Porumb conservat

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

Re: Porumb conservat

Mesajde Liviu Stroe » 17 Iun 2009, 14:37

maryus scrie:dau si eu o reteta cu care eu am rezultate ffff bune si nu o tin secreta :D
PT nada se foloseste porumb bonduele la punga de ala congelet si un kg de nada big carp de la sensas sau benzar mix special crap : se pune 5 kg de porumb bonduele intr-o galeata destul de incapatoare si dupa ce sa decongelat se pune peste el continutul pungi de nada si se amesteca.
are un miros deosebit .

iar pt carlig folosesc porumb carp expert cu aroma de capsuni ( in general arome de fructe ) sau anason si am rezultate ffff bune
incercati si voi va zic ca merita
FIR IN DRIL:P


Interesanta metoda.Si eu sunt incepator si vreau sa spun ca la toate iesirile de anul acesta am incercat fel si fel de sortimente.Din pacate peste capsuni am sarti , dar cu siguranta urmatoarea iesire nu o sa ezit.
Rezultate bune am avut la porumbul cu palinca.;)
Respect,
Liviu
Avatar utilizator
Liviu Stroe
membru activ
membru activ
 
Mesaje: 52
Membru din: 17 Iun 2009, 13:35
Localitate: Brasov

z

Re: Porumb conservat

Mesajde Pop Paul » 05 Iul 2009, 18:03

buna ziua!vreau si eu sa imi pun porumb in borcane pentru pescuit dar am niste intrebari:mentionez ca vreau sa pun cum spune tacher(prima reteta din topic) am aroma de capsuni..cam cat sa pun?cati ml? miere am dar nu aroma ci miere normala..cat sa pun?si cum?pun peste apa si dupaia in kukta?as vrea sa pun si cu usturoi dar nu am aroma..sa pun niste catei zdrobiti?sau intregi?sau nu merge doar cu aroma? 8-> multumesc
Avatar utilizator
Pop Paul
junior
junior
 
Mesaje: 8
Membru din: 02 Mai 2009, 19:47

Re: Porumb conservat

Mesajde Pop Paul » 08 Iul 2009, 20:58

nimeni nimic? va rog raspundeti cei care stiti
Avatar utilizator
Pop Paul
junior
junior
 
Mesaje: 8
Membru din: 02 Mai 2009, 19:47

Re: Porumb conservat

Mesajde maryus » 11 Iul 2009, 19:18

Ati zis mai sus ca in borcan dupa ce am pus porumbul si apa punem AROME .

Imi spune si mie cineva ce fel de arome ? si cum se numeste si ce pret are ? (:|
Avatar utilizator
maryus
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 34
Membru din: 02 Dec 2008, 16:07

Re: Porumb conservat

Mesajde ciptes » 15 Iul 2009, 14:27

Cum ce fel nu ai citit mai sus ? capsuni, miere,scoica.. Cred ca nu exista magazin de pescuit in care sa nu fie arome de cumparat la sticlute mici sau mai mari.Cat trebuie sa pui scrie mai sus si cu usturoiul da poti sa il bagi dupa ce l-ai maruntit pentru ca aroma va intra in cateva zile in boabe. Eu pun doua bucati de usturoi (nu doua capatani) cam la 100 de g. Inca nu am incercat cu usturoi praf de la alimentara dar ar trebui sa mearga si asa.
Avatar utilizator
ciptes
senior
senior
 
Mesaje: 402
Membru din: 27 Feb 2009, 23:21
Localitate: Simeria HD

Re: Porumb conservat

Mesajde maryus » 16 Iul 2009, 11:52

Ce fel adica praf sau lichid ... asta am vrut sa zic

Acum am prin ideea incerc si eu anul acesta dupa ce porumbul trece de faza de porumb in lapte >:) asa mai spre toamna
Avatar utilizator
maryus
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 34
Membru din: 02 Dec 2008, 16:07

Re: Porumb conservat

Mesajde Tibi30 » 15 Oct 2009, 00:52

m-ar interesa si pe mine aspectul asta cu pusul palinkai la prepararea porumbului,sau am mai auzit de alcool dublu rafinat..ala de 90 de grade..in combinatie cu mierea..dar nu am incercat niciodata sa prepar porumbul pt. carlig asa..poate lmi raspunde si mie domnul Marinita..stiu ca are ceva experienta..sau cineva care a incercat..am evitat mereu sa folosesc,ca sincer nu am avut incredere ca asa ceva functioneaza..CSL-ul e totusi diferit nu?putin..nu e ca alcoolul pus direct pe boabe..de ce nu am lncercat?timpul pe care lL am sa merg la pescuit e limitat,si nu am vrut sa tin o lanseta "blocata",cu boabele astea,cu alcool..daca cineva foloseste cu succes..sa ne explice si noua mai multe..multumesc..
Avatar utilizator
Tibi30
Veteran
Veteran
 
