RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Avatar utilizator
sorin1362
Veteran
Veteran
Mesaje: 2053
Membru din: 03 Feb 2009, 00:06

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 20:16

Cosmine, ii desprins din "Amintiri din copilarie" a lui Ion Paun care umbla creanga =)) ...faina, faina
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

Avatar utilizator
cosmin mihut
Veteran
Veteran
Mesaje: 885
Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
Localitate: MEDIAS

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de cosmin mihut » 09 Apr 2010, 20:26

Exact.Nea Ioane nici o iesire ,nimic acum pe wickend??Sau cum mai is apele pin Dunare???
MERCEDES S

Avatar utilizator
costy_cr
utilizator
utilizator
Mesaje: 15
Membru din: 01 Apr 2010, 20:44

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de costy_cr » 09 Apr 2010, 20:30

si................pestele unde este?

Avatar utilizator
cosmin mihut
Veteran
Veteran
Mesaje: 885
Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
Localitate: MEDIAS

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de cosmin mihut » 09 Apr 2010, 20:41

Ce figura esti ,aici este vorba de RESPECT PENTRU..... :)) :))
MERCEDES S

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 09 Apr 2010, 21:13

Mai baieti pe topicul asta putem spune si cite o poveste care ne-a marcat ca de aia traim ,,sa avem ce povesti

Avatar utilizator
sorin1362
Veteran
Veteran
Mesaje: 2053
Membru din: 03 Feb 2009, 00:06

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 21:14

Pestele-i sub apa ca rama sau ca rima, ori, ma rog, ca problema aia...
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

Avatar utilizator
cosmin mihut
Veteran
Veteran
Mesaje: 885
Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
Localitate: MEDIAS

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de cosmin mihut » 11 Apr 2010, 20:49

Eeeexact....
MERCEDES S

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 12 Apr 2010, 08:08

Un articol ,,,punct ochit punct lovit ,,cum se spune pe la noi
Superb,real,asa cum stim si noi ca sta treaba ,,,de fapt,,


Impotriva curentului - pescuit la crap pe ape curgatoare

Un articol scris de Kurt Grabmayer (Traducere de Vlad Pavlovici)

Daca n-ati avut niciodata dril cu un crap de apa curgatoare, sa stiti de la mine - pierdeti cea mai mare provocare din toata viata voastra de pescari!
Am facut cunostinta cu crapii de apa curgatoare cu mai bine de 20 de ani in urma, pe sectorul austriac al Dunarii, in timp ce pescuiam la mreana. Aveam o lanseta de feeder si dadeam la viermusi si am avut un peste pe care m-am chinuit 20 de minute sa-l aduc la minciog. Era un crap. Experienta m-a impresionat atat de tare, incat m-am hotarat sa acord mai multa atentie crapului de apa curgatoare .

De atunci, am pescuit pe rauri si fluvii din toata lumea, cum ar fi pe Ural in Kazahstan, pe St. Lawrence in Statele Unite, pe Pad in Italia, pe Dunare in Austria si in Delta Dunarii, in Romania. Crapii de apa curgatoare sunt diferiti de orice alt tip de crap. Fiind obligati de regula sa inoate impotriva curentului, au nevoie sa consume multa energie, ceea ce ii impiedica sa acumuleze depozite de grasime cum fac in mod normal fratii lor din lacuri. Pentru crap, grasimea este o sursa de energie, iar crapii de rau sunt in situatia de a se hrani permanent, ca sa-si procure energia in absenta grasimii. Asta nu inseamna, insa, ca pot fi prinsi in orice perioada a anului. Pe apa rece, metabolismul lor e incetinit, ca la orice alt crap, si atunci se hranesc mai putin. In asemenea momente, sunt greu de prins.

