal constituita.

EXTRASE DIN STATUTUL APS
Membrii fondatori:

1. VICTOR CALINESCU -Bucuresti
2. MARINEL SIMTEA - Bucuresti
3. VASILE MITREA -Bucuresti
4. ROVIN BOZIAC -Bucuresti
5. ION CONSTANTINESCU -Bucuresti
6. ALEXANDRU EPURAN -Bucuresti
7. GABRIEL CALOTA -Bucuresti

Obiectivele APS:
a. promovarea si dezvoltarea pescuitului ca sport , in scop recreativ, in bazinele piscicole din zona Bucuresti si alte bazine piscicole din tara
b. protejarea biodiversitatii acvatice si a speciilor rare sau pe cale de disparitie din bazinele piscicole, asupra carora asociatia are competente conform legii.
c. monitorizarea agentilor poluanti din bazinele naturale acvatice si sesizarea organelor abilitate.
d. refacerea biotopului in bazinele acvatice afectate de agenti poluanti, braconaj sau calamitati naturale
e. monitorizarea si prevenirea actelor de braconaj si a distrugerii fondului piscicol
f. organizarea unor actiuni de sprijinire a structurilor legal abilitate in protectia mediului , igienizarea apelor, combaterea braconajului, etc.
g. stabilirea de parteneriate cu alte asociatii din Romania si din alte state ale lumii
h. formarea si dezvoltarea unor bazine piscicole private pe teritoriu national
i. promovarea dezvoltarii turismului rural prin sustinerea infiintarii sau modernizarii de pensiuni agroturistice si pensiuni turistice rurale din diverse bazine piscicole, inclisiv in Delta Dunarii
j. colaboratea cu diverse persoane juridice , proprietari sau administratori, de bazine piscicole, in vederea constructiei sau modernizarii unor spatii pentru practicarea turismului piscicol .Crearea unor facilitati, in aceste spatii piscicole, specifice acestei activitati : campare, grupuri sanitare, debarcadere pentru ambarcatiuni, ustensile de pescuit, etc.
k. organizarea de cursuri si acordarea de consultanta specializata in domeniul piscicol si a pescuitului sportiv, recreativ
l. organizarea competitiilor de pescuit sportiv.
m. organizarea de „ tabere/scoli ” de initiere si perfectionare a copiilor si tinerilor in domeniul pescuitului sportiv , respectul si protejarea naturii si in alte activitati privind protectia mediului
n. constituirea unei baze de date la dispozitia membrilor asociatiei
o. editarea de site propriu si tiparituri (cod CAEN 221-2211,2212, 2213,2215)

Membrii APS:
a. fondatori - cei care au constituit asociatia si au contribuit moral si material la fondarea ei si la constituirea patrimoniului social;
b. asociati - cei care se asociaza ulterior fondarii si contribuie moral si material la completarea patrimoniului asociatiei, achitand o taxa de inscriere echivalenta la data platii, cu cota de participare a unui membru fondator. (150 lei)
c. simpli - cei care se asociaza ulterior fondarii si achita o taxa de inscriere in valoare de 5 lei.(contravaloarea carnetului de membru APS).
d. de onoare - persoanele fizice si persoanele juridice care au adus si aduc servicii deosebite asociatiei sau care o sprijina substantial, din punct de vedere financiar.

CONDUCEREA APS – Consiliul director:

Presedinte: Vasile Mitrea
Vicepresedinte: Rovin Boziac
Vicepresedinte: Marinel Simtea
Membru: Gabriel Calota
Secretar: Ion Constantinescu


MEMBRII ACTUALI APS

Sustinerea forumistilor, de care APS a beneficiat inca de la infiintare, s-a materializat prin aderarea la asociatie si implicarea ulterior in activitatile ei curente, a unor membrii asociati: Dumitru Viorel Neagu (Andrei Rubiov) si Cezar Chioibasu (mamamia). Ei au adus un suflu nou in spiritul si entuziasmul specific membrilor fondatori APS.
Pe langa calitatile lor organizatorice si cunostintele in domeniul pescuitului sportiv, ei acopera si un sector important pentru orice persoana juridica: partea legislativa.
Tot datorita forumistilor si a perseverentei unor membrii fondatori si a celor asociati, in acest moment APS are in evidenta peste 1000 de membrii cotizanti.

