bile solubile

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: bile solubile

Mesaj de Costel Jambu » 23 Feb 2010, 01:54

mosharu scrie:
Fisher scrie:
Salut.Asa arata: Imagine ?
Se gaseste numai la galeti de 6 kg si e hrana pentru puiet de pastrav si crap,e pentru ambele specii.
Numai bine.
ce arati tu acolo eu iau tot la 100 lei sacul de 25 kg...... ;)
Pai foarte bine.Poate ii ajuti pe baieti sa-si procure si ei la pretul asta.Daca e adevarat,chiar nu sunt convins,este extraordinar.Daca insinuiezi ca as face afaceri,nu este adevarat.Am spus si o mai spun.Omul de la care am luat e din Bihor,si nu am nici cea mai mica ideea cine este.Il stiu doar din cateva convorbiri telefonice,daca asta se poate numi ca il stiu.Ceea ce pot spune,e ca ardelenii sunt oameni de calitate si de cuvant,marea majoritate.De ce inclin sa nu te cred in legatura cu pretul,este faptul ca am mai gasit acest produs si in alte parti,si era foarte scump in comparatie cu ce am luat eu.Si inca ceva.Acest tip de hrana,de la aceasta firma,nu este ambalat decat in galeti de 6 kg.Hrana ambalata la saci este cea care are proteina mai putina sau ulei mai mult,adica pentru peste mai mare,nu chiar cel mai mic puiet,cum este aceasta.In legatura cu pretul si sistemul de ambalare,cred ca poate confirma LUCKY,sau puteti intra chiar pe site-ul producatorului,cel dat de LUCKY.Nu ma credeti,asta e.Eu nu am vrut decat sa dau o mana de ajutor,ca stiu cum e sa ai nevoie de unele sfaturi si sa nu ai de unde sa le iei.Cam atat.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
mosharu
Veteran
Veteran
Mesaje: 544
Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: bile solubile

Mesaj de mosharu » 23 Feb 2010, 09:08

Fisher scrie: Pai foarte bine.Poate ii ajuti pe baieti sa-si procure si ei la pretul asta.Daca e adevarat,chiar nu sunt convins,este extraordinar.Daca insinuiezi ca as face afaceri,nu este adevarat.Am spus si o mai spun.Omul de la care am luat e din Bihor,si nu am nici cea mai mica ideea cine este.Il stiu doar din cateva convorbiri telefonice,daca asta se poate numi ca il stiu.Ceea ce pot spune,e ca ardelenii sunt oameni de calitate si de cuvant,marea majoritate.De ce inclin sa nu te cred in legatura cu pretul,este faptul ca am mai gasit acest produs si in alte parti,si era foarte scump in comparatie cu ce am luat eu.Si inca ceva.Acest tip de hrana,de la aceasta firma,nu este ambalat decat in galeti de 6 kg.Hrana ambalata la saci este cea care are proteina mai putina sau ulei mai mult,adica pentru peste mai mare,nu chiar cel mai mic puiet,cum este aceasta.In legatura cu pretul si sistemul de ambalare,cred ca poate confirma LUCKY,sau puteti intra chiar pe site-ul producatorului,cel dat de LUCKY.Nu ma credeti,asta e.Eu nu am vrut decat sa dau o mana de ajutor,ca stiu cum e sa ai nevoie de unele sfaturi si sa nu ai de unde sa le iei.Cam atat.
Numai bine.
Nu insinuez nimic fishere...
producatorul ambaleaza peletele la saci de 20 - 25 kg. Cei care o revand o ambaleaza la galeti. logic.
Care crescator - proprietar de balta crezi tu ca cumpara galeti de 6 kg la 100 lei sa-si furajeze balta? :))
Peletele din poza ta au foarte multa soia in ele, de aici si culoarea albicioasa :-&
Peletele ( de pastrav ) care la iau eu la sac de 25 kg, sunt inchise la culoare, put rau a faina de peste :)) si costa 3,2 lei /kg ;)
Vezi postarea lu Lucky referitor la firma Konect din Iasi, numai ca, eu iau peletele din Bucuresti la sac ;)
Cu "ajutatul" baietilor , ti-am mai scris si pe alt forum.....stiu, cel mai bun e moka, dar nu si la mine >:)
Aveti pe 1Q google, cautati, da-ti telefoane, faceti drumuri la producatori,discutati, negociati, timp, benzina, nervi ...etc. X-(
apropos, tu peletele alea le bagi in solubile? :O
de data asta iti dau din casa un pic: cele mai bune pelete de bagat in mixul pt. solubile sunt astea
http://bigfish.ro/producatori/dynamite- ... llets.html
atat! restul peletelor sunt pentru nadire..... ;)
Cristian Surdu
mosharu carp fishing team