LOCALIZARE

Cum localizam crapii in ape curgatoare? Evident, urmarind apa si uitandu-ne dupa ei. Crapii de rau ies la suprafata si fac sarituri ca si cei de lac. Atat ca, pe apa curgatoare, pestii pe care ii vezi sunt de regula doar in trecere, spre deosebire de crapii de lac, ale caror sarituri indica zone de rezidenta. Pe rauri si fluvii, daca vezi o saritura de crap, nu inseamna ca pestele se si hraneste acolo.
Din punctul meu de vedere, e mai important sa vad substratul. Crapului nu-i place sa se hraneasca in curent puternic, de asta ma intereseaza gropile. O groapa adanca inseamna un curent mai slab in acel loc. Pe gropi se creeaza contracurenti, care aduna o mare parte din hrana adusa de ape.

Daca aveti posibilitatea sa folositi o barca, o sa va ajute si la identificarea structurilor, si la prinsul pestelui. Cu un sonar studiati substratul, gasiti gropile, verificati agataturile periculoase. Daca sunteti obligati sa ramaneti pe mal, puteti verifica substratul cu o ajutorul unei lansete obisnuite, cu plumb si pluta. Lasati plumbul sa se tarasca pe fund si, cand vedeti ca pluta incepe sa pluteasca neted, fara sa se zgaltaie, inseamna ca plumbul nu mai atinge fundul si aveti o zona cu apa adanca. Ridicati pluta (dati apa mai mare, cum zic pescarii), aruncati lanseta in amonte si repetati operatiunea pana cand aveti o imagine clara asupra adancimii.

Primavara, crapii pot veni foarte aproape de mal, pentru ca apa mica tine multa hrana naturala. Aici gasesc melci, raci, chironomide si diverse alte larve. Acestea sunt locurile in care apa se incalzeste mai repede si poti sa prinzi crap la momeli mici, cum ar fi un boilies de 10-14mm sau o aluna tigrata.


Mai ales primavara, trebuie cautate segmente de rau cu un curent cat mai mic. Coturile, golfurile sau crengile aplecate in apa pot fi secretul succesului. Desigur, cand trasaturile incep sa se inmulteasca, se pot folosi momeli mai mari. Pe unele fluvii, insa, cum ar fi Padul, in Italia, e aproape imposibil sa dai cu momeli mici, din cauza ciortanului sau a carasului, care vin sa traga instantaneu.
Pescuitul de primavara e schimbator, depinde de schimbarile de temperatura, de cresterile sau scaderile de nivel ale apei si de fluctuatiile curentului, dar poate fi o experienta spectaculoasa.
Personal, pentru pescuitul la crap pe ape curgatoare, prefer vara, cand atat vremea, cat si nivelul apei sunt mai stabile. Și pescuiesc exact pe zonele adanci despre care am vorbit mai sus.

ECHIPAMENT

Sa trecem acum la capitolul echipament, care este probabil cel mai important.

Va trebuie plumbi grei, mergand de la 120 la 280g, in functie de forta curentului. Prin urmare, lansetele trebuie sa fie suficient de puternice ca sa poata arunca acesti plumbi pe distante scurte. Nu sunt necesare lansete de somn sau alte lansete de mare putere, e de ajuns o lanseta de crap cu T/C intre 3 si 4lbs. Va fi suficient de robusta ca sa lanseze un plumb greu la aproximativ 30m, distanta la care se pescuieste de obicei. Pe de alta parte, lanseta e bine sa aiba o actiune mai parabolica, dar cu destula putere pentru a obosi pestele. Crapii salbatici, in special, si multi dintre crapii de ape curgatoare nu se hranesc doar cu scoici, au un meniu care include si scoici, dar mai ales melci si raci. Ca atare, gura lor e diferita de cea a crapilor de lac si, daca lanseta e prea puternica, poate face sa le sara carligul din gura.

Ca linie principala, prefer un monofilament moale si suplu, cu elasticitate redusa. Elasticitatea redusa e importanta ca sa controlezi mai bine pestele pe care l-ai intepat.
Nu folosesc inaintas de niciun fel, pentru ca nodul de conexiune cu linia principala aduna vegetatia care curge la vale, alge si asa mai departe. In scurt timp, va fi acoperit de resturi si poti sa ai probleme cand esti in dril. Ca diametru, prefer 0,40mm, care e indeajuns de gros ca sa reziste la abraziune, cand se freaca de pietrele de pe fundul apei, si nici nu se intinde prea mult cand arunci cu plumb greu.

