reteta stiuca umpluta

nu numai pentru gospodine

Moderator: vali003

Avatar utilizator
stiuca01
junior
junior
Mesaje: 2
Membru din: 16 Dec 2010, 13:15

reteta stiuca umpluta

Mesaj de stiuca01 » 16 Dec 2010, 13:20

Am vazut o reteta interesanta. A mai incercat cineva sa prepare? ceva ponturi?
(preluata de pe magazinulpescarilor.com) :
Ingrediente necesare:

-2-3 bucati de stiuca

- Ceapa verde,

- ceapa rosie (e mai dulce),

- 5 catei de usturoi,

- sare, piper dupa gust

- oua,

- 4-5 cartofi fierti ( in functie de cat de mari sunt stiucile).

- patrunjel verde

Mod de preparare:

Primul pas este sa jupuiti stiuca de piele,, nu o taiati pe lateral. Stiuca se poate jupui destul de usor daca ii taiat capul apoi cu un cutit puteti sa indeparati pielea de carne. Dezosati pestele si alegeti numai carnea.

Carnea dezosata se se dara la masina de tocat impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si cartofii deja fierti. Se adauga un ou un compozitie pentru a se lega mai bine, se adauga sare, piper si alte condimente dupa gust.

Umpleti pielea de stiuca cu compozitia obtinuta, legati la capeta cu o sfoara, iar cu un ac intepati stiuca din loc in loc. Puneti in tava si capetele de peste pentru a putea orna la final farfuria.

Tava se pune in cuptor la foc mic, nu va grabiti atunci cand o coaceti, riscati sa crape pielea. Lasati in cuptor pana se rumeneste.

Pofta buna si Fir intins.

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de cristian505ro » 16 Dec 2010, 14:07

stiuca01 scrie:Am vazut o reteta interesanta aici a mai incercat cineva sa prepare? ceva ponturi?
http://www.magazinulpescarilor.com/2010 ... a-umpluta/
Da este o reteta foarte buna. Eu o prepar asa de cand am vazut asta in 1982 in delta la Crisan. Singura diferenta este ca eu pun 2-3 felii de franzela inmuiata in lapte in loc de cartofi,pun doar ceapa nu si usturoi si in plus adaug un pumn mare de stafide. In general folosesc stiuca de 2-3 kg. La cuptor o tin pana se face maron roscat inchis( cam 45 min.)
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
stefan_kwr
Veteran
Veteran
Mesaje: 683
Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de stefan_kwr » 16 Dec 2010, 14:42

Nu prea e completa aceasta reteta, si nici explicata prea bine.
Cauta pe google si gasesti destule retete.
ps: Dupa ce as alege oasele si as dao prin masina, as amesteca carnea de stiuca cu putina carne tocata de porc, un ou un cartof fiert,o ceapa si condimente si verdeata din belsug.Iar pe langa ea in tava un mic sos de rosii,ardei si usturoi(ardeii si rosiile, de preferat coapte inainte).Eu as lasa stiuca intreaga, fara sa-i tai capul dupa ce as umple-o si as baga-o in tava.Si... sa nu uitati de vinul alb!!! ;)
Numai bine si sa aveti pofta =P~

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de vali003 » 16 Dec 2010, 15:15

cristian505ro scrie:
stiuca01 scrie:Am vazut o reteta interesanta aici a mai incercat cineva sa prepare? ceva ponturi?
http://www.magazinulpescarilor.com/2010 ... a-umpluta/
Da este o reteta foarte buna. Eu o prepar asa de cand am vazut asta in 1982 in delta la Crisan. Singura diferenta este ca eu pun 2-3 felii de franzela inmuiata in lapte in loc de cartofi,pun doar ceapa nu si usturoi si in plus adaug un pumn mare de stafide. In general folosesc stiuca de 2-3 kg. La cuptor o tin pana se face maron roscat inchis( cam 45 min.)
Cristian , ceea ce ai prezentat tu este o CLASICA in bucataria internationala , i-ti dau un mic secret , inmoaie franzela in smintina si stoarceo , dar nu de tot , cind este aproape gata stiuca , amesteca o jumatate de pahar de vin alb cu o jumatate de pahar de smintina si toarna peste stiuca ,pune si un pic de sare si piper .

