Marinaru si alti bagatori in seama

dai un ban, da' stai in fata

Moderatori: Sebastian, mini_mic, pharaoh, Coleman

Reguli forum
-
-
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MASURI DE SIGURANTA REFERITOARE LA TRANZACTIILE DE PE FORUMUL INFOPESCAR.TV<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
-
Avatar utilizator
miyagi
Veteran
Veteran
Mesaje: 530
Membru din: 15 Aug 2010, 18:55

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de miyagi » 02 Aug 2011, 19:03

darius123 scrie:Eu am incercat de mult sa fac treaba asta si am fost cam singur impotriva tuturor.Pe orice forum exista un regulament care trebuie respectat, dar este mai usor sa nu il respecti si sa te iei in gura cu acela care il respecta si cere si altora, sa faca acelasi lucru.Multi folosesc forumurile de pescuit doar in scopul obtinerii de profit, aduc produse de dincolo si le vand, desi majoritatea am putea face acest lucru.Normal ca sare ,,x'' si ,,y'' care a cumparat de la respectivul mai ieftin si il apara.Din pacate se formeaza tot felul de interese si regulamentul nu este valabil pentru toti utilizatorii unui forum.Unii sunt mai fraieri si isi deschid magazine, platesc taxe, impozite, angajati....si altii vand pe forum, castiga mai mult ca si ala cu magazinul si nu are nici un fel de probleme.Sunt o gramada de tepari pe forumuri, care urmaresc numai castigul si tot ei au gura mare.Este greu sa demonstrezi ceva, fiind cuvantul tau impotriva cuvantului lui.
Asa cum spunea cineva mai sus, o alta problema este ,, dezinteresul'' unora de a pierde cateva minute din viatza pentru a impacheta un colet, de restul se ocupa firma de curierat.Daca eu, risc sa cumpar niste produse fara sa le vad, mergand pe incredere, cred ca si vanzatorul poate sa faca un sacrificiu, ajutand un coleg de forum, un pescar.Poate cumparatorul isi dorea de mult acel produs, dar nu a avut posibilitatea de a cumpara produsul de nou.Asta este respectul pentru alt coleg pescar.Va doresc tuturor fire intinse si sper ca, cu timpul vor disparea aceste probleme.
In principiu cam asta e si ideea cu mentiunea ca sunt multi care nu au posibilitati materiale care sa-i ajute sa-si procure ceea ce-si doresc sau au nevoie si bazarurile, functionale pe baza bunului simt le pot oferii aceste oportunitati. Nu sustin nici eu ideea de a boicota vanzarea magazinelor. Nu castigi nimic facand asta. Daca omul are posibilitatea de a vinde ceva nou sub pretul de magazin e sansa lui si a celui care cumpara sa-si faca treaba cu preturi competitive. Si magazinele isi mai regleaza preturile dupa comertul gri din zona bazarurilor. Cunoastem foarte multi insa si tendinta unor comercianti de inavutire. Foarte bine! Eu unul daca nu am bani de ajuns sa cumpar dintr-un magazin cu adaosuri exagerate si gasesc ceea ce am nevoie aici n-o sa ma uit la acel ceva si sa nu-l cumpar.
Ideea e ca daca nu e bun simt e haos si nu vom putea trece de stadiul de emergenta sau volatilitate si toate astea se vor materializa prin gauri in trusele, seturile sau chiturile din echipamentele noastre.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Avatar utilizator
darius123
senior
senior
Mesaje: 178
Membru din: 21 Iun 2009, 23:02

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de darius123 » 02 Aug 2011, 20:43