http://www.facebook.com/cristimosharu

Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

Re: bile solubile

Mesaj de LUCKY » 23 Feb 2010, 10:31

granulatia 0.2-0.4 mm e la galeti aproape ca nu mai trebuie macinat
    acelas produs cu granulatia 0.6-0.8 mm le primeam la sac de 20 kg si plateam aprox. 10 ron/kg pentru mine era mai mult decat suficient de ieftin in comparatie cu alte produse .Cele care miros tare a peste si sunt mai inchise la culoare cel putin pe care l-am avut eu aveu aceste proprietati din cauza uleiului de peste din compozitie si a unui colorant care face pelleta roscat maronie.Pe ape unde stacheta cu boiliesurile inca nu a fost ridicat la cer pelleta aqua start cu putin liant si o aroma 3-4 ml/kg prinde peste tot anul la pret "enervant "de mic .

    Avatar utilizator
    Tibi30
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 777
    Membru din: 03 Noi 2008, 20:12
    Localitate: Bucuresti

    Re: bile solubile

    Mesaj de Tibi30 » 23 Feb 2010, 12:10

    ca sa ,,economisim" timp,nervi,drumuri,benzina,etc..cu cat putem sa luam de la tine acel sac,pe care tu dai 100 ron??si mai multe detalii....daca nu se supara Florentin..poti sa-mi dai MP...astep info..cat la % are ulei..cat proteina..etc..pt. Mosharu...

    Avatar utilizator
    Costel Jambu
    senior
    senior
    Mesaje: 314
    Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
    Localitate: Bacau
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de Costel Jambu » 23 Feb 2010, 14:11

    Moshare,nu ai dreptate.Ce cumperi tu la sac de 20-25 de kg este peleta care are 55% proteina,7% ulei si granula e de 0.6-1 mm.Despre cea de care vorbesc eu, este cea de 0.2-0.4 mm,cu 64% proteina si tot 7% grasimi.Asta mica ,de care vorbesc,nu este disponibila la sac ci numai la galeti de 6 kg.Mai documenteaza-te,te rog.App. de telefoane si google,sa stii ca asta am facut,mai putin timp,benzina si nervi.Numai bine.
    1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

    Avatar utilizator
    florentiniuga
    Master Admin
    Master Admin
    Mesaje: 4649
    Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de florentiniuga » 23 Feb 2010, 14:33

    Tibi30 scrie:ca sa ,,economisim" timp,nervi,drumuri,benzina,etc..cu cat putem sa luam de la tine acel sac,pe care tu dai 100 ron??si mai multe detalii....daca nu se supara Florentin..poti sa-mi dai MP...astep info..cat la % are ulei..cat proteina..etc..pt. Mosharu...
    Nu ma supar. Vedeti "Permisiuni de postare in acest forum".
    Ne intalnim si pe Facebook

    Imagine

    Avatar utilizator
    mircea62
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 704
    Membru din: 06 Apr 2009, 16:04
    Localitate: Buzau

    Re: bile solubile

    Mesaj de mircea62 » 23 Feb 2010, 16:48

    alex_mures scrie: ........
    Grasimi 15%
    ..............
    Din cate stiu crapul nu poate digera grasimi si din aceasta cauza nu se folosesc peletele de pastrav pentru hrana crapului. 15% e un procent destul de mare ca sa fie neglijat!