FONDURI APS

O legislatie stufoasa si ambigua prin repatatele modificari si nedreapta fata de statutul pescarului sportiv, nu a permis membrilor APS ca, inca de la infiintarea asociatiei, sa beneficieze de un luciu propriu de apa, pe care sa si-l administreze.
Conform contractului incheiat in februarie 2007 cu Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, APS are exclusivitate, privind pescuitul recreativ-sportiv in apele publice din judetul Ilfov (Ciorogarla, Colentina, Cociovalistea, etc. datorat amplasarii geografice pescaresti „neprietenoase” a Municipiului Bucuresti) si nu are restrictii pe apele publce colinare si de ses care nu au regim special (rezervatii sau concesionari), inclusiv Dunarea.
Fondul pentru care APS are exclusivitate in anul 2008, este lipsit de importanta privind activitatea de pescuit sportiv, pentru majoritatea membrilor APS.
Tinand cont de dorinta membrilor nostri si de avantajele pescuitului sportiv la Dunare, APS s-a orientat si isi va largi si pe viitor activitatea in aceasta directie, inclusiv in Delta Dunarii.


ACTIUNI APS CU CARACTER PERMANENT

· Cooptarea de membrii si distribuirea permiselor de pescuit recreativ-sportiv, eliberate de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol si a carnetelor de membru APS. Pentru a veni in sprijinul Dunarenilor experimentati si ca sa atragem noi practicanti ai pescuitului la Dunare, am reusit sa oferim odata cu eliberarea permisului si vizele IJPF pentru pescuit la granita, pentru judetele Calarasi si Giurgiu. Desi am primit ajutorul unor membri APS si am fost intampinati cu solicitudine de catre cadrele IJPF, activitatea de obtinere a vizelor a absorbit mult timp si fonduri materiale.
· Pregatirea si sustinerea material a Echipei de arbitrii profesionisti ai APS si angajati de LRS, elaborarea proiectelor de regulament intern si regulament concurs pe diferite stiluiri de pescuit.
· Balul APS intalnirea membrilor la inceput de an motiv de distractie, muzica degustari de mancaruri specific pescaresti concrs-tombola cu premii.
· Concurs amical de pescuit la copca sub directa indrumare si supraveghere a membrilor cu experienta pe lacul Cercani Greaca.
· Concurs amical de pescuit sportiv de primavara Greaca Cercani. Concursul a fost motivul, pentru ca o mare parte dintre utilizatorii forumului sa se intalneasca, sa se cunoasca, sa socializeze si sa pescuiasca impreuna. APS s-a implicat in principal in arbitrarea concursului, iar datorita colegului nostru Viorel Neagu si in organizarea acestuia. Intrucat actiunea a fost o reusita, acest concurs a devenit permanent.
· Concursul de pescuit cu copiii de la Casa de Copii “Robin Hood” impreuna cu copiii membrilor APS pe lacul Reviga Moara. APS in colaborare cu Eugen Fetes, administartorul luciului de apa Reviga Moara, ofera o zi de fericire copiilor in esenta nevinovati si mai putin norocosi.
· Expeditia Ostrov Survivor permanenta in luna august a fiecarui an. A fost o provocare si pentru organizatori si pentru participanti. Prin competitia probabil unica in ceeace priveste regulamentul concursului de pescuit ce se desfasora cu aceasta ocazie. In conditi de pescuit extreme (pe timp de o zi cu o bucata de paine, o rola de fir 3 ace si 3 plumbi pescuit). Pescuitul la Dunare ne scoate din zona de confort a baltilor din jurul Bucurestiului. APS se ocupa de organizarea activitatii si de sustinera cheltuielilor de transport fluvial pentru membrii APS care participa si familiile acestora. Sunt bine primiti si pescari din afara asociatiei dornici de pescuit pe Dunare in conditi extreme.
· Expeditie Sulina concurs de pescuit, pescuit de voie simpozion pe teme conexe pescuit, ecologizare in colaborare cu forurile din zona: primarie, politie de frontiera, masmedia locala.
· Expeditie Delta bratul Macin pescuit de anduranta in locuri care tin peste sub directa indrumare a dunarenilor cu experienta.
· Cafeneaua APS pe fiecare Joi a saptamani pe timp de vara motiv de socializare si schimb de informati calde despre locuri prizatoare si discuti despre activitatea APS.
· Atelier APS pe timp de iarna motiv de surubareala povesti la gura focului schimb de experienta.