Mulineta trebuie sa aiba un angrenaj rezistent si cea mai buna frana posibila. Daca pestele pe care l-ai intepat pleaca in aval, iti poate lua si 200 de metri de pe tambur.
Constructia monturii trebuie sa fie urmatoarea: clips si conector pentru plumb pierdut, vartej si un forfac de monofilament sau fluorocarbon cu o lungime de 30-50cm. Totul cat se poate de simplu - fac o bucla pe firul de forfac ca sa fixez boiliesul, dupa care leg carligul cu un nod fara nod. Lungimea forfacului este foarte importanta. Un forfac lung se intinde mai bine si se aseaza discret pe fundul apei, in timp un un forfac scurt incepe sa se rasuceasca in curent.

Pentru majoritatea pescarilor, lucrul cel mai complicat este sa plaseze montura corect, unde trebuie sa stea. Problema lor e curentul apei, care taraste plumbul si, in urma lui, toata montura pana cand se agata undeva in afara vadului.

Cel mai bun sistem de a pune montura acolo unde vrei ii apartine prietenului meu Sylvain Remetter: incercati sa aruncati la cativa metri in amonte de punctul in care incepe groapa. Țineti pick-up-ul deschis si lasati plumbul sa se scufunde fara sa-l opriti. E important sa ajunga la fund cat mai repede. In momentul in care a atins fundul, inchideti pick-up-ul si, fara sa mai recuperati, puneti lanseta pe suport. Care e secretul? Datorita contracurentului, plumbul aproape ca e "aspirat" in spatele gropii. Daca nu intervine o tensiune suplimentara in fir, va ramane acolo unde a cazut.

Acest sistem iti permite sa folosesti plumbi de doua ori mai usor decat alti pescari. Imi aduc aminte ca, in urma cu cativa ani, am intalnit un grup de pescari englezi in Delta Dunarii. Prinsesem deja cativa crapi frumosi, pestele se hranea bine. Dupa cateva zile, englezii voiau sa plece. Cand i-am intrebat de ce pleaca atat de repede, mi-au raspuns ca nu puteau sa tina montura pe loc nici macar cu plumb de 280g. Asta mi s-a parut ciudat, pentru ca eu dadeam cu plumb de 140g si nu aveam probleme. Dupa cateva explicatii si demonstratii, au invatat rapid si, pana la urma, au avut capturi frumoase.

NADE

In ceea ce priveste nada, crapii de apa curgatoare se dau in vant dupa orice boiliesuri pe baza de faina de peste si, ca atare, asta e nada pe care o folosesc, la diametre de 20-22mm. Nadirea se face dupa aproximativ aceeasi metoda ca si aruncarea, adica la cativa metri mai sus de locul in care incepe groapa. La marginea gropii, contracurentul tine boiliesurile pe loc. Cea mai mare greseala pe care o fac pescarii in mod constant este sa nadeasca undeva la 200 de metri in amonte. Nada se va raspandi peste tot si curentul o va duce la vale oriunde, numai unde vrei nu. Strategia de nadire e simpla: o mana sau doua de boiliesuri la fiecare 30-45 de minute iti garanteaza ca fiecare crap care trece pe acolo va gasi ceva nada. Chiar daca, pe gropi, curentul este mai slab, e totusi suficient de puternic sa ia si boiliesurile la un moment dat.