    Avatar utilizator
    LUCKY
    senior
    senior
    Mesaje: 182
    Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

    Re: bile solubile

    Mesaj de LUCKY » 23 Feb 2010, 17:42

    Discutia a pornit de la intrebarea ce confera solubilitate bilei in afara de lapte de porumb ? O doza ridicata de ulei sigur nu ! mai ales daca o si folosim in ape reci. Cat bine i-i face crapului 15% ulei ? vara e ok ca o digera usor dar pe ape reci nu-i face bine in cantitati mari.Ce beneficii aduce pescarului 15 % ulei in mix ( subliniez in mix, pt ca putem sa avem acesta cantitate de ulei in bile ,fara sa o avem in mix sau in pasta de boilies inainte de rulare dar dupa fierbere si uscare le putem hidrata cu uleiuri nutritive )niciuna !,ingreuneaza rularea( mai ales la cele solubile cu lapte),uscarea,dispersia aromelor.Avantaje, este o aroma ieftina .De ce se foloseste ulei(grasimi) la furajare? este o sursa de energie ieftina prin care se economiseste proteina care e mai scumpa si care trebuie sa asigure un randament bun de crestere, crapul se furajeaza eficient de la 16 grade C temeratura apei si poate converti mai greu grasimile iar pastravul se furajeaza si la 10 grade C si metabolizmul sau pote converti eficient grasimile si la temperaturi mai scazute.

    Avatar utilizator
    florentiniuga
    Master Admin
    Master Admin
    Mesaje: 4649
    Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de florentiniuga » 23 Feb 2010, 19:42

    LUCKY scrie:Discutia a pornit de la intrebarea ce confera solubilitate bilei in afara de lapte de porumb ? O doza ridicata de ulei sigur nu ! mai ales daca o si folosim in ape reci. Cat bine i-i face crapului 15% ulei ? vara e ok ca o digera usor dar pe ape reci nu-i face bine in cantitati mari.Ce beneficii aduce pescarului 15 % ulei in mix ( subliniez in mix, pt ca putem sa avem acesta cantitate de ulei in bile ,fara sa o avem in mix sau in pasta de boilies inainte de rulare dar dupa fierbere si uscare le putem hidrata cu uleiuri nutritive )niciuna !,ingreuneaza rularea( mai ales la cele solubile cu lapte),uscarea,dispersia aromelor.Avantaje, este o aroma ieftina .De ce se foloseste ulei(grasimi) la furajare? este o sursa de energie ieftina prin care se economiseste proteina care e mai scumpa si care trebuie sa asigure un randament bun de crestere, crapul se furajeaza eficient de la 16 grade C temeratura apei si poate converti mai greu grasimile iar pastravul se furajeaza si la 10 grade C si metabolizmul sau pote converti eficient grasimile si la temperaturi mai scazute.
    LUKY, gresesti putin.
    1. Eu am inteles ca vorbim despre scaderea timpului de dizolvare si una dintre metode era folosirea peletelor in mix. Deci vorbim despre un continut de 15% uleiuri in pelete doar, nu in tot mixul.
    2. Toate uleiurile sunt nutritive (folosite la nutritie), daca nu te gandesti sa pui CASTROL.
    3. Hidratarea cu ulei a boiliesurilor nu am auzit-o la nimeni decat la pescuitul somnului.
    4. La boiliesurile solubile, cresterea procentajului de ulei usureaza rularea, facand mixul mai putin lipicios, nu o ingreuneaza.
    5. Grasimile nu sunt sursa de energie, carbohidratii sunt (dulciurile).
    In rest, cu metabolismul si temperatura apei ai dreptate.
    Ne intalnim si pe Facebook

    Imagine

    Avatar utilizator
    mosharu
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 544
    Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de mosharu » 23 Feb 2010, 21:50

    florentiniuga scrie:
    Tibi30 scrie:ca sa ,,economisim" timp,nervi,drumuri,benzina,etc..cu cat putem sa luam de la tine acel sac,pe care tu dai 100 ron??si mai multe detalii....daca nu se supara Florentin..poti sa-mi dai MP...astep info..cat la % are ulei..cat proteina..etc..pt. Mosharu...
    Nu ma supar. Vedeti "Permisiuni de postare in acest forum".
    Nici eu nu ma supar Florentin. Sti si tu foarte bine cat alergi sa faci rost bulk de ingrediente.....la pret ok.
    si chiar daca mai ma injura unul sau altul ca nu dau din casa...ete ca nu mai dau din casa, mai ALES la ingrediente en-gros si sub pretul din magazine. Lasa sa pape si gura celui care a investit o galagie de bani in magazin.
    A, ca pot sa ajut cu altceva in materie de pescuit, da, cu drag o fac, dar nu cum, si de unde se pot procura multe dintre ingrediente. :D cautati baieti si poate si gasiti..... ;;)