Nu zice nimeni sa cumparam numai din magazine, la preturi exorbitante.Ma refeream la acele persoane care fac bisnita.Cred ca majoritatea de pe acest forum, cunosc siteuri de dincolo, unde preturile sunt mai mici si cu 2-3 emailuri in limba engleza, totul se rezolva.Fiecare doreste sa cumpere mai ieftin, dar nu in scopul revinderii la un pret mai mare, ca se cheama bisnita.Sa cumpere fiecare pentru el si totul este ok.Este normal ca o persoana fizica care cumpara produse de dincolo si le revinde aici, sa ceara un pret mai mic decat in magazin, ca pretul respectiv nu contine TVA, impozite, cheltuieli, etc.Cred ca un bisnitar de pe forum, cand trage linie....castiga mai mult la un produs, decat castiga un magazin.Ce ar ajunge forumurile astea, daca fiecare ar cumpara si ar revinde ce vrea, fara sa existe un regulament, un bun simt.Forumul a fost creat pentru socializare, informare si pentru a vinde anumite produse de care nu mai avem nevoie, ajutand alti colegi de forum care au nevoie de acele produse.Ce rost mai are sa respecti regulamentul si legea, cand poti sa vinzi si sa comercializezi orice, la negru......banul sa iasa ca fraieri exista.

Avatar utilizator
Marinarul
Veteran
Veteran
Mesaje: 517
Membru din: 10 Ian 2009, 13:59
Localitate: Bucuresti

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de Marinarul » 04 Aug 2011, 10:49

Vad ca si la 20 de ani dupa revolutie sau ce-o fi fost atunci , inca ne place sa ne plangem si sa ne victimizam (unii merg pana acolo incat sa-si inchipuie ca sunt furati ...) ca se face comert negru sau gri , unii il numiti bisnita si ajungeti sa catalogati cu nonsalanta un anumit tip de comert ca fiind imoral, ilegal si neobrazat. Ati fi tentati sa credeti usor ca iau partea celor care fac un astfel de comert insa sunteti in greseala tin sa spun , daca faceam bisnita cu astfel de produse cum m-au acuzat unii eram mai departe decat sunt. Ce pot sa adaug e ca sunteti de o ipocrizie si o naivitate daca nu partinitoare ,cu siguranta nefolositoare. Ca sa argumentez ce am spus vreau numai sa adaug succint cateva pareri personale cu care puteti fi de acord sau nu, iata-le:
- daca patronii magazinelor din romania nu urmareau imbogatirea peste noapte din comertul cu scule , nu se creau gap-uri asa mari de pret intre ceea ce se vinde in tara si restul europei. Este o practica generala aplicarea unor adaosuri nejustificate decat de lacomia celor care controleaza lanturi si zone de comert. Atata timp cat piata duce , de ce nu ? Lumea de la noi e comoda , neinformata , lenesa si fara initiativa ceea ce e pe placul comerciantilor care culeg roadele si e firesc sa fie asa. Noi cu buna stiinta intretinem acest sistem pana ne-om trezi si vom avea si ceva initiative si nu numai vorbe , aprecieri si judecati de valoare.