Trasaturile difera in intensitate. De la o discreta scuturare a varfului si pana la o plecare in forta, cu toata viteza, orice e posibil. Trebuie remarcat un lucru interesant: odata intepati, crapii mari au tendinta sa urce in amonte, in timp ce crapii mici coboara in aval. Asa ca, de regula, stii imediat daca ai de-a face cu un peste mare sau mic. Asta nu inseamna ca pestele mic e mai usor de scos. Cum spuneam mai devreme, se duce ca o locomotiva si n-ai cum sa-l opresti, iar daca il fortezi, il pierzi. De asta ai nevoie de un ansamblu foarte bun cu plumb pierdut si de carlige solide. Recomand carligele cu deschidere larga, de tip "wide gape", puternice, dar nu foarte groase in carne, si cu tija scurta. Folosesc numai carlige fara spin, fiindca am incredere absoluta in ele, dar daca nu va simtiti in siguranta cu ele, alegeti carlige cu microspin.

Nu trageti prea tare de peste, in mod sigur o sa-l pierdeti. Veti intelege de ce daca va uitati cu atentie la impresionantele aripioare pectorale ale unui crap de apa curgatoare. Crapul le foloseste ca pe o vasla si, cu ajutorul curentului, tine fundul si zici ca s-a agatat. Solutia este sa ai rabdare. Dupa un timp, pestele se pune in miscare si atunci poate fi ridicat de pe fund. In concluzie, crapul iti spune singur cand poti sa tragi de el si cand trebuie sa-i dai fir.

Va rog sa ma credeti, odata ce ati prins primul crap de apa curgatoare, o sa fiti la fel de infectati cu acest virus pe cat sunt si eu. Sper ca informatiile din acest articol sa va fie de folos.
Kurt Grabmayer

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de gor965 » 12 Apr 2010, 12:03

Dl. Paun ,ca sa fim corecti pana la capat ,trebuie mentionat si faptul ca acest articol a fost scris exclusiv pentru Crap.ro si a fost sponsorizat de Magazin Pescuit TotalFishing ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
cosmake
senior
senior
Mesaje: 245
Membru din: 13 Dec 2008, 20:20
Localitate: Craiova

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de cosmake » 12 Apr 2010, 12:07

Super articolul.
Multumim pentru el si daca mai aveti asa ceva puteti sa ne mai delectati cu cite ceva. Daca nu mai aveti articole din tot ce am citit pe forum cred ca sinteti destul de in masura sa ne spuneti si din experienta.
Multa stima.

Avatar utilizator
cosmin mihut
Veteran
Veteran
Mesaje: 885
Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
Localitate: MEDIAS

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de cosmin mihut » 12 Apr 2010, 17:58

Interesant nea Ion,frumos articol nu mai conteaza al cui este...
MERCEDES S

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 12 Apr 2010, 20:46

gor965 scrie:Dl. Paun ,ca sa fim corecti pana la capat ,trebuie mentionat si faptul ca acest articol a fost scris exclusiv pentru Crap.ro si a fost sponsorizat de Magazin Pescuit TotalFishing ! :)
Gor965 (eu mereu am tentatia sa iti spun Gore,e mai uman,deci fi atent ca te botez)
Deci Gore ,eu habar naveam ca asta e campion mondial la crap, (dupa ce am postat articolul am aflat) mi-a placut viziunea lui foarte realista despre crapul pe ape curgatoare. Parerea mea, e ca , putem face si noi un copy/paste la ce mai spune omul,pentru ca la un om ca asta ar cam trebui sa ii sorbim ideile,e primul articol care il citesc despre el si deja sint lamurit ,,,,omu e pe ele rau tare,,Nu cred ca se va supara acum Carp.ro ca am facut o preluare.In fond ajuta la informarea tuturor pescarilor.

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 12 Apr 2010, 20:50

Am promis mai de mult o poveste, de pe la 20 de ani
Era cred prin aprilie,ori aproape cind se inchide pescuitul ori la 1 iunie cind ii da drumul,nu mai stiu exact. Ca ani sint vreo 30 de ani de atunci
Pergatirea expeditiei
Toamna tirziu ne duceam la padure la Boldesti, la 200 dupa bête de alun, le puneam la uscat si totodata la indreptat ca sa le folosim anul viitor.
Luam bête de balta si de dunare alea de balta erau la 4,,4,5 m alea de dunare cam la 6 m.Nu aveai cum ajunge cu ele la Dunare asa mari si atunci ne postam dimineata la iesirea din Ploiesti catre Bucov si faceam cu mina la tiruri ca numai in alea incapeau ciomege asa lungi.in afara de ciomege mai aveam 3,4 camere de tractor,depinde citi eram ,plus una de rezerva,sac cu sare,sac cu malai,tuci topor, si alta vesela,cort cazma folie mare de plastic untura bagaj pentru minim o luna.Te putea apuca si 2 dupa masa pina gaseai un tir direct pod Giurgeni,important era sa ne ia pe unu din noi cu bagaje ,ca restul puteau veni si cu alte masini de ocazie.dar primu pleca ala cu bagajele.
Anul ala eram eu,Fane Pamint si Dan Uscatu La pod coborirea si se cara bagajul la Dunare cam 200m.Umflam 2 camere de tractor fiecare pe cite una ,facute stil caiak un par dea lungul ei ,sa nu se ridice prea tare de la capete,acolo o patura sub fund sa mai indulceasca confortul si gata.A treia camera umflata ,dar lasata rotund facut un gratar din lemne pus tot bagajul si pe Dan Uscatu la mijloc intre bagaje . Dan avea cam 40 de kg,,atit are si acum,nu puteai sa il pui sa dea la (pagae, parca ii zice, la visla aia lunga cu lopeti la ambele capete) bine, ca era un ciomag crestat la capete si in crestatura bagata o tabla ,sa ai spor la vislit Pe Dan il remorcam pe rind ,faceam cu schimbul.Am pornit noi la vale, usor, mai visleam ,mai stateam , ca oricum ne ducea girla.Era un an cind apa era inca foarte mare cam cum a fost anul asta. Am intrat pe Vilciu si tineam marginea bratului dinspre Insula Mica a Braile. In unele locuri unde era malul mai putin inalt, intra apa in padure (mai exact vizavi de pontonul de la Strimba (denumirea acestor locuri in termeni localnicilor este ,,prival,, si de localnici sint foarte cunoscute deoarece primavara cind Dunarea vine mare ,pe acolo intra pestele in jepsi sa depuna icre si totodata daca apa se mentine mare ,el tot pe acolo iese) dar de regula privalele sint astupate de localnici dupa ce a intrat pestele ,pentru a fi prins ulterior cind scade apa .
Practic, din Dunare se despartea un brat micut, lat de vreo 15-18m care o lua direct prin padure , Un curent si mai domol ,iar apa mergea direct printre copaci,si se afunda in padure.Dar arata si frumos peisajul ,incepuse verdeata sa imbrace cam tot ,o mica jungla
.Gata ,visleste tare cu stinga si am intrat pe el.Un vis ,,,exploratori lu peste,,,sa te lasi dus de girla ,domol , printre copaci aia ,cam greu uiti.Dupa vreo max 200 de metri aproape ca nu mai era nici un curent, apa mai mult statea,nu mai curgea,am iesit din padure si in fata noastra era un lac de nu ii vedeai capatul,5,7,9 km nu iti dadeai seama(asa arata Insula Mica a Brailei pe ape ca atunci si sigur si anul asta tot asa din cauza viituri care a venit ).Eu ma-i fusesem in Insula Mica,dar cu 1,2,3,ani mai inainte si nu in perioada asta de ape asa mari.Pai cu 2,3 ani inainte acolo vara oameni puneau pepeni,porumb,si acu era apa pina la briu.Eram pentru cine cunoaste cam undeva nu foarte departe de japsa Festile,dar daca mergeam catre dreapta normal trebuia sa iesim inapoi pe Vilciu.Fara sa studiem problema prea mult am zis noi ,a,ne dam jos si le luam la impins,ce ,e acolo 1km max 2 ,acolea juma de ora.Mai nene si iao prin apa ,usurel ,la impins de camere.Greu nu e ,ca ii faci un vint cu mina si se duce 2,3m,dar dupa vreo 8,9 sute de metri déjà treaba era alta ,,mai ales ca nu se vedea capatu mai era de mers la greu.Ce mai mocirleala cred ca a durat aproape 3 ore,dar am ajuns la girla pina la urma..
Frumusetea unei asa tip de expeditie care e? Cobori pe girla,dar nu ca mine ,sa iesi de pe firul principal,ti dunarea pe linga mal si opresti acolo unde iti place (vezi un loc care crezi tu ca ar fi bun sa dai la peste ,acolo opresti,stai o zi ,sau cit iti place ,sui bagajele pe camere si iti dai drumu la vale, iar,pina la alt loc de vis,si tot asa.Am facut vreo saptamina si ceva parca, pina la Braila,cu vreo 3 popasuri .Peste nu prea se prindea, dar pentru mincare am avut,mai tragea moaca pe linga mal.La Braila oprirea in port stringe bagaje sus pe vapor si inapoi in sus pina la Strimba.A,sa nu uit nenorocitu ala de Dan Uscatu statea al dracu in c..u gol pe camera aia de tractor si cind trecea vaporul cu pasageri daca nu striga aia huo de de se auzea toata girla.
In alt an am avut o coborire pe Turceasca pina la Cotu Baciului ultima portiune pina in Cotu baciului (ultima ora am parcurso pe intuneric) o situatie de nu stiu cum sa ii spun ,foarte vag se observa malul si incepuse sa apara si butuci,nici nu se mai vislea,decit stateam cu ochi beliti sa nu ne lovim in vreo cioata si poate vedem o portiune unde putem trage la mal,pentru ca era apa scazuta si la mal era perete abrupt nu puteai acosta Dupa ultima curba din Cotul Baciului urmeaza o plaja, am acostat acolo din intimplare, ca in intunericul ala habar naveam noi ca de fapt am ajuns chiar unde vroiam.