ACTIVITATEA APS

Activitatea conducerii APS s-a bazat pe voluntariat si multa daruire pentru pasiunea comuna, pescuitul, desfasurand si multe actiuni interne asociatiei, care nu sunt evidente membrilor sai. Au fost zeci de intalniri si discutii cu privire la organizarea asociatiei, elaborarea unor strategii de dezvoltare, conceperea modului de solutionare a unor probleme cu care ne-am confruntat, dezvoltarea unor planuri si modalitati de comunicare si de lucru in echipa.
Tot in aceasta categorie, nominalizam prezenta si activitatea APS pe forumul http://www.pescar-sportiv.ro, constand in informari si un dialog consecvent. Nu este usor si trebuie depuse multe eforturi in continuare pentru a armoniza echipa. Ne simtim foarte bine impreuna si acest lucru e cel mai important. Vrem sa transmitem acelasi lucru tuturor membrilor asociatiei. Activitatile de aceasta natura, care construiesc de fapt un sistem propriu al APS, fac ca ea sa creasca si sa fie cat mai mult cunoscuta si respectata. Sa nascut un brend APS, care trebuie perfectionat si respectat de noi toti, care ne consideram pescari sportivi.

Privind retrospectiv, credem ca, micile balbaieli sau greseli inevitabile inceputului, nu au influentat negativ reusita noastra de pana acum, facand posibil sa ne miscam in directia pe care ne-am propus-o la inceput, in spiritul crezului in care asociatia s-a format.
Avem incredere in viitor, in principal datorita sustinerii, simpatiei si loialitatii de care ne bucuram din partea membrilor APS si a forumistilor in general.
Asta este motivatia principala care ne da forta necesara continuarii acestui proiect si care, in acelasi timp, ne si obliga .


Cu prietenie si salut pescaresc,
Totdeauna cu placere alaturi de dumneavoastra,
Consiliul director APS
asociatia.pescarsportiv@gmail.com

Avatar utilizator
mr marinel
utilizator
utilizator
Mesaje: 22
Membru din: 02 Dec 2007, 10:26
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Prezentare APS Bucuresti

Mesaj de mr marinel » 02 Apr 2009, 16:09

Asociatia Pescar Sportiv din Bucuresti
Marinel Simtea Membru Fondator si Vicepresedinte 0722622697 / 0744544886

In urma analizarii situatiei existente in domeniul practicarii legale a pescuitului sportiv in Romania cat si datorita intarzierii aparitiei noilor permise ANPA pentru anul 2009 Asociatia Pescar Sportiv a decis ca pana la definitivarea tipariri noilor permise de pescuit recreativ sportiv sa inceapa vizarea carnetelor de membru in urmatoarele conditii:

* Cei care vizeaza pentru prima data la APS, contra sumei 5 lei contravaloarea carnetului de pescar + 70lei cotizatia + 30 lei permisul ANPA au drept de pescuit pe apele publice
si trebuie sa prezinte pentru inscriere:
-cerere de adeziune completata
-2 fotografii tip bulletin

* Cei care vizeaza pentru prima data la APS si au carnet de pescar de la alta asociatie se face mutatia la APS si se pune viza pe carnetul pe care il detin.