- asa zisa bisnita denumeste o reminiscenta comunista in opinia mea si este un termen manipulator , propagandistic (este sinonim cu strugurii sunt acri). Comertul este guvernat de putine reguli dar clare si cine stie sa le foloseasca cu dibacie face profit. Comertul nu este ptr oricine, si sa nu credeti ca a face comert , respectiv profit , este o treaba simpla la indemana oricui. Se munceste al naibii de mult , se transpira , iti trebuie capital , pricepere , apetit masurat ptr risc, nas si multa multa informatie, se castiga dar se si pierde uneori. Nu exista bisnita, trafic , combinatii , exista numai comert si atat.
- intotdeauna cine a fost inzestrat si a muncit a profitat de decalajele dintre piete, si-a asumat riscuri si a si castigat. Pietele nu sunt perfecte ptr ca informatia nu ajunge in aceeasi cantitate la toti si in acelasi timp , nu toti pot profita de informatie , preturile au o anumita inertie si capitalurile se misca ptr a fructifica ce e de fructificat. Cererea si oferta regleaza miscarea bunurilor si a banilor pe piata si de anumite dezechilibre pe termen scurt unii pot profita , dar atentie nu se numeste bisnita ci cel mult specula dar acest termen atentie , nu are o conotatie negativa cum am fost invatati sa credem... Si in final specula are tot un rol de reglare a pietelor pe termen scurt, a anumitor dezechilibre temporare previzibile sau nu intre cerere si oferta, dar are un rol marginal ,limitat si conjunctural , nu cumuleaza valori consistente, nu e un comert preponderent , de masa.
- cat va fi lumea va exista micul comert conjunctural sa-l numesc asa, asta exista si in sua si in europa si va exista mereu ptr ca este dorit , este generat , ptr ca cel care cumpara il inventeaza pe cel care vinde. A ne propune sa-l agatam in streang si sa-i dam foc cu surle si trambite victorioase si plini de mandrie , nu inseamna decat ca nu am inteles pe ce lume traim si inca ascultam cu piosenie si credem tot ce ni se spune la tv si prin ziare si avem o mare lacuna si foarte paguboasa , lipsa de initiativa atat de romaneasca.
In concluzie pe o piata cat de cat libera cum este a noastra , nu exista bisnita , exista numai comert si atat. Bisnita se facea pe vremea lui Ceausescu cand erau limitari drastice la importuri si efectiv erai fortat sa cumperi de unde puteai.Acum as fi tentat sa numesc bisnita comertul pe care ni-l impune statul pe materiile prime , gen benzina si motorina care sunt supra accizate si in general pe comertul din monopoluri :energie, tutun , alcool etc. Aici se mai poate vorbi de bisnita ca apanaj al statului care tine sub control aceste surse mari de profit.
Asa ca sunteti liberi ca pasarile cerului sa cumparati de unde doriti si de unde va simtiti bine, restul e kn kn si vorbe in vant.