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de vali003 » 16 Dec 2010, 15:35

stefan_kwr scrie:Nu prea e completa aceasta reteta, si nici explicata prea bine.
Cauta pe google si gasesti destule retete.
ps: Dupa ce as alege oasele si as dao prin masina, as amesteca carnea de stiuca cu putina carne tocata de porc, un ou un cartof fiert,o ceapa si condimente si verdeata din belsug.Iar pe langa ea in tava un mic sos de rosii,ardei si usturoi(ardeii si rosiile, de preferat coapte inainte).Eu as lasa stiuca intreaga, fara sa-i tai capul dupa ce as umple-o si as baga-o in tava.Si... sa nu uitati de vinul alb!!! ;)
Numai bine si sa aveti pofta =P~
Buna reteta ta , eu nu as pune carne de porc , daca ai ocazia incearca sa amesteci jumate, jumate carne de stiuca si carne de somn , sa vezi ce diferenta .

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de cristian505ro » 16 Dec 2010, 16:19

[quote="vali003"

Cristian , ceea ce ai prezentat tu este o CLASICA in bucataria internationala , i-ti dau un mic secret , inmoaie franzela in smintina si stoarceo , dar nu de tot , cind este aproape gata stiuca , amesteca o jumatate de pahar de vin alb cu o jumatate de pahar de smintina si toarna peste stiuca ,pune si un pic de sare si piper .[/quote]

Mercy frumos Vali pentru treaba cu painea muiata in smantana si vin alb cu smantana ! o sa incerc cu siguranta. Am uitat sa spun ca pun piper si sare,normal, iar de stropit o stropesc numai cu vin alb,dar sunt sigur ca va fii si mai gustoasa cum zici tu.
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
Laurentiu
Veteran
Veteran
Mesaje: 1246
Membru din: 18 Oct 2009, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de Laurentiu » 16 Dec 2010, 16:28

Eu nu vad cu ochi buni stafidele in mancarea de orice fel. In general nu-mi plac mancarurile dulci.
Parerea mea ca cea mai buna stiuca e cea rasol, cu ceva mirodenii in fiertura de stiuca si in firetura de legume.

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de vali003 » 16 Dec 2010, 16:37

Parerea ta nu este rea , dar , fiecare pe gustul lui , si mie cu ceva ani in urma , mincarurile dulci nu mi se potriveau , dar cu trecerea timpului si sofisticarea gustului am inceput sa apreciez si mincarurile dulci , in general i-mi plac mincarurile dulci acrisoare si dulci picante , noi romanii sintem mai traditionalisti , in privinta gustului , dar cu cit vei incerca mai multe feluri vei descoperi surprize placute .

Avatar utilizator
stefan_kwr
Veteran
Veteran
Mesaje: 683
Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de stefan_kwr » 16 Dec 2010, 16:39

vali003 scrie:
stefan_kwr scrie:Nu prea e completa aceasta reteta, si nici explicata prea bine.
Cauta pe google si gasesti destule retete.
ps: Dupa ce as alege oasele si as dao prin masina, as amesteca carnea de stiuca cu putina carne tocata de porc, un ou un cartof fiert,o ceapa si condimente si verdeata din belsug.Iar pe langa ea in tava un mic sos de rosii,ardei si usturoi(ardeii si rosiile, de preferat coapte inainte).Eu as lasa stiuca intreaga, fara sa-i tai capul dupa ce as umple-o si as baga-o in tava.Si... sa nu uitati de vinul alb!!! ;)
Numai bine si sa aveti pofta =P~
Buna reteta ta , eu nu as pune carne de porc , daca ai ocazia incearca sa amesteci jumate, jumate carne de stiuca si carne de somn , sa vezi ce diferenta .
Avand in vedere ca eu mananc din pestele pe care il prind, nu cred ca voi avea ocazia ca la o partida, sa prind si stiuca si somn, pentru a pregati aceasta reteta interesanta. Iar daca este sa-l cumperi din metro, nu mai pui atata suflet in pregatirea lui, ca la cel prins de tine.Legat de carnea de porc, acum vreo 3-4 ani am prins o stiuca de aproximativ 1,5kg pe raul desnatui din dolj, rau pe care nu mai vazusem stiuca pana atunci (a urcat pe rau de la inundatiile dunarii de la bistret din 2005-2006), si am vrut sa o prgatesc umpluta la cuptor.Dupa ce am ales oasele si am dat-o prin masina, dupa o lunga cautare de retete pe google, mi s-a parut ca a ramas prea putina carne si nu se va mai umple stiuca, astfel am adaugat si putina carne tocata de porc, ramanand uimit la sfarsit de cat de buna a iesit.
ps: Se mai pune ceva in tava la reteta cu smantana si vin alb turnat peste stiuca?