* Membrii APS, contra sumei de 70 lei cotizatie + 30 lei permisul ANPA au drept de pescuit pe apele publice.

*Pentru cei care vizeaza al treilea an consecutiv la APS se aplica o reducere a cotizatiei de 5 lei.

*Pentru elevi, studenti si persoane cu handicap usor si mediu care fac dovada cu acte taxa este de 80 lei din care 10 lei taxa permisului ANPA.

*Pentru Pensionari, si persoane cu handicap grav care fac dovada cu acte taxa este de 70 lei si permisul ANPA este gratis.

La cerere, Asociatia Pescar Sportiv va rezolva gratuit obtinerea P.G-ului, pentru zonele de competenta a IJPF Giurgiu si Calarasi.
Pentru aceasta solicitantul va completa cererile catre IJPF Giurgiu si Calarasi si va achita suma de 50 lei la OF.PTTR prin mandat postal completand:

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Giurgiu
C.I.F. 4201295
CONT IBAN RO03TREZ32120160103XXXXX
Din oras Giurgiu Judetul Giurgiu

*Se stipuleaza expres pe spatele mandatului postal in zona de corespondenta: taxa pescuit recreativ sportiv pe apele de frontiera conf OG.4/2009.
*Se fac 2 copii xerox dupa chitanta si 3 copi dupa cartea de identitate pentru a fi depuse la IJPF Giurgiu si Oltenita-Calarasi iar chitanta originala ramane la platitor urmand sa o ataseze in carnet.
*Se plateste o singura taxa pentru apele de frontiera, Marea Neagra si platoul colinar.

Esti pescar?
Esti Sportiv?
Atunci fi Pescar Sportiv!

Avatar utilizator
toader nicolae
Veteran
Veteran
Mesaje: 535
Membru din: 09 Feb 2009, 00:46

Re: Prezentare APS Bucuresti

Mesaj de toader nicolae » 02 Apr 2009, 17:10

Va rog sa ne spuneti concret ce faceti ca sa starpiti braconajul????????Ce faceti ca sa oferiti o concurenta patronilor de bun simt?????Cate dosare penale ati deschis si finalizat impotriva braconierilor??????Cate ape publice ati populat si cate mai sunt in proiectul dumneavoastra????


Va rog din suflet sa nu ma intelegeti gresit(nu este nimic ironic) dar astea sunt nevoile noastre.
Sa pescuim in balti decente la preturi decente.

Avatar utilizator
mr marinel
utilizator
utilizator
Mesaje: 22
Membru din: 02 Dec 2007, 10:26
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Prezentare APS Bucuresti

Mesaj de mr marinel » 20 Ian 2010, 23:03

COMUNICAT

privind cotizaţiile Asociaţiei Pescar Sportiv pe anul 2010

Având în vedere situaţia existentă în domeniul practicării legale a pescuitului sportiv în Romania pentru anul 2010, Consiliul Director al Asociaţiei Pescar Sportiv a decis ca până la eliberarea permiselor de pescuit recreativ sportiv de către ANPA, să înceapă încasarea cotizaţiilor şi vizarea carnetelor de membru, în următoarele condiţii :

- Pentru pescarii membri APS din 2007, pensionarii cu pensia mai mică de 1000lei şi elevii până în 18 ani care au cel puţin un părinte membru APS, cotizaţia va fi de 50lei + *ANPA + 5 lei carnetul tipizat, după caz.
- Pentru pescarii membri APS din 2008 cât şi pentru pensionarii cu pensia peste 1000lei, cotizaţia va fi de 60lei + *ANPA + 5lei carnetul tipizat, după caz.
- Pentru pescarii membri APS din 2009 cât şi pentru cei noi, cotizaţia va fi de 70lei + *ANPA + 5 lei carnetul tipizat, după caz.