Avatar utilizator
mausse26
senior
senior
Mesaje: 265
Membru din: 13 Sep 2009, 22:58

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de mausse26 » 04 Aug 2011, 11:59

Marinarul scrie:Vad ca si la 20 de ani dupa revolutie sau ce-o fi fost atunci , inca ne place sa ne plangem si sa ne victimizam (unii merg pana acolo incat sa-si inchipuie ca sunt furati ...) ca se face comert negru sau gri , unii il numiti bisnita si ajungeti sa catalogati cu nonsalanta un anumit tip de comert ca fiind imoral, ilegal si neobrazat. Ati fi tentati sa credeti usor ca iau partea celor care fac un astfel de comert insa sunteti in greseala tin sa spun , daca faceam bisnita cu astfel de produse cum m-au acuzat unii eram mai departe decat sunt. Ce pot sa adaug e ca sunteti de o ipocrizie si o naivitate daca nu partinitoare ,cu siguranta nefolositoare. Ca sa argumentez ce am spus vreau numai sa adaug succint cateva pareri personale cu care puteti fi de acord sau nu, iata-le:
- daca patronii magazinelor din romania nu urmareau imbogatirea peste noapte din comertul cu scule , nu se creau gap-uri asa mari de pret intre ceea ce se vinde in tara si restul europei. Este o practica generala aplicarea unor adaosuri nejustificate decat de lacomia celor care controleaza lanturi si zone de comert. Atata timp cat piata duce , de ce nu ? Lumea de la noi e comoda , neinformata , lenesa si fara initiativa ceea ce e pe placul comerciantilor care culeg roadele si e firesc sa fie asa. Noi cu buna stiinta intretinem acest sistem pana ne-om trezi si vom avea si ceva initiative si nu numai vorbe , aprecieri si judecati de valoare.
- asa zisa bisnita denumeste o reminiscenta comunista in opinia mea si este un termen manipulator , propagandistic (este sinonim cu strugurii sunt acri). Comertul este guvernat de putine reguli dar clare si cine stie sa le foloseasca cu dibacie face profit. Comertul nu este ptr oricine, si sa nu credeti ca a face comert , respectiv profit , este o treaba simpla la indemana oricui. Se munceste al naibii de mult , se transpira , iti trebuie capital , pricepere , apetit masurat ptr risc, nas si multa multa informatie, se castiga dar se si pierde uneori. Nu exista bisnita, trafic , combinatii , exista numai comert si atat.
- intotdeauna cine a fost inzestrat si a muncit a profitat de decalajele dintre piete, si-a asumat riscuri si a si castigat. Pietele nu sunt perfecte ptr ca informatia nu ajunge in aceeasi cantitate la toti si in acelasi timp , nu toti pot profita de informatie , preturile au o anumita inertie si capitalurile se misca ptr a fructifica ce e de fructificat. Cererea si oferta regleaza miscarea bunurilor si a banilor pe piata si de anumite dezechilibre pe termen scurt unii pot profita , dar atentie nu se numeste bisnita ci cel mult specula dar acest termen atentie , nu are o conotatie negativa cum am fost invatati sa credem... Si in final specula are tot un rol de reglare a pietelor pe termen scurt, a anumitor dezechilibre temporare previzibile sau nu intre cerere si oferta, dar are un rol marginal ,limitat si conjunctural , nu cumuleaza valori consistente, nu e un comert preponderent , de masa.
- cat va fi lumea va exista micul comert conjunctural sa-l numesc asa, asta exista si in sua si in europa si va exista mereu ptr ca este dorit , este generat , ptr ca cel care cumpara il inventeaza pe cel care vinde. A ne propune sa-l agatam in streang si sa-i dam foc cu surle si trambite victorioase si plini de mandrie , nu inseamna decat ca nu am inteles pe ce lume traim si inca ascultam cu piosenie si credem tot ce ni se spune la tv si prin ziare si avem o mare lacuna si foarte paguboasa , lipsa de initiativa atat de romaneasca.
In concluzie pe o piata cat de cat libera cum este a noastra , nu exista bisnita , exista numai comert si atat. Bisnita se facea pe vremea lui Ceausescu cand erau limitari drastice la importuri si efectiv erai fortat sa cumperi de unde puteai.Acum as fi tentat sa numesc bisnita comertul pe care ni-l impune statul pe materiile prime , gen benzina si motorina care sunt supra accizate si in general pe comertul din monopoluri :energie, tutun , alcool etc. Aici se mai poate vorbi de bisnita ca apanaj al statului care tine sub control aceste surse mari de profit.
Asa ca sunteti liberi ca pasarile cerului sa cumparati de unde doriti si de unde va simtiti bine, restul e kn kn si vorbe in vant.
Daca taceai,filozof te numeai.Atata timp cat pentru bunurile vandute nu emiti facturi sau bonuri fiscale nu poti pretinde ca te numesti comerciant.Se pare ca traiesti in trecut.In tara noastra nu stiu sa mai existe monopol pe vreun produs.Stima