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4648
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de florentiniuga » 16 Dec 2010, 18:10

Si eu o prepar cu paine in loc de cartof si in plus adaug morcov ras si usturoi. In loc de porc sau somn, folosesc de obicei o bucata de crap mai grasa. O sa incerc si cu smantana. Mersi Vali. o:-)
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de vali003 » 16 Dec 2010, 18:55

Florentin , cel mai bine merge cu o bucata de burta de crap , cu cit mai grasa , cu atit mai bine , eu aici folosesc Bass de Chile , un peste foarte gras , pe care il amestec cu stiuca , piine cu smintina , rad un pic de morcov , pun busuioc cu gust de lime si un pic de ginger , asa mai exotic , cuptorul incins la 420 c. , lasat descoperit 25 min. , apoi pun o folie de aluminiu . si mai las la cuptor 15-20 min. , la fiecare 10 min. , stropesc pestele cu sosul din tava . De baut am facut 200 de litri de vin alb demi-sec , deci sa tot fac pescarii :)) .

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de cristian505ro » 16 Dec 2010, 23:26

Laurentiu scrie:Eu nu vad cu ochi buni stafidele in mancarea de orice fel. In general nu-mi plac mancarurile dulci.
Parerea mea ca cea mai buna stiuca e cea rasol, cu ceva mirodenii in fiertura de stiuca si in firetura de legume.
Nici mie nu imi plac mancarurile dulci si nici sosurile dulci. Dar crede-ma la stiuca umpluta e cu totul altceva, daca ai sa incerci cu si fara ai sa observi sigur diferenta. Mi s-a intamplat sa uit sa pun si imediat mi-am dat seama, ca de altfel toti mesenii care vin la mine, de aproape 30 de ani, de cand am descoperit reteta asta direct de la sursa la gazda mea din Crisan.( vemuri care au fost.....deh). Altfel de carne nu pun decat cea din corpul ei, altfel se schimba gustul si savoarea si nu mai stii ce mananci. Este doar ,o parere personala.
Stiuca rasol cu maioneza este si ea foarte buna, ca si salaul, dar sunt alte retete,mult mai simple,nu se compara.
Cand ma apuc de stiuca umpluta, 2 ore nu ma opresc, pana o vad in cuptor. Am uit sa mai spun ca o tapetez cu felii de margarina inainte,ii pun si un mar in gura( prinde o aroma deosebita) si nu o pun direct pe tava in cuptor caci se lipeste(o pun pe niste bete de lemn caci inainte nu era folie de aluminiu care se poate folosi azi)
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
Laurentiu
Veteran
Veteran
Mesaje: 1246
Membru din: 18 Oct 2009, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de Laurentiu » 16 Dec 2010, 23:32

Si fara stafide nu se poate? Ca eu nu le suport nici in cozonac..

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de cristian505ro » 16 Dec 2010, 23:49

Laurentiu scrie:Si fara stafide nu se poate? Ca eu nu le suport nici in cozonac..
Bineinteles ca se poate si fara.
Cristian Bebesel

Avatar utilizator
cristian505ro
Veteran
Veteran
Mesaje: 1275
Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: reteta stiuca umpluta

Mesaj de cristian505ro » 17 Dec 2010, 00:26

florentiniuga scrie:Si eu o prepar cu paine in loc de cartof si in plus adaug morcov ras si usturoi. . o:-)
Morcovul ras e o idee pe care o sa o pun in practica, mercy! Acuma eu daca pun ceapa nu mai pun usturoi,nu le combin desi imi plac la fel de mult ambele. Dar este tot o parere personala. Gazda mea Frosa din Crisan(in anii '80 era si bucatareasa la Lebada) in reteta originala pe care o am de la ea, punea si nuca pisata. Cand o fac strict pentru familie si cunoscuti pun intotdeauna si nuca,cand am invitati pe care nu i-am testat nu pun.
Cristian Bebesel

Scrie răspuns

Înapoi la “Preparate din peste”