Povestea primelor bile

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ravensun
utilizator
utilizator
Mesaje: 45
Membru din: 28 Feb 2008, 15:08
Localitate: Bucuresti

Povestea primelor bile

Mesaj de Ravensun » 26 Aug 2008, 08:55

Salut
Am revenit din concediu. si gjici ce ce am facut in concediu? Am testat reteta de bile "a la infopescar"
Am postat si pe crap.ro in topicul de acolo. Sper sa nu va suparati ca e aceasi poveste ca si dincolo dar am vrut sa o fac cunoscuta pe ambele forumuri pt ca postez si la voi si acolo.

Inainte sa ma apuc a fost si o faza asa mai "cool" care mi-a dat incredere intr-un fel.Aveam mixul si pt partea lichida am fost la Senzor. Nu aveau multimino si atractamino nici de la ei nici de la SBS si am luat altceva (ca na mereu gasesti la ei ce sa iti ei.....asta ca sa fiu injurat de reclama). Am fost indrumat de o persoana care imi era cunoscuta rau dar pe moment nu mi-am dat seama cine e. In fine l-am vazut si pe Vladut M prin magazin am platit ce am luat si cand am iesit era la o pipa acea persoana care ma indrumase: Very Happy .
Eram cu sotia mea si m-am dus inspre el m-am prezentat i-am strans mana ferm si i-am spus ca il stimez mult si ca ii citesc cu mare atentie articolele din AVP. Era nimeni altul decat Andrei Vladeanu. Super de treaba. Poate pt unii e o simplitate poate altii ar spune ca am cautat "anturaj cu japca" insa eu m-am bucurat mult sa dau mana cu el.

Back to the problem:

Mix:
1000g faina
250g cereale sugari
500g malai
250g gris
250g pesmet
1300g faina de peste (800g hrana de pisici macinata (Biomil de somon)) + 500g micropelete sbs de peste macinate
400g lapte praf
250 boia dulce ardei

separat am vrut sa am si bidfood si uite asa mi-a traznit mie ideea sa usuc la cuptor si sa rasnesc 2 conserve dynamite baits de canepa si mix particule (in total cam 1200g din care am folosit in mix jumate din acest amestec uscat la cuptor si macinat)
M-am chinuit tare sa le usuc fara sa le ard si a iesit ceva semi uscat dar na le-am folosit in mix ca asa am vrut eu

Partea lichida
600ml extract de porumb dulce de la George Alexandru
400ml apa
melasa senzor
csl senzor
complex atract senzor
aroma squid&octopus senzor
Pt melasa, complex atract, csl si aroma am folosit dozajele indicate de producator.

La final au iesit cam aprox 4-5 kg de pasta (din ochi) la care am rulat de mi-au iesit ochii. Jumatate le-am rulat normal iar la cealalta jumatate am integrat partial micropelete SBS (Andrei imi spusese in magazin sa pun micropeletele cand e mixul gata rulat ca sa nu se topeasca). am facut mari mici si la final am tras si cateva biloaie pt nadit

Mi-am mai pastrat aprox 1 kg de mix si niste parte lichida ca vreau sa fac si cu oua bile.Si cam asta a fost.

La rulat m-a ajutat sotia care daca nu era ea sincer cred ca faceam doar bile de nadit mari nu boilesuri ca era tare mult de munca si i s-a facut mila de mine. A durat cam 5-6 ore ca m-am lungit mai mult. Toata casa a mirosit a S&O iar eu puteam sa ma bag in balta ca atrageam toti pestii la cum miroseam. Bilele au iesit destul de grele; le-am uscat cam 7-8 zile si sunt ok. Timpul de solubilitate e mare cam 5-6 ore (cred ca unde am pus mai mare concentratia de lapte de porumb) si desi sunt dure si tari imi par un pic cam crude si "crapabile" . dar e doar senzatia mea. Desi sunt tari se gauresc usor. Iar in apa devin dupa cateva minute albicioase pt ca nu am pus colorant.

La final nu stiu ce sa zic...........mai puteam adauga si alta marfa si mai buna dpdv calitativ (amino ppc sbs etc, faina de hering solar etc) dar m-am rezumat la portofel. Mi-am mai pastrat si niste mix pt ca vreau sa incerc cateva bile cu ou dar la care sa adaug niste praf de usuturoi in mix si in partea lichida sa scot S&O si sa folosesc Scopex.
La final nu stiu daca e mai ieftin sa ti le faci decat sa le iei gata facute insa a fost obositor dar foarte fun.

Vreau doar sa ma scuzati de povestea lunga insa na.... cui sa ma laud si eu daca nu voua. Si vreau sa multumesc catorva persoane care m-au inspirat sa imi fac eu propriile mele bile: Florentin Iuga, George Alexandru, Iulian Petre pt ca din emisiunea lor de la OTV si de pe forumul lor am invatat multe iar mixul si partea lichida 90% le-am vazut si le-am notat din emisiune; as mai vrea sa le multumesc celor 2 de la Senzor (si de fapt echipei lor) pt ca scriu si isi impartasesc din idei si retete(fie pe forum, fie in reviste fie prin emisiuni tv) si inspira pe altii: Andrei Vladeanu si Vladut Mateianu. Si nu in ultimul rand celor care scrieti pe forumul asta si care uneori mai dati din casa sau pur si simplu impartasiti din experienta voastra aici pe forum si asa ne mai amuzam sau invatam cate ceva.
Si nu in ultimul rand ii multumesc sotiei care ma "suporta" si ma ajuta si mai ales ma bucur ca da cot la cot cu mine la peste de fiecare data.

Asa ca la final nu pot decat sa va mai multumesc inca odata celor de la CARPZONE pt ca postati aici si ne impartasiti din experienta proprie, pt ca faceti aceasta emisiune si pt ca sunteti "cool".Nu stiu sa pun poze ca sa va arat si ce am facut.

Avatar utilizator
nando
Veteran
Veteran
Mesaje: 830
Membru din: 03 Dec 2007, 10:13
Localitate: voluntari
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de nando » 26 Aug 2008, 09:51

salut. foarte frumos articolul .sincer ma impresionat . felicitarihttp://www.infopescar.tv/forum/posting.php?mod ... f=12&t=786#
:D
VAPORU PLUTESTE DAR CU PISICA NU POTI SA BATI CUIE

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de iulian petre » 26 Aug 2008, 12:04

bun ..totul are un inceput....eu cu GEORGE ne-am apucat sa rulam primele bile in iarna asta ..prin ianuarie....ce fericiti eram cand am facut primele bile de 18....pacat...de clipele frumoase...petrecute....am luat totul de la 0...am facut teste de dizolvare si de greutate si cand a inceput sezonul de pescuit deja ne facusem unele notiuni....care s-au vazut ca au fost foarte bune...cand mergi la pescuit cu bilele facute de tine pleci direct cu acea incredere ca totul e facut "ca la carte" si trebuie sa ai incredere in nada ta orice ar fi.......ce bucurie am trait impreuna cand am prins si primul peste nu trebuie a mai zic ca va imaginati......saream in sus ca niste copii....inca o data pacat de clipele frumoase.... :cry: ..

Avatar utilizator
Ravensun
utilizator
utilizator
Mesaje: 45
Membru din: 28 Feb 2008, 15:08
Localitate: Bucuresti

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de Ravensun » 26 Aug 2008, 12:27

Salut
Ma uitam asa in ce scriai Iulian si nu intelgeam nimic. Am citit acum in forum cate ceva si imi dau seama ca s-a intamplat ceva intre voi. Pacat sincer. Nu avem cum sa va impacam noi cei de aici, insa din experienta mea de pana acum in cei 30 de ani ai mei am ajuns la concluzia ca prietenii sunt cu miile dar aia buni ii numeri pe degetele de la o mana. Nu stiu ce s-a intamplat exact insa sunt sigur ca sunt mai multe versiuni si e foarte rau ca va certati de la concurs (sau cel putin eu asta am inteles ca totul a pornit de la concurs). De obicei astia pasionatii de pescuit suntem amici buni in gasca noastra si desi suntem "ofticosi" uneori, gasim resurse sa ne impacam.Insa intr-un club ma asteptam sa fie mai multa unitate Daca apar insa probleme si discutii cu tematica financiara e mai greu insa totusi indeferent de bani, de probleme, va uneste totusi o serie de amintiri frumoase si aceasi pasiune comuna. Sincer noi de pe forum nu avem decat de pierdut pt ca fiind mai putini scad si informatiile de la voi. Nu vreau sa supar pe nimeni cu ce am spus si sper sa nu se inteleaga gresit ce scriu insa e ciudat ce s-a intamplat dar e la voi in bucatrie si parerea mea e ca "rufele trebuie spalate tot acolo". Pacat dar voi stiti cel mai bine ce si cum.

Revenind la bilele mele nu pot decat sa ma duc sa vad daca prind cu ele. A doua zi am fost la peste dupa ce le-am facut, insa erau crude si nu le puteam gauri f bine. Am pus totusi o bila mai mare pe un fir de par la o undita si a "ciocanit" ciortanul si imi luase undita dar nu am apucat sa intep cum trebuie. Deci de placut cred ca ii place. Bilele care le-am facut sunt dedicate prin natura compozitiei lor ciortanilor pt ca in balta in care dau astia se prind.
Chiar si Florentin a spus in emisiune ca in functie de ce punem in mix trebuie sa avem grija ce atragem.

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de iulian petre » 26 Aug 2008, 16:41

stai linistit ca o sa informez mai bine.....tocmai am pus o reteta beton......la iarna promit ca ma intalnesc cu cine vrea sa discutam pe orice teme de pescuit....monturi,ace,plumbi,saculeti de cteno-crap,mixuri,si binenteles bile de concursuri si de pescuit recreativ....AM PROMIS... acum e inca sezon si nu prea am timp dar la iarna..... :roll: :roll:

pt cine nu stie sunt din bucuresti...tel meu este 0730408447 ..

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de iulian petre » 26 Aug 2008, 17:24

inainte sa te apuci de facut bile trebuie sa sti :( e "biblia" craparilor)...nu e scrisa de mine... :D :wink:

1. ATRACTUL (atractantul) –are 2 roluri importante : ii creaza crapului DEPENDENTA si este un puternic PURGATIV.Cu alte cuvinte, un crap care a apucat sa manance cateva bile, nu mai are stare pana nu le cauta si le mananca pe toate, purgatia puternica avand rolul de a-l mentine intr-o foame permanenta !!!!

2. AROMA- exact cum ii spune si denumirea are rolul de … aroma ! Exista 2 tipuri de arome, cele pe baza de alcool ( foarte usor volatile, care se disperseaza rapid in apa) si cele pe baza de glicerol(mai uleioase, folosite in general vara).

3.BETAINA-are tot rol de atractant, este 100% naturala, se poate obtine si din plante si din animale. Cea mai buna se pare ca este cea obtinuta din scoica cu buza verde(GLM).Contine stimulatori de apetit si amino acizi.Creaza solubilitate stratului superior al bilelor.

4.ALCOOLUL-este recomandat sa fie prezent in componenta boilesurilor si cand apa este calda , dar mai ales pe apa rece.Are rol important in dispersia in apa a microparticolelor ,digestibilitate crescuta si valoare nutritiva crescuta .In produsele din magazine se gaseste sub denumirea de CSL(alcool pe baza de porumb), Whisky Link sau Liquid Link de la SBS.

5.COMPLEXE DE AMINO-ACIZII- au rol de atractant, lichid nutritiv, stimulator de apetit. Contin extract de ficat, splina si mucoasa gastrica, vitamine si minerale. Se gasesc sub denumirea de Amino-PPC,Attractamino, Nutramino, Multimino


FIR INTINS.......... :wink: :wink:

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de florentiniuga » 27 Aug 2008, 00:34

Traducerea exacta din engleza (ca ei au cam inventat-o) a "bibliei" (oare unde se gaseste?) este asa :

1. ATRACTUL, asa cum ii spune si numele, are rolul de a atrage :lol: , neavand nicio legatura cu purgatia. Elementele cu rol purgativ care se introduc in boiliesuri sunt semintele de ricin (se gasesc in unele mixuri, intregi sau sub forma de pudra) sau unii aminoacizi introdusi in complexe de aminoacizi si elemente predigerate (punctul 5).

2. AROMA, datorita proprietatilor de dispersie sporita, are rolul de a mari raza de atractie, de a-i transmite crapului o informatie despre tipul de hrana pe care o poate gasi dar si acela de a da gust boiliesurilor. Majoritatea aromelor au si gust specific corespunzator. In engleza se spune WYSWYG, adica, adaptat pe romaneste, miroase a capsuna, are gust de capsuna, deci e capsuna.

3. BETAINA se extrage din sfecla nu din scoica cu buza verde (GLM). Este insa adevarat ca GLM-ul contine o doza mare de betaina de origine animala.

4. ALCOOLUL are rolul de dispersie a aromelor si atat. De asemenea joaca un rol important in cresterea "solubilitatii" bilelor. Si nu in ultimul rand, este responsabil de producerea unei crime din 4 :mrgreen: . Cu digestia n-are nicio treaba, cum nici stomacul crapului n-are nicio treaba cu stomacul mamiferelor.
CSL-ul, Whisky Link-ul sau Liquid Link-ul nu contin alcool :!: Sunt lichide nutritive cu inalta valoare proteica, bogate in aminoacizi, drojdii, carbohidrati si vitamine. Au si calitatea de atractant.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de vali003 » 27 Aug 2008, 01:45

:D Upsssss .....Florentin ......beton la teorie . :D

Avatar utilizator
Rosky
membru activ
membru activ
Mesaje: 55
Membru din: 09 Aug 2008, 19:42
Localitate: Tgv .Casa Crapului

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de Rosky » 31 Aug 2008, 14:08

chiar beton :wink:

Avatar utilizator
Madalin Dirla
Veteran
Veteran
Mesaje: 3312
Membru din: 03 Mai 2008, 14:46

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de Madalin Dirla » 31 Aug 2008, 14:31

se pare ca parerile sunt impartite...........FIR IN DRILL!! :)

Avatar utilizator
Ravensun
utilizator
utilizator
Mesaje: 45
Membru din: 28 Feb 2008, 15:08
Localitate: Bucuresti

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de Ravensun » 01 Sep 2008, 08:44

Si bibblia are un nume si un autor?

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de iulian petre » 01 Sep 2008, 15:24

Ravensun scrie:Si bibblia are un nume si un autor?


" biblia "versiunea 1 e din AVENTURI LA PESCUIT ...din 2007 ..autor VLADUT MATEIANU.......

Avatar utilizator
Ravensun
utilizator
utilizator
Mesaje: 45
Membru din: 28 Feb 2008, 15:08
Localitate: Bucuresti

Re: Povestea primelor bile

Mesaj de Ravensun » 01 Sep 2008, 15:37

Si daca a venit vorba de avp stie cineva cumva in ce numar este articolul cu "cele 10 reguli de aur" sau decalogul?
Parac era scris de Andrei Vladeanu daca nu ma insel
Sau ma insel?
:oops:

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”