Avatar utilizator
Marinarul
Veteran
Veteran
Mesaje: 517
Membru din: 10 Ian 2009, 13:59
Localitate: Bucuresti

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de Marinarul » 04 Aug 2011, 13:51

@mausse26

Imi pare rau ca n-ai inteles mare lucru , dar e mai bine asa, totul la timpul lui. Cand o sa intelegi ca tara ne vrea prosti si multi atunci abea o sa incepi sa-ti dai seama cum se intampla lucrurile. Desi divagam putin pe langa subiect , tu spui ca nu sunt monopoluri in tara ? Mai citeste si tu niste carti si o sa intelegi mai multe. Subiectul discutiei era oricum altul, fenomenul de comert conjunctural numit peiorativ bisnita / specula , lucru complet inteles si judecat gresit in opinia mea. Nu exista decat comert , parca undeva a spus-o direct si DP.

Avatar utilizator
mausse26
senior
senior
Mesaje: 265
Membru din: 13 Sep 2009, 22:58

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de mausse26 » 04 Aug 2011, 16:23

Marinarul scrie:@mausse26

Imi pare rau ca n-ai inteles mare lucru , dar e mai bine asa, totul la timpul lui. Cand o sa intelegi ca tara ne vrea prosti si multi atunci abea o sa incepi sa-ti dai seama cum se intampla lucrurile. Desi divagam putin pe langa subiect , tu spui ca nu sunt monopoluri in tara ? Mai citeste si tu niste carti si o sa intelegi mai multe. Subiectul discutiei era oricum altul, fenomenul de comert conjunctural numit peiorativ bisnita / specula , lucru complet inteles si judecat gresit in opinia mea. Nu exista decat comert , parca undeva a spus-o direct si DP.
Sigur ca n-am inteles mare lucru din gandirea ta.Nu tara te vrea prost,pentru ca tara nu poate gandi,prost te vor oamenii care ne conduc care ca si tine au un interes in a-si tine semenii in intuneric.
Din punctul meu de vedere comert este cu totul altceva decat ceea ce i-ti imaginezi tu.
Mai da-mi si mie cateva titluri de carti pe care sa le citesc,pentru ca mi-ar face placere sa mai pun mana pe carte.
Si totusi,de ce te superi ca esti facut in mod peiorativ bisnitar,speculant?Ar trebui sa fi mandru de asemenea titulaturi,pentru ca in fond aceste cuvinte sunt intelesul altui tip de comert pe care ceilalti nu-l inteleg. :D

Avatar utilizator
Marinarul
Veteran
Veteran
Mesaje: 517
Membru din: 10 Ian 2009, 13:59
Localitate: Bucuresti

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de Marinarul » 04 Aug 2011, 20:51

Vad ca asemenea altora dornici de scandaluri si fitile si tu incerci sa tragi discutia spre derizoriu si pamblicarii. Daca tu inca vezi diferente mari si importante intre comertul "organizat" facut de magazine care la randul lor cumpara din alta parte mai ieftin ca sa vanda mai scump si o persoana care face fix acelasi lucru cu o frecventa mai mica sau mai mare, e problema ta.
Sa nu-mi spui de garantie ptr ca intram in alte discutii si iar diferentele sunt minore spre insesizabile si pretul compenseaza de cele mai multe ori lipsa asa zisei garantii care in romania e fix pix cu mici exceptii. Dar pe magazine nu te poti supara si sa le iei la misto in topicuri ptr ca nu te baga nimeni in seama , nimeni nu iti va raspunde vreodata, dar cand e vorba de persoane fizice ai o cu totul alta determinare in abordare.
Ce ma deranjeaza nu e faptul ca te faci ca nu intelegi ce spun ci incapatanarea ta in a renunta la prejudecatile tale sau cel putin mimezi bine acest lucru. Asemenea persoane dupa ce-si sustin teza pana in panzele albe si sufera cand o vad demontata, sfarsesc prin a imbratisa la maxim teza diametral opusa si braveaza cu tupeu.
Si ca sa inteleg si eu punctul tau de vedere pertinent si atat de corect , spune-mi cum definesti tu bisnita sau specula , cum o descrii tu in lucruri concrete si exacte , eventual cu exemple. Si apoi incearca singur sa gasesti asemanari sau deosebiri cu activitatea comerciala a magazinelor de pescuit in cazul in speta. La final sa-mi spui si mie concluziile. Si sa nu-mi spui iar de bonul fiscal ca ma prapadesc de ras , ptr ca nu asta e punctul nevralgic care te deranjeaza pe tine atat de mult de nu mai dormi noaptea linistit , ca nu incaseaza statul taxele pe care sa le sifoneze baietii destepti ca sa se poata imprumuta mai abitir de la fmi si bce si sa ne bage pe spirala si peste 10 ani sa fim ca grecii de acum , datori vanduti ei si copiii lor. Dar deja am divagat exagerat si nu e cazul , deci astept sa-mi spui cum vezi tu specula asta si ce de deranjeaza de fapt si de drept in toata ecuatia.
Oricum asta a fost ultimul mesaj amplu pe care l-am mai postat aici ptr ca timpul costa bani intr-un fel sau altul.

