RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de gor965 » 13 Apr 2010, 20:59

Paun Ion scrie:...........Nu cred ca se va supara acum Carp.ro ca am facut o preluare.In fond ajuta la informarea tuturor pescarilor.
Ei... nu stiu acum daca se supara Crap.ro dar cert este ca detin exclusivitatea acestui articol (sponsorizat) iar un copy&paste corect (chiar si fara acordul lor)trebuie sa nominalizeze pe langa autor si traducator si pe cel care detine drepturile de exclusivitate sau care a sponsorizat actiunea (articolul) !
Ma rog , eu vorbesc de niste principii de reciprocitate ,ptr. ca oricat s-ar republica articolul asta pe alte sit-uri de pescuit ,mi-e greu sa cred ca sponsorul are vre-un beneficiu direct ...altul fata de cel pe care l-a urmarit initial cand a sustinut si publicat pe sit-ul propriu respectivul articol !
Kurt Grabmayer a mai scris o povestioara despre Delta ...
http://www.grabmayer.at/sites_englisch/index.html

e mai greu cu traducerea ...Google e de vina ! :D

EXPERIENTA DELTA

26 Iunie 2004, un grup de austrieci aterizat la Aeroportul Otopeni. Thomas Angerer, Albert Hauser şi eu au fost pe drum spre Delta Dunarii, una dintre ultimele Europene paradis natural. Am fost primit de la Dan, conducătorul auto, şi după o unitate de 10 km ne-am întâlnit restul grupului nostru, Christoph Wellenhofer si prietena lui, care deja a ajuns o zi mai devreme. După aproape 4 ore pe unitatea drumuri şi finite (care a fost o surpriză pentru mine, în orice mod, după cum am văzut unele foarte ciudat înainte) am ajuns la Tulcea, un oraş în mijlocul Deltei Dunării. Prima trecere a unuia dintre braţele principale ale Deltei, Gheorghe, ne-a dat o idee despre întinderea Deltei - a fost cca. 1 km lăţime! Apoi, în afara Tulcea am fost încărcate într-o barca cu motor, şi în afara ne-am dus pe căi navigabile.
donaudelta01.jpg
donaudelta01.jpg (20.9 KiB) Vizualizat de 5559 ori

Aici ne-am luat foarte rapid o impresie de canalele Deltei Dunarii nenumarate, înconjurat de reedzones gigant, waterlillypads şi copaci. Pasăre a fost descoperit pentru prima data i albastru strălucitor, un scuter europene! După aproximativ? oră am ajuns la unul din cele două tabere - Matita. O frumoasă clădire în inima Deltei. Am descărcat o parte mai mică a produselor alimentare şi în afara ne-am dus. După un alt? ora, nu am putut sa cred ce whilts am văzut, am ajuns la Periprava, obiectivul nostru de călătorie. Există 2 absolut de case noi, cu stuf tradiţionale-acoperisuri. Este de necrezut, ceea ce Robert a construit aici, numai cu utilizarea de nave!
donaudelta02.jpg
donaudelta02.jpg (32.61 KiB) Vizualizat de 5559 ori


Un scurt througt primirea Sylvain Remetter, şeful taberei şi ghid ca el ne-a arătat acest well.After camere, care sunt foarte frumos si confortabil, expected.On ca a doua zi dimineaţă, după micul dejun, Sylvain ne-a arătat zona din jurul Periprava , şi am fost fericit să aibă GPS cu mine. nenumărate canale, uneori foarte mici, dar suficient de largă pentru a conduce prin, care leagă principalele canale Cernovka, Babina şi braţul de nord a Deltei, Chilia. Chilia frontierele cu Ucraina, astfel încât mijlociu al râului a fost borderline şi trebuie să fie considerat striktly. În mijlocul acestui web de canale Sylvain ne-a arătat unul dintre mai multe lacuri, înconjurat cu stuf, şi dimensiunea enorme. Cristal de apă curată şi o mulţime de buruieni. Aici este cel mai bun spot pentru prinderea suliţe uriaşe.
donaudelta03.jpg
donaudelta03.jpg (37.36 KiB) Vizualizat de 5559 ori


După primirea de bărci noastre (cu motoare exterioare epoxyboats frumos), ne-am petrecut prima zi de spinning.We prins o multime de bibani în toate dimensiunile. Ziua 2 a fost început de excursii de anchetă, şi unele de pescuit stiuca în după-amiaza. Stiuca au fost impresionante, de asemenea, şi am prins multe dintre ele. În seara am încercat să plutească pentru somn cu klonk. Acestea Cernovka, Babina şi Chilia sunt potrivite perfect. Constantă cu adâncimi între 8 - 10 m, este uşor de purtat de vânt cu barca. Din păcate, în somn s-au dat naştere recent, şi astfel nu au fost interesati de momeli noastre. Am văzut nişte peşti mari, dar nu am avut chiar un atac! Nu am putut lua în considerare schimbarea de vreme, deoarece acest an a fost tot 1 luna in urma, precum şi somnul. Dimensiuni de pesti am putea vedea, au fost mai mult decât impresionantă. mărime în viaţa mea ca eu am petrecut atât de multe săptămâni pescar cu fishfinder şi ştiu semnele unei somn aproximativ 2m, dar ceea ce am putea vedea acolo, a fost cu siguranta mult mai mare!
donaudelta04.jpg
donaudelta04.jpg (19.8 KiB) Vizualizat de 5559 ori


Apropo, organizarea momeala este simplu: XXL - Lipitorile, midii Swan (o momeala foarte atractiva in Delta) şi viermi uriaşă, ceea ce nu am mai văzut înainte de a-aprox. 1 ft colorate lung şi verde, toate disponibile în tabără. Baitfish sunt în afara în conformitate plase, dar uşor de catch.The 3-a zi a fost dedicata crap. Am încercat o baie, unde unii pescari bine cunoscute ca Lagabbe Philippe, Paolizzi Xavier şi Becker before.Here pescuit Juergen am prins doar 2 crap, aproximativ 5 kg si unul mai mic. Apa a fost încă nu perfectă, din cauza unei recente Fludd. A doua zi am incercat sa o facem mai bine: Tommy şi Albert a hotărât să suspende pe înot pentru restul călătoriei. Am verificat cu braţul Babina fishfinder meu şi prebaited un loc direct în valută, la 10 m adâncime, după vorbind Sylvain. El a prins o mulţime de crap in Delta şi a menţionat, că spune că nu există peşte mai mare. El a avut dreptate! Primul meu peşte de acolo a fost 10 kg, un crap tipic sălbatic cu o gura mica, si breastfins enorm o forma clasica subţire. A fost un luptător de necrezut. L-am sunat să vină peste Tommy pentru unele imagini, şi cât mai curând a apărut, am jucat de peşte următoare. Aceasta a fost cu siguranta mai mare, de linişte şi de puternic inotat amonte. După 15 minute i l-ar putea aduce pe net de aterizare, o frumusete, cu o greutate 15 kg exactely, cu mai mult de 1m lungime. În acelaşi timp Philippe, un prieten francez Sylvain meu a ajuns la înot. El a prins, de asemenea, dreptul înainte, numai 1 km departe de înot mea, şi aşa am putea lua niste poze de toate cele 3 peştii înainte de eliberarea.
donaudelta05.jpg
donaudelta05.jpg (37.38 KiB) Vizualizat de 5559 ori


În seara m-am dus pentru pescuit stiuca, împreună cu Philippe, si am prins stiuca mai multe. Din păcate, am pierdut o aproape peste imens cu barca, dar aceasta nu contează în ochii capturile atât de multe. I chiar regret că am plecat de Flyrods meu de acasă, pentru că ASP au fost fantastice: Unele ori au atacat atât de aproape de barca, care am fost improscat O banderole pe Flyrods! Ar fi un câştigător în nici un fel. A doua zi m-am dus înapoi la faptul că în cazul în care înota, am prins 2 crap ieri, împreună cu Philippe. După cum amândoi ştim să pescuiască cu barca, a fost nici o problemă să rămână împreună într-o singură barcă. Mi-a fost cel care a capturat peştele în primul rând, şi un altul, imediat după reformare! Cei de peşte a fost ceva special: Imediat dupa sentimentul de peşte a fost nevoie de mai mult de 80 de milioane de linie de la rolă meu. Peşte dus în aval, şi aşa am decis să urmeze cu barca, din cauza copacilor atât de multe scufundat în marjele şi părea a fi de risc prea mult. Când am deschis linia de ancora, care ne-a luat câteva secunde sau cam asa ceva, peştele a durat mai mult de 300 de linie, umplere suveică meu complet. Fisht următor a fost spectaculos, am putut simţi în timp ce spatele meu joc de peşte, dar eu nu l-au putut ridica de jos. După o perioadă de timp fără sfârşit o mulţime de bule mari sappeared pe suprafaţa care este în mod normal, un semn pentru un somn imens. După debarcarea de peşte nu puteam să cred - a fost mai puţin de 8 kg! Dacă i-ar pierde acest peşte, i-ar jura că am pierdut definitale un peşte de viata mea! Acest lucru la puterea a acestor pesti.
donaudelta06.jpg
donaudelta06.jpg (41.32 KiB) Vizualizat de 5558 ori


O altă problemă este că această specie sunt puternice de necrezut, dar au o gura foarte moale, astfel încât presiunea prea mare va fi urmat să fie un peşte pierdut. După această Tommy ma sunat până: El a avut, de asemenea, o lungime de peşte frumos, cu 13.5 kg şi 95 cm! finsof sân acest peşte au fost enorme, nu am văzut ceva de genul asta! Tommy a fost impresionat ca mine despre puterea incredibila a celor fishes.As Philippe a trebuit să plec cu o zi mai devreme decât noi înşine, ne-am decis să merg cu el pentru a evita un transfer suplimentar, care este o cheltuială enormă. Ne-ar rămâne ultimele 2 nopţi la un hotel în Sarulesti Roberts şi peşte pentru stiuca si crap. Deci, după oversigth primul meu despre Delta Dunarii, a fost clar: Eu voi fi din nou mai des!
donaudelta07.jpg
donaudelta07.jpg (31.98 KiB) Vizualizat de 5558 ori


Concluzie:
Transfer - Desigur, este farer la lac ca Sarulesti. Pornind de la aeroportul Bucuresti este o unitate de 4 oră, urmat de 1 1 / 2 ore cu barca cu motor, dar acesta nu este un tulpină! Cazare - 1 clasă, calitatea şi echipamentele sunt excelente. Un fishfinder este gratuit pentru utilizare în tabără, momeli suficient pentru somn si stiuca sau boilies sunt atât de available.New camere duble, duş şi toaletă. încălzire şi warmwater. Alimentară - de prima clasa, de asemenea, o multime si mic dejun bun, pachete masa de prânz în timpul zilei, 3 cursuri de seara cina. Prieteni de peşte-mesele sunt vor fi mai mult decât fericit despre oferta, toate la o calitate exceptionala. alte cursuri sunt, în principal de pui, carne, vegetables.Boats-prefect pentru Delta, spaţiu suficient pentru până la 3 persoane, motoare exterioare intre 5 15hp. Sub poliţe de locuri pentru depozitarea bagajelor sau a unor accesorii.
Camp - Frumos, complet nou construit. camera proprie pentru unelte de pescuit de suprafaţă Posibilitatea unei vizite de Periprava, un mic sat aproape de tabără. Peisajul a Deltei este zonele uniqe-gigant stuf, paduri, arbuşti, plante şi apă waterlillyfields.Weed în dimensiuni de necrezut. Pe malul distrugând uneori animale ca vaci, tauri şi cai. BirdLife este senzaţional-vulturi, role, pescărelul albastru, stârci nenumărate. Birdwatchers din întreaga lume vin în terms.Fishes regulat - aici totul este încă bine! Cei care sunt de gândire, există doar pesti mici, sunt absolut gresit! Nu numai populaţia de necrezut, astfel încât dimensiunile pesti amintesc de momentul bun vechi al Deltei Volga.
donaudelta09.jpg
donaudelta09.jpg (23.98 KiB) Vizualizat de 5558 ori



Există aproape toate speciile indigene:

Crap (recordul curent 24 kg, 30 kg dimensiuni peste definitale pentru a prinde)

Pike (16 kg record actuale, dimensiuni de până la 20 kg este posibil)

Somn (92 kg record actuale, dar profesionişti locali prins un peşte ani 162 kg ultima!)

Zander (record 7 kg actuale, dimensiuni de până la 12 kilograme pentru a prinde definitale)

Bibanul (recordul curent 1.5 kg cele mai mari pentru sigur)

ASP (toate dimensiunile posibile, nenumărate availbale)

Sturion (nu declaraţii, dar profesionişti locale sunt încă de capturare de sturioni uriaşă, dar marginal pentru pescuit)

Tantari - Nici o problemă, dacă este bine protejate. Este doar 1 oră de amurg şi zori, şi uşor pentru a rezista prin utilizarea de repulsiv sau moskitosuits. Apropo, pentru cei care vrea să rămână pe bancă sunt 2man Africa de Sud Bivvys în availbale prima clasa de calitate, plus echipament de gătit. DOM va fi delievered să înoate.




Preţurile fără costurile de călătorie:

7 zile inclusiv 5HP motor de barca 4, demipensiune 600 EUR
10 zile 800
14 zile 1000 dolari
taxe suplimentare pentru a 10-15HP motor de 100 de Euro

Consecinţă - o vacanţă de vis pentru toti pescarii şi a iubitorilor de natura!

Sunt disponibil pentru mai multe cereri,

Kurt Grabmayer
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
dunareanu
senior
senior
Mesaje: 316
Membru din: 21 Mar 2010, 10:29
Localitate: bucuresti

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de dunareanu » 13 Apr 2010, 21:49

e foarte frumos dar personal ma indoiesc de sinceritatea celor scrise,mai curand cred ca e vorba de o intelegere intre cei doi(raduta si Grabmayer)pt publicitate,Grabmayer e mare campion si de aici rationamentul,un lucru interesant este faptul ca la un moment dat unul dintre ei spune ca este incantat de ASP,acest ASP nu este altceva decat echivalentul kiks-urilor pt avat cu care dau eu,de fapt efzett a facut o copie perfecta dupa ASP(in engleza inseamna avat)si sant produse de SPRO cu ancore Gamakatsu,formidabile si daca trece pestele pe langa ea se agata :)) fara gluma sunt deosebite,cu ele am prins si salau e adevarat ca nu cu aceeasi frecventa,dar am prins,insa la pret sant duble,basca nu le aduce nimeni la noi,eu ma duceam la Ruse in bugaria sa le iau!

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 13 Apr 2010, 22:56

LA RUGAMINTEA UNUI COLEG PESCAR, POSTEZ UNELE DIN CONSTATARILE SI SFATURILE MELE PERSONALE DESPRE PESCUITUL CRAPULUI PE DUNARE

NADA FOLOSITA
Nada :boabe de porumb bagate la bidon de 60L ,il umpli cu boabe cam 3 sferturi si completezi cu apa pina se umple o perioada minima limita ar fi de un 7,8 zile pe timp de vara,nu este nici o problema sa le lasi si 2 luni ,pe timp de vara amestecul asta incepe sa puta urit ,dar e si mai bine ,asa ii place lui,cind sint bani de investit,la un bidon de 60L bag si un bax de alcol dublu rafinat ,,,,alcol din porumb de se pune la visenata,,,un bax are parca 4 litri, dar alcolul nu il pun imediat cu apa ,il pun dupa vreo 4 zile,,poate fi pus si cu 2 zile inainte de a merge la pescuit, efectul alcolului la crap e asemanator cu efectul alcolului la om,adica reflexele de autoaparare scad in schimb creste tupeul si pofta de mincare,

PREGATIREA NADEI PENTRU A FI ARUNCATA IN APA

pe o zona unde bagi 4 lansete folosesti o galeata de boabe pe seara,versi galeata pe malul girli pe o zona unde este noroi dar nu foarte moale si amesteci boabele cu pamintul ala clisos,se fac niste bulgari nu mai mari de marimea unei mingi de handbal ,la marimea asta e mai lejer sa framinti pamintul,apoi bilele de pamint le turtesti ,altfel cind vor ajunge pe fundul apei se rostogolesc si ies din zona unde pescuiesti ,deci trebuie turtite.rezulta cam in jur de 20 de bile ,ca nu poti baga boabe prea multe la o bila ca nu se mai leaga.Deci cam asta e momeala folosita de mine in ultimi ani.Alcolul , cum am spus mai sus ,face minuni,noi am avut iesiri cind am momit in felul asta ,am terminat partida de pescuit,dar crapul a mai tras pe locul ala inca o saptamina ,dar doar in locul ala ,in rest nu.

NADA PE ZONA UNDE NU SINT BUTUCI

Crapul poate fi prins si pe zone unde nu agata dar partida de pescuit trebuie sa dureze mai multe zile ,de regula de la 4zile la 7,8zile cu improspatarea patului de nada seara de seara in primele 3 seri iar apoi se reduce cantitatea la jumatate si se poate momi apoi ,o seara da si una nu. Turtele de pamint se arunca comparativ cu locul de pescuit ,incepind mai de sus in functie de curent ,cu 8,12m,in continuare pe toata zona de pescuit cam 80%din momeala si se arunca si mai la vale imprastiat un 10% in ideea de al aduce catre patul de nada. Atunci cind se pescuieste pe o locatie mai la distanta , se momeste din barca ,iar cantitatea de momeala se mareste (se poate ajunge si la ,4,5,6 galeti de boabe ,dar si la 10 lansete,in ideea ca locul respectiv a fost ales special pentru a putea baga lansete multe

NADA PE ZONA DE BUTUCI

Pe zona de butuci, de regula crapul este chiar acolo unde noi nadim,la butuci e de fapt casa lui ,dar el nu maninca de multe ori si de ii pica mamaliga in cap si atunci boabele cu alcol isi spun cuvintul, si aici schema de momire e apropiata de varianta nadiri la adinc ,dar la o scara mai mica datorita imposibilitati de a folosi lansete mai multe. Aceste turte din pamint pot fi aruncate din mina dar nu mai departe de 12,14 m, distanta suficienta pentru pescuitul la butuci.

ALEGEREA LOCULUI DE PESCUIT
Sa incepem cu ce nu trebuie sa facem,deci:
In niciun caz nu vei pescui pe o zona de intinsura acolo unde vara mergi catre centrul Dunari 10,20m si apa e abia la piept (o singura situatie am vazut reala ,mai jos de podul de la Giurgeni,mai exact de la inalta tensiune mai jos cu 2,3,4 sute de metri
acum zeci de ani un tip din Slobozia intra in apa cam 25 de metri si de acolo arunca cit putea de departe ,omul prindea crap si somn adevarat ,nu am pescuit nicio data acolo, dar pe ala l-am vazut de multe ori si prindea mereu ) locatia e data de mine pe youtube clipul ,,,mai multe locati de pescuit,,asa ceva cred ca intra la excepti.

1. ZONELE CU BUTUCI vechi se formeaza acolo unde padurea este chiar pe malul apei,iar Dunarea rupe din mal an de an ,cu ani majoritatea pomilor cazuti ramin pe o distanta de la mal catre adinc de pina la 40,50m la fund formind o aglomerare de crengi si busteni o mare parte a lor fiind acoperita de mil,nisip,pamint.
Pe butuci foarte vechi cazuti in apa cresc scoici si niste larve mici,crapul maninca asa ceva.De fapt crapul mare trage si la carne de scoica care o poti gasi in apa pe linga mal vara.Se cauta ca adincimea unde se pescuieste sa fie de la 4m in sus.

2 ZONELE CU PRAG:sint plasate pe exteriorul sectoarelor unde Dunarea face o curba ,la terminarea curbei (sau buclei) pe partea exterioara, curentul apei sapa in mal,pe acele zone apa este adinca linga mal si are si viteza mare,si asta e o zona care tine crap, vezi in clip ,,mai multe locati de pescuit,,zona Cotu Baciului partea opusa la terminarea buclei si la Serparie putin mai jos de pod Giurgeni pe bratul sting cum te uiti de la pod in jos. Zona Balteni,este de fapt o combinatie are si prag si zona cu butuci la vedere si zona cu resturi de cioate pe fund si groapane Zonele cu prag au caracteristica urmatoare :apa adinca chiar linga mal ,deci la distanta de 3m de mal poti avea apa adinca de 4m iar la un 6,7m de mal poti avea adincime intre 6 si 8m.
Intradevar la viteza apei pe asa zona e indicat chiar plumb la 200gr (de fapt adincimea este asemanatoare cu adincimea unde poate fi gasit crapul la butuci dar aici curentul este foarte mare si lipsesc butuci.Se lanseaza intre 6m si 10,12m de la mal.

3.ZONELE DE SEMIINTINSURA: ,recomandarea mea ,trebuiesc evitate ,reprezinta pierdere de timp.(necesita nada multa de aruncat din barca ,la distanta si mult timp de asteptat) si rezultate foarte slabe.

4.GROPANELE: sint o mana cereasca ,dar sint rare,sint usor de identificat , dar greu de gasit ,ai luat lanseta de testare si iei usor girla la cercetat,un gropan trebuie luat in considerare atunci cind apa e mai adinca fata de restul cu cel putin 2m,am intilnit gropan care avea o adincime de aproape 9m, fata de adincimea in zona ,care era de 5m.Momit bine seara de seara si asteptat,1,2 zile.Rezultate bune. Un pescar cu ochi format identifica un gropan inainte sa arunce lanseta in apa.

5.TESTAREA LOCULUI DE PE MAL CU LANSETA
O fibra plina, 2,4m ideal, fara cirlig doar plumb,
Se fac mai multe lansari la distanta la care se vrea a se pescui si se recupereaza usor pentru a identifica zonele unde agata,cu ocazia asta se poate constata si adincimea.O comparatie de identificare a adincimi folosita de noi este de a numara secundele pina cind plumbul (cam 60gr) atinge fundul apei,ca o comparatie, o secunda este apropiata de echivalentul a 1m adincime ,deci daca numeri 5 secunde pina ajunge plumbul pe fund apa ar avea in jur de 5m adincime, in functie de curentul apei se mai poate adauga ceva. ( comparatia nu e valabila pe zonele unde e curent mare ,gen zone cu prag )
Exemplu:ai ales un butuc la adinc si vrei sa pescuiesti linga el,testezi zona din jurul lui daca agata si adincimea. Daca consideri ca ai un minim de 4m adincime si un spatiu de manevra de 3,4 m ,incerci sa plasezi montura in partea de jos a pomului cit mai aproape de el,crapul are un obicei de a sta ferit de curentul apei dupa cite un obstacol.Bine, la un spatiu de manevra asa de mic si 2 lansete deja e cam mult.

6.MOMEALA FOLOSITA IN CIRLIG
Folosesc aceleasi boabe cu care fac patul de nada ,2 boabe pe tija cirligului,unu catre nod si al doilea jos la curbura,virful ramine gol.Uneori cind am chef le insir pe o ata cu croseta de la 4buc pina la 7,8 (am incercat de curios si o ia si asa,un cirnat facut din 8 boabe are aproape de 4cm) in cazul asta acul ramine gol. Alta varianta practicata de colegi mei e, 3 boabe pe cirlig si peste ele un cocolos de mamaliga cit se poate de mare,dar conditia este ca tot ansamblu sa aterizeze acolo unde vrei tu.Se poate arunca asa in varianta asta in functie de cit de elastica e si mamaliga ,un cocolos putin mai mic decit o minge de tenis de cimp dar nu la distanta mai mare de 20m.Avantaje la aceasta varianta:de regula intii apare maruntisul,platica caras ,care incepe sa ciugule din el si se tot aduna,un crap care trece prin zona vede vinzoleala care se creaza si se apropie automat ,cei mici se dau la o parte din fata lui, iar el HAP.deci maruntisul il aduce pe cel mare (diferenta intre varianta asta si a folosi un momitor tip arc e:crapul se repede de fapt la ac ,intepi si incepe drilul , pe cind cu momitor nu ai cum sa il intepi),alt avantaj , de fapt daca pescuiesti agresiv in maxim 40 de minute scoti montura si incarci iar cu alt cocolos si astfel momesti si locul ) de multe ori sa luat crap mare in varianta asta si in primele 5 minute dupa lansare.Alta varianta cocolos de mamaliga cam cit nuca direct pe cirlig ,mamaliga nu tare, dar elasteca ,adica mai moale,varianta asta o mai fofosesc si eu uneori dar decit pe o lanseta cel mult 2 pentru ca trebuie alimentata la maxim 30 min si numai atunci cind nu prea trage ,are el draci si decit ciuguleste si trebuie luat din tacaneala,deci in varianta asta trebuie sa stai linga lanseta pregatit sa intepi la fractiune de secunda.
Foarte rar pe timp de vara incerc la carne de scoica scoasa direct din mal,eu personal nu am prins dar am vazut vreo 2 driluri la colegi, dar pesti nici nu am putut sa ii vedem,matahale.

7 MONTURA
Fir 0,4 dar mai bazat ma simt cind am pe tambur 0,45 si chiar foarte bine cu 0,5mm,mai mult nu ,de la tambur pina la ac,un singur nod,cel de la ac,ATIT.Un opritor din leocoplast textil (chirurgical) rulat pe fir la cam 30,35cm de ac ,iar deasupra un plumb culisant plat intre 80 si 120gr (de regula 100gr). Nu virteje nu nimic .Firul (dupa revolutie am testat toate chinezariile si am scapat sute de crapi) din intimplare am gasit acum 2 ani Nacrita ,un fir frantuzesc care era de top acu 30 de ani si cu bucurie il folosesc,e bazat.Ace Gamacatsu de regula nr1,am folosit de la ei mult, modelul camuflat ,imi era cam teama ca nu erau prea mari dar sint beton,dar acum am trecut preventiv la cele negre tot de la ei modelul Super Hook nr 1


8. DRILUL LA BUTUCI,
Datorita spatiului de manevra extrem de mic,a violentei de care da dovada crapul de Dunare,chiar e o problema,sint situati cind cu tot echipamentul lui peste nu ai ce sa ii faci,un crap de 14,15 kg daca a plecat catre o zona cu craci cu acul in gura si cracile sint la 2,3m nu prea mai ai ce sa ii faci.Sint situati cind din 3,4 trasaturi pe zi sa nu iei chiar niciunul.Uneori sansa ne ajuta si din intepatura l-am directionat catre noi dar asta nu inseamna ca va ajunge sigur in mincioc,trebuie raspuns cu aceasi forta cu care se lupta si el permanent ,lanseta sa fie foarte,foarte flexibila dar si foarte rezistenta sa amortizeze bine tensiunile create.Din discutie iese total frina mulinetei,in prima faza,pestele nu are voie sa plece pe frina ,ca dus e,PA,deci cum am spus mai sus toata amortizarea o face lanseta.Dupa ce l-ai scos din zona periculoasa ii mai poti da fir ,dirija mai lin ,pentru ca nu e bine sa fortezi decit acolo unde trebuie,l-ai adus pe o zona curata ,nu mai fortezi ,dar incerci sa il ti permanent sa vina catre tine, o bucla facuta de un crap peste 10 kg linga mal e periculoasa pentru ca o poate taia de nu il mai intorci,direct in cel mai apropiat cracaris(sau butuci) mai ales vara ,cind zici ca e turbat.

DECI IN CONCLUZIE,conteaza imens locul ales,patul de nada (nu e sofisticat ,boabe de porumb lasate la inmuiat cel putin 1 saptamina pe timp de vara ,sprijinita reteta cu alcol la greu(adica il cam imbatam) si lanseta foarte foarte flexibila dar atentie in niciun caz sa se rupa si foarte multa vigilenta in prima parte a drilului . Un singur nod,pe fir, cel de la ac si materiale de calitate maxima. Nu e nevoie de nustiu ce arome,boilesuri,prafuri,aiureli,eu asa pescuiesc.

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 13 Apr 2010, 23:00

Un crap prins de baiatul meu

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 13 Apr 2010, 23:10

Batrina Germina ............nu te lasa niciodata la greu


Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 13 Apr 2010, 23:40

Aceasta este o postare a mea pe topicul,, prinde si elibereaza,,
Si acum sa va zic parerea mea despre pescuitul,,, exclusiv din placere ,,,cum vad eu vinatoarea asta a crapului.Il respect prea mult, ca sa il omor,e partenerul meu in jocul asta ,pai daca il omor ,eu cu cine ma mai joc. Copii mei vor fi educati la fel?.Am dreptul sa vad prin prisma mea ? Nu cred ca ma poate contrazice cineva.Si eu maninc de multe ori crap prins de mine, din Dunare,dar la aia mari le dau drumul,uneori cistig eu, de cele mai multe ori, ei, asta e jocul nostru Vorbesc acum de satisfactia personala, de cind pescuiesc exclusiv din placere:niciodata nu am avut la pescuit o satisfactie mai mare (indiferent de cit peste am prins )ca atunci cind am eliberat un crap mare .Te simti superior jocului ,detasat,in sfirsit conduci jocul,asul e la tine. Nu mai zic ce satisfactie ai, daca totul e filmat si te uiti iarna cu copii la un asa clip. Si mai e ceva,niciodata nu poti compara un crap de Dunare cu pui de gaina din balti ,(crapi de balta pe intelesul vostru )asa le zic eu .Crapul mare de Dunare , prin primejdile care trece in permanenta evolutie a lui are gene de aparare mult mai dezvoltate,e un adversar redutabil si de aia il respect si ii dau drumul.

link : http://www.youtube.com/watch?v=VatBy0tOxXA

Avatar utilizator
dunareanu
senior
senior
Mesaje: 316
Membru din: 21 Mar 2010, 10:29
Localitate: bucuresti

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de dunareanu » 14 Apr 2010, 00:09

nea Ioane,pai eu sant de acord cu dta.,pt mine am zis,crap peste 8 kile,inapoi,nu se merita,poate cu timpul o sa scada si greutatea n,dar sincer cu cei de 5 kile ma impac cel mai bine,sant taman buni pe gratar,dar numai la locul faptei,acasa nu merg niciodata cu peste [-x

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 14 Apr 2010, 00:24

dunareanu scrie:nea Ioane,pai eu sant de acord cu dta.,pt mine am zis,crap peste 8 kile,inapoi,nu se merita,poate cu timpul o sa scada si greutatea n,dar sincer cu cei de 5 kile ma impac cel mai bine,sant taman buni pe gratar,dar numai la locul faptei,acasa nu merg niciodata cu peste [-x
Mai Costine eu respect punctul fiecaruia de vedere,poti face ce vrei (si de faci si tu tot asa, ma bucur),motivele mele sint vreo 2,unu e jocul (cind pescuiesti exclusiv din placere,nu e uman sa iti omori partenerul de joc) si al doilea ,o crapoaica peste 10kg depune o cantitate mult mai mare de icre decit una de 4,5kg,,,,IAR AICI CISTIGA SPECIA MULT,,,
Ultima oară modificat 14 Apr 2010, 01:03 de către Paun Ion, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 14 Apr 2010, 00:29

Si acum un meserias,Vidra de la Constanta, pe o ploaie torentiala, inconjurat numai de buturugi si craci,un crap undeva intre 7si 8 kg strunit cu calm printre pomi unde dadea,eu unu intre pomi aia a-si fi fost mult mai violent in dril de teama sa nu il scap in buturugi ,dar Marian a lucrat mult sub limita violentei.Meserie,de meserie.Dar Marian e Marian si cu asta basta cine stie stie,cine nu ,asta e.


Avatar utilizator
dunareanu
senior
senior
Mesaje: 316
Membru din: 21 Mar 2010, 10:29
Localitate: bucuresti

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de dunareanu » 14 Apr 2010, 01:10

pai da nea Ioane,Marian e bun toti stim asta,da ia intreaba-l,de unde a aflat el sa dea fara
plumb la Dunare ?

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 14 Apr 2010, 01:21

dunareanu scrie:pai da nea Ioane,Marian e bun toti stim asta,da ia intreaba-l,de unde a aflat el sa dea fara
plumb la Dunare ?
O sa il intreb,chiar m-ai facut curios

Avatar utilizator
sorin1362
Veteran
Veteran
Mesaje: 2053
Membru din: 03 Feb 2009, 00:06

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de sorin1362 » 14 Apr 2010, 01:55

Mai Ionica, nu mai tot intinde coarda cu eliberatul, ca s-ar putea sa se rupa si sa te loveasca taman in cocoselul ala pe care incet, incet nu mai conteaza daca-l eliberezi sau nu. Bre, faci prea mult caz pe tema asta. Mai zi ca eliberezi din cand in cand si porcul din cotet. Ca de, e partenerul tau de caltabosi si de jumari =)) =)) =))
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 14 Apr 2010, 02:57

sorin1362 scrie:Mai Ionica, nu mai tot intinde coarda cu eliberatul, ca s-ar putea sa se rupa si sa te loveasca taman in cocoselul ala pe care incet, incet nu mai conteaza daca-l eliberezi sau nu. Bre, faci prea mult caz pe tema asta. Mai zi ca eliberezi din cand in cand si porcul din cotet. Ca de, e partenerul tau de caltabosi si de jumari =)) =)) =))
Ma ,da nu ma lasi nici noaptea sa dorm ? Mai Sorine ,eu unu ,iti respect decizia ta de a nu elibera crapi mari,e in regula,asta e hotarirea ta si o respect.Dar tu nu vei avea ,cum sa simti ce simt eu ,decit atunci cind vei face si tu macar o data la fel ca mine.Peste am mincat si eu si tu de nea iesit pe nas in toata viata,dar nebuneala asta cu eliberatul, dintre noi 2 doar eu am experimentato.
Deci in concluzie:parerea mea,incearca si tu, nu ai ce pierde,doar o data,asa afli gustul ,eu unu abia astept sa ii trag la unu vreo 2 palme la cur si sa il arunc in apa, ca sa stie cine e seful .

Avatar utilizator
sorin1362
Veteran
Veteran
Mesaje: 2053
Membru din: 03 Feb 2009, 00:06

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de sorin1362 » 15 Apr 2010, 02:03

Mai Ionica, dormi...? Psss... Doarme...ca se culca cu gainile (deodata sau impreuna), :))
Cand te trezesti dimineata (sau la realitate) sa stii ca eu eliberez ce e sub stas, aia tineri si de viitor. Pe aia batrani, care mai au putin de trait, si nici erectie n-au :)) , ii condamn direct la tigaie, fara prea multe procese (de constinta). Stii cand intervine respectul? Atunci cand unul din cei doi combatanti dovedeste ca e mai destoinic, in drill. In ape curgatoare e exces de laudarosenie sa dai drumul unui peste "regulamentar". Asta e o inventie pe care o consider (deprimant de) deplasata. Intr-o incinta inchisa e cu totul altceva, ca daca tot iei si nu pui nimic in loc, secatuieste.
Dupa cum am mai spus, mai demult (adu-ti aminte), eu duc din delta atat cat imi asigura o masa cu familia, una cu colegii si dezlegarile la peste in post. Bineanteles ca in tabara din delta fumega gratarele si se fierb ciorbele =P~ .
Spune-mi Ionica : plasarii sau braconierii filmeaza vreo eliberare ?
PS : Noi nu avem prea multe optiuni pentru pescuit si de aceea visam 11 luni la delta, in rest, eliberat, pupat in bot, gargara, bla-bla, vorba lui Alin...totul e can-can...
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 15 Apr 2010, 02:58

sorin1362 scrie:Mai Ionica, dormi...? Psss... Doarme...ca se culca cu gainile (deodata sau impreuna), :))
Cand te trezesti dimineata (sau la realitate) sa stii ca eu eliberez ce e sub stas, aia tineri si de viitor. Pe aia batrani, care mai au putin de trait, si nici erectie n-au :)) , ii condamn direct la tigaie, fara prea multe procese (de constinta). Stii cand intervine respectul? Atunci cand unul din cei doi combatanti dovedeste ca e mai destoinic, in drill. In ape curgatoare e exces de laudarosenie sa dai drumul unui peste "regulamentar". Asta e o inventie pe care o consider (deprimant de) deplasata. Intr-o incinta inchisa e cu totul altceva, ca daca tot iei si nu pui nimic in loc, secatuieste.
Dupa cum am mai spus, mai demult (adu-ti aminte), eu duc din delta atat cat imi asigura o masa cu familia, una cu colegii si dezlegarile la peste in post. Bineanteles ca in tabara din delta fumega gratarele si se fierb ciorbele =P~ .
Spune-mi Ionica : plasarii sau braconierii filmeaza vreo eliberare ?
PS : Noi nu avem prea multe optiuni pentru pescuit si de aceea visam 11 luni la delta, in rest, eliberat, pupat in bot, gargara, bla-bla, vorba lui Alin...totul e can-can...
Ma iar nu ma lasi sa dorm?
Bai nebunule tot ce indrugi tu aici nu are nici o legatura cu viziunea mea personala si actuala despre pescuitul crapului pe Dunare. Daca eu nu condamn stilul tau de pescuit ,cu toate ca in viziunea mea e mai daunator speciei
decit al meu,tu nu ai dreptul sa pui nici o virgula vizavi de parerea mea personala,fiecare cu ciorba lui , mai pe intelesul tau,sau in termeni democratici spus,,respecta convingerile celui de linga tine , sau altfel spus FIECARE CU VISELE LUI La voi ,la Satu Mare e comunism si acu ?,ati ramas cu aia vechi? Si in niciun caz , nu ma lua cu ape salbatice,cu incinte,cu fel de fel de,inventi ale tale.
RESPECTA DECIZIA MEA ,si te voi respecta si eu pe tine.

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”