    @Tibi30, EU nu vand ingrediente! eu vand ce produc, accesorii pentru pescuiala. atat. ingredientele le fac mix, mixul il fac bile si vand bile doar la prietenii mei si NU en-gros sau pe forumuri !
    Asa cum i-am mai scris lui fisher pe alt forum....cand o sa posteze un producator de nada retetele lui pe bune, asa la "moka" pe forumuri inseamna ca vine Apocalipsa :))
    Baieti, cumparati....testati, trageti concluzii, aruncati banii, testati din nou si tot asa pana ajungeti la o concluzie buna. Da, sunt multe retete bune si pe forumuri dar trebuie sa cititi printre randuri..... ;;)
    Sa aveti spor..... ;)
    Cristian Surdu
    mosharu carp fishing team

    http://www.facebook.com/cristimosharu

    Avatar utilizator
    Tibi30
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 777
    Membru din: 03 Noi 2008, 20:12
    Localitate: Bucuresti

    Re: bile solubile

    Mesaj de Tibi30 » 23 Feb 2010, 22:08

    am lnteles Cristi...ma interesa din comoditate,ca pelete pe la banii de care zici tu,la sac de 20-25kg,am vazut pe google,normal..dar sa comand din tara,curierat...nu e de mine...poate o sa comand,dar preferam de aici din Bucuresti...nici nu am insistat,ca poate se gaseste si pe la Bucuresti,de fapt sant sigur..o sa mai caut..bile nu am cumparat niciodata ln viata mea,si nici nu o sa cumpar...mi le fac singur,si cum ai zis..testezi,pana dai ln el bine,si atunci stii ca ai o reteta buna...un foarte bun ,,starter" e site-ul fishforcarp.com,unde un pescar englez,da frate ,,din casa",cum se spune la noi...si spune pe fata multe chestii...mari retete,si mari secrete,nu sant...eu la concluzia asta am ajuns..trebuie doar putina informare,si multe teste pe balta...sa auzim de bine..

    Avatar utilizator
    mosharu
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 544
    Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de mosharu » 23 Feb 2010, 22:09

    LUCKY scrie:Discutia a pornit de la intrebarea ce confera solubilitate bilei in afara de lapte de porumb ? O doza ridicata de ulei sigur nu ! mai ales daca o si folosim in ape reci. Cat bine i-i face crapului 15% ulei ? vara e ok ca o digera usor dar pe ape reci nu-i face bine in cantitati mari.Ce beneficii aduce pescarului 15 % ulei in mix ( subliniez in mix, pt ca putem sa avem acesta cantitate de ulei in bile ,fara sa o avem in mix sau in pasta de boilies inainte de rulare dar dupa fierbere si uscare le putem hidrata cu uleiuri nutritive )niciuna !,ingreuneaza rularea( mai ales la cele solubile cu lapte),uscarea,dispersia aromelor.Avantaje, este o aroma ieftina .De ce se foloseste ulei(grasimi) la furajare? este o sursa de energie ieftina prin care se economiseste proteina care e mai scumpa si care trebuie sa asigure un randament bun de crestere, crapul se furajeaza eficient de la 16 grade C temeratura apei si poate converti mai greu grasimile iar pastravul se furajeaza si la 10 grade C si metabolizmul sau pote converti eficient grasimile si la temperaturi mai scazute.
    @Lucky, tie iti zic pe bune pt. ca te pricepi.
    Eu ( in toate postarile mele eu scriu NUMAI despre ce am si ce folosesc EU ) folosesc la solubile max. 5 ml ulei ori de somon ori de cod ( ccmore only ) per litru de lichid nutritiv. vara. pt apa rece, scad cat pot de mult uleiul. Eventual doar ung un pic carnatul inainte sa-l bag in pistol. atat. La ultimul concurs din octombrie la Greaca, de putoare ce-am fost :)) nu mi-am mai rulat bile pt apa rece si le-am folosit pe cele ramase pt apa calda de la ultimul concurs de pe Chiroiu...si mi-am luat BOT =)) cu ele pe apa rece ( noaptea au fost si - 2 grade ) nu se mai topeau deloc....le-am ciolit din 20 mm pana ajungeau de 10-12 si le inveleam in pasta solubila FARA ulei. Am avut captura concursului si am pierdut in ultima ora, la 2 kg locul 3. :D
    Mai zicea un nene pe un alt forum ( si omu' cica este producator de bile....in germanika :D ) ca el foloseste 20-25 ml/ litru :O
    treaba lui...marfa lui...foarte prinzatoare.....de asta nu mai cumpara nimeni in RO de la el =)) =)) >:)
    Ultima oară modificat 23 Feb 2010, 23:39 de către mosharu, modificat de 2 ori în total.
    Cristian Surdu
    mosharu carp fishing team