Avatar utilizator
dunareanu
senior
senior
Mesaje: 316
Membru din: 21 Mar 2010, 10:29
Localitate: bucuresti

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de dunareanu » 12 Apr 2010, 23:08

hai bre nea Ioane,dupa o viata petrecuta pe dunare,lucrurile astea le stii pe dinafara,poate sant bune pt cei aflati pe la inceput,si inca ceva cu care nu sant de acord(scuze pt cacofonie)auzi tu sa dea cu plumb de 200 de gr =)) =)) da ce e nene,trailer :)) eu cred ca nu prea le are cu pescuitul pe curgatoare,este el campion, da' pe lacuri si cand te gandesti ca eu dau fara plumb la Dunare iar aia dau cu greutati de cantar =))

Avatar utilizator
Paun Ion
Veteran
Veteran
Mesaje: 826
Membru din: 17 Ian 2010, 12:34

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 13 Apr 2010, 00:40

dunareanu scrie:hai bre nea Ioane,dupa o viata petrecuta pe dunare,lucrurile astea le stii pe dinafara,poate sant bune pt cei aflati pe la inceput,si inca ceva cu care nu sant de acord(scuze pt cacofonie)auzi tu sa dea cu plumb de 200 de gr =)) =)) da ce e nene,trailer :)) eu cred ca nu prea le are cu pescuitul pe curgatoare,este el campion, da' pe lacuri si cand te gandesti ca eu dau fara plumb la Dunare iar aia dau cu greutati de cantar =))
Mai Costine, le stiu eu si cu tine ma ,dar multi nu le stiu.Ma faci sa dau din casa si eu acuma. (a da din casa e o expresie ,adica spui secrete despre pescuit)
Si eu in ultimi ani am o tehnica mai noua ,nu am spuso pina acum. Cind dau la crap nu mai pun fir pe tamburul la mulineta ,,sti cum o ia ?? ,zboara lanseta dupa mal ,noroc ca eu le tin legate. (dar tehnica asta o stim doar eu,tu astia mai avansati)

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”