Avatar utilizator
miyagi
Veteran
Veteran
Mesaje: 530
Membru din: 15 Aug 2010, 18:55

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 22:04

Frate esti de groaza! Ce vrei Cristi tata sa reinventezi roata? Frate ca sa faci parte sau sa fi tolerat intr-o comunitate tre` sa joci by the rules. Si la cele mai mari case de mafioti se poarta bunul simt ca altfel s-ar muta toti in menajerii sau la garsonerie. Te prefaci ca nu intelegi termenul de bisnita! Hai sa ti-l explic un pic in acceptiunea colectiva. Bisnita reprezinta tranzactionarea unor materiale pe marginea unor piete, bazaruri unde tranzactiile isi au cadrul lor. Legal sau nu!?, daca tu te astepti sa sa iti tina cineva isonul si sa-ti dea dreptate cu neplata darilor catre stat sau nerespectarea regulilor de joc inseamna ca degeaba iti citim butadele si ar fi mai bine chiar sa ne apucam de citit. Dar ce? Sandra Brown. De-acolo te inspiri de scrii romanele astea? De-abia trecuse un pic! Vezi?! N-ai putut sa te abtii si, iar ai dat-o de gard. Treaba ta! Mentalitatea ta!, dar n-o da in prosteala nene cu toti care nu sunt de acord cu tine cum nimeni n-o da in prosteala cu tine.
Tine-o tot asa si vezi tu unde ajungi. Sper sa intelegi cat mai curand ca-i vorba de maturitate si nu de idiotenie ca altfel iti pierzi timp frumos din viata cu tampenii.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Avatar utilizator
mausse26
senior
senior
Mesaje: 265
Membru din: 13 Sep 2009, 22:58

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de mausse26 » 04 Aug 2011, 23:45

Nici eu nu as fi putut sintetiza mai bine cele scrise de Marinarul.Deranjant este faptul ca-i considera pe cei ce platesc taxe, prosti ce muncesc pentru cei cu gulere albe. [-x

Avatar utilizator
mirceasd
Veteran
Veteran
Mesaje: 2023
Membru din: 11 Noi 2010, 17:36
Localitate: Popesti-Leordeni

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de mirceasd » 05 Aug 2011, 07:15

Marinarul scrie: Comertul este guvernat de putine reguli dar clare si cine stie sa le foloseasca cu dibacie face profit. Comertul nu este ptr oricine, si sa nu credeti ca a face comert , respectiv profit , este o treaba simpla la indemana oricui. Se munceste al naibii de mult , se transpira , iti trebuie capital , pricepere , apetit masurat ptr risc, nas si multa multa informatie, se castiga dar se si pierde uneori. Nu exista bisnita, trafic , combinatii , exista numai comert si atat.
- intotdeauna cine a fost inzestrat si a muncit a profitat de decalajele dintre piete, si-a asumat riscuri si a si castigat. Pietele nu sunt perfecte ptr ca informatia nu ajunge in aceeasi cantitate la toti si in acelasi timp , nu toti pot profita de informatie , preturile au o anumita inertie si capitalurile se misca ptr a fructifica ce e de fructificat. Cererea si oferta regleaza miscarea bunurilor si a banilor pe piata si de anumite dezechilibre pe termen scurt unii pot profita , dar atentie nu se numeste bisnita ci cel mult specula dar acest termen atentie , nu are o conotatie negativa cum am fost invatati sa credem... Si in final specula are tot un rol de reglare a pietelor pe termen scurt, a anumitor dezechilibre temporare previzibile sau nu intre cerere si oferta, dar are un rol marginal ,limitat si conjunctural , nu cumuleaza valori consistente, nu e un comert preponderent , de masa.
- cat va fi lumea va exista micul comert conjunctural sa-l numesc asa, asta exista si in sua si in europa si va exista mereu ptr ca este dorit , este generat , ptr ca cel care cumpara il inventeaza pe cel care vinde. A ne propune sa-l agatam in streang si sa-i dam foc cu surle si trambite victorioase si plini de mandrie , nu inseamna decat ca nu am inteles pe ce lume traim si inca ascultam cu piosenie si credem tot ce ni se spune la tv si prin ziare si avem o mare lacuna si foarte paguboasa , lipsa de initiativa atat de romaneasca.
In concluzie pe o piata cat de cat libera cum este a noastra , nu exista bisnita , exista numai comert si atat. ..........Acum as fi tentat sa numesc bisnita comertul pe care ni-l impune statul pe materiile prime , gen benzina si motorina care sunt supra accizate si in general pe comertul din monopoluri :energie, tutun , alcool etc. Aici se mai poate vorbi de bisnita ca apanaj al statului care tine sub control aceste surse mari de profit.
Asa ca sunteti liberi ca pasarile cerului sa cumparati de unde doriti si de unde va simtiti bine, restul e kn kn si vorbe in vant.
Super de acord , dar nu uita totusi ca acest lucru trebuie sa se desfasoare intr-un cadru legal sau ma rog conform regulilor site-ului ,statul cel mai mare proprietar de monopoluri nu uita totusi sa-si creeze un cadru legal ,are motivele lui - nu-i place concurenta :D .
Totusi in lupta asta impotriva ta, simt eu ,ca argumenteaza cumva si ceva patroni de magazine ,sper ca ma insel ,pentru ca daca sunt numai moderatori sau formatori de opinie atunci cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca ii aprob ,suntem cumva in casa straina si ar trebui sa respectam regulile casei.
Pe de alta parte iarasi cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca esti doar un mic copil care cred ca faci asta din placere presonala si nu ai ca scop un castig consistent si ca acest topic isi merita existenta doar prin calitatea argumentatiilor. Pe alte site-uri cei care aduc din alte tari marfa sh sau chiar noua au permisiunea proprietarilor de forum sa-si etaleze la loc de cinste adevarate magazine virtuale ,sigur ca platesc taxe site-ului dar la stat IOC ,asa ca ....... va doresc toate cele bune si fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.

Avatar utilizator
Marinarul
Veteran
Veteran
Mesaje: 517
Membru din: 10 Ian 2009, 13:59
Localitate: Bucuresti

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de Marinarul » 05 Aug 2011, 20:38

Nu vreau sa atrag simpatii pe aici dar mai mereu mesajele mele ori sunt intelese gresit , ori rastalmacite si rostogolite si doar doua vorbe vroiam sa mai adaug ptr a lamuri cele spuse anterior.
Din cate cunosc comertul intre persoane fizice nu inseamna evaziune fiscala ca d-aia exista bazaruri si talciocuri de cand lumea , desi daca cititi topicul de la inceput , nu despre evaziune fiscala discutam. Magazinele isi fac treaba lor si persoanele fizice pe a lor si fiecare se descurca atat cat le permit priceperea. Nu fac in nici un caz apologia neplatii taxelor la stat cum printr-o exprimare prea generala si usor hazardata am lasat sa se inteleaga. Dar asta nu inseamna acum ca noi ca persoane fizice sa nu mai vindem nimic sau daca vindem ceva sa mergem rapid la finante si sa ne inregistram ca PFA-uri si sa decartam a sasea piele de pe noi , sa nu exageram si sa fim mai catolici decat papa.
Ce am vrut eu sa spun este ca termenul de bisnita sau specula in opinia mea au in mod eronat conotatii negative , asa am fost invatati in comunism sa vedem lucrurile si ni s-au inradacinat adanc sau si mai rau , uneori ne facem ca nu vrem sa vedem adevarul din spatele perdelei de fum, dar fiecare e liber sa creada ce vrea.
In atitudinea unor useri de aici suspectez fara a avea vreo dovada insa , apartenenta lor la actionariatul unor magazine de pescuit sau intentia vadita de a lega sau mentine simpatii si prietenii cu acestia prin creearea unor curente de opinie intre cei mai tineri si neexperimentati , sau pur si simplu dorinta de a inchide discutia despre un subiect care ar deschide ochii multora si astfel interesele unora ar avea de suferit intr-un viitor apropiat. E normal ca fiecare sa isi protejeze cat mai bine interesele , cu asta sunt perfect de acord dar nu suport ipocrizia si prosteala pe fata / manipularea.
Mahnirea multor useri care eticheteaza ca specula sau bisnita anumite tipuri de comert de aici, rezida de fapt in frustrarea lor ca nu isi pot permite unele scule exagerat de scumpe chipurile din cauza "bisnitarilor" sau nu suporta ca unii din activitatea asta lucrativa produc si ceva profit si nu fac activitate pro bono cum ar trebui ....
Refuz sa cred ca doar grija si emotia unor useri pentru incasarea taxelor de catre stat ii mana in aceasta lupta desi asta vor sa ne faca sa credem si noi ca prostii chiar nu pricepem ca ei tintesc binele general si bunastarea societatii in ansamblu .... aloo , parca auzeam chestiile astea rasuflate prin campaniile electorale desantate.
Ei bine chiar credeti ca nu platim taxe destule ?? Platim fara sa cartim cas , impozit pe salariu , tva si pe aerul de respirat si apa din fantani in curand , taxe pe proprietate , casa , masina , supra taxe pe vicii si taxe pe produse din monopoluri alcool si tutun , benzina , taxe pe lux ... platim , platim , platim ...
Consider ca acum s-a inteles clar unde vroiam sa bat si nu am mai lasat idei neterminate pe care sa le duca altii catre concluzii gresite care chipurile imi apartin.
Mult noroc si voie buna cei cu inima romana !

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4648
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de florentiniuga » 06 Aug 2011, 04:16

Articol la tema. E analiza mea si punctul de vedere asupra desfasurarii acestui tip de comert..

Un singur lucru ar mai fi de adaugat momentan. O vanzare discreta de produse noi se poate realiza si altfel prin intermediul unui forum. Luati-l de exemplu pe Mitranescu (facand abstractie de bannerul de pe prima pagina). El nu apeleaza la rubrica de vanzari. Totul e sa nu se exagereze, sa nu se abuzeze.
Pe urma, exista si mesageria privata, e-mailul si telefonul. ;)
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
Marinarul
Veteran
Veteran
Mesaje: 517
Membru din: 10 Ian 2009, 13:59
Localitate: Bucuresti

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de Marinarul » 06 Aug 2011, 09:52

Iata in sfarsit ca putem sa vedem mai limpede fenomenul in discutie si putem sa-l analizam cu mai multa impartialitate , fara prosteli si praf in ochi si fara piste false sau fumigene. Multumesc pentru postarea facuta d-le Florentin si fara vreo intentie de "periaj" a scamei care sta sa apara , pot sa spun ca lucruri mai delicate se pot iata exprima cu atentie si sinceritate astfel incat nimeni sa nu se simta deranjat si totusi adevarul sa iasa la iveala.
Era atat de simplu s-o spunem verde in fata, dar noua ne place sa ne dam dupa cires pret de o saptamana si sa imbrobodim lumea cu fireturi si mileuri ca sa nu mai stie nimeni pe ce lume se afla. Ne-am invatat atat de tare sa ne mintim unii pe altii si sa ascundem adevarul sub straturi groase de vorbe mestesugite , ca uneori incepem si noi sa uitam de unde am plecat si incotro vrem s-ajungem.
O ultima vorba mai vroiam sa adaug , vorba ce apartine lui Vauvenargues Luc de Clapiers care zicea ceva de genul : daca vrem sa ajungem sa spunem lucruri mari , trebuie mai intai sa ne deprindem sa spunem lucruri adevarate , citez din memorie , era pe la 1700 si ceva parca.
Numai bine tuturor doamnelor si domnilor , fire-ntinse dragilor , mai marii pescarilor !

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4648
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de florentiniuga » 06 Aug 2011, 14:22

Marinarul scrie:..... citez din memorie , era pe la 1700 si ceva parca.
:O Fantastic, ce memorie!!!
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

gogu steriade
VIP+++
VIP+++
Mesaje: 1094
Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
Localitate: Vaslui

Re: Marinaru si alti bagatori in seama

Mesaj de gogu steriade » 06 Aug 2011, 19:04

interesant :-? dar tardiv da surprinzator raspunsul cuiva ! :-B in definitiv si mie mi sa sters dan posturi si am luat si avertisment #-o dar nam vazut pa nimeni sa fie pedepsit pentru asa ofensa adusa la liberatatea mea da miscare exprimare si convingere ! =(( deci cum a ramas ? ;;) pedepsim si noi pa cineva sau doar asa ne batem in vorbe ! :-w
ps
traiasca romanika liberaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!! >:D< <:-P
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere

Scrie răspuns

Înapoi la “Vanzari - articole pescuit”