    http://www.facebook.com/cristimosharu

    Avatar utilizator
    mosharu
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 544
    Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de mosharu » 23 Feb 2010, 22:11

    Tibi30 scrie:am lnteles Cristi...ma interesa din comoditate,ca pelete pe la banii de care zici tu,la sac de 20-25kg,am vazut pe google,normal..dar sa comand din tara,curierat...nu e de mine...poate o sa comand,dar preferam de aici din Bucuresti...nici nu am insistat,ca poate se gaseste si pe la Bucuresti,de fapt sant sigur..o sa mai caut..bile nu am cumparat niciodata ln viata mea,si nici nu o sa cumpar...mi le fac singur,si cum ai zis..testezi,pana dai ln el bine,si atunci stii ca ai o reteta buna...un foarte bun ,,starter" e site-ul fishforcarp.com,unde un pescar englez,da frate ,,din casa",cum se spune la noi...si spune pe fata multe chestii...mari retete,si mari secrete,nu sant...eu la concluzia asta am ajuns..trebuie doar putina informare,si multe teste pe balta...sa auzim de bine..
    Tibi frate, intr-o postare de-a ta imi sugerai sa-ti dau MP de unde am luat bulk. Nu tati, am un nr de tel in semnatura sau pe skype - crap-one
    ps- foarte bun fishforcarp. il stiu de mult site-ul...am invatat ceva SI de acolo cand m-am apucat sa-mi fac mixul meu. Cititi, invatati, testati si tot asa. Mura'n gura nu va da nimeni pe bune..... ;)
    Ultima oară modificat 23 Feb 2010, 22:50 de către mosharu, modificat 1 dată în total.
    Cristian Surdu
    mosharu carp fishing team

    http://www.facebook.com/cristimosharu

    Avatar utilizator
    Tibi30
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 777
    Membru din: 03 Noi 2008, 20:12
    Localitate: Bucuresti

    Re: bile solubile

    Mesaj de Tibi30 » 23 Feb 2010, 22:49

    ok Cristi..da,am zis de MP,ca sa nu fie vorba de reclama...bine,de acum lnainte,te sun..poate te conving sa-mi ,,arunci" si mie un sac dala de pelete.. :)) ..glumesc..o sa-l mai lntreb pe google.. :D

    Avatar utilizator
    mosharu
    Veteran
    Veteran
    Mesaje: 544
    Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
    Localitate: Bucuresti
    Contact:

    Re: bile solubile

    Mesaj de mosharu » 23 Feb 2010, 23:56

    @Tibi, tu folosesti WPC? (proteina lactica concentrata din zer, pt cine nu stie)
    am auzit ca multi baieti o cumpara de la magazinele pt sportivi la 90 lei/kg :-S ( si nu este aia "pura" din fabrica cum este WPC'ul)
    eu si pe asta tot la sac o iau ..si sacul arata cam asa la mine'n curte :D
    Imagine
    o produce firma Hilmar din USA ;;)
    se gaseste si la noi dar cu greu ;)
    Cristian Surdu
    mosharu carp fishing team

    http://www.facebook.com/cristimosharu

    Scrie răspuns

    Înapoi la “Boiliesuri”