Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

lansetistii, de la carpfishing la feeder

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Avatar utilizator
vily
utilizator
utilizator
Mesaje: 15
Membru din: 19 Iun 2008, 17:54

Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

Mesaj de vily » 05 Iul 2009, 17:22

stie cineva cum e cu presiunea atmosferica la pescuitl crapului?cand scade cand creste?cand trage crapul?va multumesc! **==

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

Mesaj de gor965 » 05 Iul 2009, 18:44

Vezi raspunsul meu de AICI si urmatoarele completari :
-conteaza care este valoarea normala a presiunii intr-un loc anume (difera in functie de altitudinea la care se afla ,fata de nivelul marii )
-conteaza valoarea presiunii in acel moment in locul respectiv (presiune scazuta ...ridicata )
-conteaza tendinta presiunii (scade ,creste)
-conteaza valoare cu care oscileaza presiunea (scadere usoara ,crestere brusca ...sub ori peste valoare normala)
Ca sa interpretezi corect influentele presiunii asupra comportamentului pestilor ,trebuie sa tii cont de toate "variabilele" astea ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
Butaru Gabriel
Veteran
Veteran
Mesaje: 688
Membru din: 12 Sep 2008, 21:04

Re: Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

Mesaj de Butaru Gabriel » 06 Iul 2009, 11:36

Unii spun ca daca creste nu e bine, altii ca daca scade iar nu-i bine sau dinpotriva ca e bine.
Eu va zic ca si daca scade sau creste depinde de pescar, adica daca a mancat mare cand era mic nu-l influenteaza presiunea atmosferica. :))

Avatar utilizator
Liviu Stroe
membru activ
membru activ
Mesaje: 52
Membru din: 17 Iun 2009, 13:35
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

Mesaj de Liviu Stroe » 14 Iul 2009, 09:59

Multa Bafta scrie:Unii spun ca daca creste nu e bine, altii ca daca scade iar nu-i bine sau dinpotriva ca e bine.
Eu va zic ca si daca scade sau creste depinde de pescar, adica daca a mancat mare cand era mic nu-l influenteaza presiunea atmosferica. :))
Bineinteles ca influenteaza.Important este sa nu fie oscilatii prea mari in presiunea atmosferica.Diferente mari , crestere sau scadere a acesteia.
Respect,
Liviu

Avatar utilizator
dobrin marius
membru activ
membru activ
Mesaje: 108
Membru din: 14 Feb 2009, 10:05

presiunea atmosferica

Mesaj de dobrin marius » 28 Mar 2010, 08:42

salut toti pescarii.sunt incepator in ale pescuitului si mai ales in cel al pescuitului la crap, printre pescari am auzit vorba k [nu mananca domne azi k nu stiu ce are presiunea atmosferica ]scade sau creste lamuritu-ma si pe mine cu aceasta problema e adevarat? cum ar trebui sa fie pres. ideala?multumesc anticipat.

Avatar utilizator
onyssv
junior
junior
Mesaje: 3
Membru din: 23 Iul 2017, 12:47

Re: Presiunea atmosferica la pescuitul crapului

Mesaj de onyssv » 25 Iul 2017, 17:07

Dintre toti factorii climatici care influenteaza apetitul pestilor, vintul si presiunea atmosferica, corelat cu temperatura mediului, au o influenta deosebita. In rindurile de mai jos sunt descrise succint aceste corelatii si observatii statistice cunoscute si publicate in diverse lucrari de specialitate.

Vintul are o influenta deosebita asupra pescuitului si tinind cont de sensul acestuia putem sa ne asteptam la rezultate mai bune sau mai rele. Vintul nu este un factor neprielnic, in general, decit daca acesta bate in rafale si este foarte puternic. De cele mai multe ori vintul este preferabil unui calm desavirsit, vantul favorizand oxigenarea apei.
La pescuitul pe riu, vintul este rau daca bate din amonte si este rece (directia N-NE) si este relativ bun daca este caldut (S-SV) cu referire mai ales la sezonul de iarna. Daca vintul bate din aval acesta este de regula bun daca nu este prea puternic. Cind traverseaza riul pestii se aseaza dupa vint, in spatele unor obstacole unde asteapta hrana.
La balta vintul din NE se pare ca este foarte favorabil.
La mare stravidul nu vine niciodata la mal daca vintul bate dinspre sud.
Presiunea atmosferica: Cind se inregistreaza o crestere a presiunii atm. de la valori scazute 740 mmHg spre 760 mmHg sunt semne ca vremea va fi favorabila pescuitului.
Daca aceasta scade de la presiuni mari 765-760 mmHg spre 750 mmHg si mai jos situatia nu va fi prea roza.
Presiunea optima pentru pescuit este situata in domeniul 755-765 mmHg cu conditia de a fi stabila. Daca apar variatii mai mari de 2 mmHg in decurs de 24 h atunci pestele va minca mai putin. In general variatiile bruste ale presiunii atm. sunt nefaste. La fel de rau va fi cind presiunea se stabilizeaza la valori mari (770 mmHg). Peste aceasta valoare mai bine ar fi sa renuntam la partida de pescuit.
O crestere lenta a presiunii si temperaturii apei va fi foarte buna, dar daca temperatura va fi stationara situatia nu va fi deloc placuta.
O scadere lenta a presiunii, la o temperatura stationara, este foarte buna si este foarte rea daca scade si temperatura.
Temperatura apei: joaca un rol foarte important in modul de hranire al pestilor fiind recomandata determinarea acesteia cu ajutorul unui mic termometru. Se stie ca temperatura apei nu este uniforma pe intreg volumul de apa, aceasta fiind variabila in raport cu adancimea la care patrund razele solare; referitor la acest aspect reamintim existenta unei corelatii intre densitatea apei si temperatura;aceasta corelatie arata ca densitatea maxima a apei corespunde temperaturii de 4 grade C. Din acest motiv, indiferent de anotimp, stratul de fund pentru zonele de adancime mai mare de 1-1.5 m au 4 grade C oricat de grea ar fi iarna. Au fost facute afirmatii publice ca apa raurilor poate atinge valori negative fara sa inghete din motivul ca este in miscare. Este total eronat, energia cinetica a moleculelor de apa se tranforma in caldura determinand cresterea temperaturii apei aflate in miscare. Este demn de mentionat ca apa in stare lichida, aflata in miscare sau stationara, nu poate avea valori negative. Afirmatia este valabila numai pentru apa dulce, solutiile saline avand caracteristici diferite.
Revenind la temperatura de 4 grade C a stratului apei de fund, aceasta face ca pestii sa sa ascunda in straturile joase (in namol) atat in vremea iernilor grele dar si in perioadele de caldura caniculara. Uniformizarea relativa a temperaturii incepe sa se faca prin luna noiembrie cand multe specii de pesti nu se mai hranesc normal.

Alti factori
Apa aflata in incalzire lenta si usor tulbure este foarte favorabila.
Cerul usor acoperit sau ploaia regulata sunt de asemenea favorabile.
Influenta lunii poate fi resimtita de pesti in special in apele marine dar uneori si in balti. Cele mai favorabile faze ale lunii pentru unditari sunt crai nou si primul cvadrat.
:lol:
By Ony

Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuitul la crap, fitofag si caras”