Mesaje: 777
Membru din: 03 Noi 2008, 20:12
Localitate: Bucuresti

Re: Porumb conservat

Mesajde Ion Mironov » 15 Oct 2009, 02:51

tibane eu folosesc porumbul cu palinca de mult timp cu rezultate bune......cel mai indicat este toamna tarziu si primavara dar am avut prezentari si vara......
reteta mea:

aleg boabele mai frumoase si apoi le las la inmuiat o zi,dupa care le pun la fiert 20 min pana se umfla putin.le fierb in apa plata sau de balta.in timp ce fierbe pun doua linguri de miere si 5 ml de palinca

dupa cele 20 min sau mai putin depinde de vechimea porumbului le strecor de apa in care a fiert le las sa se zvinte un pic si apoi le pun in borcanel cu un dop(10 ml) de lapte de porumb si 5 ml de aroma(miere capsuni scopex vanilie )si 15 ml de palinca de prune direct de la mama ei de la bihor.....din pacate nu mai am decat din comert ca aia sa dus....pe gat:))).amestec bine si las doua zile sa traga din aroma cat se poate.dupa doua zile le scot din borcan pe o panza si le las iar la zvantat dupa care le gauresc cu bormasina(speciala) si iar le introduc in borcan si le las tot sezonul....mai am si acum pt la anu.....cu cat sunt mai dipuite cu atat mai bine

fir intins...sper sa va fie de folos reteta mea :D :D :D :D :D
Mironov Ion Valentin alias jonny_23
http://www.barcute-plantat.com
0726.424.099
Avatar utilizator
Ion Mironov
Partener
Partener
 
Mesaje: 2622
Membru din: 18 Iun 2008, 15:20

Re: Porumb conservat

Mesajde Teddy » 15 Oct 2009, 08:19

Adevar ai grait maestre Johnny, si acum mai am porumb de la tine din ala cu palinca si tare mult i-a placut la crap anul asta, multe capturi, si frumoase. Se pare ca nu numa la noi ne place sa bem , ci si crapilor. Acum serios vorbind, alcoolul are un efect foarte bun asupra crapului, este un atractant care da rezultate bune mai ales in perioadele reci.
Dragos Dimache - Pescar sportiv
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS
Avatar utilizator
Teddy
Veteran
Veteran
 
Mesaje: 588
Membru din: 26 Apr 2008, 18:35
Localitate: Ploiesti

Re: Porumb conservat

Mesajde gor965 » 15 Oct 2009, 22:59

Teddy scrie:...... alcoolul are un efect foarte bun asupra crapului, este un atractant care da rezultate bune mai ales in perioadele reci.

Eu stiam ca alcoolul nu e un atractant...e purtator de aroma ! :-?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine
Avatar utilizator
gor965
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi

Re: Porumb conservat

Mesajde CARPediem » 20 Oct 2009, 13:29

jonny_23 scrie: reteta mea:

aleg boabele mai frumoase si apoi le las la inmuiat o zi,dupa care le pun la fiert 20 min pana se umfla putin.le fierb in apa plata sau de balta.in timp ce fierbe pun doua linguri de miere si 5 ml de palinca

dupa cele 20 min sau mai putin depinde de vechimea porumbului le strecor de apa in care a fiert le las sa se zvinte un pic si apoi le pun in borcanel cu un dop(10 ml) de lapte de porumb si 5 ml de aroma(miere capsuni scopex vanilie )si 15 ml de palinca de prune direct de la mama ei de la bihor.....din pacate nu mai am decat din comert ca aia sa dus....pe gat:))).amestec bine si las doua zile sa traga din aroma cat se poate.dupa doua zile le scot din borcan pe o panza si le las iar la zvantat dupa care le gauresc cu bormasina(speciala) si iar le introduc in borcan si le las tot sezonul....mai am si acum pt la anu.....cu cat sunt mai dipuite cu atat mai bine


salut johnny,
as vrea sa incerc reteta data de tine si mi-ar fi de mare ajutor cateva precizari:

1 ce cantitate de boabe pui la inmuiat in cata apa?
2 ce cantitate de boabe inmuiate pui la fiert in cata apa?
3 laptele de porumb, aroma si palinca se amesteca inainte?
4 peste ce cantitate de boabe zvantate se toarna laptele, aroma si palinca?
5 dupa ce le gauresti, le introduci iar in borcan folosind aceleasi dozaje de aroma, lapte de porumb si palinca la aceeasi cantitate de boabe?
Avatar utilizator
CARPediem
utilizator
utilizator
 
Mesaje: 21
Membru din: 21 Feb 2009, 13:12
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Mamaliga

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori