mamaliga la microunde

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de timer » 11 Aug 2010, 20:03

Amos scrie:Rețeta mea de mămăligă la microunde, testată pe baltă cu rezultate relativ bune:
2 căni de mălai unguresc, o cană de făină, 4 linguri de miere, o jumătate de linguriță de șofran, un flacon de esență de anason. Se face terciul respectiv într-un vas care rezistă la microunde. La cantitatea respectivă durează fix 6 minute la cuptorul cu microunde, cu condiția ca, din 2 în 2 minute să amesteci foarte bine. Nu acopăr vasul cu nimic.
După ce se mai răcește puțin, o frământ bine, o presez între două funduri de lemn și o tai cubulețe de diferite dimensiuni.
Cubulețele le pun pe un ziar și le pudrez cu betaină. Acestea capătă un aspect lipicios de la betaină. Pentru a nu se lipi între ele presar și mălai peste cubulețe. Le pun în pungulițe și le păstre la frigider.
Cata apa pui in amestec?

Avatar utilizator
pharaoh
site team
site team
Mesaje: 1745
Membru din: 11 Feb 2010, 17:10
Localitate: Constanta
Contact:

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de pharaoh » 11 Aug 2010, 20:07

cum cata? cat cuprinde :)
I Fish. Therefore I am.

Avatar utilizator
timer
Veteran
Veteran
Mesaje: 1396
Membru din: 14 Ian 2008, 09:29

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de timer » 11 Aug 2010, 20:52

pharaoh scrie:cum cata? cat cuprinde :)
Aha...si dupa ce-a bulbucit si-a scazut ,se framanta pan' se-nfoaie si se potriveste in parti egale, dupa gust....

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Amos » 12 Aug 2010, 14:54

timer scrie: Cata apa pui in amestec?
Folosesc apă plată. Dacă ai scăpat prea multă apă nu este nici o problemă. Amesteci compoziția bine într-un vas și după aceea pui apa până se face un terci omogen. După primele 2 minute surplusul de apă dispare.
Întotdeauna aveam o problemă cu rețetele clasice de mămăligă pentru pătrățică, însă aceasta este cea mai facilă și nu ai cum să dai greș.
Poți să faci și bile gen boiles din mămăliga la microunde. Sare ca mingia.

Avatar utilizator
Andu105
membru activ
membru activ
Mesaje: 117
Membru din: 21 Dec 2009, 01:22

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Andu105 » 14 Aug 2010, 22:37

un raspuns daca se poate...de ex fac mamaliga la microunde/tuci etc...o pun in folie sau alt ambalaj.termenul de "valabilitate" care o fi?doresc sa mi fac un stoc pentru delta (cam peste 3sapt) rezista pana atunci?va multumesc

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Amos » 15 Aug 2010, 12:57

Andu105 scrie:un raspuns daca se poate...de ex fac mamaliga la microunde/tuci etc...o pun in folie sau alt ambalaj.termenul de "valabilitate" care o fi?doresc sa mi fac un stoc pentru delta (cam peste 3sapt) rezista pana atunci?va multumesc
Nu văd rostul să faci mămăliga cu trei săptămâni înainte. Orice produs alimentar prin congelare sau refrigerare își pierde din proprietăți (gust, miros, aspect, etc). Încearcă să o faci cu 2 - 3 zile înainte, întrucât refrigerarea este un proces limitat pentru orice produs perisabil, inclusiv mămăliga. Dacă pleci pentru o perioadă mai lungă de timp în Deltă, mai bine faci mămăliga pe baltă (fiind necesar tuciul în dotare).
Refrigerarea produselor alimentare se face la temperaturi cuprinse in intervalul 0-4ºC, nu mai mult. Se urmăresc astfel mai multe efecte: oprirea dezvoltării unor bacterii patogene și a producției de toxine la unele din ele; reducerea vitezei unor reacții chimice (oxidare); diminuarea unor procese fizice si fiziologice (deshidratare, transpirație). Sub limita de 0ºC intervine congelarea, iar peste 4ºC se dezvoltă bacterii, care deteriorează orice produs.
Refrigerarea doar intârzie deteriorarea alimentelor, nu stopează procesul de alterare, deci acestea pot fi păstrate în frigider pentru o perioadă limitată. (:|

Avatar utilizator
Andu105
membru activ
membru activ
Mesaje: 117
Membru din: 21 Dec 2009, 01:22

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Andu105 » 15 Aug 2010, 20:01

incredbil.nu ma asteptam la un raspuns asa de detaliat..ms mult..

sunt doua probleme:
1.vroiam sa fac mamaliga mai din timp ca stau ffff prost cu timpul in general pana la data plecarii.
2.NU STIU SA FAC LA TUCI :D
3.A s incerca daca a s gasi o reteta cat mai simpla si cat mai buna pentru delta..

Oricum ms mult.

Avatar utilizator
Amos
senior
senior
Mesaje: 244
Membru din: 02 Apr 2010, 14:07
Localitate: Constanța
Contact:

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Amos » 15 Aug 2010, 20:12

Andu105 scrie:incredbil.nu ma asteptam la un raspuns asa de detaliat..ms mult..

sunt doua probleme:
1.vroiam sa fac mamaliga mai din timp ca stau ffff prost cu timpul in general pana la data plecarii.
2.NU STIU SA FAC LA TUCI :D
3.A s incerca daca a s gasi o reteta cat mai simpla si cat mai buna pentru delta..

Oricum ms mult.
Nu ai pentru ce. Vezi că pe forum sunt foarte multe reţete pentru mămăligă. Dacă faci la tuci important este să nu foloseşti apă de la robinet, ci apă plată şi să amesteci permanent compoziţia (păsatul), să nu se afume.
Dă un "sărci pe goagăl" şi ai să găseşti nenumărate şi diferite reţete.

Avatar utilizator
cosmake
senior
senior
Mesaje: 245
Membru din: 13 Dec 2008, 20:20
Localitate: Craiova

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de cosmake » 14 Ian 2011, 08:58

am vazut de vinzare diferite mamaligi care nu mucegaiesc si au si valabilitate 6 luni
are cineva idee ce se pune in ea pentru a tine timp indelungat si care ar fi modificarile din punct de vedere al atractiei?
va multumesc anticipat

Avatar utilizator
cosmake
senior
senior
Mesaje: 245
Membru din: 13 Dec 2008, 20:20
Localitate: Craiova

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de cosmake » 16 Ian 2011, 15:07

nu ma poate ajuta chiar nimeni? :-??

Avatar utilizator
Jogo
senior
senior
Mesaje: 176
Membru din: 22 Mai 2010, 21:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mamaliga la microunde

Mesaj de Jogo » 13 Feb 2011, 18:36

cosmake scrie:am vazut de vinzare diferite mamaligi care nu mucegaiesc si au si valabilitate 6 luni
are cineva idee ce se pune in ea pentru a tine timp indelungat si care ar fi modificarile din punct de vedere al atractiei?
va multumesc anticipat
Se folosesc conservati alimentari, ii gasesti in orice super market.
Nu-ti recomnat folosirea vreunui conservat. Modifica enorm atractivitatea si proprietatiile nadei. Poti foarte bine sa-ti faci mamaliga si sa o pui la congelator, se pastreaza foarte bine, dar, cel mai indicat este sa o prepari cu 1 zi inainte.
Succes !

Scrie răspuns

Înapoi la “Mamaliga”