* Dreptul fiecărui pescar de a pescui în apele publice este dat de deţinerea permisului nominal emis de catre ANPA.
Eliberarea permisului se va face contra cost, la cererea membrului APS, după tipărirea şi fixarea cuantumului taxei acestuia de către ANPA.
În cel mai scurt timp după intrarea în posesie a permiselor ANPA, APS va comunica membrilor săi modalitatea de remitere.
Asociatia Pescar Sportiv va distribui permise ANPA doar pescarilor care au cotizaţia achitată pentru anul 2010.

Alte precizări :

- orice membru APS, cu excepţia pensionarilor şi a elevilor, poate beneficia de o reducere a cotizaţiei sale începând cu al 3- lea an de activitate neîntreruptă în APS, câte 10lei/an, astfel încât aceasta să nu scadă sub 50lei/an.
Întreruperea calităţii de membru cotizant va conduce automat la anularea acordării reducerii cotizatiei.
- toţi pensionarii beneficiază de reduceri ale cotizatiei APS, respectiv 10 lei si 20lei, în funcţie de cuantumul pensiei sale la data achitării cotizaţiei.
- toţi elevii beneficiază de reducerea cotizaţiei până la vârsta de 18 ani (neîmpliniţi la data vizării permisului) dacă au unul dintre părinţi membru APS, cotizant la zi .
- fiecare membru "veteran", începând cu al 3 -lea an de achitare consecutivă a cotizaţiei (începând cu 2008) cât şi toţi pensionarii sau elevii, vor primi gratuit la eliberarea chitanţei pe 2010 câte un autocolant cu însemnele asociaţiei.
- pe baza cererilor membrilor APS din ţară , CD-APS va analiza posibilitatea eliberării carnetelor de membru în zonele solicitate, toate precizările urmând a fi făcute printr-un comunicat.
La cerere se pot elibera, contra cost, alte materiale personalizate ale asociaţiei cum ar fi: şepci, tricouri , etc. Costurile acestora sunt la nivel de producţie.
Tot la cerere, Asociaţia Pescar Sportiv va asigura gratuit, ca şi în anii trecuţi pentru membri săi cotizanţi la zi, obţinerea “vizei P.G.”, pentru zonele de frontieră aflate în competenţa IJPF Giurgiu şi Călăraşi. Pentru alte zone de frontieră vom anunţa din timp condiţiile. Eventualele taxe specifice ale autorităţiilor ce pot aparea, vor fi suportate separat de către fiecare membru APS.
La data prezentei, pentru “viza PG” a Poliţiei de Frontieră, nu se percepe taxă.


Eşti pescar? Eşti sportiv?
Fii pescar sportiv!!!


Pe acest topic vom coresponda despre :
-Vizarea carnetelor de pescar sportiv pe anul 2010.
-Vizarea carnetelor de pescar sportiv la IJPF Giurgiu si Calarasi.
-Permisul ANPA pe 2010.
-Carnete vizate.

Adresa de corespondenta: asociatia.pescarsportiv@gmail.com


Comunicatul de pe Home:
http://www.pescar-sportiv.ro/stiri/21/C ... l+2010.htm

Cere de adeziune pentru noi membri APS.
http://www.pescar-sportiv.ro/files/adeziune_membri.pdf

Cererea pentru obtinerea aprobarii de la Politia de Frontiera poate fi downloadata de la adresa:
http://www.pescar-sportiv.ro/cum-devii-membru.htm
_________________
Marinel Simtea unul dintre fondatorii APS
asociatia.pescarsportiv@gmail.com
marinel_simtea@yahoo.com
0722622697 / 0744544886

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”