FAINA DE PORUMB

gramada organizata

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
bogdan_84
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 14 Sep 2008, 21:22
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bogdan_84 » 23 Feb 2009, 20:05

Daca acest supergold are cantitatea proteica asa de mare mai trebuie sa folosesc proteina lactica in compozitia mixului ?

Avatar utilizator
LARY
Veteran
Veteran
Mesaje: 1390
Membru din: 22 Iun 2008, 18:13
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de LARY » 23 Feb 2009, 20:09

bogdan_84 scrie:Daca acest supergold are cantitatea proteica asa de mare mai trebuie sa folosesc proteina lactica in compozitia mixului ?
Proteina lactica ajuta la legarea mixului.
Tel0762.865.274

Avatar utilizator
bogdan_84
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 14 Sep 2008, 21:22
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bogdan_84 » 23 Feb 2009, 20:37

acuma am auzit chiar de la florentin intr-o emisiune ca la boilesurile solubile a folosit proteina lactica si intr-o alta ca nu e bine sa folosim proteina lactica la boilesurile solubila ca s-ar lipi foarte tare,
cum o fii pana la urma?

Avatar utilizator
bogdan_84
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 14 Sep 2008, 21:22
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bogdan_84 » 23 Feb 2009, 20:38

acuma am auzit chiar de la florentin intr-o emisiune ca la boilesurile solubile a folosit proteina lactica si intr-o alta ca nu e bine sa folosim proteina lactica la boilesurile solubila ca s-ar lipi foarte tare,
cum o fii pana la urma?

Avatar utilizator
LARY
Veteran
Veteran
Mesaje: 1390
Membru din: 22 Iun 2008, 18:13
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de LARY » 23 Feb 2009, 22:26

bogdan_84 scrie:acuma am auzit chiar de la florentin intr-o emisiune ca la boilesurile solubile a folosit proteina lactica si intr-o alta ca nu e bine sa folosim proteina lactica la boilesurile solubila ca s-ar lipi foarte tare,
cum o fii pana la urma?
Nu o folosi in cantitate mare, (daca ai sau daca e ieftina) eu nu am folosit nici-o data in mix, dar sunt curios s-o incerc.
Intradevar si eu am vazut emisiunea, a spus ca (proteina lactica in conbinatie cu laptele de porumb face ca mixul sa devina lipiciol.) (IMI CER SCUZE DACA NU AM CITAT CORECT)
Laptele de porumb are rolul de a lega mixul, proteina lactica are acelasi rol, dar lucreaza diferit,

Eu la solubile as-i incerca 5% +/- proteina lactica, iar la bile tari as-i pune 10% +/-
Asa cred, daca nu am folosit nu stiu cantitatea optima si nimeni nu poate spune exact cantitatea,
conteaza ingredientele, granulatia, mai multi factori cred.
Tel0762.865.274

Avatar utilizator
bogdan_84
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 14 Sep 2008, 21:22
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bogdan_84 » 23 Feb 2009, 22:30

Mi-ar placea sa intervin si Florentin sa ne explice mai bine cum e cu proteina asta lactica pana la urma , e bine de pus cand facem boilesurile solubile in combinatie cu laptele de porumb sau nu ....

Avatar utilizator
validanik
senior
senior
Mesaje: 319
Membru din: 22 Feb 2008, 20:51
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de validanik » 06 Mar 2009, 00:14

Daca granulatia mixului folosit este mare proteina lactica te ajuta la legarea mixului si totodata mareste
calitatatea mixului daca este slab proteic mai ales primavara .In general 10% la kg de mix este suficient.

Faina de porumb o gasesti in supermarketurile mari gen Cora ,Carefour,la 400g pe la 12 ron iar faina de orez germeni de grau la plafar le gasesti sigur.
CS GREEN LAKE

Avatar utilizator
faraon tudor
membru activ
membru activ
Mesaje: 99
Membru din: 20 Iul 2008, 21:38
Localitate: bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de faraon tudor » 06 Mar 2009, 20:38

la ce pret sunt germenii de porumb la plafar si in ce cantitate? mutumesc!

Avatar utilizator
faraon tudor
membru activ
membru activ
Mesaje: 99
Membru din: 20 Iul 2008, 21:38
Localitate: bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de faraon tudor » 06 Mar 2009, 20:40

germeni de griu ,scuze :">

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de cristea radu » 06 Mar 2009, 22:38

2,5 ron/250 gr.

Avatar utilizator
bogdan_84
senior
senior
Mesaje: 183
Membru din: 14 Sep 2008, 21:22
Localitate: Bucuresti

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bogdan_84 » 08 Mar 2009, 23:47

pana la urma am facut primele bile si nu am mai bagta proteina ca nu a mai fost nevoie ,
s-a legat super ...

Avatar utilizator
bill77se
utilizator
utilizator
Mesaje: 31
Membru din: 25 Iun 2008, 14:58

Re: FAINA DE PORUMB

Mesaj de bill77se » 13 Apr 2009, 23:09

validanik scrie:Daca granulatia mixului folosit este mare proteina lactica te ajuta la legarea mixului si totodata mareste
calitatatea mixului daca este slab proteic mai ales primavara .In general 10% la kg de mix este suficient.

Faina de porumb o gasesti in supermarketurile mari gen Cora ,Carefour,la 400g pe la 12 ron iar faina de orez germeni de grau la plafar le gasesti sigur.

Salut,

Caut de anul trecut aceasta faina de porumb am fost in toate supermarketurile din Bucuresti asa cum mentionezi si tu dar nu am gasit, ma poti indruma mai exact de unde ai cumparat tu.

Multumesc anticipat

Scrie răspuns

Înapoi la “Mixurile”